Sayfa 927/1312 İlkİlk ... 4278278779179259269279289299379771027 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,409 - 7,416 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Artık kendimize gelelim ! Bugün evleriniz, saraylarınız , lüks arabalarınız olabilir. Şu felakette gördüğümüz gibi ; bir dakikada malınız mülkünüz yok olur. yaşadığınıza sevinemezsiniz. yakınınızı kaybedersiniz canınız yanar. Bazen mezarlıkları ziyaret ederek herkesin yan yana eşit yattığını görünüz.

Elbette çalışacak mal- mülk edineceğiz. Başkalarının sırtına binerek değil. Çalarak, hileyle değil. Çalıştığımız kurum, işverene hainlik yaparak hiç değil. Her birey dürüst olsa tüm ülke dürüst olacağından huzur ve bolluk olur.

2.  Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku
    Bir maliyeci olarak tespit ettiğiniz bu durumu işlem yapılmak üzere bildirmenizi beklerim. Bu ispiyon değildir. ispiyon ; kendi şahsi çıkarı için yapılan bir eylemdir.

Bizim siteden geçen ay mahkeme kararıyla ( kendim geleceğim demiş ) çıkartılan kiracı , bugün noter ve polisle tespit tutanağı tutturmak için siteye geldi. bağırış, kavga falan. Meğerse ev sahibi hiç beklemeden daireyi 7500 tl. den ( çıkan 2000 tl. den oturuyormuş ) kiraya vermiş. Şimdi mahkemeyle kiracı bir yıllık kira tutarı kadar tazminat isteyecek.

Ev sahibi nasıl olmuşta tongaya gelmiş anlamadım. İnsan bunu bilmez mi ? Yöneticiye sorsa söylerdi. Tamam kiraya verecen ama kılıfına uyduracaksın. Yazık oldu.
    bir yıllık tazminat almış olsa bile ev sahibi kısa vadede kara geçecektir

3. Aslına baktığınızda eski kiracının 2000 yeni kiracının 7500 tl ödeyipte eski kiracının dava açmaya hakkı yoktur.bu resmen ev sahibinin malına çökmektir.ev sahibinin alında düşük değerli kira aldığından eski kiracısına değer kaybı dava açması gerekir.
    Madem öyle geçen sene 100 lira olan peynir şu an 250 lira, ona da artış limiti getirilsin.
    Benimde kiracısı olduğum iş yerleri var.
    Baktım sağım 20 ödüyor , solum 22 ödüyor.ben 8 ödüyordum, iş yeri sahibini çağırdım 15 yaptık.
    2000 eski kiracı 7500 yeni kiracı oranı misal siz 20 bin ödüyorsunuz, yan daireniz 75 bin ödüyor.yazık değil mi mülk sahibine?
    Benim evim olacak 2000 den oturup artış yapmayacak, asıl değeri 7500 olacak ama,kiracıyı hadi çıkarttım diyelim gelip ortalığı yıkıp bana 200 bin liralık dava ya mal olacak.bu iş çok farklı noktalara gelir böyle bir durumda.

4.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    En az 9200 TL avukatlık ücreti, dava harç ve masrafları ( 1 tebligat bile 42 TL, noterin dış görev yolluk ücreti, yol ulaşım ücretleri, noter ihtaratı vb) ayrıca davayı kazanınca bu kez icra dosyasından yine en az 1800 TL vekalet ücreti, icra harç ve masrafları faiziyle birlikte derken yaklaşık 20 bin daha ekleyin.

Muhtemelen noter tespiti sırasında çıkan gürültüden iyi bir avukat en azından bir hakaret davası da çıkarır ki bu kez ceza davası için 9200 TL vekalet ücreti, manevi tazminat için tazminatla birlikte yine 9200 TL vekalet ücreti, bu ikisi için de iki ayrı 1800 TL icra vekalet ücreti derken sadece 22 bin TL avukatlık ücreti zararını da ekleyin. Ayrıca uzlaştırıcı ücreti, icra mahkemesine gitme durumunda ekstra vekalet ücreti ve masraflar ile bu kadar iş için kendi tutacağı avukata ödeyeceği ücret ( ki İstanbul gibi bi yerde hiç bi avukat 20-30 bin lira ücret almadan bu kadar işin içine girmez) derken totalde en az 70-80 bin liradan aşağı bir maliyetle hukuki mücadele masrafından kurtulamaz.

Ayrıca eski kiracı yeni kirasıyla eski kirası arasındaki farkını da ev sahibine yükleyeceğinden, günümüz şartlarında yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi en az bi 100 bin TL fark da oradan girecek. Ki bu durumda vekalet ücretleri ve dava ve icra harç ve giderleri çok daha yukarı da olacaktır.
    abaaavvv ev yıkılsada kolon bana gireydi daha az acıtırdı der ev sahibi eğer bu ücretin hepsi ona rücu edecekse.

Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku
    Büyük harfle yazarak küçümseyemezsin. Vatandaşlık görevlerini yapmayanlar hak talep edemezler. Kendi bütçemiz için kılı kırk yarar ama devlet bütçesinin kayıplarına göz yumarsak ne olur ? Şikayetçi değilsen neden buraya foto koydun, piyasanın uçtuğunu gördükçe '' oooo benim evlerde çok değerleniyor '' diye keyif aldığın için mi ?

Ben 1 kuruş haram yemedim. Devlet görevinde hiç kimseye göz yummadım. Hak etmediğim halde hesabıma harcırah - tazminat yattığında iade ettim. Devlet iktidarlardan ibaret değildir. Vatandaşın hakkını korumak kamunun işidir. Bu kadar yeter.
    Çok boş ve gereksiz bi adamsın
    Seni muhatap almayı sevmiyorum
    Ressam olarak yazdın yazdın
    Sonra bş daha yazarsam ne olayım dedin çektin gittin
    Şimdi canlı okarak gelip yazınca bişey olmadın mı

Halen boş boş yqzıp duruyorsun
    Yoluna git yoluna

Bizim meslekte bişey öğrendik en çok ben yapmadım yapmam diyenden korkacaksın
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    abaaavvv ev yıkılsada kolon bana gireydi daha az acıtırdı der ev sahibi eğer bu ücretin hepsi ona rücu edecekse.
    Kaybedilen her davada başına gelme riski var bir kere devlet bana 2 kere ben devlete dava açtım 3 ünüde kazandım.
    Aldığım tazminatlardan çok avukatlık parası mahkeme masrafı ödediler.
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Aslına baktığınızda eski kiracının 2000 yeni kiracının 7500 tl ödeyipte eski kiracının dava açmaya hakkı yoktur.bu resmen ev sahibinin malına çökmektir.ev sahibinin alında düşük değerli kira aldığından eski kiracısına değer kaybı dava açması gerekir.
    Madem öyle geçen sene 100 lira olan peynir şu an 250 lira, ona da artış limiti getirilsin.
    Benimde kiracısı olduğum iş yerleri var.
    Baktım sağım 20 ödüyor , solum 22 ödüyor.ben 8 ödüyordum, iş yeri sahibini çağırdım 15 yaptık.
    2000 eski kiracı 7500 yeni kiracı oranı misal siz 20 bin ödüyorsunuz, yan daireniz 75 bin ödüyor.yazık değil mi mülk sahibine?
    Benim evim olacak 2000 den oturup artış yapmayacak, asıl değeri 7500 olacak ama,kiracıyı hadi çıkarttım diyelim gelip ortalığı yıkıp bana 200 bin liralık dava ya mal olacak.bu iş çok farklı noktalara gelir böyle bir durumda.
    Eğer kiracınızı yalanla çıkartırsanız inanın çok daha fazlasını başınıza açabilir eski kiracı. O yüzden hep sulh yoluyla çıkarmak lazım kiracıyı.
    bir halt olacağı yok.

mal sahibi-kiracı kavga eder kazanan hep devlet maliye-hazinesi olur...

şıkır şıkır ,tıkr tıkır parasını alır...

hele gayrımenkul fiyat artışları-kiralardaki patlama , devlet hazinesini ağzına kadar para ile dolmasını sağlayacaktır...

Sayfa 927/1312 İlkİlk ... 4278278779179259269279289299379771027 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •