2000 tl den yillik 24000 tl oder yani ev sahibi tazminat.
adam 5500 tl fark alacak aylik yeni kiracidan.yani 5 ayda amorti edecek.
ev sahibinin tongaya dustugunu filan sanmiyorum sahsen.
Printable View
En az 9200 TL avukatlık ücreti, dava harç ve masrafları ( 1 tebligat bile 42 TL, noterin dış görev yolluk ücreti, yol ulaşım ücretleri, noter ihtaratı vb) ayrıca davayı kazanınca bu kez icra dosyasından yine en az 1800 TL vekalet ücreti, icra harç ve masrafları faiziyle birlikte derken yaklaşık 20 bin daha ekleyin.
Muhtemelen noter tespiti sırasında çıkan gürültüden iyi bir avukat en azından bir hakaret davası da çıkarır ki bu kez ceza davası için 9200 TL vekalet ücreti, manevi tazminat için tazminatla birlikte yine 9200 TL vekalet ücreti, bu ikisi için de iki ayrı 1800 TL icra vekalet ücreti derken sadece 22 bin TL avukatlık ücreti zararını da ekleyin. Ayrıca uzlaştırıcı ücreti, icra mahkemesine gitme durumunda ekstra vekalet ücreti ve masraflar ile bu kadar iş için kendi tutacağı avukata ödeyeceği ücret ( ki İstanbul gibi bi yerde hiç bi avukat 20-30 bin lira ücret almadan bu kadar işin içine girmez) derken totalde en az 70-80 bin liradan aşağı bir maliyetle hukuki mücadele masrafından kurtulamaz.
Ayrıca eski kiracı yeni kirasıyla eski kirası arasındaki farkını da ev sahibine yükleyeceğinden, günümüz şartlarında yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi en az bi 100 bin TL fark da oradan girecek. Ki bu durumda vekalet ücretleri ve dava ve icra harç ve giderleri çok daha yukarı da olacaktır.
Emlakçı komisyonu şehir farketmeksizin 2%'dir.
3% veren varsa geçmiş olsun
Ben kiracıdan 2500 kira alacam ama başka eve geçtiğinde kira 5000 ise onun üzerinden tazminat ödeyeceğim. Bu durumda neden benim aldığım kira 2500 lira sorusunun bir cevabı yok sanırım
Cevabı olmayınca kiralar neden bu kadar yüksek diye sormanın bir anlamı kalmıyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Büyük harfle yazarak küçümseyemezsin. Vatandaşlık görevlerini yapmayanlar hak talep edemezler. Kendi bütçemiz için kılı kırk yarar ama devlet bütçesinin kayıplarına göz yumarsak ne olur ? Şikayetçi değilsen neden buraya foto koydun, piyasanın uçtuğunu gördükçe '' oooo benim evlerde çok değerleniyor '' diye keyif aldığın için mi ?
Ben 1 kuruş haram yemedim. Devlet görevinde hiç kimseye göz yummadım. Hak etmediğim halde hesabıma harcırah - tazminat yattığında iade ettim. Devlet iktidarlardan ibaret değildir. Vatandaşın hakkını korumak kamunun işidir. Bu kadar yeter.
Artık kendimize gelelim ! Bugün evleriniz, saraylarınız , lüks arabalarınız olabilir. Şu felakette gördüğümüz gibi ; bir dakikada malınız mülkünüz yok olur. yaşadığınıza sevinemezsiniz. yakınınızı kaybedersiniz canınız yanar. Bazen mezarlıkları ziyaret ederek herkesin yan yana eşit yattığını görünüz.
Elbette çalışacak mal- mülk edineceğiz. Başkalarının sırtına binerek değil. Çalarak, hileyle değil. Çalıştığımız kurum, işverene hainlik yaparak hiç değil. Her birey dürüst olsa tüm ülke dürüst olacağından huzur ve bolluk olur.
Aslına baktığınızda eski kiracının 2000 yeni kiracının 7500 tl ödeyipte eski kiracının dava açmaya hakkı yoktur.bu resmen ev sahibinin malına çökmektir.ev sahibinin alında düşük değerli kira aldığından eski kiracısına değer kaybı dava açması gerekir.
Madem öyle geçen sene 100 lira olan peynir şu an 250 lira, ona da artış limiti getirilsin.
Benimde kiracısı olduğum iş yerleri var.
Baktım sağım 20 ödüyor , solum 22 ödüyor.ben 8 ödüyordum, iş yeri sahibini çağırdım 15 yaptık.
2000 eski kiracı 7500 yeni kiracı oranı misal siz 20 bin ödüyorsunuz, yan daireniz 75 bin ödüyor.yazık değil mi mülk sahibine?
Benim evim olacak 2000 den oturup artış yapmayacak, asıl değeri 7500 olacak ama,kiracıyı hadi çıkarttım diyelim gelip ortalığı yıkıp bana 200 bin liralık dava ya mal olacak.bu iş çok farklı noktalara gelir böyle bir durumda.
