''Trump: Koronavirüsü Çin’in ürettiğine ilişkin kanıtı gördüm '' adam gözlerimle gördüm diyor inanmıyormusunız yoksa :)
Printable View
''Trump: Koronavirüsü Çin’in ürettiğine ilişkin kanıtı gördüm '' adam gözlerimle gördüm diyor inanmıyormusunız yoksa :)
Trump bizde yaygın olduğu üzere seçim stratejisini mağduriyet üzerine yapılandırmış. Soluksuz aylarca artan ve şişmiş olan ABD piyasalarının zaten karlarını realize edileceği beklenen bir şey değil miydi?
Gerçekten böyle bir pandemi ve resesyon ortamında yüzde 15 geri geliş çooook komik.
Merkel gibi birçok siyasetçi 2. dünya savaşından beri en ciddi tehdit diye yorum yaparken bu rakamların yükselme potansiyeli var mıdır?
Aynı şey tüm borsalar için de geçerli.
Hele zaten krizde yakalanıp bir de üstüne pandemi gelip tek geliri turizm olan ülkelerin borsalarındaki toparlanma bana hiiiiç gerçekçi gelmiyor.
Ki bir de yerel paralar devaülesine devam edilirse borsaların dolar bazında değeri nerelere gidebilir Allah bilir.
Böyle bir ortamda deneyimsiz atanmış kaptanlarla giren gemiler fırtınalı havalarda neler yapabilir?
Küçük tahtalar da büyük lotlar alanlar sattıktan sonra gitti diye üzülüyor da
çoğu tahta da öyle büyük lotlar onlarda duruyor olsa yine gitmeyecekti belki,
adamlar sattırmak için elinden geleni yapıyor.
Bir de herkes sattığı seviye ile zirvedeki hesabı yapıyor ,oysa belki elinde olsa
2-3 tavandan sonra satacaktı.
Kimisinde 4 ise 2 lere düşürüyorlar adam maliyetine gelince şükür deyip
çıkıyor çektiği stres yanına kar kalıyor,sonra tavan tavan yine stress.
Pokerde double-or-nothing deniyor. Kac tavan tutabilirsin? 1-2-4-6? Fiyat 2 kat artti. Daha durur musun, durmazsin.
Durdun diyelim, balayi bittigi anda tepesinin ancak 1/3'une satabilirsin.
Bunlar kucuk spekulatif hisseler. Adamin 170 bin takipcisi var. Bu kadar insan 20 milyon degerindeki sirketin hisselerini girdiklerinde zaten 10 tane tavan yaptiriyor. SPK'nin en son su derin geyik ve haciya cezalari ile bu isin ustune gidecegini dusunuyorum. Ama ulkede kumarbaz cok fazla, bu cark hep doner. Batanlarin yerine ogullari gelir.
Sise hakkinda gorusu olan var mi acaba?
5.27 ayrilma fiyati (25 Subat'ta elinde olanlar faydalanabiliyor). Ama PWC degerlendirme raporu 8.04.
Yeni kanuna gore AORT ve degerleme raporunun en yuksegi alinmasi lazim.
8.04 alinirsa piyasa nasil fiyatlar bunu? Aradaki marjlar cok buyuk.
o adil fiyat buraya gelecek.
8.04
Bence de gelecek sahna da bu is nasil olacak. Herifler niye saldi kagitlari o zaman?
korkutma amacıyla olabilir.
bide çok zaman var.taşıma maliyeti uzamasın diye olabülür
Arkadaşlar Fuzuli gaza ve panik etmeyiniz malınızı elinizden alırlar . Dow, BIST haftalık günlük grafik lerini bir inceleyin ordaki ayrıntıları görürsünüz endeks lerin nasıl hareket ettiklerini.....
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
s.a KIZILDAĞ hocam
dolarda 7 yi aşırmışsın.
bizans surlarında gedik açılmış
Aleykümselam. Doları merkez bankası ayarlıyor. Çok ilginç ama böyle. O yüzen organik bir rakam değil. Ay bitti kur 7 lira yapıldı. Piyasa kapandığı zamanlarda merkez bankası müdehale etmedi. Valla büyük bir paradoks var, dünya dolarla doluyor bizde yok. Biz s400 için beyanat veriyoruz. Virüs İçin bu kadar konuşmadık ama s400 için geri adım atılmıyor. Kurun 7 lira olup olmadığı Pazartesi dokuz da bankalar açıldığında daha net görülür. Senet taşımama sürecine devam ediyoruz. Dolar da 6,98-7 7,040 gibi garip rakamlarla yön bulmaya çalışıyoruz. Negatif uyumsuzluk var bu swap gelmezse bence durumlar iyi değil
SPK 24. sayılı maddesi şöyle değişti. önemli nitelikli işlem açıklandığı gün sahip olanlar ayrılma hakkına sahiptir! Ayrılma hakkı Kurulca belirlenecek esaslara göre adil bir bedel üzerinden!! belirlenir.
