Artan

14.980,00 9.99 11:23
44,72 9.99 11:24
159,70 9.99 11:22
3,99 9.92 11:24
16,30 8.67 11:24
Artan Hisseler

Azalan

13,18 -9.97 11:24
150,40 -8.18 11:24
91,05 -7.56 11:24
28,86 -6.78 11:24
3,38 -6.63 11:25
Azalan Hisseler

İşlem

3.079.433.280,94 11:25
2.280.513.001,05 11:24
2.264.640.227,93 11:25
2.113.831.214,40 11:25
1.930.897.103,33 11:24
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Malesef böyle bir kanayan yara mevcut. Odtü, itü mezunu kalifiye beyinler öyle satışcı filan değil arge mühendisleri onar onar yüzer yüzer Hollanda ve Almanyaya gidiyor. Çok yakından biliyorum giden arkadaşlarım var. Bize de teklif geliyor.

Gelen teklifler öyle ahım şahım şeyler değil. 5000 - 6000 euro arası maaşlar. Oralarda büyük bir para değil hatta eşin çalışmazsa sıkıntı çekebilirsin. Giden kişiler çocuklarımızın geleceği için gidiyoruz diyorlar. Bu konuda malesef çok dertliyim hepsi de 10 15 20 yıl tecrübeli dünya çapında iş yapabilecek kişiler.
    Sizin soylediginiz maaslar cok iyi. 5 - 6k az para degil. Bu miktarlari Avrupada CFO, COO lar aliyorlar. Avrupa size cok pahali gorunebilir ama alim gucu yuksektir, enflasyon olmadigi icin fiyatlar degismez. 5 - 6k paralar ile Hollanda ve Almanya da cok iyi bir hayat surersiniz. En pahali kentlerden biri Londradir ama emin olun gida fiyatlari olsun, et fiyatlari olsun Turkiye den ucuzdur. En cok para Ulasim ve konaklamaya gider. Ancak paraniz her zaman degerlidir Avrupada.

2.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Sizin soylediginiz maaslar cok iyi. 5 - 6k az para degil. Bu miktarlari Avrupada CFO, COO lar aliyorlar. Avrupa size cok pahali gorunebilir ama alim gucu yuksektir, enflasyon olmadigi icin fiyatlar degismez. 5 - 6k paralar ile Hollanda ve Almanya da cok iyi bir hayat surersiniz. En pahali kentlerden biri Londradir ama emin olun gida fiyatlari olsun, et fiyatlari olsun Turkiye den ucuzdur. En cok para Ulasim ve konaklamaya gider. Ancak paraniz her zaman degerlidir Avrupada.
    Cfo coo filan değil gayet 10 -15 kişilik takım liderlerine bu paralar veriliyor. Direk mühendis olarak giderseniz net 3500 - 4000 arası veriyorlar 5 yıl ve altı tecrübeye. Yalnız, şöyle bir durum var ki bu maaşlar 5 yıl için. Devlet vergi teşviği mi ne veriyor. 5 yıl sonra maaşınız düşüyor hala o ülkedeyseniz. Kaça düşüyor bilmiyorum. Bilgisayar, elektronik, makina benim tanıdığım giden mühendisler. Odtü / itü / boğaziçi üzerine aselsan tai roketsan + master şeklinde cv sahibi insanlar.
     Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    5-6 bin euro brutmu netmi?
    Net, yukarıda detayını yazdım teşvik ile beraber. Almanya daha düşük olabilir ama ora da epey ucuz tabi.

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Cfo coo filan değil gayet 10 -15 kişilik takım liderlerine bu paralar veriliyor. Direk mühendis olarak giderseniz net 3500 - 4000 arası veriyorlar 5 yıl ve altı tecrübeye. Yalnız, şöyle bir durum var ki bu maaşlar 5 yıl için. Devlet vergi teşviği mi ne veriyor. 5 yıl sonra maaşınız düşüyor hala o ülkedeyseniz. Kaça düşüyor bilmiyorum. Bilgisayar, elektronik, makina benim tanıdığım giden mühendisler. Odtü / itü / boğaziçi üzerine aselsan tai roketsan + master şeklinde cv sahibi insanlar.Net, yukarıda detayını yazdım teşvik ile beraber. Almanya daha düşük olabilir ama ora da epey ucuz tabi.
    Ben Bosch firmasında dizel enjeksiyon elektroniği kısmında tasarım mühendisi olarak çalışmıştım. 15 sene kadar oluyor.
    Net 3000 Euro, brüt sanırım 5000Euro ile 6000 Euro arasında bir rakam oluyordu.

Yıllık %2.5 enflasyon farkı zammı oluşsa 15 yılda %45 artış olmuş olabilir. İyi ve kıdemli bir mühendis şu sıralar bu hesaba göre net 4000-4500 Euro civarı para almalı. Ancak net 5000-6000Euro seviyesi hala yönetici grubu içindir diye düşünüyorum.

Yeni mezun mühendis ise 2018 yılında tahminlerime göre başarı derecesine bağlı brüt 4000-4500 Euro, net 2500-3000 Euro ile başlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben Bosch firmasında dizel enjeksiyon elektroniği kısmında tasarım mühendisi olarak çalışmıştım. 15 sene kadar oluyor.
    Net 3000 Euro, brüt sanırım 5000Euro ile 6000 Euro arasında bir rakam oluyordu.

Yıllık %2.5 enflasyon farkı zammı oluşsa 15 yılda %45 artış olmuş olabilir. İyi ve kıdemli bir mühendis şu sıralar bu hesaba göre net 4000-4500 Euro civarı para almalı. Ancak net 5000-6000Euro seviyesi hala yönetici grubu içindir diye düşünüyorum.

Yeni mezun mühendis ise 2018 yılında tahminlerime göre başarı derecesine bağlı brüt 4000-4500 Euro, net 2500-3000 Euro ile başlar.
    Doğru görünüyor teşvik ile. 5 - 6k alanlar 10++ yıl savunma sanayi tecrübeli yüksek lisanslı ekip liderleri. Yeni mühendis de teşvik ile benzer şekilde.

Ben hala değmez diyorum ama gidenlere de üzülüyorum gurur duyulan pek çok sistemi yapan çıkartanlar bu kişiler. Dertleri dinlenmeli, gerekli ortam sağlanmalı; malesef sallayan yok gibi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
    Doğru görünüyor teşvik ile. 5 - 6k alanlar 10++ yıl savunma sanayi tecrübeli yüksek lisanslı ekip liderleri. Yeni mühendis de teşvik ile benzer şekilde.

Ben hala değmez diyorum ama gidenlere de üzülüyorum gurur duyulan pek çok sistemi yapan çıkartanlar bu kişiler. Dertleri dinlenmeli, gerekli ortam sağlanmalı; malesef sallayan yok gibi.
    Birak sallamayi bence sorun cikaranlar, sorgulayanlar gitseler de geride kalanlarla rahat etsek diyorlar.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,171
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Birak sallamayi bence sorun cikaranlar, sorgulayanlar gitseler de geride kalanlarla rahat etsek diyorlar.
    Syg,
    [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
     Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Yatırım tavsiyesi değildir...

8. dolar 4.730 civarındaydı doların daha yukarı gidecek güçü olmadığının buraların dolar için tepe noktası olgunu söyledik türk hisselerine güvenin dedik hatta çok daha aleni bir şekilde aselsan ismini vererek alım yaptığını söyledim orda hisse %30 yukarı yaptı umarım bunu okuyarak alan kardeşlerim adına sevinirim yıllardır bu ülke batacak diyenlerin hiç bir zaman amacına ulaşmadı bu ülkeye güvenen kazandı

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •