Badem kardeşler bu kadar da belli etmeyin yaa..
https://i.hizliresim.com/q88clc7.JPG
Printable View
Badem kardeşler bu kadar da belli etmeyin yaa..
https://i.hizliresim.com/q88clc7.JPG
munzam karşılıklar net rezerv hesabına dahil edilmez ? dalga mı geçiyosun ??
aç kitabını bi daha oku,
brüt - karşılıklar = net
2 tane birbirine çelişkili ifade
net'in içinde munzam karşılıklar varsa bu denklem doğru olur mu!...(Temel matematik bilgisi)
Şimdi sana bir soru ?
tüm vatandaşlar bankadaki dövizleri ile (bu ülkede serbest kambiyo ve kur rejimi olduğu için )
Miami de ev almak isterlerse ,yurtdışından makine ve teçhizat almak isterse
yani dövizi bozdurmak yerine döviz cinsinden yurtdışına çıkarmak isterse döviz cinsi ödeme yapması gerekiyorsa çözümün nedir.
NOT.. deniz 43 hocam tollerle ilgilenecek çok kişi var. sizi tanımasam da siz daha üst seviye yazılardan vazgeçmeyin. Faydalanıyoruz..
Yaw adamı zorlamayın fazla sonra oda şahap başkan gibi sihadan girer ihadan çıkar.
bunu kaç yıldır biliyoruz.. emlak topiğinde başladı..ülkeye millete zararlı ne kadar şey varsa savunur, algı kasar.. dolara sardı bir ara, orta uzun vade 2.60 lara yakınsar filan gibi abukluklar.. jöleli ve necmettin batırel ortalaması bir şey argumanlarında..
Menfaat ilişkisi var...sen ballı 2-3 maaş bağlarsan(maaş, huzur hakkı ya da ne lanet şey ise), kimse düzenin bozulmasını istemez..bugün kamuda görevli, sadece yasal olarak 100 bin üzerinde aylık geliri olan binlerce yiyici tayfa vardır üst kademelrde...bunlar ruhunu satmış kişiler.
Şunu demeye çalışıyorum, ekonomist, yemekçi vs farketmez...haram yemeyecek adam olsun yeter...ben hak etmediğim kuruşu dahi kabul etmem diyecek adam lazım..yoksa dünyanın bir numarasını getirsen, bu düzene adapte olursa, o da sesini çıkarmaz, yaşa, kralım çok yaşa devam eder bu çarpık sistem.
Bu arada FDow 5.3.3.5.4 ü bitirmek üzere. En fazla 34100 ve sonrasında 35000 üzeri 5.3.3.5.5= 5.3.3 zirvesi beklerim.
Sıkıntı oluşan durumlar varsa mesajların altında yer alan "yönetimi bilgilendir" ( ünlem işaretli olan)seçeneğini kullanın arkadaşlar.
Bizim gibi bir ülkenin cari fazla vermesi imkansız bana göre. Bu yönetimle filan alakalı bişi değil, yani ekonominin başına deniz hocayı getirin, cari fazla verdirtemez. Belki çok faşist uygulamalarla olabilir, serbest ekonomide ihtimal göremiyorum...
O yüzden tek yol, cari açığı portföy girişi ile finanse etmek gibi... Lakin portföy girmesin, girenler çıksın diye de elinden geleni yapıyor mevcut iktidar :P
imkansız değil.. yönetim tarzı ile alakalı.. mesela 1 liralık köprü 10 liraya yaptırılıyorsa çözüm olmaz tabi..
mevcut durumun en büyük nedeni yanlış kararlar, israf ve yüksek vergilerdir..
akape nin doları ucuz tutmak için atmayacakları takla yok.. düşük dolar yüksek refah denklemine alıştılar ilk on yıl onu devam ettirmek istiyorlar..dunya bunlara bedava borç versin istiyorlar.. ama o tren kalktı..
SPOT kapanış
https://i.hizliresim.com/3ukwti5.PNG
mesela şimdi kanal istanbul 15 milyar dolar diyorlar, üzerine yapılacak 8-10 köprü ile beraber..
neden düşük rakam açıklıyorlar ?? tepki çekmesin diye.. böyle aptalca bir projeyi yıllardır millete yedirmeye çalışan bir zihniyet, bu kadar art niyetli ve ülkeye kötülük peşinde bir zihniyet elbette cari fazla vermek amacında olamaz.. amaçları dunyanın kendilerini fonlaması.."dunya borç versin biz yol yabalım" şeklinde özetlenebilir bu ilkel zihniyet..
yatayda itina ila piyasanın içine ettiler..
hahhhahhaa, hakkatten çok başarısız bir polemik denemesi yaptın şimdi.. yakışmadı
"ne demek munzam karşılıklar net rezerv hesabına dahil edilmez ?" ibaresinin ne anlama geldiğini herkes anlar, zaten - Munzam karşılıklar net rezerv hesabına dahil edilmez.. lafına cevaben yazılmış.. brüt- net ayrımını tanımlıyorken işin özünde zorunlu karşılıklar vardır, karşılıkların dahil edilmediği bir brüt-net hesabının olamayacağına istinaden..
cümlenin başındaki "ne demek" kısmını kesip, "munzam karşılıklar net rezerv hesabına dahil edilmez ?" diyerek zıtlık yaratma çaban çok yakışıksız kaçmamış mı sence de ?? müritlerin hoca hoca demesine bakarak üni.de ders veren biri zannetmiştim seni, meğer sadece müritlerinin hocası imişsin.. ingilizce sitelerden yorum/haber tercüme etmek değilmiş o işler, öyle değil mi ? yalnız müritlerine bi uyarıda bulun -toplu halde havlamasınlar, kafası şişiyo insanın :)
Brezilya'da munzam karşılıklar yüksek olduğu "net rezervlerin yüksek olduğunu" yazan sizsiniz.
Ben de:
yazdım.
Sizin yazdığınız bu yazıma cevaptır.Bu kadar da kıvırmak çok nadir rastlanan bir durumdur.
lan bırakk ehhheee eyyy olum siz anlamazsınız ekonomiden ekonomi benden sorulur şimdi merkez bankası kanal istanbul için acil 100 milyar ödeme yapması icap etse yarın bu ödemeyi yapabilir mi rezervleri kullanarak yapamaz mı? 100 milyar rezervim var deyip yapabilirse net hesabına munzam dahil edilirmiş hatta swap da dahil edilirmiş deriz yok ödemeyi yapamaz ise dahil edilmezmiş deriz üzmeyin kendinizi bu kadar boşu boşuna iyi geçinin biz hepimiz birbirimize lazımız :oleyo::oleyo: :oleyo:
1.68 trilyon TL para basalım onla dolar toplayalım .
Rezervi tamamlamış oluruz .
Bunu ben bile düşünüyorsam onlar niye düşünmüyorlar
https://youtu.be/d2unbQhoxKc
Yaklaşık bir saat 15 dakika her şey var...
Sonuna kadar izlerseniz...
Buralara tepe diyen de var çok az da olsa ama benim sayım da iyi ilerliyor, 35000 üzeri inadım ondan. Aslına bakarsan 35000 üzeri kabaca 35200 daha 5.3.3 zirvesi. Daha 5.3 var, 5 var. Yani büyük realizasyon için daha çok zaman var
Sn abartin yazmış 36000 diye, onu bile çok çok rahat geçer 5.3 ve 5 zirveleri ile.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Normal şartlarda 35200 5.3.3 zirvesi olmalı. Aşırı abartırsa 35500, daha üzeri anormal olur, sayım sıkıntıya girer.
Sonrasında 32033 ü aşağı kesmeyecek 5.3.4 realizasyonu ve daha sonra da 5.3 zirvesi ile 36000 üzerine rahat çıkar
diye düşünüyorum.
Ama gelecek haftaya kadar, hatta gelecek hafta sonuna kadar 36000 olmaz diyorum. Bahse de girerim.
Düşürme şansım olsa dükkan sizin ama EW izin vermiyor yahu. [emoji23] Yoksa sizden daha çok istiyorum çakılmasını, zorlama sayımların doğru çıkmasını. Yeterki düşsün de varsın benim sayım yanlış çıksın.
onsta kim kimi koparıyor belli değil
elon reyiz onsla tesla sat da yolumjzu bulalim be
vade sonuna kalmış 15 gün durmadan yeni poz açılıyor yakın vadede...rekor aps var şu an 603 bin kontrat...amaç nedir acaba? uçmuyor göçmüyor...saçma sapan bir piyasada ha bire poz alıyor birileri...bakalım ne olacak kalan 15 günde...
ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmeye ilişkin, "Çok iyi bir toplantıydı." değerlendirmesini yaptı.-AA-
Şöyle güzel bir alıcı-satıcı yapıştıracak bir arkadaşımız var mı
Nato zirvesi de tırt çıktı
Biden erdoğan görüşmemiz çok olumlu geçti
Kendi adına heralde
A.A yı nerde bulupda degerlendırmıs ....bırtek a.a var heralde....ınternatıonal basın yok
reıs konusuo tvde