Sayfa 941/1000 İlkİlk ... 441841891931939940941942943951991 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 7,521 - 7,528 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - I

1. Müflis tüccar gibi Varank efendi...

Ulan hani nerede PARDUS, Linux, Libre Ofis, POSTGRESQL...

ÇİN ve Rusya tamamen açık kaynağa geçti... bizimkiler rüşvet yemekten ve rantiyecilikten yerinde sayıyorlar...

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bu iftar duası 500 milyon$ devlete yıllık itelemek içinmiş

Varank efendi tüm kamu kurumları için Amarigan firması Microsoft’a topluca 500 milyon$ lisans bedeli ödeyecekmiş.

Ulen bunlar S400 falan alacağız diyorlar ya troller ve yandaşlar da inanıyor, dötümle dombra çalasım geliyor içimden.

https://odatv.com/mob_video.php?id=8G888

http://haber.sol.org.tr/turkiye/ak-t...-kimdir-242393

Alıntı Originally Posted by gecceanduana Yazıyı Oku
    Yaptırımları uygulattıranın Trump olmadığını unutuyor bu 10 kişi

Yazdığınız doğru.ABD'de şu anda yürürlükte olan bir yasa,ABD'nin hasımlarıyla mücadele yasası ,CAATSA( Countering America's Adversaries Through Sanctions Act) var.Bu yasaya göre ABD'nin yaptırım listesinde olan firmalarla işbirliği yapan ve bu firmalardan mal satın alan devletler de otomatikman yaptırıma uğruyorlar.Türkiye'nin S-400 alacağı Rus devlet şirketi Roseteh de Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinden sonra ABD'nin yaptırım listesine dahil edilen şirketlerden biri.Dolayısıyla S-400 Türkiye sınırları içine girdiği andan itibaren Türkiye'ye CAATSA yaptırımları da otomatikman yürürlüğe girer.ABD başkanının 'yasayı uygulamıyorum' diye bir seçeneği yok.Yasa ABD başkanına sadece yaptırım listesinde bulunan 12 maddeden en az 5 maddesini uygulama esnekliğini getirmiş,ama ABD kongresi bu 5 maddeyi yeterli görmez ise daha fazla maddeyi de Türkiye'ye uygulanabilecek yaptırım listesine dahil edip genişletebilir.Burada başkan Trump'ın fazla bir manevra alanı yok.

3. 19 Haziran Çarşamba 10:01 NİSAN'DA ÖZEL SEKTÖRÜN YURT DIŞI UZUN VADELİ KREDİ BORCU 206,9 MİLYAR DOLAR OLDU

4.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Yazdığınız doğru.ABD'de şu anda yürürlükte olan bir yasa,ABD'nin hasımlarıyla mücadele yasası ,CAATSA( Countering America's Adversaries Through Sanctions Act) var.Bu yasaya göre ABD'nin yaptırım listesinde olan firmalarla işbirliği yapan ve bu firmalardan mal satın alan devletler de otomatikman yaptırıma uğruyorlar.Türkiye'nin S-400 alacağı Rus devlet şirketi Roseteh de Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinden sonra ABD'nin yaptırım listesine dahil edilen şirketlerden biri.Dolayısıyla S-400 Türkiye sınırları içine girdiği andan itibaren Türkiye'ye CAATSA yaptırımları da otomatikman yürürlüğe girer.ABD başkanının 'yasayı uygulamıyorum' diye bir seçeneği yok.Yasa ABD başkanına sadece yaptırım listesinde bulunan 12 maddeden en az 5 maddesini uygulama esnekliğini getirmiş,ama ABD kongresi bu 5 maddeyi yeterli görmez ise daha fazla maddeyi de Türkiye'ye uygulanabilecek yaptırım listesine dahil edip genişletebilir.Burada başkan Trump'ın fazla bir manevra alanı yok.
    Bence abd için çok hatalı bir yasa olmuş. Mal gibi yasa yakmışlar hani kapitalizm hani serbest piyasa hani özgür rekabet? Daha iyisini yap millet senden alsın sopa zoruyla diplomasi mi olur... dünya devine yakışmıyor, bizden bağımsız konuşursak.

Böyle yasakçı zihniyet eninde sonunda yalnız kalmaya mahkumdur, mal satacağız diye dünya çapında doların konumuna zarar verirsin orta uzun vadede... bakin coin ler doludizgin geliyor...

5. Borsa artıya geçti yine Lan oğlum argo argo konuşturmayın beni. Kim başşak geçiyorsa çıksın söylesin açık açık Olumsuz haberler 3 gündür olumlu etki mi yapar layyyn. Bana bakın yakarım burayı

6.  Alıntı Originally Posted by gecceanduana Yazıyı Oku
    Borsa artıya geçti yine Lan oğlum argo argo konuşturmayın beni. Kim başşak geçiyorsa çıksın söylesin açık açık Olumsuz haberler 3 gündür olumlu etki mi yapar layyyn. Bana bakın yakarım burayı
    :D ++++++++

Sayfa 941/1000 İlkİlk ... 441841891931939940941942943951991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •