Sayfa 926/1312 İlkİlk ... 4268268769169249259269279289369761026 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,401 - 7,408 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku
    Bir maliyeci olarak tespit ettiğiniz bu durumu işlem yapılmak üzere bildirmenizi beklerim. Bu ispiyon değildir. ispiyon ; kendi şahsi çıkarı için yapılan bir eylemdir.

Bizim siteden geçen ay mahkeme kararıyla ( kendim geleceğim demiş ) çıkartılan kiracı , bugün noter ve polisle tespit tutanağı tutturmak için siteye geldi. bağırış, kavga falan. Meğerse ev sahibi hiç beklemeden daireyi 7500 tl. den ( çıkan 2000 tl. den oturuyormuş ) kiraya vermiş. Şimdi mahkemeyle kiracı bir yıllık kira tutarı kadar tazminat isteyecek.

Ev sahibi nasıl olmuşta tongaya gelmiş anlamadım. İnsan bunu bilmez mi ? Yöneticiye sorsa söylerdi. Tamam kiraya verecen ama kılıfına uyduracaksın. Yazık oldu.
    2000 tl den yillik 24000 tl oder yani ev sahibi tazminat.

adam 5500 tl fark alacak aylik yeni kiracidan.yani 5 ayda amorti edecek.

ev sahibinin tongaya dustugunu filan sanmiyorum sahsen.

2.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku

Çıkan kiracıya eski ev sahibi 24000 tl ödemez kiracı 10000 tl lik ev kiraladıysa 120000 tl öder

3.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku

En az 9200 TL avukatlık ücreti, dava harç ve masrafları ( 1 tebligat bile 42 TL, noterin dış görev yolluk ücreti, yol ulaşım ücretleri, noter ihtaratı vb) ayrıca davayı kazanınca bu kez icra dosyasından yine en az 1800 TL vekalet ücreti, icra harç ve masrafları faiziyle birlikte derken yaklaşık 20 bin daha ekleyin.

Muhtemelen noter tespiti sırasında çıkan gürültüden iyi bir avukat en azından bir hakaret davası da çıkarır ki bu kez ceza davası için 9200 TL vekalet ücreti, manevi tazminat için tazminatla birlikte yine 9200 TL vekalet ücreti, bu ikisi için de iki ayrı 1800 TL icra vekalet ücreti derken sadece 22 bin TL avukatlık ücreti zararını da ekleyin. Ayrıca uzlaştırıcı ücreti, icra mahkemesine gitme durumunda ekstra vekalet ücreti ve masraflar ile bu kadar iş için kendi tutacağı avukata ödeyeceği ücret ( ki İstanbul gibi bi yerde hiç bi avukat 20-30 bin lira ücret almadan bu kadar işin içine girmez) derken totalde en az 70-80 bin liradan aşağı bir maliyetle hukuki mücadele masrafından kurtulamaz.

Ayrıca eski kiracı yeni kirasıyla eski kirası arasındaki farkını da ev sahibine yükleyeceğinden, günümüz şartlarında yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi en az bi 100 bin TL fark da oradan girecek. Ki bu durumda vekalet ücretleri ve dava ve icra harç ve giderleri çok daha yukarı da olacaktır.

4.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    En az 9200 TL avukatlık ücreti, dava harç ve masrafları ( 1 tebligat bile 42 TL, noterin dış görev yolluk ücreti, yol ulaşım ücretleri, noter ihtaratı vb) ayrıca davayı kazanınca bu kez icra dosyasından yine en az 1800 TL vekalet ücreti, icra harç ve masrafları faiziyle birlikte derken yaklaşık 20 bin daha ekleyin.

Muhtemelen noter tespiti sırasında çıkan gürültüden iyi bir avukat en azından bir hakaret davası da çıkarır ki bu kez ceza davası için 9200 TL vekalet ücreti, manevi tazminat için tazminatla birlikte yine 9200 TL vekalet ücreti, bu ikisi için de iki ayrı 1800 TL icra vekalet ücreti derken sadece 22 bin TL avukatlık ücreti zararını da ekleyin. Ayrıca uzlaştırıcı ücreti, icra mahkemesine gitme durumunda ekstra vekalet ücreti ve masraflar ile bu kadar iş için kendi tutacağı avukata ödeyeceği ücret ( ki İstanbul gibi bi yerde hiç bi avukat 20-30 bin lira ücret almadan bu kadar işin içine girmez) derken totalde en az 70-80 bin liradan aşağı bir maliyetle hukuki mücadele masrafından kurtulamaz.

Ayrıca eski kiracı yeni kirasıyla eski kirası arasındaki farkını da ev sahibine yükleyeceğinden, günümüz şartlarında yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi en az bi 100 bin TL fark da oradan girecek. Ki bu durumda vekalet ücretleri ve dava ve icra harç ve giderleri çok daha yukarı da olacaktır.
    Eski kiracı yeni kirayı nasıl yüklüyor anlamadım. Yalı dairesine taşınsa onunda kirasını ödüyor muyuz ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Eski kiracı yeni kirayı nasıl yüklüyor anlamadım. Yalı dairesine taşınsa onunda kirasını ödüyor muyuz ?

Tabiki hayır, eski eve muadil, emsal, eşdeğer yerlerin kirasına bakılır.

6. Emlakçı komisyonu şehir farketmeksizin 2%'dir.

3% veren varsa geçmiş olsun

7.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Tabiki hayır, eski eve muadil, emsal, eşdeğer yerlerin kirasına bakılır.
    Ben kiracıdan 2500 kira alacam ama başka eve geçtiğinde kira 5000 ise onun üzerinden tazminat ödeyeceğim. Bu durumda neden benim aldığım kira 2500 lira sorusunun bir cevabı yok sanırım
    Cevabı olmayınca kiralar neden bu kadar yüksek diye sormanın bir anlamı kalmıyor.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    sen ŞİİKAYET EDERSİN
    Büyük harfle yazarak küçümseyemezsin. Vatandaşlık görevlerini yapmayanlar hak talep edemezler. Kendi bütçemiz için kılı kırk yarar ama devlet bütçesinin kayıplarına göz yumarsak ne olur ? Şikayetçi değilsen neden buraya foto koydun, piyasanın uçtuğunu gördükçe '' oooo benim evlerde çok değerleniyor '' diye keyif aldığın için mi ?

Ben 1 kuruş haram yemedim. Devlet görevinde hiç kimseye göz yummadım. Hak etmediğim halde hesabıma harcırah - tazminat yattığında iade ettim. Devlet iktidarlardan ibaret değildir. Vatandaşın hakkını korumak kamunun işidir. Bu kadar yeter.

Sayfa 926/1312 İlkİlk ... 4268268769169249259269279289369761026 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •