Sayfa 95/579 İlkİlk ... 45859394959697105145195 ... SonSon
Arama sonucu : 4631 madde; 753 - 760 arası.

Konu: HALK Cafe - III

Alıntı Originally Posted by Bist 100 Yazıyı Oku
    Böyle bir proplem var ama bu proplem nedeniyle hisse bu kadar ucuz zaten.Yatırımcı dostu politikalar olsa ne endeks buralarda olurdu ne de bu hisse.
    Tamam da 500 yasina kadar yasamiyoruz Bist.

Endeks 20 sene oncesinin yarisinda dolar bazli. Ayni surede DOW 5 kati, ayni sikletteki G. Afrika borsasi 5 kati artmis.

Adamlar ayni-tas-ayni-hamama yatirim yapmayiz dediler 2018 secimlerinde. Gercek yabanci olan hisselerde goruyoruz bunu, salginla da alakali degil. Adam tam 1.5 senedir her allahin gunu, ya da gun asiri satiyor TAV'da. Cikma karari almislar, gidiyorlar iste.

Yabanciyi birak dolar 3-4 yaptigi zaman benim butun tanidiklarim panikledi. Dolar 3'e geri cekilince hisselerini verip gittiler, vermeyenler bir daha para sokmadi. Iyi ki oyle yapmislar. Bu insanlar sermaye piyasalarina yatirim yapan, yani dolar kazanip ulkeye getiren insanlar.

BDDK'nin yaptigi dogru mu degil mi bilemiyorum. Ama Rumu, Yunani, Ermenisi, bir ton dusmanin oldugu yerde zayiflarsan saldiriyorlar iste.

ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,142
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    10 dolardan yatirimciya gecirip, bir bankada, bir 30 hissesinde tahsisli yapip mallara 70 sentten konan bir olusum varsa, hele hele bu devletse ve siz bunda bir problem gormuyorsaniz kim ne derse bostur herhalde artik.
    Hisse alanların amacı hisse ile evlenmek değil. Uygun alıp biraz çıkınca satmak. Burada bir problem yok ise devlet neden yapmasın.
    Mis gibi 10 dolardan satmış işte devletim.. Yani zarar mı etsin. 70 centten satıp 10 dolardan geri mi alsın. Bunu mu yapsın.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

ilke yok
    fayda var
    oh ne güzel soyguncu düzeni
    oh devet nasıl osa kutsal ya
    ona mubah

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,142
    Blog Entries
    1
    Devlet 10 dalardan satıp 70 cente alınca soyguncu. 70 cente satıp 10 dolardan geri alsa enayi yerine koyarsınız.
    .
    .

.
    .
    Burası terso yatırımcı dolu.

Psikolojik YAS süreci

Devletin isi sermaye piyasalarinda kar etmek degil, guven saglamak.

Burda yaptigin sark kurnazligi ile kazandigin 2 milyara adamlar CDS'ini yuksetiyor, puanini dusuruyor, 20 milyar faiz oduyorsun sonra.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,142
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Devletin isi sermaye piyasalarinda kar etmek degil, guven saglamak.

Burda yaptigin sark kurnazligi ile kazandigin 2 milyara adamlar CDS'ini yuksetiyor, puanini dusuruyor, 20 milyar faiz oduyorsun sonra.
    20 milyar faiz ödersin ama yıllar geçtikçe bakarsınki iyi ki ödemişssin. Petrol almayalım gibi bişi olur bu.
    .
    .
    Devlet sermaye koymuş işte daha nasıl güven versin..
    Bedelli yapmış gibi düşün yarın bedeli kadar senet al oldu bitti. Bedelli yapsa zaten ağlama duvarı olurdu burası..

Psikolojik YAS süreci

yıllardır şark kurnazlığımızla vardığımız yeri görüyorsunuz.
    bu kafayla bu ülkede herkes payını sırayla alır.

Sayfa 95/579 İlkİlk ... 45859394959697105145195 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •