Bu arada amerikan borsalarını şeediyorlar.Global şey erken geliyor olabilir:))))) Ben 2019 ikinci yarı falan diyordum ama belki de yanılmışımdır.Amerikan borsaları 3 ekimde göçmeye başladı ,pek de düzeltme olmadan şeetmeye devam ediyor.
Printable View
Bu arada amerikan borsalarını şeediyorlar.Global şey erken geliyor olabilir:))))) Ben 2019 ikinci yarı falan diyordum ama belki de yanılmışımdır.Amerikan borsaları 3 ekimde göçmeye başladı ,pek de düzeltme olmadan şeetmeye devam ediyor.
Merak buyurmayin abi...Heç bir sey olmaz...Tayyip Agam 2, 5 kg testusunen faaliyet gosteriyor, gık diyen yir tokmagi....
Hocam yaklaşan fırtınada bizim borsadaki kağıtlar monopol kağıdı gibi olur.Kimsenin umurunda olmadığı bir ülkenin batık şirketleriyle dolu bir borsa.Ancak bizim kumarbazlarımızın birbirini üttüğü bir mecra olmaktan başka bir şey değil bizim borsa.Ben kendi adıma pek kaale alamıyorum valla.Misal lokomotif sektör bankacılık ve hala batık kredi oranı yüzde 3 :))))))))))) Bu kadar konkordato oluyor bizde batık oranı yüzde 5 e anca gelir.Bu bankacılık sektörü 3 ayda bir falan bilanço açıklıyor,millet kar var diyor,pd/DD düştü deniyor analistler al tavsiyesi veriyor falan.:))))))Ne bileyim bana nitelikli dolandırıcılık gibi geliyor Ha bakmayın benim de az bişi param var kağıtlarda.Ama kumarbazlık var serde ondan alıyorum bunun farkındayım neticede:)))))) Komple borsadan çıksam uyku tutmaz beni.ç
E dedim ya hocam benim benim de param var borsada.Sizin yazdığınız olasılığa karşı milli piyango bileti aldım sayıyorum o kağıtları satmıyorum.Ama yatırım başka iş kumar başka iş.Yatırım paramla kumar param aynı bankada bile değil benim.:))))))Olaylar karışmasın diye tamamen ayrı hesaplarda paralar.:))))))) Bu ara kumar kısmı cüzi denecek kadar az.Zaman kumar zamanı değil.
Sn. ayvagobeknuri,
Bu grafiklerde, USA daki faizleri kullanarak aslında objectif davrandım.
İstersen bak Türkiye'de verilen Faizler üzerinden IMKB100 ü çizelim.
https://i.postimg.cc/HnWQgCCv/R-075.gif
Bu resimdeki, yorumum da şu olur.
Türkiye, gelişme hayatına, 15 senelik bir "reklam arası aldı"...
İnşallah, TV lerdeki gibi , hiç bitmeyen reklamlardan olmaz ..
Sn.Bora yazınıza itirazım yoktur. Lakin, müsade ederseniz, size katılmadığım yeri yazınızdan alıntıladım..
Madem TAC MAHAL i Türk Mimarlar yaptı, yada dünyaca çok mühim eserleri bu mimarlar inşa ettiler ve dehası neredeyse kendisine eş mimarlar yetiştirmiş ise;
onlar da en az Mimar Sinan kadar ünlü olması gerekmez miydi?
Yoksa sadece bu büyük eserlerde STAJ mı yaptılar.. Bu bilgiler internet ortamında, sizin tabiriniz ile GUGUL amcanın 1 dakikada bizlere sunduğu bilgiler ise, ne denli doğru ne denli bilimsel tarihi ve mimari gerçekler...
Bence tartışılır....
Bazen internet referansları da tam esaslı referans olmaktan ziyade araştırmacının istek ve arzularına göre yönlendirilen ve tasarımı istenilen duruma göre yapılan sayfalar olabilmektedirler...
Kusuruma bakmayın ama o referans gösterdiğiniz internet WEB sayfası TAC MAHAL ı Mimar Sinanın öğrencisi Türk Mimarları inşa etti diyorlar...
