genelde pork (domuz) cattle'a (danaya) göre 1/3 fiyata satılır ama yıllardır takip etmediğim için değişmiş olabilir.
Printable View
Lidl memlekete gelsin belki pahalılık biter.
Biter mi dudu bey biter mi?
Simdi kurumlar vergisini %20 den %5 e indireceklermis.
Aradaki farki aksamcilara ve arac kullananlara yuklerler artik.
Syg,
Onu bende çözemedim nereden gelecek bu değirmenin suyu. İndir ve ertele mantığıyla nereye ulaşacağız
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Ücretlinin vergi dilimini %35 den 50 ye çıkarırlar olur biter;)
4.5-5 yıl boyunca paraya dokunulmayacağı garanti ise bu faizi veren sağlam eurobondlar (İş bankası & Yapı Kredi) var.
Ayrıca;
3.5 yıl vade ile %4.91 veren Halkbank eurobondu var.
34 ay vade ile de %4.95 veren Yaşar Holding eurobondu var.
Riskin boyutuna göre çok daha fazlasını verenlerde var.
Kurumlar vergisinde şöyle bir yanılsama var:
Şirketler kurumlar vergisini ödedikten sonra eğer şirket sahipleri bu karı firma dışına çıkarmak (ceplerine almak) isterlerse gelir vergisi beyannamesi veriyorlar.
Yani asıl ödenen vergi gelir vergisi, kurumlar vergisi asıl vergiden mahsup ediliyor ve kalanı vergilendiriliyor.
Şimdi gelir vergisi ve kademeleri değişmediği sürece, kurumlar vergisi *sıfır* da olsa ödeyeceğiniz vergi pek değişmez. Sadece kurumlar vergisine ödediğiniz miktar az olduğundan gelir vergisi beyannamesinde daha az mahsup edersiniz, oradan yaptığınız tasarrufu gelir vergisinde misliyle ödersiniz.
Ancak ben 3-5 yıl temettü dağıtmayacağım, parayla işim olmaz, parayı firmamın bünyesinde sermaye olarak bırakacağım diyorsanız o durumda da pek sevinmeyin, zira bu durumda da nakit paranız firma bünyesinde kaldığından ,kaldığı süre boyunca şahsi paranıza göre ciddi oranda daha fazla vergilendirilecek.
Sonuç olarak kar dağıtmayacak ve parayı firma içinde nakit değil de yatırıma yönlendirecek *azınlıkta* iseniz bu düzenlemeye sevinin. Yoksa pek sevinilecek bir durum yok bence.
Devletin eurobond ile ilgili yürürlüğe koyduğu uygulamalara bir türlü güvenemiyorum. Sanki sıkıştığında yurtiçi eurbond yatırımcısına diş gösterebilirmiş gibi geliyor. Bu benim hissiyatım. İşleyiş tabii ki ilerleyen zamanda bu şekilde olacak demek değil. Ancak ileride devletin eurobond enstrumanını yurtiçi yatırımcıya cazip kılmak istemeyebileceğini düşünüyorum.
Sonuçta yurtiçi yatırımcının dövizi zaten toplam yurtiçi döviz likiditesinin içerisinde, bu varlığın eurobond'a yönlenmesi devletin yararına değil, hatta zararına dahi olabilir. Eurobond yurtiçi döviz likiditesini arttırmak için çok önemli bir enstruman, bu enstrumanı yurtiçi döviz likiditesi ile verimsizleştirmek belirli bir noktadan sonra devletin canını sıkmaya başlayabilir.
Takası Bank of XXXX gerçekleştiriyor .
2 ci elde, A yatırımcısı satıyor B yatırımcısı alıyor .
Bunu mu diyorsunuz acaba?
http://finviz.com/
Herhangi bir hisse seçip, temel verilerine, tahminlere ve aracı kurum tavsiyelerine ulaşabiliyorsunuz. Örneğin;
http://finviz.com/quote.ashx?t=LMT
Ayrıca Yahoo Finance'tan istediğiniz şirketin temettü geçmişine, grafiklerine vs bakabilirsiniz.
http://finance.yahoo.com/
Bilmediğimden soruyorum Mesela x firmasının Türkiyedeki ortaklığı karı yurtdışına transfer ederken vergi ödüyor mu ?
