mazi kalbimde bir yaradır
https://www.youtube.com/results?sear...ad%C4%B1r+dizi
klasik olacak belki.. ama izlemediysen
Printable View
mazi kalbimde bir yaradır
https://www.youtube.com/results?sear...ad%C4%B1r+dizi
klasik olacak belki.. ama izlemediysen
Hemen bir bakalım sararsa izleyeyim. Emlak valla İngiliz anahtarı gibisin.
Tamamdır dostum sağolasın. İlk 15dk sardı. İzlemeye devam. Dediğin gibi dialoglar da duru Türkçe, güzelmiş.
.
DİAMOND denilen embesil fikirlerinden dolayı değil,İSLAM PEYGAMBERİNE ''AHLAKSIZ'' dediği için yakalanma kararı var...AZ bile yapılmış..ARNAVUT devşirmesi gelecek bu toplumun inancının elçisine hakaret edecek...
SOKAKTA YÜRÜMEMESİ LAZIMDI...
Burada sokaktaki adama hakaret etsen ceza alırsın.Memura söz etsen daha fazla alırsın.ATATÜRKE kem söz etsen(asla edilmemeli) ters kelepçe var....AMA İSLAM PEYGAMBERİNE deyince '' özgürlük'' oluyor...içine tükürürüm ben bu özgürlüğün..
Sokakta birisi bize ''ahlaksız,lan'' dese ne yaparız...İnandığımız değerler BENLİĞİMİZDEN ÖNCELİKLİ DEĞİLSE o inanç işi sorgulanmalı.
EMLAK ,Mesele inanmak istemek veya istememek..Eğer inanmak istersen, o gözle bakarsan 1.000 tane delil var...Ama inanmak istememek üzerine -tenkitle bakarsan orada da istediğini bulduğunu sanırsın
hz. AİŞE OLYININ ASLI DA BUDUR..1.08 dak. sonrasını özellikle izleyiniz.
https://x.com/i/status/1802672973096026136
İnanmadığın şeyi destekleyen biri bir şey söylemişse ona sarılıyorsun.
Sonra gelip burada paylaşıyorsun. Mesela İslamı destekleyen birinin paylaşımını görmedim.
Bizim bir arkadaş da aynısı yapıyordu.
Allah'ın varlığından korkuyordu. Ya Allah varsa diye korkuyordu. Sıkıştırınca Allah var ama senin inandığın şey değil diyordu.
Allah sizlere hidayet versin. Korkularınızdan kurtarsın. Son nefes yaklaşıyor.
https://i.hizliresim.com/goa9e9x.PNG
EFSANE BİR BAŞLANGIÇ YAPIYORUZ..:)
kardeş ben buraya atayizin coninin agnostiğin videosunu koymadım.
konu hakkında makaleler yazmış ilim irfan sahibi hadiscilerin videosunu koydum. konu hakkında bilgi sahibi olan müslümanın !
bana inanmıyosan aç diyanete sor cahilllğin gitsin.
cahilliğin bence daha komik.
ha abka bence sende sor diyanete... yaş konusunda.
sağdan soldan derme çatma 3 ekle başına 8 çıkar 10 na böl yaşı 26 bulanda var :)) bende 55 diyim ozaman.
falan filen..
açın diyanete sorun bakalım kaç çıkacak yaşı.
ha peygamberin bırakın evlililk yaşını yine peygamberin kızlarını kaç yaşında evlendirdiğinide sorun.
meseleyi kendi içinizde kapatın sonra. bana inanmayın ben atayizim nede olsa:)
Ben de onu diyorum. Konu hakkında bilgi sahibi olan müslüman diyorsun ben de onu diyorum. Allah'ın ilk ayeti "Oku"! Onların sallamadığını nerden biliyorsun. Din istirmacısı olmadığını nereden biliyorsun.
Kardeş ben islam konusunda cahilliği şöyle gideriyorum, nefsimi şöyle kontrol ediyorum.
Zina eden, kadehi elinden bırakmayan, islamla alay eden vb. bunu ballandıra ballandıra anlatanın cenazesine gidiyorum. Yakınsa yüzünü görebilir miyim diyorum.
Allah sana hidayet versin diye dua edeyim.
İyi geceler. Oku!
buyur abey...
https://www.youtube.com/watch?v=D2OBzYwBBVI
sonradan hacı hoca olmuş falan yotube mehdilerini boşverin.
sonuna kadar izlersin müslüman olarak umarım !
Bu toplumda yaşıyoruz ve iş-okul çevremizde defalarca ateist arkadaşlarımız oldu.
Onlarda şu korku var:''YA VARSA-YA İSLAMIN DEDİKLERİ DOĞRUYSA...''
Çünkü eğer varsa ,öteki tarafta bedeli ağır olacak.
Bu konuda kendilerini tam ikna etmek için İSLAMIN tezlerini ve yanlışlığını ortaya dökme gibi içgüdüsel bir refleks gösterirler.''
