Artan

484,00 10 17:43
286,25 9.99 17:44
92,60 9.98 13:55
81,20 9.95 17:43
295,50 9.95 17:44
Artan Hisseler

Azalan

27,20 -9.99 13:55
16,09 -9.96 17:44
39,64 -9.74 17:44
78,90 -9.41 17:44
15,16 -6.19 17:44
Azalan Hisseler

İşlem

9.243.252.197,50 17:44
6.405.515.636,96 17:44
5.345.677.766,02 17:44
5.339.012.279,10 17:44
5.179.862.362,50 17:44
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,700
    Simdi kurumlar vergisini %20 den %5 e indireceklermis.
    Aradaki farki aksamcilara ve arac kullananlara yuklerler artik.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    ağabey sen maliyeci değildin ama bineceğin dalı iyi biliyorsun. idolümsün.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    Onu bende çözemedim nereden gelecek bu değirmenin suyu. İndir ve ertele mantığıyla nereye ulaşacağız

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    Ücretlinin vergi dilimini %35 den 50 ye çıkarırlar olur biter;)

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Onu bende çözemedim nereden gelecek bu değirmenin suyu. İndir ve ertele mantığıyla nereye ulaşacağız

Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Ücretlinin vergi dilimini %35 den 50 ye çıkarırlar olur biter;)

Kurumlar vergisinde şöyle bir yanılsama var:

Şirketler kurumlar vergisini ödedikten sonra eğer şirket sahipleri bu karı firma dışına çıkarmak (ceplerine almak) isterlerse gelir vergisi beyannamesi veriyorlar.
    Yani asıl ödenen vergi gelir vergisi, kurumlar vergisi asıl vergiden mahsup ediliyor ve kalanı vergilendiriliyor.

Şimdi gelir vergisi ve kademeleri değişmediği sürece, kurumlar vergisi *sıfır* da olsa ödeyeceğiniz vergi pek değişmez. Sadece kurumlar vergisine ödediğiniz miktar az olduğundan gelir vergisi beyannamesinde daha az mahsup edersiniz, oradan yaptığınız tasarrufu gelir vergisinde misliyle ödersiniz.

Ancak ben 3-5 yıl temettü dağıtmayacağım, parayla işim olmaz, parayı firmamın bünyesinde sermaye olarak bırakacağım diyorsanız o durumda da pek sevinmeyin, zira bu durumda da nakit paranız firma bünyesinde kaldığından ,kaldığı süre boyunca şahsi paranıza göre ciddi oranda daha fazla vergilendirilecek.

Sonuç olarak kar dağıtmayacak ve parayı firma içinde nakit değil de yatırıma yönlendirecek *azınlıkta* iseniz bu düzenlemeye sevinin. Yoksa pek sevinilecek bir durum yok bence.
    Son düzenleme : rxpu; 30-07-2017 saat: 12:06.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kurumlar vergisinde şöyle bir yanılsama var:

Şirketler kurumlar vergisini ödedikten sonra eğer şirket sahipleri bu karı firma dışına çıkarmak (ceplerine almak) isterlerse gelir vergisi beyannamesi veriyorlar.
    Yani asıl ödenen vergi gelir vergisi, kurumlar vergisi asıl vergiden mahsup ediliyor ve kalanı vergilendiriliyor.

Şimdi gelir vergisi ve kademeleri değişmediği sürece, kurumlar vergisi *sıfır* da olsa ödeyeceğiniz vergi pek değişmez. Sadece kurumlar vergisine ödediğiniz miktar az olduğundan gelir vergisi beyannamesinde daha az mahsup edersiniz, oradan yaptığınız tasarrufu gelir vergisinde misliyle ödersiniz.

Ancak ben 3-5 yıl temettü dağıtmayacağım, parayla işim olmaz, parayı firmamın bünyesinde sermaye olarak bırakacağım diyorsanız o durumda da pek sevinmeyin, zira bu durumda da nakit paranız firma bünyesinde kaldığından ,kaldığı süre boyunca şahsi paranıza göre ciddi oranda daha fazla vergilendirilecek.

Sonuç olarak kar dağıtmayacak ve parayı firma içinde nakit değil de yatırıma yönlendirecek *azınlıkta* iseniz bu düzenlemeye sevinin. Yoksa pek sevinilecek bir durum yok bence.
    Bilmediğimden soruyorum Mesela x firmasının Türkiyedeki ortaklığı karı yurtdışına transfer ederken vergi ödüyor mu ?

O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bilmediğimden soruyorum Mesela x firmasının Türkiyedeki ortaklığı karı yurtdışına transfer ederken vergi ödüyor mu ?

Bildiğim kadarıyla ödüyorlar (%20). ancak yurtdışı merkezli firmalara belirli şartlarda dar mükellefiyet için seçenek sunuluyor. Bu durumda %15 ödeyip, bu rakamı ana ülkelerinde ödeyecekleri kurumlar vergisinden mahsup ediyorlar. Ancak dar mükellefiyet için epey karmaşık ve detaylı istisnalar var. Her şeyi dar mükellefiyete soktum ülkemde vergi ödeyeceğim de diyemiyorsunuz.

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/user...r/5520/30.html
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    Otoyollar para kesmeye başladı bile 1 temmuz itibariyle neymiş 120 den fazla gidemezmisin iyide be kardesim istedigim yere istegim zamanda gidemeyeceksem birde üstüne ceza yiyeceksem o yolu niye kullanayim.
    adam 1000k vermis arabaya100 le gidiyor .

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •