O vatandaş gerçek ama 256 yıl yaşadığı söyleniyor. Reisin (reishi mantarı) mantarını kullanıyormuş. Ayrıca diğer bitkiler.
Printable View
az buçuk okur yazar insanlarsınız, bir ürünü promote edebilmek için çıkarılan şehir efsanesi bunlar
benim büyük ninem tarhanayla 160 yaşadı diyelim o zaman, benimki uyudurma çinli doğru söylüyor olur
adamaların büyüme rakamlarının bile doğru olmadığını bir çok ekonomist iddia ediyor..!!
Canan hoca ile nebehat çehre aynı yaşta aynı yıl doğmuşlar kim daha genç karar sizin :)
Uzun yaşamanın formülü
1:genetik (DNA) ( Bora Beyde durum bu)
2: teknolojiden uzak ilkel yaşam (hepimiz için imkansız)
3: beslenme ( hepimiz için imkansız )
1 nolu madde yoksa 2 ve 3 işe yaramaz yaş 40 küt giden var yaş 45 küt giden var herşey 1 e bağlı :)
Forumdaşlar, gıda ve yemeklere sardınız ama benim düşüncem bunun yediklerinizle çok az alakalı olduğu yönünde.
Ömrü uzatan son 50 yılda yaşanan tıp ve ilaç teknolojilerindeki gelişmeler.
Ayrıca tıbbi hizmetlere ulaşımın nispi olarak yaygınlaşması, ön teşhis için modern cihazların yayınlaşması v.b.
Ama bütün bunların yanında doğanın insanlara karşı yaptığı çok büyük bir adaletsizlik hepimizin yaşam süresini belirliyor.
Taşıdığınız genler. DNA ve RNA dizilimi. Bu sarmaldaki kod ne kadar yaşamaya programlandıysa o kadar yaşayacaksınız , bağışıklık sisteminiz o denli kuvvetli ya da zayıf olacak.
Çok acaip şeyler yapmadığınız sürece herkesin öleceği tarih aşağı yukarı belli.
Syn medyun
Seda sayanin son halini gordun mu.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anneannem kendisini dinlemeyenlere serzenişle:
- Burada başçavuşun beygiri ossurmuyor derdi...
Hep yiyecek demedik yanında tıp dedik... Salgın hastalıkların önlenmesi ve temiz su kaynaklarının herkesin kullanımına sunulması dedik...:)
Anlaşılan okunmuyoruz.
Genetik deyince...
Annem hala yaşıyor.
İnsan ömrünü artıran en önemli etmenlerden biri de yalnız kalmamaktır.
Ne olursa olsun insan sosyal bir yaratık.
Ama sevmediklerinle gönül avutmayacaksın.
Şarkıdaki gibi...:)
durum genetik anneden geçen genler olmalı :)
Onu bunu bilmem de dolara yine caktilar...bu turp bırakmayacakki dolar çıksın...belli oldu..euro mü alsam acaba ?
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
çinliler niyetliymiş, gizli fon ayırmışlar, uygun an'ı bekliyorlar.. hatta projeleri bile hazır, harran ovasını hz.ibrahim dönemindeki yeniden yapacaklarmış, böylece bütün ibrahimi dinler için bir nevi hac yeri oluşturup turizmden parayı çıkartmayı hedefliyorlar..
israil alabilir bence.
neden dersen organik tarımla besleniyorlarve önem veriyorlar acayip geliştirmiş.. öyleki kanser oranları dünyanın en düşük oranında. sanırım hastanelerinde kanser bölümü falanda yok diye biliyorum.
çevreme bakıyorum yarısı kanser nerdeyse. kimi gırtlak gibi bilmem ne.
acayip hastavar.
marketteki tereyağlarına bakıyorum max% 75 i süttür diyor ..
meyve sularına bakıyorum en az % 35 i meyve suyu diyor vs.
ne alakası var diye kim soracak eceba ?
Yabancı ülkedeki bir vatandaşın doğumundan askerlik çağına kadarki devlete olan maliyeti + Yabancı bir askerin uzak bir ülkede birim konuşlanma ve mühimmat maliyeti x yabancı ülkedeki kalış süresi < Yabancı ülkelerde zaptedilebilecek petrol ve cevher ve yerüstü kaynakları rezerv toplamı ise verilir
ABD nin Afganistanda bulunmasının en buyuk sebebi bakir topraklar ve organik tarıma uygun olması. Yer altından cok yer üstü ile ilgileniyorlar.
Türkiyenın ortadogu ve guneydogusunda petrol kaynakları yuzunden kıymetli. Ağrı dagının eteklerınde maden mühendislerini öldürmüşlerdi bogazları kesilerek PKK yaptı demişlerdi. PKK bogaz keserek adam mı öldürmüşki bu zamana kadar.
http://www.milliyet.com.tr/-petrol-h...onomi-1685987/
abd vadeliler $1,5 ekside
ne olduki bir anda...
Dolar/TL.
Yeni güne 3.80 seviyesinden başladığımız dolarda öğleden sonra açıklanacak olan faiz kararının yanı sıra haber akışı da etkili olabilir. Faizler de her ne kadar değişim beklenmese de açıklamalar önemli olacaktır. Dolarda 3.8179/3.8250 dirençlerin aşılması durumunda 3.84 kısa vadeli hedef değer olarak takip edeceğiz. Geri çekilmelerde ise 3.80 altında 3.78 görülebilecek destek seviyesi..
Tarım için gerekli suyu da bulurlarsa yaşadılar gitti.
İŞİD işi olabilir mi? :)
Bugün PPK toplantısı ve kararı bekleniyor.
Değişen bir şey yok ekonomik verilerde geçen aya göre.
Ancak faiz indirimi beklerken Afrin'in duraksattığı bir Erdoğan var.
Çılgınca bir faiz indirim kararı çıkar mı? :)
Üsteki mesajın konusu hakkında, ilk mesajı yazan ve kendini bilen ilgili sahışdan bilgi talep etmiştim; bir ses gelmedi, HSBC'nin bireysel bankacılık departmanını aradım. HSBC Bireysel Bankacılık yetkilisi: "bizde TL. modern hesap dışında dolara günlük (%4,5) hesap altında 45 günlük bir mevduat türümüz yok" dedi. İtimat kontrole mani değildir! Bilgi kirliliği yaratan ve kendini bilen o zat-ı şiddetle kınıyor/ayıplıyorum.
bulamama sebebimi buldum bu başlıkta değil tl mevduat başlığındaymış mesaj
buyrun burada 250.000 artı üstü içinmiş o oran
bence kınamayın ayıplamayın hatta mümkünse özrü dileyin
Aferin sana, bak! bulmuşsun o bahsettiğim yalan dolu kirli mesajı, KY-34 rumuzlu kişiye aitmiş. Bilgi kirliliğinden dolayı senin de kınaman gerekirken Özür dile diyorsun. Ilgili banka öyle bir mevduatımız yok dedi...; araştırman için Tebrikler ama yazılanları anlayarak oku.
Bir banka çalışanının konuşmasına kulak misafiri oldum. Diyordu ki
Fiyat müşterinin alnında yazar .
O günden beridir MT ile telefonda dahi görüşsem kafama alnimi kapatacak şekilde bir takke takarim. Şubeye gittiğimde MT hep sorar rxpu bey neden takkenizi çıkarmiyorsunuz der.
Ben de hep derim ki ben alın yazimdaki fiyatı zaten biliyorum. Buraya alın yazimdaki fiyatı değil senin teklif edeceğin gerçek fiyatı öğrenmeye geldim
Sen muhatabım değildin, mesajı bulduğun için de aferim dedim. Hadi kendine iyi bak
KARA Boro bey bu tür mesajları bankaların linklerinde bulamazsınız o banka ile çalışmış olmanız lazım böyle kampanyalarda döner size bildirirler veya siz tanıdığınız Mt veya müdüre sorduğunuzda YADA şube gidip sorduğunuzda söyler karışmıyayım dedim ama o mesaj yazıldığında bende araştırdım doğru idi Alt limitide 10000 dolardı. Kolaylıklar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bankalarda 4 çeşit faiz vardır
1- tabelada yazan
2- şube yetkisinde olan
3- genel müdürlük yetkisinde olan
4- genel müdür yetkisinde oan
müşteri kapıdan girdiğinde tabelada yazan rakamdan alır müdürün yanına çıkıp parasıda yüksekse müdür şube yetkisindeki faizi verir
baktı müşteri ikna olmuyor parada yüksek genel müdürlüğü arar rakamı söyler özel faizi alır
çok büyük müşteriler ise o işlerle uğraşmazlar şubeyede uğramazlar. genel müdür şu kadar olsun der olur biter
Forumdaşların arasında bunu tahmin edememiş olanların olduğunu görmek şaşırtıcı. Zira bu durumu yıllardır en ince ayrıntısına kadar mevduat başlığında tartışıyoruz.
Bankaların internet siteleri yerine forumla muhatap olsalar aslında daha kolay olacak işleri. :yes:
tcmb : Çekirdek enflasyon yüksek seyrediyor. Gerekli görülürse ek sıkılaştırma yapılacak
GLP: %12.75 olarak kaldı değişmedi.
MB faiz falan arttıramaz hele seçim yaklaşırken. şov olsun diye indirebilirde.
yok indiremezler de sadece seçimelre akdar dua edip durular doalr yükselmesin diye
Bugun trader hocama sordum dedim neolcak eur/usd 1.15 ler falan olmaz mi dedim. Oda parite de yon yukarı gözüküyor hala dedi.
Z988 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstad, önceki yazılarımı okumamışsın... dün forumda sorguladım, yanıt alamayınca da bugün ilgili Banka'nın sorumlu departmanını aradım; onlar da hayır dolar günlük yok dediler; böyle seviyeli hitaba şapka çıkartırım. Maalesef burada herşeye maydanoz olan, yalan yanlış yazan tiplerde var. Amaçları ne ise? Adam kalkmış ikinci tekil şahısla hitap ediyor, tabiki o da onun düşük seviyesidir diyorum...
Sevgilerimle