Sayfa 914/1002 İlkİlk ... 414814864904912913914915916924964 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 7,305 - 7,312 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    S&P,

Türkiye'nin döviz cinsinden kredi notunun "B+" ve yerel para birimi cinsinden kredi notunun "BB-" olarak teyit edildiği belirtilen açıklamada, ülkenin kredi notu görünümünün ise "durağan"dan "negatif"e çevrildiği kaydedildi.

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/sp-...t-etti/2444594

Şimdi bu durumda daha yüksek faizle mi borçlanacağız.
    CDS ne olacak.
    noolacak gariban emeklinin, işçinin, ev kadınının üç kuruş mevduatına sırf faiz haram bahanesiyle ödemediği faizi yabancıya misliyle çatır çatır ödeyecek, bay tersten robin hood..fakirden alıp zengine verme işlerini baya seviyor kendisi malum. hele o fakir bir de ne karizma kabadayı adam koydumu oturtuyor diye kendisine bolca oy veriyorsa...ne demişler bozuk cihaz güzel iş çıkarıyorsa tamir etmeyeceksin. belkide gittiği yol en doğrusudur.

2.  Alıntı Originally Posted by coltrane Yazıyı Oku
    Selamlar, KUB yerine neden KRS tercih etmiyorsunuz? TPPde performans ücreti var mı? İzahname KAPa yönlendirmiş, orada da bulamadım.
    KUB benim için çok tatminkar olduğu için, KRS daha fazla hisseli; ama kafamda var, incelemem gerekiyor.Siz öyle mi yapıyorsunuz?TPP de bildiğim kadarıyla performans ücreti yok, ben sistemdeki hatayla 1000 tane almıştım öyle duruyor.En az 15000 almak gerekiyor, şu valor işini ayarlayıp bu hafta girmeyi planlıyorum.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    fibo hüsnü'nün fönlarını da inceleyiniz. orada da iyi kurgulanmış orta vadede ( 6 ay üzeri ) çok risk almadan portföye katkı sağlayacak fönlara bakınız
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
    fibo hüsnü'nün birinci delişmeni ile ,, yenisi olan fön sepeti fönü FaZılJet
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

5.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    KUB benim için çok tatminkar olduğu için, KRS daha fazla hisseli; ama kafamda var, incelemem gerekiyor.Siz öyle mi yapıyorsunuz?TPP de bildiğim kadarıyla performans ücreti yok, ben sistemdeki hatayla 1000 tane almıştım öyle duruyor.En az 15000 almak gerekiyor, şu valor işini ayarlayıp bu hafta girmeyi planlıyorum.
    Cuma KRS almak istedim ama pay yok uyarısıyla alamadım, kare portföy sorun olmamalı erken deneyin dedi. Pazartesi biraz alacağım gibi. KUB zaten var, dediğiniz gibi hisse oranından dolayı biraz da KRS olsun istiyorum.
    TPPyi pazartesi satmak istesem neredeyse iki hafta bekleyeceğim, çok uzun vade düşünmem gerekir, bana uymuyor. Ortam çok volatil.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
    mesela bir çoklu varlık fonu aldığınızda n'evet çeşitlendirilmiş bir portföyünüz oluyor tamam da , o fonu yönetenlere bağlanmış oluyorsunuz. yani fön yöneticilerinin tercihlerini çeşitlendirmiş olmuyorsunuz. mesela bi tek aak fönü aldınız ya da gma veya hpd ne oldu bi tek fön yöneticisinin tercihlerine bağlandınız. halbuki 3 dane çoklu varlık fönü seçseniz üç farklı fön yöneticisinin tercihlerine kertiği margarinleyip riski dağıtmış oluyorsunuz. çoklu varlık fönünü örnek verdim diğerleri için de aynı mantık.
    ayriyetten çeşitlendirme kadar , çeşnilendirmek de kişisel bir sanatsal çalışma. sadece çeşitlendirmek değil aktif takip ile çeşnilendirmek ile getiriyi riski kontrol altında tutarak arttırmak çabası ulvi bir süreç . hehe

7.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    Takip ettiğim, zaman zaman bulaştığım değişken fonlarla ilgili fikirlerimi yazayım, belki bir faydası olur

önce R3 fonlar

OPL...gidişatı çok iyi, belki de çok küçük fon olmasının avantajını yaşıyor.Mevduatçı kardeşlerimin portföyüne aldım
    FFH...stopaj olmaması avantaj, getirisi de iyi
    SUA..para piyasası yerine tercihim
    TJI...stopajı yok.R5 diye girmiştim, çıktım sonra R3 diye düzelttiler.Kardeşlerimin portföyüne aldım, gayet güzel
    RPD...herkes biliyor zaten

R4 fonlar
    KRF....kompozisyon iyi, daha önce girmiştim, büyük hisseler zayıf gidince sıradandı çıkmıştım,Son dönem muhteşem performans var

AED...Mehmet Gerz çok baba adam, aslında daha iyi olması lazım.1 yıldan fazla tutunca stopaj 0 olması nedeniyle tutyorum.
    OPB...Son dönem performansı kendine göre zayıf.En çok burdayım ama yakında azaltıma gidebilirim.
    GJB...OPB benzeri bir fon sepeti.Stopaj yok.
    FFP...yapay zekanın hikmetini pek gördük sayılmaz,Son endeks çıkışına hiç katılmadı, yapay zeka konusunda kafamda şüphe oluştu.

R5 FONLAR
    IJA...çok aktifler gibi, bana göre değil
    TGA...sanki IJA gibi ama R5'in hakkını vermedi bana göre.
    FID..Son 2-3 ay çok iyi.Uzun vadede iyiydi.Çıkışı çok iyi yakaladı.
    HSA...Her daim elimde tutarım, en sevidğim fondur.Hisse seçimlerini beğenirim.Hep 5-6 büyük kağıttalar.Benim tarzıma çok uygun.
    IPB...sabır testini geçemedim.Satış verdikten sonra şahlandı.Demek ki bana uygun değilmiş.
    TPP...içimin gittiği ama nakit akışımı ayarlayamadığım için bir türlü alamadığım fon.Anorml iyi bir performans var.Sadece Cuma giriş çıkışı var.Giriş için en az 85-90 bin ve nitelikli olmak llazım.
    Analizler için teşekkürler sayın byroltr

8. merhaba arkadaşlar, evren devrim zelyurdun youtube sayfasında dünkü yayınını izledim.M1 yani M.B TL basması kasım ayında %150 yi geçmiş diyor. Hakikaten M.B sayfasında M1 arzı grafiğine baktığınızda kasım ayına kadar hafif yükseliş devam eden M1 para arzı kasımda bir anda %150 artmış. dikkat edin bu hiperenflasyona ve dolar artığına yol açar diyor.

dün kardeşime enparadan aşağıdaki gibi bir mesaj gelmiş. bununda bankadan alınan kredilerin dolar ve kriptoya gidişini önleyecek bir adım olduğunu düşünüyorum.ama bunu nasıl önlerler bilmiyorum. Belki sanayici aldığı düşük kredi ile istihdam arttırıcı adımlar yerine gidip dolar aldıkları içindir.

Enpara:
    Degerli musterimiz, bankalarin sagladigi tuketici kredilerinin amacina uygun olarak kullanilmasi yasal bir zorunluluktur. Ihtiyac kredisi veya Ekpara kullanarak doviz/altin almak, kripto para borsalarina veya sans oyunu platformlarina para gondermek ilgili yasal merciiler tarafindan amac disi kullanim olarak degerlendirilmektedir. Kredi ve Ekpara kullanimlarinizda bu konuya dikkat etmenizi rica eder, iyi gunler dileriz.

Sayfa 914/1002 İlkİlk ... 414814864904912913914915916924964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •