Daha eskisi var ben hatırlatayım, BANKER KASTELLİ ,BANKER KASTELLİ , BEŞER ŞAŞAR ŞAŞMAZ BEŞİR... Neymiş adamın işleri iyi olmasa nasıl bu kadar reklam verebilirmiş miş miş miş miş ....
Printable View
Tebernüş... isminin anlamı da bir garip kendi bi başka garip adam.
Web sitesi betondan reklam alıp şişiyor onun da geliri artıyor.
Tabiki beton alın alın der ya ne desin?
Keşke önümüzde 1 yılda(iyimserim:) emlak fiyatları yüzde 25 artacak diyebilsem (benimde betona gömülü yeşillerim var.)
Arkadaşlar sizden fikirlerinizi almak istiyorum. Son 1 aydır piyasaya KGF aracılığıyla inanılmaz şekilde kredi dağıtılıyor. Bu kosgeb desteği falan değil. Resmen KGF kefaletiyel 12 milyon tl. sınırına kadar 60 ay vadeli kredi veriliyor reel sektöre. Bu kredileri ihtiyacı olan olmayan herkes alıyor. Çünkü herkes döviz yükselir nasıl olsa döviz alır atarım oradan kazanırım diyor. ya da faize yatırırım faizler artacak nasıl olsa ordan kazanırım diyor.
Şimdi sizce bu paralarla zaten maliyet enflasyonu artacak olan ülkemizde talep enflasyonu da artmaz mı ? Yani enflasyon patlamaz mı? Enflasyon patlarsa konut fiyatları da burada kalır mı?Ayrıca bu kadar parayı neden piyasaya veriyorlar? Merkez bankası faizleri arttırarak dövizi kontrol altından tutmaya çalışırken para arzı bu kadar neden arttırılıyor? Fikri olan var mı?
Güzel bir bakış açısı, ben yine de bu kadar ısrarlı konut reklamına karşı temkinliyim. Ayrıca siz istanbul gözlüğü ile bakıyorsunuz ben ankara gözlüğü ile. Bizim burada zaten uygun fiyatlar denk geliyor, gidip de dağın başında 59 katlı binada 40 fk ile mal kucaklayan batsın, o da genelde haydan gelen para oluyor zaten. 2. El oturmuş piyasada çarpanlar belli fiyatlar belli anormallik yok, düşerse anormallik olur AMA düşebilir çünkü ciddi arz fazlası var. Kuyumcu, gıda toptancısı, ostim esnafı ciddi ciddi deli gibi inşaat yapıyor. Sinpaş, yda gibi büyük firmalar bir seferde binlerce arz yapıyorlar. Altında destekleyecek nüfus artışı olmazsa, hele hele suriyeliler giderse, sakarya nehrine kamyon kamyon soğan döken çiftçi gibi olur küçük müteahhitlerin halleri demek istediğim bu aslında.
Yani pahalı değil, ama ucuzlayabilir diyorum.
Kgf kredileri gelecek yil ekonomi için bir risk olusturuyor.Toplamda 200milyar tl kredinin %10u geri donmese 20milyar tl yapar.Bu kredi muslugunu acan irade 20 milyar tl kaybı normal kabul ediyor ve kgf'nin can suyu oldugunu carpan etkisinin 20milyarlik batik krediyi telafi edecegini düsünuyor olmali.Ama ilk kez bu hukumetin bu denli buyuk bir ekonomik populizm yaptigini goruyoruz ve global ekonomideki beklenen sarsinti işleri degiştirebilir.Ben 2018 yazindan itibaren riskin çok artacagini düsünüyorum.Hele bir de secim yılı olan 2019da kgf'li kredilerde dönüş iyice azalirsa ülke ekonomisi icin hiç de iyi olmaz.Butun bunlardan sonra mubarek 3 aylarin hurmetine Allah'tan ulkemizi korumasini ve büyütmesini niyaz ediyorum
arkadaşlar bir şey soracam aktif tahvillerin 1-2 sene içerisnde %20 lere yaklaşabileceğini düşünüyorum. bu durumda paranın daha kıymetli olduğu zaman gelmez mi emlak sektöründe evler çok düşmez mi yanlış mı düşünüyorum kritik seviye %12 üstü bunu getirir
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e19da8ae32.jpg
Ev alana neden araba hediye edilir. Evler çok satıldığı kapış kapış gittiği için müteahhit alıcılara kıyak mi geçmek istemiş😂😂😂
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaş ne kurtlu adamlarsınız ya. Vatandaşa iyilik de mi yapmayak?
Adam evini alana yanında arabasını da hediye veriyor işte. Oh ya oh :bravo: Bir de evde kalmış şarapçı bir hatun verseler bütün stokları tüketirim :party:
arkadaşlar kusura bakmayın burası yeri değil biliyorum ama PMVR3 gayrimenkul sertifikası halka arzı hakkında ne düşünüyorsunuz kısa vadede getiri sağlarmı?
Yükselen ve ileride dahada yükselme potansiyeli taşıyan faizler nedeniyle bankalar uzun vadeli düşük faizli konut kredisi vermek istemiyor. Bu durumdan dolayı oluşan boşluğu gayrimenkul sertifikası ile kapatmaya çalışıyorlar. Sertifikayı alanlar bankaların zarar etme riski nedeniyle sağlayamadıkları TL ye endeksli düşük faizli uzun vadeli bu krediyi sağlayacak olanlar gibi gözüküyor.
Bankalar konut kredisinden para kazanmiyor..zaten kaynak da yok..yakinda konut kredisi faiz orani artar ya da konut kredisi talepleri reddedilir..
H60-L12 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam iki örnekte de kiralar farklı şehirlerde farklı tarihlerde ama yaklaşık asgari ücret seviyesinde.
Eğer fiyat/kira çarpanı artmışsa bu durumda asıl artış fiyatta gibi...
Herkese hayırlı kandiller.
Amerikada bollaşan para , sıfıra yakın faizlerin beslediği emlak piyasası
İngilterede satılan emlağın emsalsiz olması , sağladığı değere göre fiyatının ucuz olması ( bu ingiltereye özel bir durum bence)
Avrupada yakın geçmişte sosyal/demografik/regulatif/ekonomik sebeplerin birlikte sağladığı uzun dönemli düşük fiyat seviyeleri
Türkiyede yakın geçmişte alınan ucuz döviz kredilerle yapılan inşaatlar, yaratılan sahte zenginlik hissiyle pompalanan emlak balonu
...
Şahsi düşüncem bunların normalleşmeye başladığını çok yakın vadede göreceğiz. Benim beklentim Avrupada fiyatların hızlı artarken Türkiyede ise tersi olması , hem tl hemde $ bazında
DAP yapı 1 milyonluk evleri 750 bine satıyormuş adına da çadır kampanyası demiş. Koş vatandaş koş bitmeden tükenmeden al DAP yapıdan bir tane, ama bendensize umut abi hatırlatması DAP `a güvenmeden önce bir zahmet kendinizi yorun ve internetten DAP tan daha önce konu aldıklarını sananların nasıl `DAP` landıklarını oku ve öğren. Hayır ben PARAMLA REZİL OLAMAK istiyorum diyorsan da git bu %25 lik indirimden yararlan bir an önce , bitmeden , tükenmeden...
Keske ABD deki bazi eyaletlerde oldugu gibi evlerin gercekten kac paradan satildigini ogrenebilsek ne guzel olurdu
Dün birisi artan konut reklamlarını imar bankası reklamlarına benzetmişti de başka biri konut kriz anında konut alanların mağdur olmayacağını en fazla müteahhitlerin etkileyeceğini belirtmişti.
Sizin yorumunuzu okumalı...
Kitabını okumuştum. Bu da güzel bi özet yapmışlar...
https://youtu.be/St6glEjfdgY
`Düşünelim, sorgulayalım ve irademizi ona göre kullanalım`. O halde DAP yapıdan vaya Ağaoğlu 1453 den ucuz ucuz kümesleri alalım , düzene ÇOMAK SOKMAYALIM. Ha ! birde sakın ola düzenin devamına hatta daha beterine `HAYIR` demeyelim, EVET diyelim sonra da LAYIĞIMIZI bulalım, ama sonuçlarına katlanalım, sakın ola AĞLAŞMAYALIM, adama BAŞKA KAPIYA derler, birde poposuna TEKME atarlar kendi toprağında seni köle yaparlar.
SPK bugün piyasaya arz edilen gerek kamu gerekse özel sektör gayrimenkul sertifikalarının kamu emeklilik fonları ve BES fonları tarafından da alınabileceğine dair bir açıklama yayınladı.
Gayrimenkul sertifikasına talep ne durumda acaba? :evil: Bana da bugün vakıf'tan mesaj gelmiş "bugün son gün ha sakın kaçırma bu fırsatı bak tren kalkıyoo" gibi bir şey. 42.5tl imiş bir pay. :evil:
Maslak 1453 de fiyatlar dusmeye devam ediyor.
Son 6-8 aydaki dusus %30 a yaklasti.
%50 den sonra harekete gecmeyi planliyorum.
Syg,
Gercek salim satim fiyatlarini kulaktan dolma duyarak falan degilde internette az cok yazildigi bir yer varmi?
buradan baska
Nerede çokluk orada b...luk 1453 deki evler biraz daha bekler o fiyatlarla derim acizane.
ekgyo faliyet raporundan maslak 1453 satılan m2 ve satiş hasılatı rakamlarını derlemiştim bir kaç ay evvel
http://666kb.com/i/dhz6da1707nq1z118.jpg
sadece %20 normal zamanda normal liste fiyatı civarından satılmış, mart ve mayıs 2 kampanya ayında satılan %80 kısım ise liste fiyatına %30-40 iskontolu satılmış..
şuan sahibinden.com'da 1039 satılık ilanı var.. ortalama istenen fiyat 8-9 bin TL/m2.. bildiğim kadarıyla 2012-2013 döneminde lansman öncesi 4-5 bin TL ile alanlar olmuştu en düşük
Türkiye'de emlak balonu patlamaz arkadaşlar.
Çünkü memleketin bir çok yerini gezdim konutlasmada çok geri kalmış bir ülkeyiz.
Bölgesel olarak ele alırsak üç büyük ilimizde plansız yapılanma olduğunu görürüz..buralar için endişeliyim.
Ama Türkiye bazında incelersek emlak balonu mümkün değil.
Türkiye de asıl sorun emlak balonu değil, emlak ve arsa fiyatlarında oluşan balondur.
Eğer bu fiyat artislari ülke ekonomisiyle paralel düzeye çekilmez ise işte asıl konutta oluşacak sıkıntılar o zaman ortaya çıkacaktır.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu ürünler zaten esas olarak kurumsal yatırımcıya yöneliktir.. sertifikalar o kadar değil de, özellikle gm yatırım fonları büyük ölçüde kurumsal yatırımcıya satılacak, özellikle yabancı kurumsal yatırımcıya.. kurumsal ürün olmadığı için yabancı fonlar şimdiye kadar türk gayrimenkul piyasasına hiç giriş yapamamıştı..
Ali Agaoglu ne demis?
Istanbul un bogazi varken gitsin Times Nehrinin .oklu sularina
Londra yi gormus adam bes para etmez oldugunu anlamis heleki Istanbul un yaninda
Buyrun videoyu seyredin guzelim Istanbula bir bakin. Londra'da 365 gunun 360 gunu gunes yok anasini satayim
Cennet Turkiyem benim yeterki paran olsun
http://videonuz.ensonhaber.com/izle/...e_belgeselinde