Çok boş ve gereksiz bi adamsın
Seni muhatap almayı sevmiyorum
Ressam olarak yazdın yazdın
Sonra bş daha yazarsam ne olayım dedin çektin gittin
Şimdi canlı okarak gelip yazınca bişey olmadın mı
Halen boş boş yqzıp duruyorsun
Yoluna git yoluna
Bizim meslekte bişey öğrendik en çok ben yapmadım yapmam diyenden korkacaksın
mal sahibi-kiracı kavga eder kazanan hep devlet maliye-hazinesi olur...
şıkır şıkır ,tıkr tıkır parasını alır...
hele gayrımenkul fiyat artışları-kiralardaki patlama , devlet hazinesini ağzına kadar para ile dolmasını sağlayacaktır...
Aynaya bakarak yazdığın belli. Gerçekten ünvanı olan içi boş adamsın ..
Ressam nickli yazardan nasıl bir acın varsa , bir türlü bu travmayı atlatamadın. Çünkü senin devlet memuru olarak mesailerini sosyal medyada geçirdiğini ifşa etmişti. MESLEK TERBİYESİ hiç kalmamış. Aldığın maaş haramdır senin. Daha bir yolsuzluğu bile ihbar etmekten çekinen korkaksın.
Özellikle haksız olduğunda mahalle bebeleri gibi konuyu dağıtarak mızıkçılık yapmayı iyi öğrenmişsin. BENİ MUHATAP almayı sevmiyorsan ne demeye cevap veriyorsun. Bazı yalakalar gibi seni POH POHLAMA mı bekleme.
Meslekte hiç bir şey öğrenmediğin o kadar açık ki, sizin meslekte üstad lık vardır. Üstadların senden utanıyordur. Bazı şifreleri çözmeni beklerdim ama gerçekten çok yeteneksizsin.
Daha da devam ettirmek istersen tartışmayı ben hazırım. Ressam gibi kızıp gitmem.
En mantıklı olanı bu işte.
Geçen yıl bir kiracıma "ilanlara bakın güneş görmeyen giriş katları bile 7 binden başlıyor. Sizin evin ederi ise daha fazla. Siz kirayı 1800’den 3500 yapın yeter, ben sizden çok memnunum" demiştim.
Onlar da hem 3500 yaptılar, hem de tekrar tekrar teşekkür ettiler. Şimdi piyasaya göre çok çok kardalar.
Bu yıl piyasa 15.000 fakat ben 5.500-6.000 teklif edeceğim. Mantıklı ve iyi niyetli davranan kiracı, ödülünü bol bol alır.
Ama mesela bir tane de uyanık geçinen var. "5 yılın doldu" diyorum, hala % 25 yapıp otururum diyor onun bunun çocuğu. Önümüzdeki ay kontratı doluyor. Yapmak istediği çakallığının hoş bir şey olmadığını, tatsız bir dille :) izah edeceğim kendisine.
Önce insan olmak gerek.
Karşıdaki kişiyi de enayi yerine koymamak gerek.
Ben mafyalık yapacak değilim, ama yapana da denk gelebilir insan.
Herkesin parası öyle gözünün içine baka baka çıtır çıtır yenmez.
Sağa sola borç takan "uyanık" bir komşum vardı. Semtte borç takmadığı adam yok.
Bir sabah çeliktepede ekmek almaya ve yürüyüşe çıkmış. Eve dönmemiş.
Günler sonra ölüsünü taa beykozda buldular.
Hem dayak yemiş, hem de korkudan altına yapmış.
Ayhan bey, gerilimden beslenen bazı insanlar vardır.
Sorun çıkartmaktan ve huzur bozmaktan "haz" alırlar.
Bu tür insanların saçma iddialarına verilecek çok güzel cevaplarım var, ama özellikle susuyorum ki, haz duyduğu o gerilimli ortamı devam ettiremesin.
https://youtu.be/SyAWnwkK0wI
Bu %20 30 fark kanunen mi yoksa sizin soylediginiz biseymi ?
Yoksa yazdiklarinizla celisiyor durum...
Matematik acisindan %30 ile %60 arssinda fark yok. Sonucta hak gaspi var demek oluyor. Sizin yaziniza gore tabi
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Maraşta tanıdığın başına gelen bi olay evi kiradaydı krndide daha geniş bir evde kirada oturuyordu. Kirada oturduğu eve az hasar vermişler ama eşi ben oturamam diyor. Kendi evinin hiç bir şeyi yok. Kiracısı 3 ay önce mart sonu kendi evine çıkacağını söylemişti. Onun evide sağlam ama şimdi kiralar uçmuş. Arkadaşa ben çıkmayacağım demeye başlamış. Maraşta sağlam evlerin kiraları uçmuş. Sanırım kendi evimi sağlam bi rakama verip arkadaşın evinde ucuza oturmaya niyetli. Dedim hemen ihtarname çek. Kendi evini kiraya verirse çok uğraşırsın.
Konu aslında çok açık
İyi niyetli kiracı gibi davranmış.
Benim bi kiracımda daha 4ayı olmasına rağmen kirasına %100 zam yaptı. Gerçi halen en az %40-50 piyasadan aşağı ama 8 yıllık kiracım tek bir ay sektirmedi kirayı. Öyle kiracı bulmakta dert. Dertsiz başıma 3 kuruş için dert mi alayım.
