Sayfa 913/999 İlkİlk ... 413813863903911912913914915923963 ... SonSon
Arama sonucu : 7991 madde; 7,297 - 7,304 arası.

Konu: Viop LVII

abka sen olay olan videoyu izledin mi .. izlemedin. kafana göre yorum yapıp yargılıyorsun.

orjinali buyur.

birtane hakaret yok.. daymond şeriat isteyen elemanı resmen dümdüz etti. küfürü bırak yorum bile yapmadı. açtı diyanetin buharinin hadis kitabını okudu.

https://www.youtube.com/watch?v=w8-A-hi7hkA

2.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ozaman bana oku demeyeceksin )

önce oku gel.
    Kuran okumaya başla ve git bir yakının cenazesini yıka, yüzünü gör.

Bir üniversitede bir arkadaşım vardı, Cuma'ya gidelim deyince hocalara kızdığı için gitmediğini söylüyordu.
    Ama normalde de kılmıyordu. Anladım ki bahane.
    Ama içmeye gelince içerken kavga ettiği, küfürleştiği, kızdığı, sonra konuşmayı bıraktığı arkadaşına kızıp içmeyi bırakmadı.

Neyse!

İyi geceler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Ben EMLAKIN ''şüphe-emin olamama'' duygusuna sahip olduğunu düşünüyorum.

Şüphelerin giderilmesi ve kendi pozisyonundan emin olmak için DESTEK ARAYIŞININ gereği olarak video-evrim vs. gündeme getiriyor.

Umarım arayışından güzel sonuçlar çıkar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    abka sen olay olan videoyu izledin mi .. izlemedin. kafana göre yorum yapıp yargılıyorsun.

orjinali buyur.

birtane hakaret yok.. daymond şeriat isteyen elemanı resmen dümdüz etti. küfürü bırak yorum bile yapmadı. açtı diyanetin buharinin hadis kitabını okudu.

https://www.youtube.com/watch?v=w8-A-hi7hkA
    Buhari , HANEFİ MEZHEBİNİN KURUCUSU imamı azamı tekfirlikle(kafir demiş) ittiham etmiş.

Bu zatlara saygımız var ama PEYGAMBERDEN 200 sene sonra ortaya çıkmışlar...Benim temel referansım İSLAMIN ÇEKİRDEK KADROSU ve 23 yıllık PEYGAMBERİN hayatıdır..

HADİSLER konusu-rivayetler o kadar derin mevzu ki...İSLAMIN esasına uygun olmayan ve hadis diye verilen binlerce rivayet var.

DAYMONDU defalarca izledim.Yeni bir şey yok.Orada açık hakaret var..

DAYMONDUN karşısında ,ŞERİT diyen adam ise sıfır bilgi sahibi birisidir..KISA ZAMAN önce canlı yayında alkol kullanan adamdır.

içene lafım yok ta..Bu adamın islamı savunacak tarafı yok.

Alıntı Originally Posted by Ex2000 Yazıyı Oku
    Kuran okumaya başla ve git bir yakının cenazesini yıka, yüzünü gör.

Bir üniversitede bir arkadaşım vardı, Cuma'ya gidelim deyince hocalara kızdığı için gitmediğini söylüyordu.
    Ama normalde de kılmıyordu. Anladım ki bahane.
    Ama içmeye gelince içerken kavga ettiği, küfürleştiği, kızdığı, sonra konuşmayı bıraktığı arkadaşına kızıp içmeyi bırakmadı.

Neyse!

İyi geceler.
    beni ölümle mi hizaya getireceksin .. cidden böyle oluyor mu

mesele islam değil.. mesele hinduda değil mesele şintoizm de değil..tevratta değil.

mesele vaka.. yani yaşanmış tarihsel olay tarihin ta kendisi.. ben zaten dinlerle işim yok o yollardan gelip geçeli çok oluyor bunud kaç kere söyledim.

ama yaratılış evren bilim gibi konular ilgimi çekiyor ve haliyle bunlar eskiye bakılarak bulunabilen şeyler yaratılışı gidip geleceğe bakarak bulamazsın.. geçmişe gitmen gerekiyor..

ban sana hacı kurban ve namaz gibişeyler nereden gelme kökeni ne diyorum sen bana okuda gel diyorsun sonrada kendin hiç bişey okumamışsın izlememişsin.. ama sadece tartışıyorsun ne üzerinden ? benim atayizliğim üzerinden.

burada kusura bakma ama bilgi kırıntısı yok. ben sana bilgiden oku dediğin şeyden bahsediyorum senin haberin yok ama

sanada iyi geceler

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Buhari ile HANEFİ MEZHEBİNİN KURUCUSU imamı azam birbirlerini tekfirlikle ittiham etmişler.

Bu zatlara saygımız ver ama PEYGAMBERDEN 200 sene sonra ortaya çıkmışlar...Benim temel referansım İSLAMIN ÇEKİRDEK KADROSU ve 23 yıllık PEYGAMBERİN hayatıdır..

HADİSLER konusu-rivayetler o kadar derin mevzu ki...İSLAMIN esasına uygun olmayan ve hadis diye verilen binlerce rivayet var.

DAYMONDU defalarca izledim.Yeni bir şey yok.Orada açık hakaret var..

DAYMONDUN karşısında ,ŞERİT diyen adam ise sıfır bilgi sahibi birisidir..KISA ZAMAN önce canlı yayında alkol kullanan adamdır.

içene lafım yok ta..Bu adamın islamı savunacak tarafı yok.
    hah işte.. şeriat isterüüükkk diye bağıranların daha dinlerinden haberi yok ..

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Ben EMLAKIN ''şüphe-emin olamama'' duygusuna sahip olduğunu düşünüyorum.

Şüphelerin giderilmesi ve kendi pozisyonundan emin olmak için DESTEK ARAYIŞININ gereği olarak video-evrim vs. gündeme getiriyor.

Umarım arayışından güzel sonuçlar çıkar.

Bilakis Sn EMLAK`in pozisyonundan emin oldugunu ama forum kurallari ve nezaket geregi "video-evrim" vs gundeme getirirmekle yetindigini dusunuyorum.

Arayis, merak gelismenin temelidir ama pozitif bilimlerde olmadigi surece, insanlik adina bir anlami yoktur.

Tartismayi surdurmek icin yazmadim, alintilanip cevap verilecek bir ileti degildir.

8.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Bu toplumda yaşıyoruz ve iş-okul çevremizde defalarca ateist arkadaşlarımız oldu.

Onlarda şu korku var:''YA VARSA-YA İSLAMIN DEDİKLERİ DOĞRUYSA...''

Çünkü eğer varsa ,öteki tarafta bedeli ağır olacak.
    zaten iki seçenek var..
    ya öldükten sonra sonsuz bir boşluk.. aynı doğmadan önce hiçbir şey hissetmediğimiz gibi..
    ya da dinlerin ölümden sonraki hayat versiyonu..

ben şahsen ikinciyi isterim.. ilki çok sinir bozucu..ama aklım ilkine yatıyor..

Sayfa 913/999 İlkİlk ... 413813863903911912913914915923963 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •