Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
Sizin soylediginiz maaslar cok iyi. 5 - 6k az para degil. Bu miktarlari Avrupada CFO, COO lar aliyorlar. Avrupa size cok pahali gorunebilir ama alim gucu yuksektir, enflasyon olmadigi icin fiyatlar degismez. 5 - 6k paralar ile Hollanda ve Almanya da cok iyi bir hayat surersiniz. En pahali kentlerden biri Londradir ama emin olun gida fiyatlari olsun, et fiyatlari olsun Turkiye den ucuzdur. En cok para Ulasim ve konaklamaya gider. Ancak paraniz her zaman degerlidir Avrupada.
Cfo coo filan değil gayet 10 -15 kişilik takım liderlerine bu paralar veriliyor. Direk mühendis olarak giderseniz net 3500 - 4000 arası veriyorlar 5 yıl ve altı tecrübeye. Yalnız, şöyle bir durum var ki bu maaşlar 5 yıl için. Devlet vergi teşviği mi ne veriyor. 5 yıl sonra maaşınız düşüyor hala o ülkedeyseniz. Kaça düşüyor bilmiyorum. Bilgisayar, elektronik, makina benim tanıdığım giden mühendisler. Odtü / itü / boğaziçi üzerine aselsan tai roketsan + master şeklinde cv sahibi insanlar.
 Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
5-6 bin euro brutmu netmi?
Net, yukarıda detayını yazdım teşvik ile beraber. Almanya daha düşük olabilir ama ora da epey ucuz tabi.