Trafik kuralları fizik kurallarıyla ilgili bence mantıklı bir karar. Ancak uygulama tam anlatılamadı. Otoyollardan mecburen gideceksiniz zira devlet yollarında kırmızı ışıklarda beklememek veya bir tabela kaçırırsanız belediye tuzaklarına yakalanmamak için
Haberin içeriğini okumuyorsunuz anlaşılan ..habere göre ort hız belirtilmiş. .yani bir giseden diğer gişeye belli bir zaman konmuş ortalama hız 120 yi geçmeyecek ...ort hızın 120 olmasida öyle kolay bir şey degil ..f 1 yarışmalarında bile araç 360 km hıza ulaşıyor ama 50 tur yarış bittiğinde ort hız ancak 180 lerde falan oluyor.
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bildiğim kadarıyla ödüyorlar (%20). ancak yurtdışı merkezli firmalara belirli şartlarda dar mükellefiyet için seçenek sunuluyor. Bu durumda %15 ödeyip, bu rakamı ana ülkelerinde ödeyecekleri kurumlar vergisinden mahsup ediyorlar. Ancak dar mükellefiyet için epey karmaşık ve detaylı istisnalar var. Her şeyi dar mükellefiyete soktum ülkemde vergi ödeyeceğim de diyemiyorsunuz.
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/user...r/5520/30.html
Bankacılık kırılganlık indeksi, bankalarda o kadar zorlanma yok gibi (kendi hesabım, negatif kırılganlığın arttığını gösteriyor):
https://i.hizliresim.com/XXpD9k.jpg
çok iyi oldu bu iş, hız manyakları belasını buluyor, benim araba zaten 120'den fazla gitmeye uygun olmadığı için sorun yaşamıyorum.selektörcü ve makasçılarada bir çözüm bulunursa iyi olur. bunların kafa şunu almıyor sen 500k ya araç alınca trafik kurallarından muaf olmuyorsun. Genelde AKKAFA betoncu tayfası kazandıkları haram para ile alır bu araçları.ondan sonra aşağıdaki gibi halkı ezerek öldürürler,
http://www.milliyet.com.tr/bagdat-ca...undem-2297172/
şu herif ABD de olacak yemin ederim gün yüzü göremez,idam bile edilebilir.artık eyaletin keyfine kalmış. orada otoyollarda 113 km/s'i geçemezsin,isterse altında 3 milyon dolarlık araç olsun farketmez. karşı gelirsen polis tepene biner
Orasi oyle memlekette en ucuz sey insancani maalesef hicbir kiymeti yok herkes Allah'a emanet yaşıyor kimin basina ne gelicek belli değil.
dudu benim haklılığımı kolpacı borsacıların şahsıma periyodik olarak saldırması kanıtlıyor. söylediklerim onları çok rahatsız ediyor,strese sokuyor. kolay değil tabi ellerindeki kağıtların eriyeceğini bilmek. Koç holding'i iyi takip edin ne zaman yüklü hisse satıyorsa borsadan uzak durma vakti gelmiş demektir.ne yaptı bu adam 500 mio $ lık hisse sattı ve dolar aldı. bu adamlar kesinlikle enayi değil. onları takip etmek önemli.
Dolar için oran alan var mı?
HSBC nin %4.5 verdiğini duydum.
%4.5 güzel oran da buradaki çoğu kişi belirli bir yaşta, kısa süreli ilişkileri gençlikteki gibi tercih etmeyebiliyor. %4.25 versin temditte de %4.1 versin ok. Ama temditte düşürecek tipte bir banka olunca insan üşeniyor. HSBC'nin temditlerini iyi takip edelim belki değişmiştir.
Peki şu durumda ne yapacağız, sadece size değil herkese soruyorum. Ben de %70 dolara geçeceğim ama şimdi dğeil, 1 ay sonra, çümkü 3.40 ı göreceğimize inanıyorum. Daha sonra mevcut hukumet faiz indirimi ile kontrolü kaybedecek ve dolar gerçektenfırlayacak düşüncem var. Peki dolarçok fırlarsa 94 ve 2001 deki krizi tekrar edecek. Bu durumda mevcut hukumet zaten faiz düşmanı, önce cezayı mevduatçıya kesmez mi, paralar gasb edilebilir mi? Çözüm fiziki çekip evde utmak dicem ama hırsızı var kolay değil. Banka çelik kasa mıdır bu durumda çözüm? Doları nerede saklayacağız bu durumda? Yurt dışı hesap açamıyoruz anladığım kadarıyla? Paramızın gasp edilme ihtimali olur bu şekilde kriz durumunda.
powerpc siz bu senaryoya oynuyorsunuz, düşündünüz mü ne yapacağınızı bu duruma?
Tüm bankacılık sistemi risk üzerine kurulu zaten. Belirli bir bankaya riskli demek elde sağlam kanıtlar olmadan çok şık olmaz. Riskin fiyatı faizdir. Kim yüksek faiz veriyorsa onun riski diğerlerinden daha yüksektir. Riski yüksek olan da illaki zor duruma düşer diyemeyiz. Bir de bu meretler zincir gibi birbirlerine bağlı. Sistem bunu gerektiriyor. O nedenle birinde bir zayıflık olduğunda diğerleri rekabet kurallarının tersine yardım etmek isteyeceklerdir. Tarihte bunun tersi nadir de olsa bazı örnekler var, örneğin Akbank Demirbank zıtlaşması gibi. Ancak genelde bu tür zıtlaşmalar 3. bir tarafın sürece dahil olması neticesinde oluyor. Bankaları her iki tarafın da zarar göreceğini bildikleri halde zıtlaştıracak özelliğe sahip bu 3. tarafta genelde devlet oluyor.
O nedenle banka riskini değerlendirirken bence bilançonun yanında şunlara da bakmalı.
1- Banka devlet ile diğer bankaların zararına olacak bir işlem yapıyor mu? (demirbank-akbank)
2- Banka direk devletin zararına bir işlem yapmaya kalkışıyor mu? (bank asya)
1 ve 2 dışındaki durumlarda genelde bankalar aynı gemide olduklarını hatırlayacaklar ve birbirlerine yardım edeceklerdir.
Muhafazakar yaklaşımda ilki hariç hepsi sağlam gözüküyor. HSBC expat için ise son değişiklikler de dahil olmak üzere türk lirasını koruma kanununa dikkat etmek gerekli. Şaşırtıcı sonuçlarla ve bazen aşılması zor yapay bürokratik engeller ile karşılaşılabilir.
Bir arkadaşım Türkiye'de elde ettiği kira gelirini (aylık yüksekçe bir meblağ idi) devamlı ikamet ettiği bir Avrupa ülkesine periyodik olarak transfer etmeyi başaramadı. Banka Türk lirasını koruma kanununu baz alarak ciddi sınırlamalar getirmişti. (not: 4-5 sene önceki bir durum). Daha sonra orada ikamet ettiğini ve oranın vatandaşlığına da sahip olduğunu belirterek uzun bir zaman sonra duruma kısmen çözüm bulabilmişti.
türk parasını koruma kanunu 1984 te bitti,iyide oldu. artık herkes bankacılık sisteminden döviz transferi yapabilir.daha önce 10 k $ lık bir swift işlemi yaptım sorun olmadı.bu konuda en rahat banka TEB,en gıcık bankalar kamu bankaları.daha swift in ne olduğunu bilmeyen çalışanları var. sadece kredi vermeyi ve mevduat toplamayı biliyor zavallılar. aynı şekilde yurtdışına giderken harcamak için yanımda 15 k $ götürdüm yine sorun olmadı.
Romalılar. Likyalılar. Faizde ralli paterni var.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...544#post713544