Bu süreci ben de zamanında yaşadım(gençliğin ilk yıllarında ateist sayılabilirdim veya inanmak istemiyordum).Hayatı özgürce yaşarken ,ALLAH,AHİRET VS. nin varlığını anımsatan veya argumanlar beni rahatsız ederdi.
Yıllar sonra ''KUR'AN,İNAMAYANLAR İÇİN BİR PİŞMANLIKTIR'' ayetini anladım.Malesef KURAN,inanmayanları-kötüleri-hırsızı-yolsuzluk yapanı-cinayeti vs...KÖTÜ BİR SONUN beklediğini söyler.Bu açıdan KURANIN varlığı bazıları için pişmanlıktır.
Mesela TOKYODA yaşayan bir JAPON bu ikilemi çok yaşamaz.Çünkü ateizm baskındır ve ona karşı duruşu olan ve akılları ikna eden bir düşünce yoktur.Bununla her gün karşılaşmazsın.
Ama bizim gibi ülkelerde durum farklıdır.ATEİST olsan her gün sana karşı poz. almış bir duruşu-düşünceyi-dini görüyorsun.ve bu doğal olarak seni onunla bir mücadeleye iter.
Çünkü senin hayatının tam tersine bir görüş var...AHİRET ve sonuçları var,diyor.
abka sen olay olan videoyu izledin mi .. izlemedin. kafana göre yorum yapıp yargılıyorsun.
orjinali buyur.
birtane hakaret yok.. daymond şeriat isteyen elemanı resmen dümdüz etti. küfürü bırak yorum bile yapmadı. açtı diyanetin buharinin hadis kitabını okudu.
https://www.youtube.com/watch?v=w8-A-hi7hkA
Kuran okumaya başla ve git bir yakının cenazesini yıka, yüzünü gör.
Bir üniversitede bir arkadaşım vardı, Cuma'ya gidelim deyince hocalara kızdığı için gitmediğini söylüyordu.
Ama normalde de kılmıyordu. Anladım ki bahane.
Ama içmeye gelince içerken kavga ettiği, küfürleştiği, kızdığı, sonra konuşmayı bıraktığı arkadaşına kızıp içmeyi bırakmadı.
Neyse!
İyi geceler.
Ben EMLAKIN ''şüphe-emin olamama'' duygusuna sahip olduğunu düşünüyorum.
Şüphelerin giderilmesi ve kendi pozisyonundan emin olmak için DESTEK ARAYIŞININ gereği olarak video-evrim vs. gündeme getiriyor.
Umarım arayışından güzel sonuçlar çıkar.
Buhari , HANEFİ MEZHEBİNİN KURUCUSU imamı azamı tekfirlikle(kafir demiş) ittiham etmiş.
Bu zatlara saygımız var ama PEYGAMBERDEN 200 sene sonra ortaya çıkmışlar...Benim temel referansım İSLAMIN ÇEKİRDEK KADROSU ve 23 yıllık PEYGAMBERİN hayatıdır..
HADİSLER konusu-rivayetler o kadar derin mevzu ki...İSLAMIN esasına uygun olmayan ve hadis diye verilen binlerce rivayet var.
DAYMONDU defalarca izledim.Yeni bir şey yok.Orada açık hakaret var..
DAYMONDUN karşısında ,ŞERİT diyen adam ise sıfır bilgi sahibi birisidir..KISA ZAMAN önce canlı yayında alkol kullanan adamdır.
içene lafım yok ta..Bu adamın islamı savunacak tarafı yok.
beni ölümle mi hizaya getireceksin .. cidden böyle oluyor mu :)
mesele islam değil.. mesele hinduda değil mesele şintoizm de değil..tevratta değil.
mesele vaka.. yani yaşanmış tarihsel olay tarihin ta kendisi.. ben zaten dinlerle işim yok o yollardan gelip geçeli çok oluyor bunud kaç kere söyledim.
ama yaratılış evren bilim gibi konular ilgimi çekiyor ve haliyle bunlar eskiye bakılarak bulunabilen şeyler yaratılışı gidip geleceğe bakarak bulamazsın.. geçmişe gitmen gerekiyor..
ban sana hacı kurban ve namaz gibişeyler nereden gelme kökeni ne diyorum sen bana okuda gel diyorsun sonrada kendin hiç bişey okumamışsın izlememişsin.. ama sadece tartışıyorsun ne üzerinden ? benim atayizliğim üzerinden.
burada kusura bakma ama bilgi kırıntısı yok. ben sana bilgiden oku dediğin şeyden bahsediyorum senin haberin yok ama:)
sanada iyi geceler
Bilakis Sn EMLAK`in pozisyonundan emin oldugunu ama forum kurallari ve nezaket geregi "video-evrim" vs gundeme getirirmekle yetindigini dusunuyorum.
Arayis, merak gelismenin temelidir ama pozitif bilimlerde olmadigi surece, insanlik adina bir anlami yoktur.
Tartismayi surdurmek icin yazmadim, alintilanip cevap verilecek bir ileti degildir.
Kendinden eminse DESTEK ARAYIŞINA ÇIKMAZ.
Çünkü bu tür konuları ilk başlatan ve foruma yazan EMLAK oluyor.Biz de müslüman olarak savunma pozisyonuna geçiyoruz.
Normalde bir müslüman sebepsiz yere dinini TEBLİĞ etse bunu anlarım.Çünkü din buna bu sorumluluğu yüklemiştir.Ama forum ekonomi forumu olduğundan bunu yapmıyoruz(savunma olmadıkça gerek yok)
Ama bir ateistin ,ateizmi yaymasının mantığı ne olabilir? sevap mı işliyorsun?:)Üstelik bir ekonomi forumunda..Bunun tek anlamı,DERİN ŞÜPHE İÇİNDEDİR VE destek arayışı var.
benim gibi biri bütün dinleri kabul eder.. samimi söylüyorum. ama inanmaz.
kabul kısmındada kendini kandırmaz çünkü porakal var mı var.. mandilinde var. ben mandalina yok diyemem. çünkü bunlar literatüre geçmiş 3600 din/inanç türü. hepsi var hepsi gerçek. buyur istediğine inan kimene.
evrim vs dediğin şey atayiz mi yayma olarak görüyosan fen biyoloji fizik kimya yı ve tonla bilimsel çalışmayı hayatından atacaksın abka. kusura bakma.
Yasim geregi hizli dusunemiyorum ve teknoloji ozurlusu oldugum icin hizli yazamiyorum.
Alintiladiginiz mesajima ek yazmistim, gormemissiniz.
Otekilestirmeden, yaftalamadan tartismak maalesef benim kusagimla son buldu.
Herkesin gonlundeki gercek olsun demek benim kusagim icin guzel bir dilekti ama artik bu dilek bile ayrimlari korukler hale geldi.
Saglicakla ve huzurla diyelim.
Neyse tarih boyunca bu hep devam etmiştir.İNANMAK ve İNANMAMAK...
Yarın vadenin ilk günü.Sağlam uyku çekelim ki BOFAYLA mücadele edelim.:)
iyi geceler.
Şuna dikkat etmek lazım...Kanımca çok hareketli 2 ay-yani agustos vade bizi bekler.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...44#post6842944
malesef artık tartışma diye birşey kalmadı..
cemaatleşme ve tarikatleşme var.. aynı inanca sahip insanlar toplanıyor diğerini yuhalıyor hatta diğer cemaatleri bile.
bunda bir mantık yok.. birtane cemaat lideri etrafında muridleri kuzu gibi dinliyor. böyle gelişme ve ilerleme olmaz.
direkt ötekileştirme var.. yuhalama var. hatta alın bunu içeri anlayışı :)
bu şekilde gelişemez hiç birşey.. yerinde sayarsın daha da kötüye gidersin.
mesala hz aişenin 6 mı 9 u 19 mu evlendiği beni hiç ilgilendirmiyor.. ozamanki örf adet.
benim buna bi lafım yok.. öğrenmek isteyenede diyaneti adres gösteriyorum daha ne diyim.
Mulkiye mezunuyum, 35 yil 6 ay kamu gorevi yaptim, oyle boyle gorevler degildi.
Buyuk kizim psikoloji seref listesi mezunu, tum ders kitaplarini, seminer notlarini, anket arastirmalarini okudum; okumak iyi gelir :) Fahri diplomam var yani :plc:
Son soz "dovusmen guzum". Biz bize yeteriz.
https://www.youtube.com/watch?v=9ynDhnvOdSY
:kahkah::kahkah::drunk:
https://x.com/BloombergHT/status/1807475773160202437
Günaydın.
Bakalım ne yumurtlayacak.
Üretici ve market arasında uçurum: Fiyat farkı yüzde 304..........
Haziran ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkının en fazla yüzde 303,98 ile kiraz da görüldüğünü belirten Bayraktar, açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Kirazdaki fiyat farkını yüzde 291,3 ile havuç, yüzde 284 ile kuru incir, yüzde 260 ile Antep fıstığı takip etti.
Kiraz 4 kat, havuç 3,9 kat, kuru incir 3,8 kat, Antep fıstığı 3,6 kat fazlaya satıldı. Üreticide 24,88 lira olan kiraz markette 100 lira 51 kuruşa, 8 buçuk lira olan havuç markette 33 lira 26 kuruşa, 115 lira olan kuru incir markette 441 lira 64 kuruşa ve 250 lira olan Antep fıstığı 900 liraya satıldı.
haziran ayında fiyatı en fazla artan ürün hem markette hem de üreticide limon olurken, fiyatı en fazla düşen ürün ise hem markette hem de üreticide patates oldu.â€
İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor