Oyle olursa "Gecen Mart ayinda niye anlasmadin da ulkeyi bu surecten gecirdin" demezler mi? Hatirlarsaniz bizimkiler kabul etmedi diye aciklama geldi ABD tarafindan.
Printable View
Oyle olursa "Gecen Mart ayinda niye anlasmadin da ulkeyi bu surecten gecirdin" demezler mi? Hatirlarsaniz bizimkiler kabul etmedi diye aciklama geldi ABD tarafindan.
Var bi ince ayar, geçen sefer yaptıkları gibi sermayeyi güçlendirebilirlerdi. Tahsisli ile dünya kadar hisse aldı varlık fonu. Bu işleri 1-2 hafta gibi inanılmaz kısa bir sürede bitirdiler. Mahkeme 9 haziranda, az kaldı. Hep beraber göreceğiz...
Hakketen tüccar kafası yok kimsede... Malı alan adam pazarını da bulur. [emoji16]
Neyse, ne olacaksa iyi olsun yatirimcisina Doktor.
Dedim size diğer senetler düşüşe tepki yapıyorlar bizimki ise bitirdi onları aylar yıllar önce.. yeni trend başladı diye.BENCE diye de yazdım. Biz de hikaye bitmez artık. [emoji16]
Th üstad sattım diye ilan ettiğinde acaba sattıklarından biraz alsak mı diye düşünmüştüm !! :)
Abd 3 trilyon daha onayladı. Dolar düşer ons gider ama gram aynı kalır. Bakalım bu dolar bolluğu nasıl bir final verecek.
https://www.clearstream.com/clearstr...a20073-2001318
666 ortak burda şair ne demek istemiş
benim yorumum şu idi
sanırım reisin bugün ayaklarını açtığı çanakkale köprüsünden bahsediyor.
bridge filan
Bugünlerde açığa satış yasağı kalkarsa, satış yapacakların mabadından felaket kan alırlar...düşünsenize...
Kamu bankalarının sahibi artık Reis...
Türkiye'ye girecek para adeta tvf ye girecek.
Clearstream Banking1, müşterileri A20067 ve A20069 Duyurularına ve COVID-19 ile ilgili Türk Lirası (TL) üzerindeki likidite kısıtlamaları nedeniyle, Köprü üzerinden TL cinsinden işlemlerin artık tatmin edici koşullar altında yapılamayacağını bildirmektedir. Clearstream Banking, Euroclear Bank ile birlikte bu hizmeti geçici olarak askıya alma kararını aldı. etkili 18 Mayıs 2020 ve bir sonraki duyuruya kadar, Köprü üzerinden TL'deki yerleşim askıya alınacaktır.
Önemli bir haber gibi.yorum yapan olursa bizde anlarız iyi mi kötü mü
Yine bir 7.50 hereketi çeker mi bu sene ben bu seviyeden satıp hulk deftereni kapatacağım :)
Ve bir daha asla devleti bağlı bir kurum senedi alamayacağım
Bu arada ecilic hakkında yorum yapabilecek var mı biraz yüksekten yakalandım:)
Clearstream Türkiye İş Bankası ile çalışacak
Dünyanın en büyük iki uluslararası merkezi saklama kuruluşundan biri olan Clearstream Türkiye İş Bankası ile çalışacak.
Bankadan yapılan açıklamada, Alman Deutsche Börse Group içerisinde yer alan Clearstream'in hazine bonosu ve devlet tahvillerine yönelik hizmetlerini uluslararası yüksek standartlarda yerine getirebilmek için İş Bankası ile çalışmayı seçtiği bildirildi.
Dünya çapında 2500 kadar kurumsal yatırımcıya, 150 binin üzerinde menkul kıymet için “alım-sonrası hizmetleri” veren Clearstream'in, Türk hisse senetlerinden sonra, 3 Nisan'dan itibaren Türk hazine bonosu ve devlet tahvilleri için de hizmet vermeye başlayacağı ve bu işlemler için İş Bankası ile birlikte çalışacağı kaydedildi.
Açıklamada, Clearstream-İş Bankası işbirliği ile Türk hazine bonosu ve devlet tahvillerinin global arenada likiditesinin ve derinliğinin artacağı, dünyanın dört bir yanındaki kurumsal yatırımcıların işlemlerini daha kolay ve etkin bir şekilde gerçekleştireceği vurgulandı.
Haber 2006 nın.kopyalama sebebim clearstream önemli bir kuruluş Türk lirası işlemlerini durdurması da önemli bir haber bence
Guzel bilgiler koymus unnamed.
Orda baska bir sey de var:
BDDK lira islemlerde gunluk yabanci banka sermayesinin %0.5'i limiti koymus.Alıntı:
the total of daily money market placement, depot, repo and loans in TRY with the non-resident financial institutions is limited to 0.5% of the latest calculated capital of the bank
2018'den beri tasimiyorum ki hisseyi Jango. Arada girip cikiyorum. Gecenlerde almistim en son, onlari verip cikacagim tasimadan.
Halk Bankasi ile alakali degil, butun pozisyonlarim kapandi benim TAV haricinde. Akintiya karsi kurek cekmenin anlami yok.
10 dolardan yatirimciya gecirip, bir bankada, bir 30 hissesinde tahsisli yapip mallara 70 sentten konan bir olusum varsa, hele hele bu devletse ve siz bunda bir problem gormuyorsaniz kim ne derse bostur herhalde artik.
"Birleri iniyor, birileri biniyor" degil. Yatirimci gidiyor senelerdir. Gelen bu, 250 bin tanesi hem de.
30 hissesine girdi tavandan. Ondan sonraki gun de tabandan almis!
Alıntı:
Evde oturmaktan sıkıldım, tavandan borsa hayatına atıldım, bakalım ne menem bişi bu borsa göreyim, %30
Alıntı:
Of sabah sabah ne heyacan yaşatı be.. önce tavan olacak gibi yaptı. Sonra taban, tabandan girdim ortalamaya gelince çıktım, az daha ilk günden zarar yazıyorduk. Neyse büyük sözü dinleyip biraz araştırayım.
https://www.tradingview.com/x/Nahu4N3w/
.
.
Haftalık grafiğimi atayım.. Günlük atıp bıktırmanın anlamı yok....Değişik bir şey yok zaten.
https://www.tradingview.com/x/wzShtahy/
.
.
Bu da dolar bazlı... Burada bazı fikirlerim var...0.85 dolarda trade etsem mi ki ? Veya 1.09 doları mı beklesem..
0.85 daha ön planda gibi..0.80 dekini mesela bile bile pas geçtim..
.
.
Ama bence tabiki..
Tamam da 500 yasina kadar yasamiyoruz Bist.
Endeks 20 sene oncesinin yarisinda dolar bazli. Ayni surede DOW 5 kati, ayni sikletteki G. Afrika borsasi 5 kati artmis.
Adamlar ayni-tas-ayni-hamama yatirim yapmayiz dediler 2018 secimlerinde. Gercek yabanci olan hisselerde goruyoruz bunu, salginla da alakali degil. Adam tam 1.5 senedir her allahin gunu, ya da gun asiri satiyor TAV'da. Cikma karari almislar, gidiyorlar iste.
Yabanciyi birak dolar 3-4 yaptigi zaman benim butun tanidiklarim panikledi. Dolar 3'e geri cekilince hisselerini verip gittiler, vermeyenler bir daha para sokmadi. Iyi ki oyle yapmislar. Bu insanlar sermaye piyasalarina yatirim yapan, yani dolar kazanip ulkeye getiren insanlar.
BDDK'nin yaptigi dogru mu degil mi bilemiyorum. Ama Rumu, Yunani, Ermenisi, bir ton dusmanin oldugu yerde zayiflarsan saldiriyorlar iste.
https://www.finansgundem.com/haber/t...ldilar/1491763
dünkü haberin yorumu gibi
ilke yok
fayda var
oh ne güzel soyguncu düzeni
oh devet nasıl osa kutsal ya
ona mubah
Devlet 10 dalardan satıp 70 cente alınca soyguncu. 70 cente satıp 10 dolardan geri alsa enayi yerine koyarsınız.
.
.
:halay:
.
.
Burası terso yatırımcı dolu.:cool:
Devletin isi sermaye piyasalarinda kar etmek degil, guven saglamak.
Burda yaptigin sark kurnazligi ile kazandigin 2 milyara adamlar CDS'ini yuksetiyor, puanini dusuruyor, 20 milyar faiz oduyorsun sonra.
20 milyar faiz ödersin ama yıllar geçtikçe bakarsınki iyi ki ödemişssin. Petrol almayalım gibi bişi olur bu.
.
.
Devlet sermaye koymuş işte daha nasıl güven versin..
Bedelli yapmış gibi düşün yarın bedeli kadar senet al oldu bitti. Bedelli yapsa zaten ağlama duvarı olurdu burası..
yıllardır şark kurnazlığımızla vardığımız yeri görüyorsunuz.
bu kafayla bu ülkede herkes payını sırayla alır.