vay be.. bir ayda %13 zarar yazdum...:) uzun zamandır bu kadar terste kalmamıştım... Ama umurumda değil..Tl de kalmaktansa bunda kalmayı yeğlerim.
Printable View
vay be.. bir ayda %13 zarar yazdum...:) uzun zamandır bu kadar terste kalmamıştım... Ama umurumda değil..Tl de kalmaktansa bunda kalmayı yeğlerim.
Aselsan'ın F/Ksı ve PD/DD gayet normal düzeylerde. Full hissedeyim ve yanlış yaptığımı kabul ediyorum. Enflasyon, döviz vs kaynaklı olarak karını 3-4 kat arttıran bir sürü şirket varken gittik alacağını alamadığı için kredi çeken hissede kaldık.
İlerde ne olur bilemem ama yabancının çılgın satışının altı boş falan değil. Alttan toplamak için olduğunu da düşünmüyorum. Alttan toplamak isteyen az mal çıkıp sert düşürür. Bunlar çok büyük lotları az az düşürerek sattılar. Bildiğin satıp çıktı fon veya fonlar.
Haklısında bu saatten sonra çıkamayız....ben %13 zarar yazdım.. bekleyeceğiz el mahkum.......yapacak bir şey yok...geçen bilançoda nakit akışta bir düzelme vardı ona kandık....terse düştük yani..bu yönetimle işimiz zor.kabul etmek lazım...ama kıpırdıyamam..el amhkum beklicez.
ha sründürür mü..bence de süründürür...düşer mi düşebilir....ama şu anda kağıt pahalı değil...bu fiyatlarda ne olursa olsun bir savunma sanayi şirketi olmaz...satan yabancı da nakit akışına bakıp satmıyor... alttan alacağını b,liyor..belkide daha da alttan.hep yaptıkları şey
Asıl soru şu, yabancı bu yönetim varken asele geri gelirler mi? yani ucıuz olması yeterli olacak mı onlar için?
ASELSAN yabancı oranı 5 Mayıs 2022 % 33,35. 29 Nisan 2022 % 33,67.
Fark % -0,32. (Kaynak İş Yatırım).
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
bazı yorumlar mantıklı gibi görünüp geyikten öteye geçemeyenler...
aselsan gibi bir firmaya çamur atmaya gerek yok...
bu bistte her hissenin bir zamanı oluyor...
gitmeyince bahane üretmek kolay...
aselsan gibi hisseleri başka alt pazardaki hisselerle karıştırmamak lazım...
ytd..
Aselsanı bu iktidar kurmadı gelişimide birden olması sen bardağın dolu tarafından bak, bende dboş tarafından bakmış olayım. Bu iktidar olsun olmasın aselsan çarkları hedefleri için dönmeye devam edecektir her ne kadar CB ye bağlanıp gelişimi yavaşlatılsa bile ( sana göre hızlandırılmış olabilir)
aselsan varlık fonuna bağlandı demedim, çok şükür becerememişlerdir. yoksa haraç mezat oda kurban giderdi.
Ülkenin içi boşaltılmış sen diyorsunki hayır aselsan içi boşaltılamaz ehhh sanada eyvalla..
ben çok net birşey yazdım grafiğin yalancısıyım diye şahsi fikirlerimi yazdım hedef fiyat vermek doğru degil dedim eskiler bilir 47 li rakamlarda burda insanları uyaranları çok yerdiler şimdide hisseye inancı olanlar taşlanıyor ben kimseyle polemiğe girme derdinde değilim fikrimide arkadaş sorduğu için alıntılayıp cevabı ona yazmıştım ama sana nacizane tavsiyem güvenmediğin hisseyi bırak hiç bir yatırım aracına yatırım yapma madem hologram boşuna kendinizi aselsan hissesinde yıpratmayın yatırım tavsiyesi değildir ....
Arazideki fiziksel fabrikayla bistteki hissenin bir bağı yok bunun bilincinde olmak lazım.Teknik grafik tuttuğunu görmedim,tek kazandıran teknik ölü eşşek taklidi yapmak,buradaki yazıp çizmeler kuru muhabbet dertleşme kahvehane ortamı gibi zaman geçirme ortamı.Burda tecrübeli bir çalgıcı abimiz vardı 11-47 hareketinde,kimse sevmezdi ama jantsa derdi vb, adam haklı çıktı.Hey gidi günler 6 sene oldu.
Bir önceki cuma gününün (29 nisan) takası bugün yansıdı. 9 milyon lot City bank satışı. Ben böylesi bir takas görmedim açıkçası. Neredeyse satış tarafından tek başına City bank. 3. sırada satan 300bine yakın İş bankası 29 nisanda alıcı görünüyordu. Yatırım fonları için alım yapılmış.
Dün ve bugün de yapılan satış aynı 29 nisan satışına benziyor. 3 günün toplam satışı 25 milyon lota yakın. Tüm bu satışların City bank takasından düşmesini beklemek çok da yanlış olmaz. Salı günü belli olur.
Arkadaşlar faaliyet raporlarına bakacak olursak personel sayısı son yılllarda yaklaşık her yıl 1000 civarı artıyor. Şuan 10 bini geçmiş galiba. Yeni tesisler yapılıyor vs. Ama ciroya kâra bakıyorsun enflasyon kadar bile artmıyor. Bunun açıklaması; işler yıllara yayıldığı için yeni tesisler ve personelin işlerinin ciroya yansıması birkaç yıl sonra olacak diye düşünebiliriz sanki.
Bu durumda sanki arsa alıp yatmak gibi, birkaç sene pek ilgilenmemek daha iyi olabilir. Tabi bu, portföyü çeşitlendirmiş olanlar için geçerli. Örneğin portföyün yarısı asels ise günde 50 kere bakıp deli olmamak işten değil...
Ak Yatırım'ın model portföyü ve hedef fiyatları:
#BIMAS 115 TL
#ISCTR 12,40 TL
#KCHOL 51 TL
#LOGO 60 TL
#MAVI 132 TL
#MGROS 65 TL
#TAVHL 72 TL
#TOASO 123 TL
#THYAO 66 TL
#TUPRS 323 TL
#YKBNK 7 TL
#YATAS 23,57 TL
Bu enflasyon ortamında birçok şirket için 3 haneli hedef rakamları konuşuluyorken gelde kahrolma, sakin kal, isyan etme...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu kadar satışın hisse 25 TL civarına indiğinde başlaması, günde %1-2'lik düşüşlerle direnmesi, bana bu satışların bilindiğini ve bilinçli alttan karşılandığını düşündürüyor.
Sebebi için çok kafa yormamak lazım. Herşey olabilir, mesela bir Rus fon veya yatırımcı vardır nakite ihtiyacı vardır, veya bir pala ölmüştür mirascıları zil takıp oynaya oynaya satıyordur vs vs...
Leş pisliğine bataklığına saplandı , kıpırdayamıyor, gözü aşşağılarda (şahsi psikotik görüşlerim bana göre yatırım yapmayın)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu günkü AKD yi beğenmedim diğer kısmı alıcılar nerdeyse 4 milyon lot ,satıcı diğer 83 bin lot
hindistan treni gibi atlamış millet .. satışların yarısını karşılamış , para çıkışında da ilk sırada 92 milyon lira çıkış var
pazartesi sopaya devam edebilirler , umarım ben yanılırım
Dün yapılan satışın %90'ını 7.400.000 lotunu Deniz, Teb,BOFA satış yaptı. 90 milyonda net para çıkışı oldu. Genelde yabancı satışı var.
Yabancı neden kaçıyor bilançoyu olumsuz mu gördüler acaba, olası bir dolar krizinde devlet kendini savunmak için ASELSAN’ın elindeki dövizleri alıp satış için kullanabilirmi ? , çok gereksiz bir hissede bataklığa sağlandık
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
sabretmeyip napacaz..el mahkum....ama bu satış hayra alamet değil.
https://www.youtube.com/watch?v=fqo4RXbmtAA
Herkesi gömmek eleştirmek tamam ama Haluk Görgün 'ü gömmek bence olmaz...
Şimdi yüklü olan bu satışlar 2019 kasım aralık 17 lerde de oldu.Yabancı satarsa satsın çok önemli değil.
Son yükseliş başlamadan önce İş bankası da fonlarından falan 15 altına çuvalla mal verdi sonra geldi nerelerden aldı.
Hiçbir mal "ucuzladı" diye alınmaz.
Ucuz olmak dönüş için yeterli değildir.
Ülkece öyle bir krizdeyiz ki, devlet savunma sanayinin gözbebeği şirketine ödeme yapamıyor. Kar kağıt üstünde. Kasa boş.
Bunların yönetimden gideceğine ve ülkenin tekrar ortak akılla yönetileceğine dair inanç oluşursa toparlanma başlar. Yoksa ucuzun da ucuzu vardır.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Bence asels bilançoyu sabırla bekleyen yatırımcının hayal kırıklığı ile düşebileceğininde altına düştü 1,60$ seviyesi destek için beklenen seviyeler zaten oralara yakın teknik olarakta bugün düşüşünün 9. gününü yaşarsa yükselme yönünde sinyaller oluşabilir, yok bugün artıda kaparsa 1,60-1,70$ aralığında alçak sürünmeye devam.
ASELSAN yabancı oranı 5 Mayıs 2022 % 33,35. 6 Mayıs 2022 % 31,76.
Fark % -1,59. (Kaynak İş Yatırım).
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
Eğer bu bitmeyen satışlar silkeleme amaçlı fake satışlar değilse, satanlar bu fiyatların bile yüksek olduğunu düşünüyor olabilir mi. Umarım fake'dir.
Yunus Şahin bilanço analizini yapmış ve tek iyi taraf yurt dışı satışlar , diğerlerinin hepsi kötü olduğunu söylüyor
https://www.youtube.com/watch?v=8nHXYWGqzVA
ky yine mallanmış AKD nin diğer kısmı alım 3.5 milyon lot , satış 98 bin lot
ha gayret bank ofun 6 milyon lot çıkışını karşılayacaksın
ben bu filmi sevmedim