Gunluk dolarlar da Teb marifetlide 1500 u bosda kaliyor, %3.5 veriyor.
32 gun olursa 3.75% dediler, kalsin dedim.
Syg,
Printable View
Gunluk dolarlar da Teb marifetlide 1500 u bosda kaliyor, %3.5 veriyor.
32 gun olursa 3.75% dediler, kalsin dedim.
Syg,
bu kırmızı bankamatikli banka için çok haberler yayılmakta
hayırlar olsun bakalım
Ege Cansen: Cari açık ve dolarla ucuz işçilik – Sözcü Gazetesi
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...cilik-2508682/
İlle de yüksek katma değerli ürün üretmeyi çözüm sananlara güzel cevap vermiş Ege Cansen.Okumaya değer.
Sizin soylediginiz maaslar cok iyi. 5 - 6k az para degil. Bu miktarlari Avrupada CFO, COO lar aliyorlar. Avrupa size cok pahali gorunebilir ama alim gucu yuksektir, enflasyon olmadigi icin fiyatlar degismez. 5 - 6k paralar ile Hollanda ve Almanya da cok iyi bir hayat surersiniz. En pahali kentlerden biri Londradir ama emin olun gida fiyatlari olsun, et fiyatlari olsun Turkiye den ucuzdur. En cok para Ulasim ve konaklamaya gider. Ancak paraniz her zaman degerlidir Avrupada.
Bu konu hakkındaki düşünceleriniz ?
Türkiye'nin olması gereken nufusu 70.000.000.
Çeşitli yollarla gelen,mülteci,misafir vs 10.000.000.
Üretim kapasitesi 70 milyona göre yeterli
Tüketim kapasitesi 80 mil.
Aradaki 10 mil. fark, ekstra cari açığa ve enflasyona sebep oluyor.
Ne dersiniz?
Cfo coo filan değil gayet 10 -15 kişilik takım liderlerine bu paralar veriliyor. Direk mühendis olarak giderseniz net 3500 - 4000 arası veriyorlar 5 yıl ve altı tecrübeye. Yalnız, şöyle bir durum var ki bu maaşlar 5 yıl için. Devlet vergi teşviği mi ne veriyor. 5 yıl sonra maaşınız düşüyor hala o ülkedeyseniz. Kaça düşüyor bilmiyorum. Bilgisayar, elektronik, makina benim tanıdığım giden mühendisler. Odtü / itü / boğaziçi üzerine aselsan tai roketsan + master şeklinde cv sahibi insanlar.Net, yukarıda detayını yazdım teşvik ile beraber. Almanya daha düşük olabilir ama ora da epey ucuz tabi.
Ben Bosch firmasında dizel enjeksiyon elektroniği kısmında tasarım mühendisi olarak çalışmıştım. 15 sene kadar oluyor.
Net 3000 Euro, brüt sanırım 5000Euro ile 6000 Euro arasında bir rakam oluyordu.
Yıllık %2.5 enflasyon farkı zammı oluşsa 15 yılda %45 artış olmuş olabilir. İyi ve kıdemli bir mühendis şu sıralar bu hesaba göre net 4000-4500 Euro civarı para almalı. Ancak net 5000-6000Euro seviyesi hala yönetici grubu içindir diye düşünüyorum.
Yeni mezun mühendis ise 2018 yılında tahminlerime göre başarı derecesine bağlı brüt 4000-4500 Euro, net 2500-3000 Euro ile başlar.
9 temmuz yeni kabine açıklanıyor saat 21.00 de teşfikler mi yoksa enflasyon ile mücadele mi ön plana çıkacak.
9-10 temmuz hazine yüklü tahvil ihaleleri
18 temmuz rahip brunson davası Amerika davayı önemsiyor.
19 temmmuz ohal uzatılması fiyatlara girdi kalması yönünde
24 temmuz TCMB toplantısı piyasa beklentisi 150 baz puan artış yönünde
gündem yoğun
enflasyon 15.40 yabancı yatırımcı reel faiz beklentisi ile MERKEZ toplantısına kadar doları yukarı çekip elinin ne kadar kuvvetli olduğunu görmek isteyecektir.
buardaki arkadaşın dediği gibi enflasyon daha en yükseği görülmedi.temmuz ağustos daha yüksek gelecektir.bu merkezin önden yüklemeli faiz artışı yapması anlamına gelebilir.
bu arada dolarcılara 4.25 ile günlük şekerbank
yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Bu maaslarla oralarda ancak yasarsiniz.
