Sayfa 936/1003 İlkİlk ... 436836886926934935936937938946986 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 7,481 - 7,488 arası.

Konu: HALK Cafe - II

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,012
    ''Trump: Koronavirüsü Çin’in ürettiğine ilişkin kanıtı gördüm '' adam gözlerimle gördüm diyor inanmıyormusunız yoksa

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Doktor, ABD borsaları BİST'e göre tamamen farklı bir ligdeler. ABD'nin gösterge endeksi olan S&P500'ün tarihi zirvesi 3400 idi, şu anda %2 ye yakın ekside olan S&P500 vadeli 2850'dedir yani en zirveden sadece 550 puan ekside orası ki %16 yapıyor. BİST ise TL bazında tarihi zirvenin %25 gibi dolar bazında ise %30 gibi altında. Demek istediğim şu ki dünyanın lokomotif borsası olan ABD borsası tarihi zirveye oranla fazla düşmüş değil çünkü piyasa kararını veremiyor. Neden veremiyor? FED'in yaptığı ve yapacağı nakit enjeksiyonlarının borsayı nasıl ve ne şekilde etkileyeceğini hesaplayamıyor da ondan. Dolar bazında en zirveden %16 ekside olan bir endeksin volatil olmasını doğal karşılamak lazım.
    Trump bizde yaygın olduğu üzere seçim stratejisini mağduriyet üzerine yapılandırmış. Soluksuz aylarca artan ve şişmiş olan ABD piyasalarının zaten karlarını realize edileceği beklenen bir şey değil miydi?

Gerçekten böyle bir pandemi ve resesyon ortamında yüzde 15 geri geliş çooook komik.

Merkel gibi birçok siyasetçi 2. dünya savaşından beri en ciddi tehdit diye yorum yaparken bu rakamların yükselme potansiyeli var mıdır?

Aynı şey tüm borsalar için de geçerli.

Hele zaten krizde yakalanıp bir de üstüne pandemi gelip tek geliri turizm olan ülkelerin borsalarındaki toparlanma bana hiiiiç gerçekçi gelmiyor.

Ki bir de yerel paralar devaülesine devam edilirse borsaların dolar bazında değeri nerelere gidebilir Allah bilir.

Böyle bir ortamda deneyimsiz atanmış kaptanlarla giren gemiler fırtınalı havalarda neler yapabilir?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

3.  Alıntı Originally Posted by b_g Yazıyı Oku
    Rtalb...
    Yıllarca 1-2 aralığında işlem gördü...2'lere çıkarttılar ve hep patron satışları geldi...Velasıl kelam Corona bize de uğradı o Rtalb oldu mu sana 9..Dersin ki dünyada bu virüsü iyi edecek tek şirket Rtalb
    Şaka bir yana Rtalb'i 9'dan brüte soktular oldu mu sana 4 lira..Arkadaşım aldı 14 bin lot..2 gün boyunca sattırmak için neler yaptılar..Sattığı gün tavanlar başladı..Kaç tavan yaptı saymadım 4'den beri tavan şu an 22,38
    Arkadaşım çok üzüldü..Sakın dedim üzülme sende bende olmayacak ki gitsin...
    Dün Goodyear tavan yapmış bakayım dedim topiğine haber falan bir durum mu var..Yazı yok topikte...
    Deva geçen hafta 10'du o da 7-8 tavan yaptı...Şimdi herkes tabandan almak için birbirini eziyor...
    Neyse daha çok yazarım da sonu yok...Sanırım borsa'yı bir de farklı açıdan değerlendirmeni istedim.
    Küçük tahtalar da büyük lotlar alanlar sattıktan sonra gitti diye üzülüyor da
    çoğu tahta da öyle büyük lotlar onlarda duruyor olsa yine gitmeyecekti belki,
    adamlar sattırmak için elinden geleni yapıyor.
    Bir de herkes sattığı seviye ile zirvedeki hesabı yapıyor ,oysa belki elinde olsa
    2-3 tavandan sonra satacaktı.
    Kimisinde 4 ise 2 lere düşürüyorlar adam maliyetine gelince şükür deyip
    çıkıyor çektiği stres yanına kar kalıyor,sonra tavan tavan yine stress.
    Yatırım tavsiyesi değildir...

Alıntı Originally Posted by Nexus Yazıyı Oku
    Küçük tahtalar da büyük lotlar alanlar sattıktan sonra gitti diye üzülüyor da
    çoğu tahta da öyle büyük lotlar onlarda duruyor olsa yine gitmeyecekti belki,
    adamlar sattırmak için elinden geleni yapıyor.
    Bir de herkes sattığı seviye ile zirvedeki hesabı yapıyor ,oysa belki elinde olsa
    2-3 tavandan sonra satacaktı.
    Kimisinde 4 ise 2 lere düşürüyorlar adam maliyetine gelince şükür deyip
    çıkıyor çektiği stres yanına kar kalıyor,sonra tavan tavan yine stress.
    Pokerde double-or-nothing deniyor. Kac tavan tutabilirsin? 1-2-4-6? Fiyat 2 kat artti. Daha durur musun, durmazsin.

Durdun diyelim, balayi bittigi anda tepesinin ancak 1/3'une satabilirsin.

Bunlar kucuk spekulatif hisseler. Adamin 170 bin takipcisi var. Bu kadar insan 20 milyon degerindeki sirketin hisselerini girdiklerinde zaten 10 tane tavan yaptiriyor. SPK'nin en son su derin geyik ve haciya cezalari ile bu isin ustune gidecegini dusunuyorum. Ama ulkede kumarbaz cok fazla, bu cark hep doner. Batanlarin yerine ogullari gelir.

Alıntı Originally Posted by bahriyeli Yazıyı Oku
    ''Trump: Koronavirüsü Çin’in ürettiğine ilişkin kanıtı gördüm '' adam gözlerimle gördüm diyor inanmıyormusunız yoksa
    Trump'in adamlari kanit yok diyor.

Sise hakkinda gorusu olan var mi acaba?

5.27 ayrilma fiyati (25 Subat'ta elinde olanlar faydalanabiliyor). Ama PWC degerlendirme raporu 8.04.

Yeni kanuna gore AORT ve degerleme raporunun en yuksegi alinmasi lazim.

8.04 alinirsa piyasa nasil fiyatlar bunu? Aradaki marjlar cok buyuk.

o adil fiyat buraya gelecek.
    8.04
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Bence de gelecek sahna da bu is nasil olacak. Herifler niye saldi kagitlari o zaman?

Sayfa 936/1003 İlkİlk ... 436836886926934935936937938946986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •