O kasalara güveniyor musunuz, bir gece ansızın bir haber düşüp, bankamıza silahlı saldırı oldu diye bir haber duyarsak şaşırır mıyız?
Printable View
Long mong yemem bu numaraları, bende kül yutmayanlardanım sıkı sıkıya sarılırım Dolarlarıma, yarın öbür gün o Dolarlara çok ama çoook ihtiyacı olacak bunların işte o zaman göreceğim short mu, tshirt mü ,pantolon mu !... Merkez olaki abuk sabuk yani 200 ve daha aşağısı bir faiz artışı yaparsa neler olacak bakarız ama yok..mı...tü dağıtıp 500 ve üzeri bir faiz artışı Doları muhakkak bir yerlere geri çeker o zamanda ciğerci kedileri için son fırsat yaratılmış olur. Bugüne kadar yaptıkları yapacaklarının teminatıdır inancını taşıdığımdan ben bu kumara girmem ama Dolar al sat ile para kazanan varsa da onlar bu kumarı haliyle değerlendirmelidir.
Merkez Bankası'nın "net" döviz rezervi sekiz ayda 9.4 milyar dolar azalarak ağustos sonunda 18.2 milyara geriledi. Düşüşün 3.1 milyarı ağustosta. Rezerv sekiz ayda üçte bir azalmış oldu.
https://m.dunya.com/amp/kose-yazisi/...mpression=true
Eskiler, "hazıra dağ dayanmaz" derlerdi...
Belki de İMF ye borç vere vere bu hallere düştük.
Kimbilir...
Şimdi şöyle düşünelim, ülke notu ile birlikte başta banklara olmak üzere sürüsüne firmanın notu yatırım yapılamaz seviye`ye düştü ve bunların ödemek zorunda oldukları borçları var ya bu borçları kapatacaklar ( ki çok zor ) yada yenilecekler. Kimse bunlara yeni borç vermezse nereye baş vuracaklar ? Tabikide MERKEZE....
Defalarca yazdım bir daha yazayım, BANKA KASASI sizin şahsi malınızdır , hırsızlık , yangın, doğal afet vs sebeplerle zarar dışında gelip birilerinin onlara el koyması aynı şekilde sizin evinize, arabanıza , yatınıza vs el konulması ile aynı şeydir. Aksini söylemek pek doğru bir şey değildir.
Dünyanın en büyük 500 firma sayısında ülkemizden bir firma var. Bunu iki yaptığımızda büyüme gerçek bir büyüme olmuş olur bence.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://s3.eksiup.com/d743d23ef81.jpg
Zıkkım kaç lira acaba :drunk: :kahkah:
Bu Swap işinin ilk etkisi çok kısa zamanda dolar faizlerine yansıdı... Bu faizler burada kalmaz ve yükselir...Bankalar bu swap işinden bayağı dayak yiyeceğe benziyor....İlerleyen zamanda yeteri kadar sorunu olan bankacılık swaptan bakalım ne kadar yara alacak!!!!!!!!!!!
Banka kasalarına ben Sigorta diye bir şey yapıldığını duymadım , sizin dediğiniz gibi bir şey zaten gizli bir şeyin beyan edilmesi demektir kasa tutmanın mantığına aykırıdır. Ayrıca sizin şahsi kullanımızda olan bir şeyde gidip ben içine şunu koydum diye tutanak tutturmak tamamen mantıksızdır. Koyduğunuz şeyi sonra gidip alsanız ve kasam soyulmuş deseniz banka ne diyecek ? Son defa söylüyorum, banka kasası sizin evinizdeki kasa ne ise aynısıdır siz evim bankadan daha güvenli ben evde saklarım derseniz ona diyecek bir şey olmaz, bunun dışında banka kasaları güvenilmez, birileri gelir el koyar demek sadece kuruntuların gerçek gibi algılanmasıdır.
Yok öyle tutanak falan...
Orası aynen okullardaki dolaplar gibi.
Ne koyacağınız size kalmış.
Güvenlik de bankaya ait.
Ama, olmaz ya (olmadı da bu güne kadar) bir saldırı ve soygun olursa içindekilerden bankanın sorumlu olacağını sanmam.
Sigortalatma olanağı var mıdır? Bu konuda fikrim ve bilgim yok.
Banka batarsa sadece mevduatta tuttuğunuz 100 bin liranızı alırsınız o da kaç sene sonra belli değil ama banka batsa bile kasa hala sizin fark bu... Neyse herkesin doğrusu kendine, ben de tersten söyleyip konuyu kendi adıma kapatayım, kasasına güvenmediğim bankaya beş kuruş mevduat yapmam.
Bankalara da, kasalarına da, mevduat güvencesine de güvenmiyorum.
Olmaz denilen her şey oluyor bu ülkede. Olmazları olurlayanlar yönetiyor burayı.
Bir el koymaya bakar. Bir kanuna bakar. Kime neyin hesabını nasıl soracaksınız. Kimi kime şikayet edeceksiniz.
Bendekiler de bankada bu arada. Malum hırsızlar da kol geziyor.
Kendimi hiçbir açıdan güvenli hissetmiyorum bu ülkede.
Git o zaman diye düşünenler olur. Şartlar ve fırsatlar oluşursa tereddütsüz giderim.
Halkbank rezilliğini soğutmadan Vakıf Katılım rezilliğine imza attılar işte. Bu sefer gerekçe değişmiş. Siber saldırı. Bir sonrakini cinlere perilere atar Diyanetten bir de fetva yayınlatırlar. Olmaz mı olur
Albayrak: öncü göstergeler, üçüncü çeyrekten itibaren iç talepteki yavaşlamanın belirginleştiğine işaret etmektedir
albayrak: Ikinci çeyrekte büyüme, tüketim ve yatırımdaki ılımlı yavaşlamaya rağmen iç talepkaynaklı olmaya devam etmiştir
albayrak: Büyümede temel hedef olan ihracata dayalı büyüme istikametinde ilerlendiğini de ortaya koymuştur
albayrak: Yılın geri kalanında ithalat talebinin düşmesi, ihracat ve turizm gelirlerindeki devam eden güçlü seyir ile net dış talebin büyümeye yüksek oranda pozitif katkı sağlaması beklenmektedir
albayrak: Son dönemde finansal koşullarda ortaya çıkan sıkılaşma ve piyasalarımızda yaşanan dalgalanma temelde enflasyon ve cari açık alanlarındaki kırılganlıklarımızla daha kararlı mücadele etmeyi ve makroekonomik dengelenme politika setini oluşturmayı gerektirmektedir
albayrak: Enflasyonla topyekûn mücadele ve cari açığın sürdürülebilir düzeylere düşürülmesi bu dönemdeki öncelikli hedeflerimizdir
ALBAYRAK: NET DIŞ TALEBİN BÜYÜMEYE YÜKSEK ORANDA POZİTİF KATKI SAĞLAMASI BEKLENMEKTEDİR
Utanmasalar merkeze long poz açtıracaklar viopda.
Otomobilci biri blombergte bankalara veryansın ediyor. Kresi verin diyor. Fiyatlar uçtu diyor... adam ağlayacak neredeyse.
BİST te 92 500 dikkat etmek gerekir aşağı kırılırsa 70 xxx görülür tabii dolar bu arada 8 xx lere zıplar
Tuik bülteninden : Devletin nihai harcaması %7.2 artmış .. Masallah bütçe disiplinimiz harika
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8f3d002bee.png