Fazla para degil bunlar oralarin standartlarina gore.
Isini bilene, uyanik olana para ve firsatlar burada...
Unutmayin para calkantil ve fazla regule edilmemis, yapanin yanina kar kalan ulkelerde kazanilir. :)
Orada faiz de yok bildiginiz gibi, cunku millet biribirine kazik atmaz, atamaz, attirmazlar.
Syg,
Doğru görünüyor teşvik ile. 5 - 6k alanlar 10++ yıl savunma sanayi tecrübeli yüksek lisanslı ekip liderleri. Yeni mühendis de teşvik ile benzer şekilde.
Ben hala değmez diyorum ama gidenlere de üzülüyorum gurur duyulan pek çok sistemi yapan çıkartanlar bu kişiler. Dertleri dinlenmeli, gerekli ortam sağlanmalı; malesef sallayan yok gibi.
yurtdışında herkes yaklaşık aynı maaşı alıyor galiba.şef mudur maaşı ile alt kademeler yakın maaşları alıyor.Türkiye gibi değil.
http://www.haberturk.com/ortalama-ay...943274-ekonomi
Yalniz Avrupada net ucretler uzerinden konusulduguna pek rastlamadim. Cunku vergi kisinin statusune gore degiskenlik gosterir ve maaslar hep brut uzerinden tartisilir. Bu kalibrede maas alan kiisiler yuzde 35 ile 50 arasinda bir vergi dilimine sahip olurlar.
Ayda 5000 bin euro kazanan birisinin eline sosyal sigorta ve gelir vergisi dustukten sonra 3.500 - 3800 arasinda bir para girer, ki bu para iyi paradir avrupa sartlarinda. Ha sen gidip 2000 - 2500 euroya bir evde kalirsan bilemem orasini :)
22.06.2018 tarihinde görüşlerini belirttim bir sürü saldırıya uğradım troll yakıştırmasını yaptınız akpartili olmanın suç olmadıgınıda düşünüyorum burası sadece belli görüşe sahip olanların olacağı ve yazacağı bir yermi çok merak ediyorum bir kere daha yazıyorum ülkenize güvenin ülkenizi sevin ülkemizde kim seçilirse seçilsin ona sahip çıkın bu ülke hepimizin ayrıştırmayın bütünleşin
dolar 4.730 civarındaydı doların daha yukarı gidecek güçü olmadığının buraların dolar için tepe noktası olgunu söyledik türk hisselerine güvenin dedik hatta çok daha aleni bir şekilde aselsan ismini vererek alım yaptığını söyledim orda hisse %30 yukarı yaptı umarım bunu okuyarak alan kardeşlerim adına sevinirim yıllardır bu ülke batacak diyenlerin hiç bir zaman amacına ulaşmadı bu ülkeye güvenen kazandı
Bu ay cok yogun bir takvim var. Neredeyse her gun onemli bir olay. Agustos ise tam tersine cok sakin. Ticaret savaslari da start aldi hali hazirda ve nereye kadar devam edecek bilmiyoruz. Eger devam ederse bizi cok etkileyecegi acik. ABD tarihine baktigimizda Cumhuriyetciler dunyaya kok sokturur, dunyayi dize getirir, sonra Demokratlar gelir ve zarar goren imajini yenilerler. Trump bu mesajlari cok onceden verdi ve hepsini harfiyen uyguluyor. Artik dunyanin korumaciliginin arttigi bir doneme giriyoruz.
Bizim ise net olmamiz ve hata yapmamamiz gerekiyor. Mesela Ohal kalkacak saniyorduk ama bugun ondan bile emin degiliz. Cunku artik yuksek faiz, yuksek enflasyon yuksek kur sarmalina girdik. Hepsi birbirini tetikliyor. Birinden vazgecsen oburu seni zora sokuyor. 24 Temmuzda bir faiz artirimi daha gelirse ulke hizla resesyona girecek, artirmaz ise bu kez diger bilesenler yukselecek. Yani biz aci receteyi sadece vergi artirimlari, zamlar ile mi yapacagiz?
Agustos ayi sakin ama Cin in YUAN i devalue etme riski yok degil. Ellerinde ki en iyi silah ve ne yazik ki bize en cok zarar verecek olan silah. 2015 te yaptigi devaluasyon ile TL dolara karsi yuzde 10 deger kaybetmis ve 3 psikolojik sinirini asmisti. Simdi yine aynisi olursa bu kez 5 sinirini kolaylikla asabilir.
Temmuz takvimi su sekilde:
9 temmuz pazartesi > aksam kabine aciklanacak.
11 temmuz carsamba > abd ufe (haziran)
12 temmuz persembe > abd cekirdek tufe (haziran)
12 temmuz persembe > ecb ppk tutanaklarinin yayinlanmasi
13 temmuz cuma > fıtch not degerlendirmesi gelecek.
16 temmuz pazartesu > abd cekirdek perakende satislar
18 temmuz carsamba > euro bolgesı tufe (yillik)
18 temmuz carsamba > papaz davasi (halkbank icin onemli)
24 temmuz sali > tcmb ppk toplantisi
26 temmuz persembe > ecb faiz karari
27 temmuz cuma > abd gsyıh 2. ceyrek
bu ülke batmaz ancak biz yerliler batacak yada batmasını isteriz sırf şahsi menfaatlerimiz için sonrada toplumda milliyetçiyiz diye geçiniriz
Batmak nedir mesela sizin nazarinizda. Hicbir devlet zaten kolay kolay batmaz.
Diyelim senin bir isletmen var. Sana verilen cekler ya karsiliksiz cikiyor ya da uzun vadeli. Borc defterin iyice kabarmis. Yeni bir seylere yatirim yapmak istiyorsun ama kenarda para yok. Kredi ceksen faizler cok yuksek, elde avucta ne varsa zaten satmissin isletmeni kurtarmak icin. Finansman saglayacak durumun yok. Simdi boyle bir isletme batmis midir? Hayir kagit uzerinde henuz batmamistir.
Kimse ulke batsin diye dua etmiyor. Sadece reel hayatin borsadan ibaret olmadigini anlamak gerek. Yukarida Aselsan ornegini vermisiniz. Guzel harika bir kazanc ancak dolara korkusuzca 10 milyon TL yatirin adam Aselsana 1 milyon TL yatiramaz. O yuzden borsa risklidir, faizler yukseldiginde borsanin cazibesi azalir. Madem borsa boyle muthis kazanclar vaat ediyor butun insanlar aptal ki gidiyorlar dolar aliyorlar ya da faize paralarini koyuyorlar. Al aselsan 3 seneye 500 olsun o zaman. Var mi oyle bir dunya.
Yuzde 30 yukseldi dedigin hisse tepeden hala yuzde 50 asagida neredeyse. Sen 19 dan almis olabilirsin ama 30 dan 35 den 40 dan 45 den alan adamlar ne olacak. Bu adamlar devlete guvenip almadi mi bu hisseleri. Halkbanki 10 dan 12 den 15 den 18 den 20 den alan adamlar ne diye aldilar. Devlet bankasi zaten batmaz diye aldilar. Banka dolar bazinda yuzde 90 dan fazla dustu.
..,.......
.........
Bunlara cevap bile yazmak israf..banlayacan gidecek...[emoji16]
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
24 Hazirandan ders almasi gereken biri varsa o biz degiliz hic merak etme.
AKP ye en cok oyu veren kisiler yoksul ve dusuk gelirli sinif. Onlar dusunsun, endiselensin
Hem AKP kazanmista ne olmus sanki. Bugun AKP gider baskasi gelir. Erdogan gider, Mehmet gelir.
Sizlerin bu hayatta mutlu olacagi, haz duyacagi seyler sinirli olsa gerek ki Erdoganin secim kazanmasini buyuk sevincle karsiliyorsunuz, kendinizi guclu hissediyorsunuz. Hic merak etme o da bir gun gider ve baskasi gelir.
Bu bir savas mi ki surekli AKP lilerden dersinizi almadiniz mi, sandiklara gommedik mi benzeri cumleler kuruyorlar
Evet gomdunuz, cok guzel yenildik. Harika, tebrik ederiz.
Peki ne oldu ne degisti bizim hayatimizda, koca bir hic.
Biz de arkadaşlarla aramız da takılırız.. "Çok opportunity bi ülke olduğumuz için, adamlar hemen bize kilitliyorlar" deriz.. Gerçekten de bu çakallara para filan para kaptırmamak lazım.. Opportunist zamanlarda minimum harcama yapmak lazım bunlar başka türlü akıllanmaz.. Maalesef son global krizlerde de gördüğümüz üzere bu ticaretle uğraşanlar bir şekilde ekonomi batacak bahanesi ile kurtarılırken yük her zaman gariban vatandaşa yükleniyor.. O yüzden hiç acımam opportunist tiplere..
Yatırım tavsiyesi değildir...