Öyle olsa Türkiye Cumhuriyetinin buna -bende dahilim- neden sizin referansınız ile ilk kez duyuyoruz..
Emin olun şu an bu internet sayfaları sayesinde bunu yeni duyan kişilerde vardır...
İlginç değil mi?
O öğrenciler bu denli dünyanın 7 harikasından birisini inşa edebilecek teknik bilgi ve beceriye sahip idi ise; bunu bir gurur kaynağı olarak hatırlatıp öğretmemek TC nin gerçek bir ayıbıdır...
Kaldı ki 1 dakikada arayıp bulduğunuz bu sözüm ona referans internet WEB sayfaları;
Mimar Sinan'ın 700 yıl sonra bozulan bir harç sıvasından düşen şişe içinden çıkan bir yazısının psikolojisini açıklamıyor..
Dediğim gibi psikolog yada psikayatr değilim;
Lakin onlarca öğrencisi var ve bu öğrencilerinde gerçek mimarlığı öğretme hususunda samimi bir öğretmen ise; şişenin içine yazı yazıp, 7 asır sonra o taşı şu taş ile değiştirin, yoksa kemer kafanıza yıkılır gibi bir olayı; kendisine saklaması ne denli gizli kalmış bir egoizmin hangi aşamasıdır, yada yetiştirdiği bu öğrencileri, durumu biliyor ise neden daha önce taşların değişmesinin gerekliliğinin söylenmemesine; cevap vermemiştir...
Arz etmek istedim.. Konu USD sayfayı biliyorum, kusuruma bakmayınız konu AND meselesinden geldi... Lafı daha fazla uzatmak istemem...
Bol Kazançlar...
Sn reha kaya yazdı gerçi.Ama ben de yazayım tac mahal dünyanın yedi harikalarından biri değil arkadaşlar.
Ne demek hocam ,özür dilenecek konu mu bu :)))Yapılan tartışmayı ilgiyle okuyorum.Forumların amacı zaten yeni şeyler öğrenebilmek,doğru bilgiler edinebilmek.Ben sizin yazılarınızdan bilmediğim pek çok şey öğreniyorum,yazılarınızı ilgiyle okuyorum.Tartışmanın sıhhati anlamında sürekli yanlış bilgi üzerinden tartışmalar devam etmesin anlamında arada bu tarz ufak ayrıntıların yazılması daha doğru olur diye düşünüyorum.Dediğim gibi mimar sinan üstüne yapılan tartışmayı da ilgiyle okuyorum.Saygılar sevgiler.
Teknolojiden anlayanbir arkadaş sayın izmirlinin grafiklerini cep telefonumda nasıl büyütebileceğimi anlatabilir mi?
Eğer olmuyorsa sayın izmirliye cep telefonunda büyütülebilecek grafik nasıl foruma koyuluyor? Anlatabilir mi ? Tabii sayin izmirli paylastığı grafiklerin okunabilir olmasını istiyorsa.....bea..!
Enflasyon yuzde 5000 ilken borsa yuzde bin artmış ne demek hısseler yuzde 80 değer kaybetmıs...dolar bazında kazandır mıs mı?borsadan kağıt alcagına gıt Kıbrıs'ta casıno da kumar oyna cok daha kazançlı...hem de paranın keyfını surersın...Ytd
Dunyanin 7 harikasinin hepsi, MO yapilmis yapilardir.
Harika olmalarinin sebebi, zamanini cok cok asmis zor yapilar oldugundandir.
Abi boşver milattan önceyi ben dünyanın 7 harikası muhabbetini bir tek hatun kaldırırken kullanırım sen 8.harikasısın diye.
Hem zamanını çok çok aşmış hatunlar var bak ben sana diyim yapı bakımından olaya yaklaşıyorsan
Bize ne kalan 7sinden dimi ama öpecek mi bizi sanki :kahkah::drunk:
Hocam sana bir soru, grafikleri nicin logaritmik ciziyorsun? Bu soruyu seneler once casaboun'a sormustum, aliskanlik demisti.
Turkiye'de olanlari, Turkiyenin iç siyasetine bagliyorsan cok yanlis yaparsin. Hersey bir anda duzelecek, kangren olmus Kürt sorunu bile bir anda cozulecek. Belirleyici olan dis dinamiktir.Alıntı:
Türkiye, gelişme hayatına, 15 senelik bir "reklam arası aldı".
Abd'nin 24 trilyon dolar borcu var. Karsiliginda ise uzaya yerlestirdigi lazer silahi var. Dunyanin istedigi bolgesini vurabilir ve uzaylilar yapti diyebilir. Baska hicbirsey yapamaz. :))))))))))))))
Kastedilen egoizm bilgi egoizmi,sadece ben yaparım ben bilirim olayı.Pek çok hocada, üstatda pek çok dalda yaygın bir hastalık maalesef.Yanına adam yetiştirmeme olayı falan çok yaygın bir durum.
Hakem hocam, bir baska baslikta da yazismistik. Altin konusunda hemfikiriz de altin bence deger koruma aracidir yani cok birsey de beklememek lazim. Sayet isten anliyorsaniz, ciddi deger artisi saglayacak yatirim, bence sulanabilir tarim arazisidir. Demiryolu lojistigine ve lisansli depolara yakin olanlar cok daha fazla deger kazanir. TCDD lojistik merkezler kurdu, kurmaya da devam ediyor.Mesajinizi simdi gordum bir cevap yazayim dedim.
Dolar dipte yine bakan makan birileri konuşup trade yapar bugün.
Hocam anahtar nokta işten anlıyorsanız kısmı.Maalesef zerrece anlamam, tarım arazisi falan bana çok uzak.Zaten arsa yatırımına uzak bakmışımdır hep.Çünkü eğer arkasızsanız belediyede falan adamınız yoksa o arsa parselasyonu esnasında ilk sizi şeeder belediye.:))))))) Ha imar geçmiş arsa işinde de genelde primsiz arsa zor bulunur.Tarım arazisi konusu da dediğim gibi.Altın konusuna gelince 100 yıllık ons grafiğine bakın 1929 krizinde de 1970 krizinde de altın uçmuş.Benzeri bir döneme giriyoruz gibi geliyor bana.Her yatırımın battığı ortalığın darmaduman olduğu dönemde gerçi altın değerini korusa da bana yeter.Ben 5 yıl nakitteyim ve altındayım hocam.Saygılar sevgiler.
Gerçi bizim memlekette hükümet tarım falan gelişsin de istemiyor.O yüzden tarım arazisi konusu da biraz riskli gibime geliyor ama anladığım konu değil cidden.
abd borsaları zirvedeyken buraya birkaç satır yazdım, kendi yazımı alıntı yapmak pek hoşuma gitmez,lakin son bir kez daha uyarayım istedim belki istifade eden arkadaşım olur(gerçi pekte ipleyen yokya neyse) şuan dow jones 26 400, demekki fena görmemişim,şimdi belki biraz daha aşağı gelerek yukarı biraz tepki yapacaktır ancak abd ve ab borsalarında ana trend aşağı yöndedir
kritik yerlerdeyiz, 100 günlük ort. kırıldı. haftalık kapanışlar önemli.
gelecekteki yurtdışı harcamalar için ortalamaların altında parçalı alım şeklinde yapıyorum.
enpara makası uygun, teb makası açmaya başladı, diğer bankalarda da fark var baya
https://resmim.net/f/9GykqD.jpg
5.4950 geldi
Mantıken düşüncem,
7,20 i görmüş , yabancı grafiklerde 5,50 den Türk varlıkları ne kadar ucuz olsada almaz, alamaz, risk değerlemeleri buna izin vermez. Eğer yurt dışı kaynak bulmak istiyorlar ise biran önce dolar kurunu yukarı çekmek zorundalar. Başka türlü yabancı yatırımcının kafasında fırsat algısı oluşmaz diye düşünüyorum. % 30 artması ihtimali olan ( yabancıya göre % 30 ıskonto ) ihtimali olan bir varlık hiç bir zaman fırsat olarak düşünülemez
tepki gelecek gibi duruyor.
https://www.tradingview.com/x/OLywrJZ7/
Sasa Polyester 3. Çeyrek Sonuçları ile Alakalı Düşüncelerim...
http://suphecikimse.blogspot.com/201...-sonuclar.html
YTD