Teşekkür ederim hatırlattığınız için, aklımdan tamamen çıkmış. Makbule geçti.
Bir tane 6 ay önce çektim, bir tane de bu günlerde çekmek şart.
6 ay önceki gerekli miydi bilmiyorum. Çift dikiş olsun, sağlam olsun.
Sonra "vay ben duymadım, vay ben bilmiyordum" demesin. :)
kiracilari kizdirmayin
https://twitter.com/i/status/1629200076542210048
https://www.instagram.com/reel/Co45G...d=NmE0MzVhZDY=
Buda evsahibine kızmış
Başlık ; EV ALMAK NE KADAR DOĞRU BİR YATIRIM.
konut almak nasıl yanlış bir yatırım olur ? Bunu herkes bildiğinden işi gücü bırakıp bazı sonradan görme / kılıçtan dönmeler kiracıyla uğraşır olmuşlar. Kira için konut aldıysanız ve kiraya verdiyseniz ; bu ülkenin mevcut kanun ve kurallarına göre hareket etmek durumundasınız. Kanun kiralar her yıl Tüfe oranında artırılır dediğine göre kiracının yan çizmesi mümkün değil. Zaten kirayı Tüfe oranında artırmazsa eksik ödemeden dolayı tahliye sebebi olur.
Efendim benim binadaki diğer daireler 10 bin kirada iken ben neden 3500 alıyorum ... Boşalan konutu istediğin fiyattan kiraya verirsin. Kiracı da kabul ederse sorun yok. Örnek , sen 2 yıl önce o tarihe göre iyi bir fiyat olan 3000 tl. ye kira vermişsin, her yıl kanuni oranda artış yapılmış. Şimdi kalkıp kiracıya '' arkadaş sen bu dairede ucuz oturuyorsun , normal oran değil ben binadaki rayiç kira kadar istiyorum '' dersen kiracı sana '' hassittir lan '' der. Haaa 5 yıl dolar o zaman kira güncellersin.
Burada esip gürleyerek aklı sıra yandaş arayanlar var. yandaş değil toptaş olsanız hikaye. El mi yaman bey mi yaman derler. Zaten bazılarının debelenmesine bakılırsa bayağı büyük bir kazık yemiş.
At ağızlı adamın biri , ayakkabısını yalayanlar sınıfına yükselmek için diğer bir aymaza yalamalık yapmaya çalışıyor. Akılsız adam, sen kendi derdine yan. Kendini koruyamayan tekkeyi sel alsın.
Kiraya verilen konut artık kiracının kullanımında olup, '' konut dokunulmazlığı '' kapsamındadır. Kafasına estiği zaman ev sahibi rahatsız edemez. Ama okumak zahmetli iş olduğundan herkes sokakta öğrendiğiyle hareket ediyor. Kiracı da ev sahibi de hak ve sorumluluklarını bilecekler. Bilmiyorlarsa avukatları zengin edeceklerdir.
https://i.hizliresim.com/dnp1hee.jpg
Depreme dayanıklı tek kat
Deprem bazı insanların içindeki güzelliği ortaya çıkardı, bazılarının ise içindeki pisliği.
Taa ilk günden beri "ev sahiplerine oh olsun" zihniyetindeki hazımsız tipler, sosyal medyada "mal da yalan mülk de yalan, bakın zalim ev sahipleri ne hale düştü" goygoyu yapıyor.
Sanki depremde sadece ev sahipleri ve evler zarar gördü.
Sanki kiracılar ölmedi. Sanki kiracıların çocukları yetim-öksüz kalmadı. Sanki köylünün koyunu, keçisi, şehirlinin arabası, insanların işyerleri, ekmek tekneleri, kurulu düzenleri zarar görmedi. Sadece zalım ev sahipleri zarar gördü di mi?
Videodaki gibi bazı hazımsızların gözü o kadar dönmüş ki, neredeyse "iyi ki deprem oldu, Allah kiracının intikamını alıyor" falan diyecekler.
Taa ukraynadaki savaştan kaçan kadın, hatayda akrabasının evinde iki çocuğuyla enkaz altında kalmış ve ölmüşler.
Şimdi bu kadın zalim bir ev sahibi miydi?
Üç kuruş kira ödedi diye (sanki karşılığını almıyormuş gibi) gözü kalan ve içinde pislik biriktiren böyle tiplerin Allah müstehakkını versin.
Haa şunu da ekleyeyim. Video çeken kişi muhtemelen depremzede değil.
Sonradan oraya herhangi bir amaçla gidip "dur Ian şu çatlak evin videosunu çekip ev sahibime laf çakayım" diyen ipi-kuşağı denk kişiler.
Yoksa depremde enkazdan canını zor kurtaran, eşini dostunu akrabasını çoluğunu çocuğunu elleriyle enkazan çıkartıp toprağa veren, çadırda titreyerek oturup hala her an deprem olacak zanneden kişinin, kalkıp da böyle gereksiz bir işin peşine düşmesi mümkün değil.
Memleket artist dolmuş.
Eline telefonu alan, yargı dağıtır olmuş.