Sayfa 915/997 İlkİlk ... 415815865905913914915916917925965 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 7,313 - 7,320 arası.

Konu: Viop XXXIII

1.  Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Kişisel olarak şunuda yazayım
    sn Deniz Hoca gibi değerli bir insan
    Bize bedavadan bilgiler sunuyor
    bir araya getiriyor
    yetmedi
    abd verilerini takıp ediyor
    yorumluyor
    vede çok güzel öngörüde bulunuyor
    umarım gereksiz bir şekilde kalbı kırılmaz
    deniz hocamız Türkiyedeki 5-10 kişiden birisidir.

buradaki trolleri kaale almaz. son derece sabırlı , kibar asil bir insan.

bu 20 yılın yarattığı ahlak yoksunu trollerin işine gelmiyor gerçekler.
    Thoros, beni altıncı kez hayata döndürdü. Yaşamaktan yoruldum.

2.  Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Aslında soru şu şekilde soralım
    diyelim ki dovizde duran dolarlar bozuldu
    o zaman rezevde gözükmesi lazım denen ZK mıktarı dolar ne olacak

fakat Bizim MB nin bir konuda aslında eli rahat
    Dovizde duran para yerleşiklerin parası
    yerleşikler bunu bozdurunca zaten rezervi artmış oluyor
    o zamanda ZK olarak tuttuğu doları geri vermesi problem değil

hesaplama da bir yemekci olarak
    NET pozda ZK olarak tutulan kısmı düşmek lazım derim
    Zaten brutta problem yok
    Asıl sıkıntı şurada...kıt ekonomi bilgisi ile reise akıl veren danışmanlar var...millet dolar bozarsa rezervimiz azalır, biz de bozulan dolarları alır rezervimizi kuvvetlendiririz diyorlar.

ama şu sorunun cevabı yok..millet ya doları çekip sistem dışına çıkmaya çalışırsa..yurt dışına, ya da kasalara saklarsa...küçük bir güven bunalımında en büyük riskimiz budur...milletin dolarını nasıl ödeyeceksin...o zaman işte dolar 10 da olur 15 de olur.

yojsa bir sürür ülke dolar rezervi tutuyor, bunlar salak mı? hiç değilse net rezervler eksi değil, nötr olmalı..brüt döviz rezervi geyiği, söylediğim gibi istem dışına para çıkması durumunda patlar.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3. Mal kitleme işleri dönüyor gibi.ytd

4. Benim sn. Deniz hocanın yazdıklarından özetle anladığım, düzenli olarak cari fazla vermeye baslamadigimiz sürece işimiz yaş. Bakkal dükkanı düşünün her ay zarar ediyor bakkal olsa kapatır gidersin koca ülke olunca ya zarar etmeyi keseceksin ya da acilen yeni para bulup borclanacaksin. E parayı verenlere ikide bir demediğini bırakmıyorsun. Demek ki o da seçenek olmaktan çıktı ( idi, şimdi bir dönüş var gibi izleyelim )

Cari fazla veriyorsan veya portföy girişi ( borsa, doğrudan yatırım, tahvil ) sağlıyorsan oyna devam yoksa müzik biter / bitecek. Zaten dolar bazlı grafiği açın bakın bu yazdıklarımız net olarak fiyatlanmış bundan sonra ne olur o da politika yapıcıların, dış yatırımcıların, diğer devletlerin bundan sonraki hamlelerine göre şekillenecek.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Ben ne yazıyorum,siz ne cevap veriyorsunuz.Alakasız şeyler yazarak konuyu saptırmışsınız.Ne diyorum "Munzam karşılıklar brüt rezerv hesabına dahildir, net rezerv hesabına dahil değildir."
    Biraz temel iktisat bilgisi olan hesaplamayı bu şekilde yapar.2007 yılından beri bu forumda yazıyorum ve daha önce bu ifadeyi hiç kullanmadım ama şimdi ilk defa kullanacağım:
    İktisat fakültesi birinci sınıf öğrencisi kadar bile temel ekonomi bilginiz yok,bilgi,birikim ve donanım olarak benim denk'im olmaktan çok uzaksınız.Bir daha da hiç bir yazınızı muhatap almayacağım.
    Aşağıda Mahfi Eğilmez'in "net döviz rezervi nasıl hesaplanır" yazısının linki var.Herkesin kolaylıkla anlayacağı dille anlatmış,okuyun ve öğrenin...

https://www.mahfiegilmez.com/2021/03...lesi.html#more
    seviyeni seveyim, ne seviyesinden bahsediyorsun ?

brüt rezerv eksi munzam karşılıklar eşittir net rezerv
    brüt - karşılıklar = net

mahfi eğilmez yazısında ne diyo, tcmb bilançosunda "dış varlıklar - döviz yükümlülükler = net rezerv

peki nedir o döviz yükümlülükler ? işte o döviz yükümlülükler "bankaların merkez bankasına yatırdıkları zorunlu kaşılıklar"dır..

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

ama şu sorunun cevabı yok..millet ya doları çekip sistem dışına çıkmaya çalışırsa..yurt dışına, ya da kasalara saklarsa...küçük bir güven bunalımında en büyük riskimiz budur...milletin dolarını nasıl ödeyeceksin...o zaman işte dolar 10 da olur 15 de olur.
    Gerçek ekonomistleri gönderip
    imamdan ekonomist danışman yaparsan
    yada yemekciden

o zaman yandı gülüm keten helva

Yav bu herifin yıllardır ne mal olduğu bu forumda bilinir. Hiç yüzü kızarmadan yazmaya devam eder.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. SP ne diyodu zekiyim strateji uzmanıyım ne oldu aldılar dün sabah gece yarısına kadar sorguladılar bıraktılar sessizce işaret bekliyor konuş desinler diye zekaymış stratejiymiş lann bırakkk eehhhh eeeyyyy
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

Sayfa 915/997 İlkİlk ... 415815865905913914915916917925965 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •