Sayfa 942/1008 İlkİlk ... 442842892932940941942943944952992 ... SonSon
Arama sonucu : 8057 madde; 7,529 - 7,536 arası.

Konu: Vıop LVI

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    mizahtan anlayan kişi çok şeyden anlar senki kunkfu sokağını öneren adamsın..

senki... soğuk pınarların güzidesi... sert kayaların sekisisin.

önceki güldür güldür bölümünü izledin mi ? hintliler işlenmiş. skecte.

şimdi neden hint filmi sevmediğimi anladın mı

https://youtu.be/Hx7oHKkRvvM?si=cquAjeLitVMQSPp9&t=216
    Du bi araya sıkıştırayım.
    Aslında smith in filmini izleyecektim ama bizim afacanlar "Gladyatör" diye tutturdu.(çocuk olsam" intihar timi" filmini seçerdim.)
    Yalnız ben çocuk gibiyim .bir oğlumda benden daha olgun ve bilgili gibi ... filmi izlerken ben aksiyon sahnelerine odaklanırken .Oğlumda "baba biliyor musun bu Roma'yı kavimler göçü yıkmış" ,"baba biliyor musun roma ikiye bölünmüş", baba biliyor musun bu filmdeki komutanı Batı Romanın başına geçmiş"...la oğlum Erdem beni bi rahat bırakda film izliyeyim bak adamlara ne gılıç sallıyor dedim.
    11 yaşında biri benden daha olgun davranıyor. Diyecek birşey bulamıyorum.
    Kişisel gelişimim yarıda kalmış diyelim

not:Film 3 saat sürüyor .Filmi izleyen kimse kalmadı.Ben de kapattım .Foruma devam.

Saygılar sn EMLAK
    Son düzenleme : pisyedili01; 02-12-2023 saat: 19:36.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    mizahtan anlayan kişi çok şeyden anlar senki kunkfu sokağını öneren adamsın..

senki... soğuk pınarların güzidesi... sert kayaların sekisisin.

önceki güldür güldür bölümünü izledin mi ? hintliler işlenmiş. skecte.

şimdi neden hint filmi sevmediğimi anladın mı

https://youtu.be/Hx7oHKkRvvM?si=cquAjeLitVMQSPp9&t=216
    İntikamını Maraş dondurmasıyla alacakmış.....

https://www.google.com/search?q=k%C3...9ydiJUIWQ,st:0
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

TV lerde çıkan Selman Öğüt isimli bir tip vardı. İtici, kavgacı, Atatürk düşmanı, biatçı..
    Bi ara prof yapmışlar.

Bugünde Rektör olduğunu okudum..

Ülkenin kadrolarına bak!!

SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Üniversite sayısının 50 den 200 e çıkarılması çok büyük hata oldu.YKS de barajın kalkması ise tek kelime ile ülkenin kaderi ile oynamaktır. eksi türkçe neti le Türk dili edebiyat kazanılıyor...

Bu populist eylemler ile nitelikli ara eleman yok edildi.

Almanyada çocukaların 1/3 ü üniversiteye yönlendiriliyormuş.Diğerleri ara eleman oluyor.Bizde ise apartmandan bozma binaları ünüversite yaparak gençlerin hayalleriyle oynamış oluyoruz.

Kamu 20 k öğretmen alacakken 100 k kontenjan olursa bunların çoğu işsiz olacaklar ve bunu fark ettiklerinde 24 yaşında artık başka seçimler için geç olmuş olacak.Oysa ortaokul sıralarında kapsamlı sınavlarla yönlendirme yapılmalı.Gerçi velileri ikna etmek te zor..Herkes çocuğunu en ala meslekleri seçmesini istiyor.Bunu onlara kabul ettirmek ancak populist olmayan bir anlayışla olur ki bu da mümkün değil gibi.

Bu üstünlük değil yeteneklerin farklılığıdır.Bir akrabam var matematiği -dersleri vs iyi değil ama bir uçağı 1.000 parçaya bölseniz onu tekrar monte eder.O çocuğu illaki derse yönlendrimek değil belki de iyi bir zanaate yönlendirmek lazımdı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Bizim orada çiftçiler-esnaf kral günlerini yaşıyor.

Herkesin 80-150 dönüm tarlası var.Millet o kadar rahatına düşkün ki en zahmetsiz olan buğdayı ekiyor.Biçer döver girip çıkıyor.Oradan en az 200-250 bin gelir.Bir de tarla parası alıyorlar.Hepsinin de emekliliği var...

Köyde tavuğu-ekmeği vs... marketten alıyorlar.Kahveler tam dolu...

Köyde yerli çoban bulamazsın...ve CUMHURİYET hedefi gerçek oldu: Köylü milletin efendisi,oldu.

Ezilen, şehirdeki emekli ve ücretli kesim...onların durumu gittikçe kötüleşiyor.

Bence bunlar iyi günler bu zamlardan sonra 4 yıl seçim yok(vefat olmazsa)...

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    TV lerde çıkan Selman Öğüt isimli bir tip vardı. İtici, kavgacı, Atatürk düşmanı, biatçı..
    Bi ara prof yapmışlar.

Bugünde Rektör olduğunu okudum..

Ülkenin kadrolarına bak!!

SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Googleye Allahu Ekber ne demek selman öğüt yaz 20.saniyelik video
    Bu zat muhafazakarlıkla rektör oldu güya
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Bence bu radikal değişimin sebebi bu enflasyon hesabıdır.sabit ücretli 3 sene önce 100 tl alsın.Tuik enflasyonu ile(%60 diyelim)

410 tl alırsın.

Ama ENAG ın enflasyon u ile(ortalama %120) 100 tl 3 yılda 1.100 tl eder...

İşte tüm adaletsizlik burada.Köylü sattığı buğdayı-sütü vs..esnaf işciliğini-ürününü bu oranda artırdığından : onlar 100 liradan 410 alacakken 1.100 lira alıyorlar...

Kesinlikle yanlış enflasyon tüm gelir adaletsizliğinin annesidir.

Enflasyon hayatla uyumlu olsa aynı oranda zenginleşme-fakirleşme olacaktı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Asgari ücret 16.000 den aşağı olmayacak gibi.O zaman asgari üçret 550 dolar oluyor.

Tarihsel ortalama 400 dolar değil miydi?

Sayfa 942/1008 İlkİlk ... 442842892932940941942943944952992 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •