HSBC 19.75 veriyor yeni müşteri yada yeni para.32-40 güne üst limit 2 milyon.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
HSBC 19.75 veriyor yeni müşteri yada yeni para.32-40 güne üst limit 2 milyon.
Mesela İzlanda ya giden bir turist kasiyere nakit para verdiğinde
neredeyse bir yıla yakın süredir ilk defa nakit gördüğünü söylemiş insanlar genelde banka kartı
kredi kartı ile ödeme yapıyorlarmış nakit görünce şaşırmış
yani nakit yasak olmamasına rağmen kayıt içi ekonomi açısından insanların tercihi bu yönde
Kemal sunal ın bu videosunu izleyiniz
Halk önce kendini düzeltecek bunu istemesi lazım
https://youtu.be/eR1bam01PcQ
Herkes video veriyor. Faizci kardeşlerimiz şükretsin. Eskiden tuvalet yokmuş, bakın bu gün her evde tuvalet var.
https://www.youtube.com/watch?v=OfaYsLFhcnA
İzlanda köy gibi ufacık ülke. Küçük memleketin derdi de küçük olur. Bu tarz ülkelerde çalışır ama ABD gibi, Türkiye gibi kalabalık ülkelerde zor.
Hele hele elektriğin cart curt kesildiği bölgelerde iyice zor. Dükkana girdin tam 3-5 parça bir şey aldın tam ödeme yapacakken elektrik gitti diyelim. Adamın jeneratörü bağlaması 5-10 dakika iş. Jeneratör var mı yok mu o da soru işareti.
En basitinden sokakta simit satan vatandaştan simit alacaksın adamın pos cihazı ile gezmesini beklemek ne kadar gerçekçi?
O iş yatar. Ortadoğu gerçeklerine uygun değil cashless sistem.
Bence isin teknik tarafindan yatmaz.
Ciddi bir irade olursa gerceklesir.
Ancak bu iradeyi sistemden beslenenler gostermezler.
Ayrica ben taa 1981 de gittigimde orada nakitin ne kadar az oldugunu gorup sasirmistim.
Bir yerde 100 dolar nakit cikarip nakit odeyecegim dedigimde sanki supheli imisim gibi bakmislardi.
O donem orada nakit sadece uyusturucu dealerlarinda vardi.
Herkes kredi karti ile oduyordu.
Simdi sistem cok daha ileri gitmistir
Syg,
Süreli mi bilmiyorum lakin güncel oran bu.. p.tesi de devam edecek galiba ben p.tesi için konuştum ..HSBC bu tarz uygulamayı yapıyor bazen.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olabilir .benim durumum şu.hsbc de hesabım var iki 3 sene öncesinden. .başka bankadan götüreceğim ama p.tesi sorup öğrenirim detaylı Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada geçen sene HSBC den 9.50 enflasyona endeksli 1 yıllık mevduat yapanlar + 7 -8 puan almislar.3 Haziran'da ki aciklanan enflasyona göre.
Bu hersey dahil tatil diye sacma sapan sistem olmaz.20000 tl bir hafta tatile isteniyor.hadi kahvalti acik bufe olur.90 li yillarda tatile giderdim.yarim pansiyon vardi.uygundu fiyatlar.
Ben birkaç defa gittim, sıkıcı ama güzel yönleri de yok değil. Aklın ödeme kısmında kalmıyor. Neredeyse her saat yiyecek bir şeyler bulunabiliyor. Canın fiski mi çekti hop havuzun yanından geçerken çek bir tane içe içe git denize. (o kadar para verdik amele gibi bira içecek halimiz yok :):))
Bence çok da kötü değil. Ara sıra yapılası bir tatil türü.
20bin tl tek kişi için çok fazla. 2 kişi için ise pahalı gibi değil gibi. Kişi başı 10bin tl 7 günden, günlük 160 dolar yapar. Dolar ABD'de de değer kaybına uğradığı için 150 dolar günlük belki tolere edilebilir.
Eskiden de 100 dolar civarıydı sanıyorum günlüğü her şey dahil otellerin. ABD'deki enflasyon bizde kaldıraç etkisi ile hissediliyor. Diğer bir deyişle dünya 1 kat fakirleşirken biz 3-4 kat fakirleştik.
Ben bu tarz otellerde uzun zamandır kalmadım. 20bin tl tek kişi için isteniyorsa durum çok korkunç. Bayramda Antalya tarafına rezervasyonsuz serseri stili gideceğim. Şansıma ne çıkarsa bakalım... :)
Malesef ben de cocuklar kucukken onlara, okula, dershaneye, sinav tarihlerine v.s uyarak belli donemlerde gitmek zorunda kalmis ve cok defa opulmustum...
Cakal esnafin oportunist bir yaklasimla fiyatlamayi okullarin acilacagi, kapanacagi, uni sinavlarinin gunlerini v.s takip ederek yaptigina cok defa sahit olmus ve sasirmistim..
Artik okullar acilinca gider ve ben onlari operim diyorum :)
Syg,
Eylülde gitmek lazim.fakat hava bozmadan.artik ucuz yer yok malesef.
Otobusle gitmekte tehlikeli.otobuste covidli varsa geçer.uCakta bile riskli.kapali yer tehlikeli.
Mümkün olan en ucuz yerlerde kalıp koylarda denize girmek hedefim. Çok para harcamalık bir durum yok. Vücut serinlesin. Denize girmeden geçirdik demeyelim yazı.
Araba yolculuğunu da severim. Uzun yol değişik bir terapi. Belki sürekli yapmadığım için öyle geliyordur bana. Uzun yoldan nefret eden de çok.
Temmuz ayinda Antalya denisi haz vermez..
Olympos antik kentinin icinden cikip denize dokulen noktada derede suya girmistim bir temmuz gunu ogle sicaginda..
5m ilerdeki denize girmek istememisti canim sonra...
Tem ve Agu aylarinda Antalya'ya ugramam...
Uzun yol isini ben de cok severim..
Benim icin tatil kontagi cevirdigim anda baslar...
Ayni yerden degisik mevsimlerde degisik bitki ortusu ile gecmek
cok hosuma gider..
Hele bir de aracim konforlu, yormayan, ust sinif bir arac ise...:)
Syg,
Gayet güzel oluyor walla. Şartlar böyle olunca öyle bir güzel oluyor ki hem de :D Diğer seçenek hiç gidememek.
Dediğiniz noktayı biliyorum. Yalnız o dereden gelen su aşırı soğuktu ben gittiğimde birkaç sene önce. 10 saniye tutamadım ayağımı içinde.
Deniz çok daha iyiydi. Yine böyle yazın ortasında gitmiştim. Bulabilirsem oralardan bir pansiyon bulmaya çalışacağım yine sanırım. Güzel o taraf.
4-5 senedir Avrupa takılıyordum her yaz ama geçen seneden itibaren paket oldu o tür planlar. Euro dert, virüs dert. Bundan sonra Evropa da zora girdi.
Tatil ve hafta sonlarında dışarı çıkmak zorunda kalırsam gugıl abiyi açar trafik durumuna bakarım. Neresi tıkalıysa tam tersi yönde hareket ederim. Faydasını gördüm...
Avrupa karadan güzeldir. TR'de 700-800 km yol eziyettir orada ise 1000-2000 km anlamadan geçer gider.
Kur ile birlikte ; Vize, Vinyet / yol ücretleri ve pahalı benzin beli büker. 2019'da 2 kişi 9-10 bin tl olan 20 günlük tasarruflu yolculuk şu an asgari 20 bin tl falandır.
Adamların şeyi bile para ediyor, şükür bizde de her evde tuvalet var:
https://www.donanimhaber.com/guney-k...asladi--136002
Ben çeşmeden örnek vereyim 3+1 evler site içinde havuzlu denize 200 metre mesafede en ucuzu yıllık 140 000 TL den başlıyor en fazla 6 kişi için 6 dan fazla kişi kalacaksa ilave ücret talep ediyorlar.
Otellerde kalmak 6 kişi için 1 hafta 15 000 TL en ucuzu
pansiyonda hemen hemen aynı ev tutmak daha iyi bence
güneydeki hd otellerde yaş ortalaması 50+ neredeyse.. zaten gelenler hep aile genç adam çatlar sıkıntıdan..
hele o animasyon dedikleri saçmalıklar hiç çekilmez..
avrupa en iyisi.. takıl hostellerde.. on numara ortam..
virüs yüzünden yalan oldu o da
Pandemiden önce burada kalmıştım
Şuanda fiyata baktım kişi başı 700 lira herşey dahil
stella di mare sharm el sheikh
https://youtu.be/ZlWUn5AwILE
pegausus uçuyor sharm el sheik e
Bu hoteli tavsiye ederim çünkü o kadar farklı kriterler var ki
Epey araştırmıştım
Mesela bazı hotellerde 150 metrelik köprü var mercanları aşıp denize atlayana kadar
Bazı hotellerin çalışanları bahşiş istiyor sürekli bunaltıyor insanları
Bazı hotellerin dibinde tur firmaları var mazot kokusundan bayılırsınız
Su altı, tropik balık sevdalıları mutlaka gitmeli
https://twitter.com/_TersAdam/status...126276104?s=20
Cadde cocugu Gidivanima gelsin :)
Syg,
Sunu merak ediyorum.nufusun %kaci ekonomik olarak rahat normal bir hayat standardina sahip?1 milyonmu ,10 milyonmu...abd de yillik 70000 dol altinda mutluluk olmaz formulu vardi.
Turkiye icinden 1 Belcika 1 Bengaldes cikar...
Herkes Belcikalilar icin calisir, urun ve hizmetlerini onlara pazarlar, Bodrumu Cesmeyi onlar doldurur, evleri yazliklari onlar alir, kiralar...
Ozel saglik sigortalarini onlar yaptirir, ozel okullara onlarin cocuklari gider.
Syg,
https://medyascope.tv/2021/03/01/kis...zde-18-buyudu/
DW Türkçe'ye değerlendirmelerde bulunan Dünya Gazetesi yazarı Özcan Kadıoğlu da "gelir dağılımında başarılı olunmadığını" vurguladı.
"Son zamanlarda ne kadar ekonomide şunu yaptık, bunu yaptık şöyle geliştik desek de maalesef gelir dağılımında bunu sağlayamadık" diyen Kadıoğlu, "16 milyon kişi toplam gelirin yüzde 48'ine yakın gelir almış oluyor. Bu 15 yıldır hemen hemen hiç değişmedi. Buradan şu sonucu çıkarabiliriz; vatandaşın refahında ya da daha iyi yaşamasında bir arpa boyu bile yol alamadık" ifadelerini kullandı.
https://www.dw.com/tr/11-y%C4%B1l%C4...9Fi/a-57929065
https://www.dw.com/tr/ekonomi-b%C3%B...Fti/a-56738681
Syg,
https://www.mahfiegilmez.com/2020/12...son-durum.html
Gini katsayisi yuksek.adaletsiz dagilim var demek.
Pastayi buyutmek basari.pastadanda egitimli nitelikli insanlar daha cok almali.
Yani olanda essek yuku ile var, olmayanda ise hic yok bu meret :)
Syg,
Kendi verdikleri resmi rakamlara gore en zengin dilim ile en fakir dilim arasindaki fark 30 kata cikmis...
Syg,
Bağdat caddesindeki paralel sokaktaki pazarda 3 tane iç çamaşırı 10 tl ye satıyor .
Nasıl oluyor dedim merak ettim defolu imiş çamaşırlar .
Caddede defolu don satılıyor daha ne olsun