“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Çok doðru tespitler ,tamamýna katýlýyorum.Maalesef eðitim sistemimiz tam bir sefalet içinde,sadece hiç bir iþe yaramayan diplomalar daðýtýyor.Ülkenin ihtiyaç duyduðu ne nitelikli bilim insanlarýný, ne de konusunda uzmanlaþmýþ donanýmlý meslek insanlarýný yetiþtirebiliyor.En büyük hata herkesin üniversiteye yönlendirlmesi,üniversiteye girebilecek alt yapýya,kapasiteye sahip olmayanlarýn da üniversiteye gitmesi.Bir kiþi eðer üniversitede okumak istiyorsa öncesinde onu hak edecek baþarýyý da gösterebilmeli.Bunun için üniversite giriþ sýnavlarý sýralama deðil baþarý sýnavlarý olmalý,sýfýr puanla üniversite öðrencisi olunamamalý.Bir kiþi üniversitede eðitim görmek istiyorsa o bölüm için sýnavda en az 50/100 puan baraj baþarý puanýný almalý.Bu baraj getirilirse zaten þu anda sýnava giren 3 milyon kiþinin sadece 90 bini bu barajý geçebiliyor.Her sene bu kadar mezun da zaten Türkiyenin ihtiyacýný karþýlýyor.Bu durumda tercih edilmeyecek kontenjanlarý boþ kalacak apartmandan bozma gecekondu üniversiteler de meslek okullarýna dönüþtürülebilir.
Ama üniversite kapýsýnnda birikme olmamasý için ,öncesinde ilkokul sonrasý öðrenciler baþarýlarýna göre normal ortaokul ve liselere ya da meslek okullarýna yönlendirilmeli,bizim öðrenciliðimizde olan sýnýfta kalma ve ikmale kalma tekrar geri gelmeli,sýnýfta kalanlar da bir meslek öðrenmeleri için mesleki orta eðitime yönlendirilmeli.
Almanya eðitim sistemi:
https://www.itebs.com.tr/almanyada-egitim-sistemi/
Eðitim sistemi demiþken benim oðlum özel okula gidiyor , yemek ve kitaplardan geçirdikleri yetmedi okulun sahibi iki haftaya bir yurtdýþý gezisi düzenliyor adam kafaya koymuþ neyimiz var neyimiz yok alacak utanmaz adam 3 gün Ýtalya gezisine 3500 Euro, Fransa gezisine 4500 Euro istiyor. Çocuk her hafta geliyor buraya gezi var þuraya gezi var... Sonra akþam oluyor annesi fen ben matematik anlatiyorum. Sanki çocuk okulda hiç bir þey öðrenmeden eve geliyor. 7 senedir özel okula gönderiyoruz verdiðim parayý hesaplayip moralimi bozmak jstemiyorum. Tek umudum kaldý güzel bir Anadolu lisesi veya Fen Lisesi kazanmasý zor ama bilmiyorum çaresizlik baþka birþey.
CHEMTRAILS
Paris Ýklim Anlaþmasý ile BM 'ne Bill Gates tarafýndan getirilen bu proje Güneþ 'i perdeleme amacý ile yapýlmaktadýr yani ..!
South Pole yani Güney Kutbundaki buzullar 'ýn eridiði için güya, Dünya özellikle avrupa sahil kesimleri 1 ile 1.5 mt su seviyesinin yükseleceði için öngörülen ve kabalcýlarýn kendi bilim adamlarýna yýlýlýk 2.2 milyar usd bir fonla hazýrlattýrýlan küresel Isýnma yalanýdýr.
Hiçbir þeyden haberi olmayan nüfusa "zihin kontrolü" kimyasallarý sýkýyor.
Asýl amaç Stratosfere püskürtülen chemtrail'lerin ,Mind Control yani Zihin kontrolüdür.
Dünyadaki tüm insanlara atmosfere yüksek düzeyde metal püskürtme yapýlýr.
Amaç her birimizi yürüyen bir antene dönüþtürmektir. Ýnsanoðlu doðasý gereði elektrikseldir.
Elektromanyetik Güneþ, Onun gücü yeryüzündeki her bedenin her hücresini canlý tutar. O olmasaydý tüm yaþam anýnda sona ererdi.
Dünya üzerinde yaþayan her canlýnýn her hücresinin týpký arabanýz gibi bir aküsü vardýr. Hücrelerinizdeki pillerin þarjlý ve çalýþýr durumda kalmasý için elektromanyetizmaya ihtiyacý vardýr.
Güneþ enerjisi,insan'larýn,hayvanlarýn,
bitkilerin ve madenlerin elektro manyetik enerjisidir.
Güneþ enerjisi kesildiði zaman dünya'nýn þalterini kapatmýþ olursunuz ve bu yýllar sonra elekro manyetik enerji nin dünya'yý þarj yapmadýðýný görürsünüz çünkü,
Elektromanyetik kuvvet, elektrik alanlarý ve manyetik alanlardan oluþan elektromanyetik alanlar tarafýndan taþýnýr ve ýþýk gibi elektromanyetik radyasyondan sorumludur.
Ayrýca Karmaþýk elektriksel yapýmýzýn bir de enerjik yaný vardýr.
Meridyenlerimiz ve çakralarýmýz bu gizli tarafýn sadece en temel bileþenidir.Bu enerjisel yanýmýz, terahertz bandýna ulaþan elektromanyetik ve skaler manyetik sinyallere karþý çok hassastýr. metalik bileþikler onlarý bu aralýklardaki insan yapýmý sinyallere karþý daha duyarlý hale getirir.
Uzaktan etki, elektromanyetik telepati ve zihin kontrolü ile ilgili çok sayýda araþtýrma yapýlmýþ ve birçok patent alýnmýþtýr.Kimya izlerinin buna ek olarak baþka nedenleri de olabilir,
Bunun önemli bir neden olduðuna inanýyorum ve düþünüyorum.
https://twitter.com/cetinlimonboy/st...43396916068795
Neden nakit kullanmalýyýz?
Elimizde 200 tl var ve alýþveriþ yapacaðýz.
Manava girdik 200 tl orada býraktýk, Manav o parayý alarak, kasaba gitti kasap,ayakkabýcý derken ilk dolaþýmda ki para kesintiye uðramadan ekonomi içinde dönmeye baþladý.
Peki ilk 200 tl alýþveriþimizi kartla yapmýþ olsaydýk,para sistemden 20 alýþveriþ sonra çýkacaktý!
Þöyle ki; 200 tl manavda %1.5 eriyecek,manav o parayý yine kartla sebzeciye verecek yine %1.5,sebzeci ayakkabý alacak kartla yine %1.5 gitti.Yani bir süre sonra tüm para Master veya Visa nýn cebine girerek ülkeden çýkacak.
Nakit kullansanýz para hala 200 tl olarak ülke de kalýyor fakat kart olunca kýsa bir dolaþýmdan sonra komisyon kesintisiyle sýfýrlanarak abd ye uçuyor!
Dolarýn ülkemizde bu kadar güçlü olmasýnýn sebebi bu olabilir mi?
https://twitter.com/Yargicharmankya/...48068750553271
https://www.facebook.com/groups/386808685271627
alkole bosuna para vermeyin inceleyin marketteki rakýlar viskiler yanýnda sýfýr kalýr 40 senelik içiçi olarak söylüyorum..
Yer Ýmleri