Müflis tüccar gibi Varank efendi...
Ulan hani nerede PARDUS, Linux, Libre Ofis, POSTGRESQL...
ÇİN ve Rusya tamamen açık kaynağa geçti... bizimkiler rüşvet yemekten ve rantiyecilikten yerinde sayıyorlar...
Printable View
Yazdığınız doğru.ABD'de şu anda yürürlükte olan bir yasa,ABD'nin hasımlarıyla mücadele yasası ,CAATSA( Countering America's Adversaries Through Sanctions Act) var.Bu yasaya göre ABD'nin yaptırım listesinde olan firmalarla işbirliği yapan ve bu firmalardan mal satın alan devletler de otomatikman yaptırıma uğruyorlar.Türkiye'nin S-400 alacağı Rus devlet şirketi Roseteh de Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinden sonra ABD'nin yaptırım listesine dahil edilen şirketlerden biri.Dolayısıyla S-400 Türkiye sınırları içine girdiği andan itibaren Türkiye'ye CAATSA yaptırımları da otomatikman yürürlüğe girer.ABD başkanının 'yasayı uygulamıyorum' diye bir seçeneği yok.Yasa ABD başkanına sadece yaptırım listesinde bulunan 12 maddeden en az 5 maddesini uygulama esnekliğini getirmiş,ama ABD kongresi bu 5 maddeyi yeterli görmez ise daha fazla maddeyi de Türkiye'ye uygulanabilecek yaptırım listesine dahil edip genişletebilir.Burada başkan Trump'ın fazla bir manevra alanı yok.
19 Haziran Çarşamba 10:01 NİSAN'DA ÖZEL SEKTÖRÜN YURT DIŞI UZUN VADELİ KREDİ BORCU 206,9 MİLYAR DOLAR OLDU
Bence abd için çok hatalı bir yasa olmuş. Mal gibi yasa yakmışlar hani kapitalizm hani serbest piyasa hani özgür rekabet? Daha iyisini yap millet senden alsın sopa zoruyla diplomasi mi olur... dünya devine yakışmıyor, bizden bağımsız konuşursak.
Böyle yasakçı zihniyet eninde sonunda yalnız kalmaya mahkumdur, mal satacağız diye dünya çapında doların konumuna zarar verirsin orta uzun vadede... bakin coin ler doludizgin geliyor...
Borsa artıya geçti yine :bravo: Lan oğlum argo argo konuşturmayın beni. Kim başşak geçiyorsa çıksın söylesin açık açık :oleyo: Olumsuz haberler 3 gündür olumlu etki mi yapar layyyn. Bana bakın yakarım burayı :plc::plc::plc::drunk:
Bugün fed çok önemli bakalım ne yumurtlayacak. Ama fed faiz indirimi ve parasal genişlemeye gidecek bu ay olmasana önümüzde ki aylarda. Keza Avrupa merkez bankasında dün parasal genişlemeye gideceğiz dedi.
Bu gibi ortamlarda altın ve hisse senedinden şaşmam hiç.
ya yemeyin bizi ne serbest piyasası, soguk savaş yıllarında sscb liberal değildi diye bunlar özgürlük havarisi addedildi. Gercek te işlerine gelmeyen yerde öyle kapalı ekonomiyi savunurlar ki milletin agzı acık kalır.Girsin bir antalyalı üretici minnesota da pazara tahıl vs versin de göreyim serbest pazarı.
https://www.youtube.com/watch?v=pcJttj70wzk
Doların neden yükselmediğine ilişkin bir video mantıklı geldi bana..
Savunma sanayimizin hızıyla amerikanyayı korkutmuşuz:
https://www.borsagundem.com/haber/sa...rkuttu/1415303
*merkez bankası brüt döviz rezervi 14 haziran itibarıyla 75,76 milyar dolar oldu(önceki $74,90mlr)
*merkez bankası altın rezervi 14 haziran itibarıyla 21,65 milyar dolar oldu(önceki $21,49mlr)
*merkez bankası toplam rezervi 14 haziran itibarıyla 97,41 milyar dolar oldu(önceki $96,38mlr)
haydin anadolu
yol benjamin yolu
haydi anadolu
hey hey hey
ABD'li iş insanı*Stephen Schwarzman, dünyanın önde gelen yüksek öğrenim kurumlarından İngiliz*Oxford Üniversitesine yapay zekanın etiğiyle ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere*150 milyon sterlin(yaklaşık 1,1 milyar lira) bağış yaptı.