Sosyal medyada,bir ekonomist yukarıdaki haberi paylaşmış.takipcileri ,halkbank ve vakıfbank ilgili olabilir mi?diye sormuşlar.senin düşüncen nedir 666
Sise'den bahsediyor huseyin. 25 Subatta cikti kanun.
sonuçta kesin değil.
risk var
Riski ne abicigim, kagit 4.80'kerde. Pahali degil bu fiiyat bu sirket icin.
8.04 kesin değil.
sen yine de yapıştır lotları
Benim isim muallakta, yoksa alirdim. Karabatak adisi firsat vermedi hepsini bosaltayim. O firsat verirse oteki pozisyonlarimi da (Halk var sadece) verip jubilemi yapmam gerekiyor. Onda da da artik realite pis, yarim milyarlik zarar 1 aylik seyin maliyeti. Bu ceyrek daha da berbat olacak.
Bitki doktoru her derde deva ihalem var deyip kandirdi bizi :)
Afyon gibi yahu su hisse harbiden. Kervani yolda iyi duzdum ama bu sefer.
https://i.imgyukle.com/2019/08/23/oS1v98.png
666 ortağım daha önce konu hakkında yazışmıştık. Benim halkbankın yarısını başka hisseye trampa etmemin önemli nedenlerinden biri bu adil fiyat muhabbeti. Yarın TVF vakıf ve halkı kottan çıkarıyorum dese kim ne yapabilir. Tulumbada su kalmadı arkadaşlar. Okuyanlar hadi len diyecek ama 15 gündür baskın erken seçim muhabbetleri var. İnşallah olmaz, Ali Babacan ın partisi ABD ve finans çevreleri tarafından parlatılabilir, bunlar tüm yardımları keser dedikleri CHP li belediyeler özellikle Ankara başta olmak üzere halkın kalbinde yer etti. 2020 2. yarıda işsizliğin döviz sıkıntısı ve olası devalüasyonun sosyal patlamalara yol açacağı konuşuluyor. Her yaz sezonu kan yapan turizm bu yıl zor gözüküyor. Uzun lafın kısası muhalefet palazlanmadan, ekonomi komple dağılmadan bir hamle yapabilir iktidar. Mevcut korona tablosunun pozitif ivmesinden de faydalanmak istenebilir.
Bu adil fiyat olayi yanliz yatirimcisina yariyor. Eski sekilde kalsaydi yaramiyordu, 30-gunluk aorttan cikmak zorunda kaliyorlardi.
Halkin kottan cikma ihtimali oldugunu hic zannetmiyorum. Erken secim olayini da hic zannetmiyorum, niye yapsinlar ki daha 3 seneleri var.
zaten ramazan
bide sen 666 milletin kafasını yedin şeyle
herkesi korkuttun şişenin sorunuyla
sahna ben Soda'da cok cektim. Orda psikopatin teki vardi, adam borsa cahili, sirf gazliyor diye millet onu hoca yapmis.
Adama biri bunu niye boyle demistin diyor. Adam "Hani ben nerde demistin, gostermessen serefsizin" diyor.
Cikarip adamin kendi yazisini onune koyuyorum.
Adam: "Bana iftira atiyorsun" diyor.
Kafayi yiyecektim orda. Sinir kirizleri gecirdim 2 sene. Insan icine cikmasi doktor tarafindan yasakli olmasi gerekli herifleri forumlara saliyorlar.
yucin mi
nerde o
Burda: https://hisseanaliz.net/forum/hisse-...25#post3732125
TREND'in dedigi hastalik durumu nedir?
Artik boyle olay olur mu ya. Herif atildi 2. kez, ben de Soda'dan kurtulayim, Sodacilar da benden kurtulsun dedim...
Rahat rahat Sise'ye gectim. Aylarca ne gazlayani, ne temettu hikayesi yazani ne kafamizi utulelyeni vardi.
100 senedir birlesmemis Sise'nin birlesecegi geldi, butun Soda bana girmis oldu!
Adamlarin Sodasini kapattirdigima mi sevineyim, yoksa butun Soda'nin Sise'ye dolmasina mi uzuleyim anlayamadim!
Sise'de cok fazla mal sattim 5.60-5.30 arasi. Ayrilma hakkim da vardi halbuki. 8.04 ayrilma gelince (ki gelecek) yuzumun nasil olacagini merak ediyorum. Uzulur muyum cok acaba?
Hepsi ok, Babacan bir şekilde gelecek ama erken seçim zor. Çünkü kötü ekonomiye covit bahanesi bulundu. MHP de halinden memnun, çakıcı dışarda. Başka zaman af yasası geçemezdi. Ançak içerden 40 vekil bugün saf değiştirirse erken seçim olur, oda çok zor. Bu ekonomi ile bu riski almak istemezler. Bence.
Bu tedbirlere rağmen abd de bir düşüş dalgası yaşanır mı bilmek zor. Fed artık yapacak bir şeyim kalmadı diyebilir. O vakit Eylül gelemden doları 12 lira da görürüz. Dolar 7 üstünde bir hafta kalsın çanak katlama hedefi 12 rakamı kaçınılmaz bir son olur. Ziraat üzerinden alınan lotlar şayet duruyorsa büyük haya bence.
Ülke olarak kendimize yeter bir yapımız yok. İhracat ve turizm olmadan rezervler bizi kurtarmaz. Gözler Avrupa’da ve oradan gelecek taleplerde.
Yabancılar, uzun zamandır hiç alım yapmadan , ağırlıklı oldukları senetlerden kaçarcasına aralıksız çıkıyor. Satarken arkalarına bile bakmıyorlar. Endeks 124 bine sadece yerli ile gidiyordu. Burdan satın dedim. İŞC de ise yüzde 51 seviyelerine geldiler ki diğerlerine göre bu oran nisbeten halen yüksek sayılır. Halk Bankta yüzde 38 lerde. Halkla kıyaslamamın sebebi her iki hissede oluşan ağır belirsizlik. İktidarın ısrarla gündemde tuttuğu malum hisselerin hazineye geçişinin kanun teklifinin meclise gelene kadar da çıkacaklarını öngörmek zor değil. Kanun teklifinin meclise geldiği gün hissenin taban yapacağını öngörmek zor değil. İlerleyen günlerde Anayasa mahkemesi vs. Ayrıca Şişe cam birleşmesi de son derece belirsizlik getirdi. Uzun sürecek itirazlar ve mahkeme süreçleri de belirsizlik oluşturabilir hissede. Küçük yatırımcıda tam bir hayal kırıklığı ve kızgınlık var. Çok beklentiye girmemek lazım diye değerlendiriyorum..Önemli olan portföyü dengeli tutmak lazım. Sırf bankacılık hisselerini taşımak bu dönemde çok riskli olabilir. Çünkü sıradışı bir durumla karşılaşan ekonomilerde dip arayışı kolay kolay son bulamayacak gibi gözüküyor. Krizin bütün yükünün bankacılık sistemine yüklenmektedir. Ayriyeten çok farklı olarak ülke riski ve CDS i taşıdığımız unutulmamalı..PORTFÖY de hisse oranı BİST in bu seviyesinde yüzde 50 den yukarı olmamalı, DOW da 18.000 seviyelerinin görülmesi şaşırtmamalı. Çok yabancı teknik analistçiler burayı hatta daha altını öngörüyorlar. Bu krizin etkileri 2008 dekinden daha ağır olacağa benziyor. Tamam şöyle para basıldı falan filan. Başta ABD olmak üzere 200 trilyon dolarlık borçlu bir finans sistemden bahs ediyoruz. Herkes borçlu herkes bastıkları paradan ziyade tahvil ihrac etmiş. Japonya 30 kusur yıldır ABD kadar para bastı, tahvil çıkardı , çıkardığı tahvilleri de yine kendi aldı. sonuç ; resesyondan çıkamadı. FED yapacağını yaptı , daha ne yapabilir ? Bunu sordum kendime. Yani şapkadan nasıl bir tavşan daha çıkarabilir ki ? Selamlar.
Çin-Abd savaşı tekrar başlayacak. Bizdeki ralli 2019 sonlarında ticaret barışı ile alevlenmişti. Ticaret savaşı demeyelim biz onada iç vergi diyelim. Artık büyük bir gerekçe var, örneğin ticaret bakanlığına gideceğiz ve Çelik üzerindeki vergiyi kaldır diyeceğiz. Oda bakacak, ülkede üretim varsa ve yeterli ise vergiyi kaldırmayacak. Benzer her şeyde ve her ülkede bu görülecek. Muhtaçlık durumuna göre. Vergi korkudan yapılamayacak, tersine normal karşılanacak. Avrupa Çin’den neleri alamdan kendisi üretecek buna yönelme kaçınılmaz. Bu durum dış ticaret bağımlı ülkeleri etkiler. Yani covit sonrası çokda normal bir durum beklemek hayalcilik olur. En önemlisi ise azalan vakalar değil, sıfırlanan süreler olacak. Mesela bir uçuş İçin ne kadar sıfır vaka gerekiyor. Sıfır vakayı yakaladınız bunu nasıl güvence altına alacaksınız. Çin hazırlıksız yakalandı ama bizden az vaka duyurdu, buna Kadir de inanmıyor, ticaret görüşmelerinde bu inanmak yada inanamamak nasıl tescil edilecek kim onay verecek. Siz uçuşları açın, karşı taraf sizi ne zaman kabul edecek. Normalleşme 2 yıl sürecekse buna belirsiz süre demek daha doğru olur. O halde normalleşme asla olmayacak. Ülkeler kendi içinde kendi yağı ile kavrulacak.
Bu krizin ilk günlerinde altın işaret edildi 302 liradan aldık tutmak kısmet olmadı, Çin dışına çıkmayacak gibi gördük. Bir bakıma tramp ve benim kaderim aynı oldu. Ticaret savaşları geliyor, başka bir şeye bakmak odaklanmak yanlış olur. Korumacılık kazancın üstünde olmalı. Kriz her yerde ayrı olacak, petrol alanda ayrı satanda ayrı. Bence senet taşımak büyük hata. TL de kalmak ise sayacın sıfırlanmasına düşüncenin tarafsızlığına atılan ilk adım olabilir. Dolar veya altın kazanç dan ziyade korumacılık İçin tercih edilmeli. Ons altın düşebilir bir ülke krize girer altın satar ama dolar etkisi ile yine de sizi korur. Bilanço dediğiniz şey çok az firmada doğru olarak görülür, çoğunda ise saman ateşi gibidir. Aşağıdaki resim ne ifade ediyor işde bugün o resim önemli. Ve resmin altındaki hatırayı lütfen okuyun.
Resim diyor ki ciro ve karşılık hikaye , asıl olan nakit akışıdır.
Diyelim ki ciro ve karlılık gerçekten hikaye oldu, nakit akışını kim diri tutabilir. Küçük bir örnek Migros , her şey nakit ve Migros kriz önceki rakamın üzerini gördü. O halde ileriki bilançolarda bizi neler bekliyor .
2008 krizinde bilanço öz kaynak artı 600 milyon TL, ama nakit dönmüyor, iflas erteleme istedik, avukat bu bilanço olmaz Özkaynak eksi olmalı dedi. O zaman e devlet yaygın değildi ortaklar hesabı ile stok hesaplarını ters yönde değerlendirdik karar alındı. Bir günde bilanço eksi 300 milyon oldu. İkinci gün 18 aylık iflas erteleme kararı elimizdeydi. Bilanço hikaye. Borsada gelmiş geçmiş en gerçek bilanço sadece erbos da var. 12 yıldır her bilançosunu incelerim. Sıfırı sıfırına her şeyin gerçek olduğu tek bilanço. Geçen gün bir arkadaş Vestel anısını yazdı. Vestel tahsisli sermaye artırımı yaptığı günlerde Denizbank kendisinin olduğu İçin kredi kullanır ve şirket karını kredi faiz oranı ile bu bankada tutardı. Vestel bir dünya markası ama 10 yıl önceki bilançosu kalem ayarlanması. Kısmen BDDK etkisi ile bankalar doğru ama devlet bankaları veya varlık fonu şirketleri doğru değil. Bilançoda dikkate alınacak bir kaç kalem var. Stok asla alınmamalı. Nakit varlıklar , ticari alacaklar , ticari borçlar ve banka kredileri. Ancak bu rakamlardan ilişkili taraf rakamları çıkarılmalı. Yoksa oda saman alevi olur.
Çok savunduğun değerler 1 gecede değişir. Bu yanlış değil doğrusu değişmeli. O halde senet alacak kişi sadece nakit döngüsüne bakmalı. Nakit döngüsü şimdilik gıdalarda var. Senet alınacaksa 2020 için sadece gıda veya ilaç firmaları olabilir. Salgın bitti diyelim. İlaç veya medikal firmalarının ürettiği ürünler daha çok kullanılacak. Bu belkide 2 yıl sürecek bir konu. 27 milyar TL kredi verilmiş. Bankaların karı me kadar %10, karşılıksız kredi ihtimali ne kadar %20, ilk zarar bankalardan gelecek. Çünkü BDDK son 1 yıldır aldığı kararlar ile bankaların dna sını bozdu. Nakte dayalı bir sistem yok. Ertelemeye dayalı bir sistem var. Yani ülke büyük bir plastik leğen içinde yüzdürülüyor.