yaw sanki ebced hesabı yapıp 6 nın faktörüyelini alıp dünyanın gerçek yaşını bulacaksın demedik. :kahkah::kahkah:
pisa diyor ben demiyorum :he:
Printable View
İteleye kakalaya dershanesiyle ottan pohtan bölümleri okuyarak 23 yaşında mezun olan genci nasıl hangi bölümde çalıştıracan. Türkiye de 100 un üzerinde üniversite var. Çoğunun hocası yok yada bölümü ile ilgili pratik yapacağı alan yok. Hukuk fakültesi mezunu avukatın asgarî ücret ile iş bulup şükrettiği bir yerde diğerlerinin hâli nice olur. Ondan sonra hukuk bilmeyen hakim savcı tıp bilmeyen doktor ortaya çıkar.
Sevgi aynen öyledir ariston abi,
Filmde kahramanımız satıcı idi sonra daha düzgün bir işi oldu. Ben ticaret işinden anlamıyorum bir insana bir şey satmak anladığım ve içime sinen bir şey değil. Filmin o kısmı bana uymadı.
mizahtan anlayan kişi çok şeyden anlar :) senki kunkfu sokağını öneren adamsın..
senki... soğuk pınarların güzidesi... sert kayaların sekisisin.
:drunk::drunk:
önceki güldür güldür bölümünü izledin mi ? hintliler işlenmiş. skecte. :he:
şimdi neden hint filmi sevmediğimi anladın mı :drunk::kahkah:
https://youtu.be/Hx7oHKkRvvM?si=cquAjeLitVMQSPp9&t=216
.................................................. ................
Du bi araya sıkıştırayım.
Aslında smith in filmini izleyecektim ama bizim afacanlar "Gladyatör" diye tutturdu.(çocuk olsam" intihar timi" filmini seçerdim.)
Yalnız ben çocuk gibiyim .bir oğlumda benden daha olgun ve bilgili gibi ... filmi izlerken ben aksiyon sahnelerine odaklanırken .Oğlumda "baba biliyor musun bu Roma'yı kavimler göçü yıkmış" ,"baba biliyor musun roma ikiye bölünmüş", baba biliyor musun bu filmdeki komutanı Batı Romanın başına geçmiş"...la oğlum Erdem beni bi rahat bırakda film izliyeyim bak adamlara ne gılıç sallıyor dedim.:)
11 yaşında biri benden daha olgun davranıyor. Diyecek birşey bulamıyorum.
Kişisel gelişimim yarıda kalmış diyelim :)
not:Film 3 saat sürüyor .Filmi izleyen kimse kalmadı.Ben de kapattım .Foruma devam.
Saygılar sn EMLAK
İntikamını Maraş dondurmasıyla alacakmış.....
https://www.google.com/search?q=k%C3...9ydiJUIWQ,st:0
Üniversite sayısının 50 den 200 e çıkarılması çok büyük hata oldu.YKS de barajın kalkması ise tek kelime ile ülkenin kaderi ile oynamaktır. eksi türkçe neti le Türk dili edebiyat kazanılıyor...
Bu populist eylemler ile nitelikli ara eleman yok edildi.
Almanyada çocukaların 1/3 ü üniversiteye yönlendiriliyormuş.Diğerleri ara eleman oluyor.Bizde ise apartmandan bozma binaları ünüversite yaparak gençlerin hayalleriyle oynamış oluyoruz.
Kamu 20 k öğretmen alacakken 100 k kontenjan olursa bunların çoğu işsiz olacaklar ve bunu fark ettiklerinde 24 yaşında artık başka seçimler için geç olmuş olacak.Oysa ortaokul sıralarında kapsamlı sınavlarla yönlendirme yapılmalı.Gerçi velileri ikna etmek te zor..Herkes çocuğunu en ala meslekleri seçmesini istiyor.Bunu onlara kabul ettirmek ancak populist olmayan bir anlayışla olur ki bu da mümkün değil gibi.
Bu üstünlük değil yeteneklerin farklılığıdır.Bir akrabam var matematiği -dersleri vs iyi değil ama bir uçağı 1.000 parçaya bölseniz onu tekrar monte eder.O çocuğu illaki derse yönlendrimek değil belki de iyi bir zanaate yönlendirmek lazımdı.
TV lerde çıkan Selman Öğüt isimli bir tip vardı. İtici, kavgacı, Atatürk düşmanı, biatçı..
Bi ara prof yapmışlar.
Bugünde Rektör olduğunu okudum..
Ülkenin kadrolarına bak!!
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizim orada çiftçiler-esnaf kral günlerini yaşıyor.
Herkesin 80-150 dönüm tarlası var.Millet o kadar rahatına düşkün ki en zahmetsiz olan buğdayı ekiyor.Biçer döver girip çıkıyor.Oradan en az 200-250 bin gelir.Bir de tarla parası alıyorlar.Hepsinin de emekliliği var...
Köyde tavuğu-ekmeği vs... marketten alıyorlar.Kahveler tam dolu...
Köyde yerli çoban bulamazsın...ve CUMHURİYET hedefi gerçek oldu: Köylü milletin efendisi,oldu.:)
Ezilen, şehirdeki emekli ve ücretli kesim...onların durumu gittikçe kötüleşiyor.
Bence bunlar iyi günler bu zamlardan sonra 4 yıl seçim yok(vefat olmazsa)...
Bence bu radikal değişimin sebebi bu enflasyon hesabıdır.sabit ücretli 3 sene önce 100 tl alsın.Tuik enflasyonu ile(%60 diyelim)
410 tl alırsın.
Ama ENAG ın enflasyon u ile(ortalama %120) 100 tl 3 yılda 1.100 tl eder...
İşte tüm adaletsizlik burada.Köylü sattığı buğdayı-sütü vs..esnaf işciliğini-ürününü bu oranda artırdığından : onlar 100 liradan 410 alacakken 1.100 lira alıyorlar...
Kesinlikle yanlış enflasyon tüm gelir adaletsizliğinin annesidir.
Enflasyon hayatla uyumlu olsa aynı oranda zenginleşme-fakirleşme olacaktı.
Asgari ücret 16.000 den aşağı olmayacak gibi.O zaman asgari üçret 550 dolar oluyor.
Tarihsel ortalama 400 dolar değil miydi?
Çok doğru tespitler ,tamamına katılıyorum.Maalesef eğitim sistemimiz tam bir sefalet içinde,sadece hiç bir işe yaramayan diplomalar dağıtıyor.Ülkenin ihtiyaç duyduğu ne nitelikli bilim insanlarını, ne de konusunda uzmanlaşmış donanımlı meslek insanlarını yetiştirebiliyor.En büyük hata herkesin üniversiteye yönlendirlmesi,üniversiteye girebilecek alt yapıya,kapasiteye sahip olmayanların da üniversiteye gitmesi.Bir kişi eğer üniversitede okumak istiyorsa öncesinde onu hak edecek başarıyı da gösterebilmeli.Bunun için üniversite giriş sınavları sıralama değil başarı sınavları olmalı,sıfır puanla üniversite öğrencisi olunamamalı.Bir kişi üniversitede eğitim görmek istiyorsa o bölüm için sınavda en az 50/100 puan baraj başarı puanını almalı.Bu baraj getirilirse zaten şu anda sınava giren 3 milyon kişinin sadece 90 bini bu barajı geçebiliyor.Her sene bu kadar mezun da zaten Türkiyenin ihtiyacını karşılıyor.Bu durumda tercih edilmeyecek kontenjanları boş kalacak apartmandan bozma gecekondu üniversiteler de meslek okullarına dönüştürülebilir.
Ama üniversite kapısınnda birikme olmaması için ,öncesinde ilkokul sonrası öğrenciler başarılarına göre normal ortaokul ve liselere ya da meslek okullarına yönlendirilmeli,bizim öğrenciliğimizde olan sınıfta kalma ve ikmale kalma tekrar geri gelmeli,sınıfta kalanlar da bir meslek öğrenmeleri için mesleki orta eğitime yönlendirilmeli.
Almanya eğitim sistemi:
https://www.itebs.com.tr/almanyada-egitim-sistemi/
Eğitim sistemi demişken benim oğlum özel okula gidiyor , yemek ve kitaplardan geçirdikleri yetmedi okulun sahibi iki haftaya bir yurtdışı gezisi düzenliyor adam kafaya koymuş neyimiz var neyimiz yok alacak utanmaz adam 3 gün İtalya gezisine 3500 Euro, Fransa gezisine 4500 Euro istiyor. Çocuk her hafta geliyor buraya gezi var şuraya gezi var... Sonra akşam oluyor annesi fen ben matematik anlatiyorum. Sanki çocuk okulda hiç bir şey öğrenmeden eve geliyor. 7 senedir özel okula gönderiyoruz verdiğim parayı hesaplayip moralimi bozmak jstemiyorum. Tek umudum kaldı güzel bir Anadolu lisesi veya Fen Lisesi kazanması zor ama bilmiyorum çaresizlik başka birşey.
CHEMTRAILS
Paris İklim Anlaşması ile BM 'ne Bill Gates tarafından getirilen bu proje Güneş 'i perdeleme amacı ile yapılmaktadır yani ..!
South Pole yani Güney Kutbundaki buzullar 'ın eridiği için güya, Dünya özellikle avrupa sahil kesimleri 1 ile 1.5 mt su seviyesinin yükseleceği için öngörülen ve kabalcıların kendi bilim adamlarına yılılık 2.2 milyar usd bir fonla hazırlattırılan küresel Isınma yalanıdır.
Hiçbir şeyden haberi olmayan nüfusa "zihin kontrolü" kimyasalları sıkıyor.
Asıl amaç Stratosfere püskürtülen chemtrail'lerin ,Mind Control yani Zihin kontrolüdür.
Dünyadaki tüm insanlara atmosfere yüksek düzeyde metal püskürtme yapılır.
Amaç her birimizi yürüyen bir antene dönüştürmektir. İnsanoğlu doğası gereği elektrikseldir.
Elektromanyetik Güneş, Onun gücü yeryüzündeki her bedenin her hücresini canlı tutar. O olmasaydı tüm yaşam anında sona ererdi.
Dünya üzerinde yaşayan her canlının her hücresinin tıpkı arabanız gibi bir aküsü vardır. Hücrelerinizdeki pillerin şarjlı ve çalışır durumda kalması için elektromanyetizmaya ihtiyacı vardır.
Güneş enerjisi,insan'ların,hayvanların,
bitkilerin ve madenlerin elektro manyetik enerjisidir.
Güneş enerjisi kesildiği zaman dünya'nın şalterini kapatmış olursunuz ve bu yıllar sonra elekro manyetik enerji nin dünya'yı şarj yapmadığını görürsünüz çünkü,
Elektromanyetik kuvvet, elektrik alanları ve manyetik alanlardan oluşan elektromanyetik alanlar tarafından taşınır ve ışık gibi elektromanyetik radyasyondan sorumludur.
Ayrıca Karmaşık elektriksel yapımızın bir de enerjik yanı vardır.
Meridyenlerimiz ve çakralarımız bu gizli tarafın sadece en temel bileşenidir.Bu enerjisel yanımız, terahertz bandına ulaşan elektromanyetik ve skaler manyetik sinyallere karşı çok hassastır. metalik bileşikler onları bu aralıklardaki insan yapımı sinyallere karşı daha duyarlı hale getirir.
Uzaktan etki, elektromanyetik telepati ve zihin kontrolü ile ilgili çok sayıda araştırma yapılmış ve birçok patent alınmıştır.Kimya izlerinin buna ek olarak başka nedenleri de olabilir,
Bunun önemli bir neden olduğuna inanıyorum ve düşünüyorum.
https://twitter.com/cetinlimonboy/st...43396916068795
Milli Eğitim Bakanlığı 9.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı
Etkinlik kitabından....
CHEMTRAILS şiiri
[IMG]https://i.hizliresim.com/aa26upe.png[/IMG]
Neden nakit kullanmalıyız?
Elimizde 200 tl var ve alışveriş yapacağız.
Manava girdik 200 tl orada bıraktık, Manav o parayı alarak, kasaba gitti kasap,ayakkabıcı derken ilk dolaşımda ki para kesintiye uğramadan ekonomi içinde dönmeye başladı.
Peki ilk 200 tl alışverişimizi kartla yapmış olsaydık,para sistemden 20 alışveriş sonra çıkacaktı!
Şöyle ki; 200 tl manavda %1.5 eriyecek,manav o parayı yine kartla sebzeciye verecek yine %1.5,sebzeci ayakkabı alacak kartla yine %1.5 gitti.Yani bir süre sonra tüm para Master veya Visa nın cebine girerek ülkeden çıkacak.
Nakit kullansanız para hala 200 tl olarak ülke de kalıyor fakat kart olunca kısa bir dolaşımdan sonra komisyon kesintisiyle sıfırlanarak abd ye uçuyor!
Doların ülkemizde bu kadar güçlü olmasının sebebi bu olabilir mi?
https://twitter.com/Yargicharmankya/...48068750553271
https://www.facebook.com/groups/386808685271627
alkole bosuna para vermeyin inceleyin marketteki rakılar viskiler yanında sıfır kalır 40 senelik içiçi olarak söylüyorum..
Bnm kızda hep özelde okudu bursa merkezde yakın ilçede oturduğumuz dan dolayı istediği liseye gitsin diye bursa ozlucede öğrenci evi açtık 10 ar kişilik özel sınıfı olan okula gitti eskiden kalitesi ispatlanmış her sene iyi üniversiteler kazandırmış.sahibi borsadan milyar TL kazanmış okul yönetiminden uzaklaşmış.egitum öğretmenlerin insiyatufine kalmış ...disiplin 0 ilk 3 elit sınıfa ağırlık vermişler gerisi hababam sınıfı...zengin bebeleri luksluk yaristiriyir.0 öğrenim aldık terbiye ve davranışta da sınıfta kaldık....geçen sene kazanamadı bu sene zar zor EA tan koç üniversitesine paralı soktuk. ..denen o ki dert bı sizin başınızda değil.erken havlu atmayın.cocugun içinde varsa bı şekilde okur ...
Her ay 45 bin TL İstanbul ödeneği
Ankara’dan İstanbul’a yerleşen ve pahalılıktan etkilenen BDDK personeline her ay ‘Hayat Tazminatı’ ödenmesi için kanun teklifine madde eklendi. Düzenleme ayrımcılık tartışması yarattı
https://www.sozcu.com.tr/her-ay-45-b...-odenegi-p4191
Şaka maka yapmışlar bunu.
https://www.axios.com/2023/11/29/det...ectric-roadway
Piyasa Tahminleri
@piyasatahmin
·
29d
1 Aralık itibariyle Borsa İstanbul’daki yatırımcı sayısı 8 Milyon 151 Bin kişiye geriledi. Bu hafta borsadan yaklaşık 167.000 kişi ayrıldı
Adadan ayrılanlar var sayımız düşüyor :)
Her hafta sonu dostlarımla oturur güzel bir yemekle kendimizi resetleriz güzel oluyor , ilerleyen saatlerde gıybette oluyor :)
borsada olan dostlarımdan bir tanesi bu son zamanlardaki fon muhabbetindeki paraların vadeli işlemlerde resetlendiğini duyduğunu söyledi.Bu hafta borsada beklentim geçen hafta yazdığım gibi belli bant aralığında döner Aralık 4-18 arası derecelendirme hikayesi, x30 tahta değişimleri , faiz beklentisi vs seneyi tamamlarız, tahta bazlı hareketlerle oyun dönmeye devam eder , kuş teknik olarak kanalın tepesinde kapanış yaptı cuma akşamı çinde oluşan salgın haberlerinden dolayı satışlar olmazsa formasyonda yukarı kırılım olup olmayacağı takip edilmeli kırılım olursa hedef fiyatı yazarım.Yalnız oyunda olanlar veya buralardan girenler maliyete göre stoplos koymalı , Şimşeğin geçen haftaki konuşmasında en önemli cümlesi bence İş dünyasına çağrı yapan Şimşek "Önümüzdeki dönemde iç talep yavaşlayacak, şirketlerimiz mutlaka dış pazar arayışına girsinler, her türlü desteği vereceğiz" dedi.
bilançolardan önce veya bilançoların bitimine doğru şuanda kulak arkası yapılmış gözüken bu cümleyi fiyatlanacağını düşünüyorum.
01/12/2023 Cuma günü risk primi yükselmiş,
Türkiye CDS 5 Yıllık USD Türkiye CDS 5 Yıllık USD
334,97 +6,65 (+2,03%)
Özelden thy yorumuma laf yetiştiren bak koçum takip ediceksen yorumlarımı hergün ne yazdığımı baştan sona takip et , çıkıp kitabın okumadığınız bölümlerinden bana sallamayın , beni takip etmeyede mecbur değilsiniz hem eleştirip hem neden yazdıklarımı takip edersiniz , içinizden bazıları buradada yazanlar var onların içinde kendilerini çok zeki sanıyorlar etliye sütlüye dokunmayan topik sakinleri gibi gözüküp gerek özelden gerek burada arada laf çakmaları yapıyorlar sonra ben bunlara onlar gibi ortaya değil direk yazdığımdan sinkaflı cümleler kurmak zorunda kalıyorum ,
Adam bizi red listesine koyduğunu söylüyor bakıyorsun normal yorumunda benimle ilgili yorum yapıyor alıntılamadan sonra burada sabah akşam boş yorumlamalar yapıyor 2-3 ekürüsüyle:)red lenen kişinin yazdıklarını görmezsin bu işleri bırakın .
yukarda alıntıladığım yorum ayın 27 sinde yazılmış nereden döndü 251 kabul etsenizde etmesenizde benim oyunumun ağırlığı teknik dir ha içini katalizörle süslerim o ayrı ama bana laf yetiştirmeyi bırakın kendi cebinize girene bakın .
kolay gelsin
son çeyrek bilançolar iyi izlenmeli şimşeğin sözünü daha önceden hesaplayanlar badem gözlüler hem kredili hem spotta kar alan yapanlar olduğunu düşünüyorum , yabancı tarafında gözükende gerçekse iskontolu mal almaya gelen daha önce bunu burada belirttim yerli satarken yabancı iskontolu mal almaya gelecek demiştim.Ha bu seneryom yanlışsa cep to cep dönüyor takaslarda fonlardan çıkışlar mevcut karşı ayakta yabancı , bazı kurumlardada tahta değişimleri var şimşeğin söyledikleri ile alakalı daha defansif tahtalara geçişler .
faiz kararı günü sattılar... ertesi gün ŞİMŞEK'i konuşturdular
perşembe günü sattılar... gecesinde GÖRÜNÜM spekülasyonu yaptılar
xu030.... 900.000
xu100...835.000
x30yvade... 913.000
f_xu0301223... 940.000
geçebileceklerine gözü kesen buyursun longlasın... (spot30 900.000 endekste, vadelide 940.000 e bile ulaşılamıyor )
NOT: aylık grafikte çıkan rakamlardır