Sayfa 932/1024 İlkİlk ... 432832882922930931932933934942982 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 7,449 - 7,456 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Onu bende çözemedim nereden gelecek bu değirmenin suyu. İndir ve ertele mantığıyla nereye ulaşacağız

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Ücretlinin vergi dilimini %35 den 50 ye çıkarırlar olur biter;)

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Kurumlar vergisinde şöyle bir yanılsama var:

Şirketler kurumlar vergisini ödedikten sonra eğer şirket sahipleri bu karı firma dışına çıkarmak (ceplerine almak) isterlerse gelir vergisi beyannamesi veriyorlar.
    Yani asıl ödenen vergi gelir vergisi, kurumlar vergisi asıl vergiden mahsup ediliyor ve kalanı vergilendiriliyor.

Şimdi gelir vergisi ve kademeleri değişmediği sürece, kurumlar vergisi *sıfır* da olsa ödeyeceğiniz vergi pek değişmez. Sadece kurumlar vergisine ödediğiniz miktar az olduğundan gelir vergisi beyannamesinde daha az mahsup edersiniz, oradan yaptığınız tasarrufu gelir vergisinde misliyle ödersiniz.

Ancak ben 3-5 yıl temettü dağıtmayacağım, parayla işim olmaz, parayı firmamın bünyesinde sermaye olarak bırakacağım diyorsanız o durumda da pek sevinmeyin, zira bu durumda da nakit paranız firma bünyesinde kaldığından ,kaldığı süre boyunca şahsi paranıza göre ciddi oranda daha fazla vergilendirilecek.

Sonuç olarak kar dağıtmayacak ve parayı firma içinde nakit değil de yatırıma yönlendirecek *azınlıkta* iseniz bu düzenlemeye sevinin. Yoksa pek sevinilecek bir durum yok bence.
    Son düzenleme : rxpu; 30-07-2017 saat: 12:06.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    4.5-5 yıl boyunca paraya dokunulmayacağı garanti ise bu faizi veren sağlam eurobondlar (İş bankası & Yapı Kredi) var.

Ayrıca;

3.5 yıl vade ile %4.91 veren Halkbank eurobondu var.

34 ay vade ile de %4.95 veren Yaşar Holding eurobondu var.

Riskin boyutuna göre çok daha fazlasını verenlerde var.
    Sn dudu %5 *net* istediği için kendisini ancak venezuella bonoları paklar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sn dudu %5 *net* istediği için kendisini ancak venezuella bonoları paklar.
    Vergi dilimine girmediği sürece benim rakamlar net ama vergi dilimine girmek kolay tabi. Burda da parayı 2'ye 3'e bölüp eş-çocuk üzerine aktarılırsa belli bir boyuta kadar vergiden yırtılır.

4.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Vergi dilimine girmediği sürece benim rakamlar net ama vergi dilimine girmek kolay tabi. Burda da parayı 2'ye 3'e bölüp eş-çocuk üzerine aktarılırsa belli bir boyuta kadar vergiden yırtılır.
    Devletin eurobond ile ilgili yürürlüğe koyduğu uygulamalara bir türlü güvenemiyorum. Sanki sıkıştığında yurtiçi eurbond yatırımcısına diş gösterebilirmiş gibi geliyor. Bu benim hissiyatım. İşleyiş tabii ki ilerleyen zamanda bu şekilde olacak demek değil. Ancak ileride devletin eurobond enstrumanını yurtiçi yatırımcıya cazip kılmak istemeyebileceğini düşünüyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,148
     Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    sayın syılmaz merhaba, burası yeri değil ama, sizin abd borsalarında temettü oranlarını ve şirketleri gösteren bir site tavsiyeniz vardı....tekrar o siteyi yazabilir misniz? syglr.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Devletin eurobond ile ilgili yürürlüğe koyduğu uygulamalara bir türlü güvenemiyorum. Sanki sıkıştığında yurtiçi eurbond yatırımcısına diş gösterebilirmiş gibi geliyor. Bu benim hissiyatım. İşleyiş tabii ki ilerleyen zamanda bu şekilde olacak demek değil. Ancak ileride devletin eurobond enstrumanını yurtiçi yatırımcıya cazip kılmak istemeyebileceğini düşünüyorum.
    Eurobondların saklaması yurtdışı kurumlarda yapılıyor diye biliyorum .. Araştırılmalı .
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

7.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Eurobondların saklaması yurtdışı kurumlarda yapılıyor diye biliyorum .. Araştırılmalı .
    Sonuçta yurtiçi yatırımcının dövizi zaten toplam yurtiçi döviz likiditesinin içerisinde, bu varlığın eurobond'a yönlenmesi devletin yararına değil, hatta zararına dahi olabilir. Eurobond yurtiçi döviz likiditesini arttırmak için çok önemli bir enstruman, bu enstrumanı yurtiçi döviz likiditesi ile verimsizleştirmek belirli bir noktadan sonra devletin canını sıkmaya başlayabilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,148
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sonuçta yurtiçi yatırımcının dövizi zaten toplam yurtiçi döviz likiditesinin içerisinde, bu varlığın eurobond'a yönlenmesi devletin yararına değil, hatta zararına dahi olabilir. Eurobond yurtiçi döviz likiditesini arttırmak için çok önemli bir enstruman, bu enstrumanı yurtiçi döviz likiditesi ile verimsizleştirmek belirli bir noktadan sonra devletin canını sıkmaya başlayabilir.
    bu tür enstrumanlar karşılıklı teminatlarla gerçekleştirilir..yurt dışında olmasının bir riski yok zaten..asıl olan ülke CDS in durumudur..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 932/1024 İlkİlk ... 432832882922930931932933934942982 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •