yılbaşına kadar sıralı tam liste çıksa bari
Printable View
kadın zaten semih beni hırpaladı menejeriyle faiziyle aldı parayı villa aldım ödemesini yaptım diyo yani adam bırakın nominal parayı vadedilen uçuk faizi de almış
bir nevi dolandırıcıyı tokatlamış kadının ifadesine göre hala neyi iddia ediyolar ki
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/s...detti-42367890
Şeçil Erzan, paralarını geri isteyenleri sürekli oyalamış. Yarın ödeyeceğim 5 gün sonra ödeyeceğim falan.
Biri de Bankanın Genel Müdürlüğüne, BDDK’ya, Cimer’e gidip şikayet etmemiş.
Hadi bunu geçtim. Şubedeki veya Denizbank’ın herhangi bir Şubesine gidip, bir personele benim bakiyem ne kadar diye sormamış.
En doğrusu gerçek adaletin işleyip, bunların 1 cent para geri almamalarıdır.
Cent diyorum çünkü yerli ve milli topçuların TL ile hiç işi olmamış. Hep şerro ve camdaki kız.
Ancak, iki dudak arasından çıkacak bir söz ile bunlar paralarını faizi ile birlikte geri alacaklar.
Çok eminim ve son kararım.
Şimdi burada, ( erbakan ın deyişi ile) faizci, kapitalist, batı taklitçisi , ayaktopçopçusu takım bu kazandıkları paraların vergisini ödeyecekler miydi mesela , semih , kadını dövüp almış gelir vergisini verdimi, vermediyse hemen cezai işlem yapılmalı aynı Dilan P. de A takımı denen tiplerin mal varlığına el konulduğu gibi bu Fatterim ve ekürisi ne de gereken ayar verilmelidir.
Bunlar vergisiz kazanç, tefecilik, faizcilik felandır :oleyo:
Emekliler aldınız mı 5 bin TL paranızı...
Her ay 45 bin TL İstanbul ödeneği
Ankara’dan İstanbul’a yerleşen ve pahalılıktan etkilenen BDDK personeline her ay ‘Hayat Tazminatı’ ödenmesi için kanun teklifine madde eklendi. Düzenleme ayrımcılık tartışması yarattı
https://www.sozcu.com.tr/her-ay-45-b...-odenegi-p4191
Bu dolandırıldıklarını iddia eden '' uyanıklar '' aslında kendileri vergi suçlusu olarak yargılanmalı. Bankalar, kayıtlı çalışan kuruluşlardır. Hatta yasaya göre müşteri kayıtlarıyla banka kayıtları arasında bir uyuşmazlık olursa banka kayıtları geçerlidir.
Hal böyleyken bazı medyatik avukatların ( bu avukatlarda böyle durumlarda dara düşeni bir daha soyarlar ) hukuk adı altında zorlama delillerle ( kamera görüntüleri, telefon trafiği vb.) bankadan para koparma girişimleri sonuçsuz kalacaktır. Eğer iki dudak arasından çıkacak emirle para ödemesi hukuki bir kılıfa sokulursa Bankalar Birliği denen kurum kesinlikle sessiz kalmaz. Susarsa sıranın kendilerine de geleceğini çok iyi bilirler.
Cumhuriyetin 100. yılına özel ödenen Emekliye biçilen değeri gösteren Beeşşbiin tl. mizi aldık. Nereden nereye. CEHAPE döneminde hiç Beeşkuuruşş verdiler mi ? Aldık almasına da bu kadar büyük parayla nasıl yatırım yapacağımızı bilemedik. Tam seçil hanıma %250 faiz versin diye götürecekken olayı patlattılar. Konut alsak durgunluğa girdi diyorlar. TOOG alalım derken cuma günü zam gelmiş.
Bu para yiyerek tüketilecek bir para değil ki . En iyisi ABD borsalarından yüklü hisse almak. Pardon ya dövizli işlemlere de % 40 vergi geliyormuş. Eee ne yapcaz şimdi bu kocaman 5 bini....
Bir de bu gelir vergisi vermeyen topçu tayfasının elinde 100 bin TL lik akıllı telefonlar var. Girip hesabına internetten bakmayı biliyordur.
Bu topçular eğer hayatında sadece 1 kere bile herhangi bir bankanın MOBİL veya Internet bankacılık kullanıp bir işlem ödeme veya FAST EFT yaptıysa bu bile kişinin parasını sistem dışına bilerek çıkardığına delil sayılır.
Misal benim kayıtlı tüm param bankada hesapta fonda. Görmek istediğim zaman anında mobilden girip görürüm. Bankaya para yatırır yatırmaz hemen mobilim açarım bakarım görürüm, tamam sorun yok derim.
Topçular bu işin illegal olduğunu bile bile para yatırmışlar. Devlet bunları sürekli koruyup hiç gelir vergisi almadığı için bunlar her zaman beleşe alışmışlar.
Bir dolandırıcı banka çalışanı çıktı ve bu topçuları kolay yoldan yüksek kazanç verme taahhüdü ile iki taraflı kayıtdışı anlaşma yoluyla kandırdı, bunlar da zaten kayıtdışını sevdikleri için hemen yüksek kazanç taahhüdüne atladılar.
Burada asıl suçlu topçulardan gelir vergisi almayan sistemdir. Bunları beleş kolay vergisisiz ve kayıtdışı paraya alıştırırsan bir gün dolandırıcı gelir çarpar.
Avrupa Birliğinde Dolaylı Vergi ortalaması %30 iken bizde bu oran %75 lere ulaştı. Sistem kayıtdışını teşvik eder hale geldi.
https://i.dunya.com/storage/files/im.../23/2-cxo1.jpg
Tadilat vs işiniz varsa ustanın istediği parayı verecek zamanı ve gönlü oluncaya kadar bekleyeceksin. Ben Nisan'da malzemenin ve işçiliğin parasını verdim. Daha bekliyorum kaynım yapacak. Muhtemelen bir iko haftaya yapacak. Kayınço köyden geldiği burada kaynakçısı kapı imalatı vs çalıştı şuan da elektrik tesisatı hariç hepsini çok kaliteli ve güzel yapabiliyor müşteriler sırada bekliyor. Aylık geliri 150-200 bin.
Yobazin teki Ataturk e baya agir kufur etmis hatta hayatimda gordugum en agir kufurler
Hic yapmadigim bir sey yaptim ve adami gidip CIMER e sikayet ettim. CIMER den cevap geldi yolladiginiz twitter yok silinmis diye
Iyide bunun bir kaydi kuydu yokmu CIMER bulamiyormu?
Iyi o zaman isteyen istedigine kufur edip 1 hafta sonra silsin nasil olsa CIMER cevap verene kadar 1 ay geciyor
Fona 3 haftada yüzde 300 faizin yasal olarak verilemeyeceği bilindiğine göre, paranın yatırılmasından her yönü ile gizli-illegal görünen bu olayla bu kadar serveti olan kişilerin her şey yolunda gitse VERGİ KAÇIRMIŞ OLACAKLARI sabitken nasıl mağdur oluyorlar?
VERGİ VERMEMEK için bilmem ne adasına para transfer edenlere de para battığında TC deki bankalar zararları karşılıyorlar mı?
Kasım ayı enflasyon tahminim : 3.55
Kasım ayı enflasyon tahminim 2,69
Kasım ayı enflasyon tahminim 2.31
Bunlar dogrumu ?
Bu da Drama kısmı
FATİH TERİM FONU SOLDA SIFIR.
İspanya’nın Atletico Madrid takımında, bir Türk topçu oynar.
Ülkenin siyasetçileri bu topçunun Barcelona’da oynamasını isterler.
Türk Hava Yolları Barcelona’ya zaten sponsordur. 10 milyon Euro vermiştir. Araya bazı kişileri sokarlar bu topçuyu Barcelona’ya alın, diye. Barcelona’nın bu topçuyu Atletico Madrit’ten almak için 15 milyon Euro’ya ihtiyacı vardır. Barcelona, Fair play çerçevesinde bu parayı ödeyemez. Türk Hava Yolları bir kılıf bulur, bir şeye daha sponsor olur ve Barcelona’ya 15 milyon Euro öder ve transfer gerçekleşir. Barcelona bedavadan topçu almış olur.
Oynarsa oynar, oynamazsa oynamaz. Nasılsa maliyet SIFIR
Ama Türk topçu Barcelona’nın kıymetini bilmez.
Fırsat buldukça İstanbul’a kaçar. Dünyası İstanbul’daki hatunlardır.
200’ye yakın antrenmana çıkmaz. Barcelona bunu kapının önüne koyar. 12,5 milyon Euro’yu getiren bu topçuyu alır der.
İşin mizahı.
Barcelona bu topçuya kasasından 1.-Euro ödememiştir.
Topçu için 12,5 milyon Euro ister. Müşteri çıkmaz.
Topçunun Avrupa piyasasında vukuatları ayyuka çıkmıştır.
Galatasaray ilgilenir ama 12,5 milyon ödeme şansı yoktur.
İşe yine siyasiler girer. Yukarıdan emir gelir,
Başakşehir bu topçuyu alsın. Başakşehir'in imkanları kısıtlı.
Bütçeden verecekleri para 3,5 milyon Euro’dur.
Açık olan 9 milyon Euro’yu birisi vermelidir.
Bir kuruma yukarıdan emir gelir. Kurum 9 milyon Euro’yu öder.
Kim? Bir ipucu vereyim.
Bu kurumun ucuz ürünlerini almak için, garibanlar sabah 6’da kuyruğa giriyor. Ürünleri halk için. Ama bu kurum 9 milyon Euro ödüyor. Halbuki bu parayı fiyatına yansıtsa. Ne güzel olur.
9 milyon Euro’yu ödeyen kurum.
İSTANBUL HALK EKMEK.
Şimdi gelelim yazının sonuna.
Bu ülkenin 24 milyon Euro'su,
Birilerin keyfi için Barcelona'ya ödenmiştir.
Ne için ?
Topçu Barcelona'da oynadı da,
Ne oldu?
Bir hesap yapın.
24 milyon Euro'ya kaç okul yapılır.
Nasıl ama ...?!
ALINTI
Oğlanın araba vardı baya masraf çıkardı sattık. Mayısta aldık üstüne ettiğimiz masrafı sayarsak başa baş yada az zararla verdik. Şimdi parayı ne yapalım araba mı alalım yoksa başka bir şey mi para 200 *220 bin olur en fazla ni konuda tavsiyesinde olan varsa okumak istiyorum
https://www.sondakika.com/haber/habe...yida-16592268/
Her şey altından yana.
Kastirsef üstad neredesiniz?
[emoji3]
3.31 de benden olsun
2.69 kapılmış o yüzden
https://tr.investing.com/commodities/gold:one:
2.091,70
+34,50
(+1,68%)
Devamlı altın fonuna ve eurobonda yüklendim,gram altın ve döviz alım,satım makası yüksek olduğundan,ayrıca likitlerim likit fonda,çünkü herşey anında değişiyor ülkemizde ve dünyada,fiziki olanlar yastık bankta zulada :yes:borsada sadece 5/1 değerlendiriyorum,çünkü borsaya güvenmiyorum 13 senedir saece vurkaç yapıyorum,zamanında TH vardı bu forumlarda şimdi ısctr topiğine takılıyor,bu adam eski foncudur,bu olaydan çok zarar etmiştir,ben devamlı tradeden yanaydım al,satçı olarak,oda ısrarlan böyle sistemde zarar edersin diyordu,bende ısrarlan kendini kollarsın diyordum,şimdi benim taktiği uyguluyor baktım:evil:
Altın savaştan dolayı yükselmiyor. Tüm dünya merkez bankaları arsızca ahlaksızca ve fütursuzca M3 para arzını çok fazla arttırdılar. Savaş sadece bir katalizör. Savaş olmasaydı da aynısı olurdu. Süreyi hızlandırır yavaşlatır. Ama olacak olan olur.
Merkez bankaları M3 para arzını arttırdığı sürece Altın sürekli yükselmek zorunda.
2024 yılında 2500$ Altın ons değeri görülmesi ihtimal dahilinde. Buralara gelince pozisyon azaltılabilir, başka enstrümanlardan ucuz kalanlara geçiş yapılabilir. Amerikan FED daha çok para basarsa bu rakamı tekrar yükseltiriz.
Altın önden koşar, diğer varlıklar sonra koşar.
https://pbs.twimg.com/media/GAcqvhHbQAEtOhw.png