ALINTI...Başka bir yerde şöyle bir yazı gördüm.ne kadar gerçekçi olabilir ki atmasyon sanki..
"Mehmet bey bir banka müdüründen aldığım direktif önümüzdeki günlerde dolar 5.50 ye gevşeyip temmuz ayında 7.50 ye gelecek ve 6.50 den sabit kambiyo rejimine geçilecek diye bilgi var sizde böyle birleyin duyumunu aldınız mı? sn. Devlet Bahçeli de bir ara kambiyo rejimi falan söylemi oldu.
Rejim değişikliğinden sorumlu bakan Mehmet Bahçeli.
sabit kambiyo rejimi diye bir şey yok...
sabit kur olmasın?
Sanırım doların düşme sebebini buldum.
https://www.facebook.com/46647188702...0116516996107/
İmamın oğlisi seçime 3 gün kala karizmayı çizdirecek gibi. Bitti gözüyle görünen seçim yol kazasına uğramasa bari.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Açıkça söylüyorum, biz bu hedefe baş koyduk. Milli teknoloji hamlesi öncülüğünde üretim olmazsa olmazımızdır.
*tcmb ppk tutanakları: Küresel iktisadi faaliyette gözlenen ivme kaybı hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerin büyüme hızlarındaki yavaşlamanın belirginleşmesiyle devam etmektedir
*tcmb ppk tutanakları: Abd ve çin arasında yaşanan ticaret gerilimi, gelişmiş ülkelerin büyüme oranlarındaki yavaşlamanın beklenenden daha fazla olması ve bazı gelişmekte olan ülkelerin finansal piyasalarında gözlenen dalgalanmalar gibi nedenlerle küresel ekonomi politikalarında belirsizliğin yüksek seyretmesi küresel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tutmaktadır.
*tcmb ppk tutanakları: Merkez bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir
*tcmb ppk tutanakları: Enflasyon görünümün etkileyen unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek, parasal duruş enflasyonu hedeflenen patika ile uyumlu seviyelerde tutacak şekilde belirlenecektir
*tcmb ppk tutanakları: Yönetilen/yönlendirilen fiyat ve vergi ayarlamalarının geçmiş enflasyona endeksleme davranışının azaltılmasına yardımcı olacak şekilde belirleneceği varsayılmıştır
*tcmb ppk tutanakları: Maliye politikasının söz konusu çerçeveden belirgin olarak sapması ve bu durumun orta vadeli enflasyon görünümünü olumsuz etkilemesi halinde para politikası duruşunun da güncellenmesi söz konusu olabilecektir
*tcmb ppk tutanakları: Para politikası ve maliye politikası arasında kuvvetlendirilen eşgüdümün sürekli ve sistematik bir yapıya dönüştürülmesi yönünde yürütülmekte olan ortak çabaların fiyat istikrarını sağlamaya katkıda bulunması beklenmektedir
*tcmb ppk tutanakları: Enflasyondaki katılık ve oynaklıkları azaltacak yapısal adımlara devam edilmesi fiyat istikrarına ve dolayısıyla toplumsal refaha olumlu katkıda bulunacaktır
https://t24.com.tr/haber/mhp-cumhur-...onlemek,826673
Mabadıyla gülünür buna. Yapabilen varsa öğretebilir mi :drunk:
Maalesef dogru chp den itiraz gelmedi,
Boyle etik olmayan gorusmeye nasil gidersin,tam rakibin ekmegine yag surmek gibi bisey,
Simdi bunu dusunecek kadar kafasi yoksa imamoglunun kazanmamasi istanbul icin daha hayirli olur
Geçen tartışma gecesi yazdım. İstanbul’a yakışır belki ama kesinlikle devleti yönetecek biri değil benim için.
Diyeceksiniz ki şuan devleti yönetenler çok mu ehil ve düzgün kişiler!? Oda ayrı bir tartışma konusu tabi ki.
Her geçen gün daha çok özlüyoruz Atatürk’ü.
Görüştülerde ne oldu? Avantaj sagladıda pazar aksamı programda Binaliye fark mı attı..
P o r n o kaseti mi varmış