En iyi yatirim gece rahat uyutandir..
Kisiden kisiye degisir..
Herkes icin oransal, niteliksel olarak farkli olabilir.
Pozisyonunuz sizi gece rahat uyutmuyorsa gozden gecirmekte fayda vardir.
Printable View
En iyi yatirim gece rahat uyutandir..
Kisiden kisiye degisir..
Herkes icin oransal, niteliksel olarak farkli olabilir.
Pozisyonunuz sizi gece rahat uyutmuyorsa gozden gecirmekte fayda vardir.
1249-880 = 369 TL
Zirveden düşünce oluşan fark. Her eve lazım olan 10bin lotu biriktiren birisi 3.690.000 TL zirveden zarar gördü bu sabah.
Enteresan.
Rahmetli Yaşar Hoca'nın sözüdür "Koç hisseleri satılmaz sadece alınır". Videosu da var ancak kim arayıp bulacak?
Tabii ki de kişilerin bakış açılarına göre bu değişir ama ben de aynı görüşteyim. 10dan 3e düşse ne olacak 20ye 30a çıkacak görüşünde oldum hep. Bu yüzden isterlerse 10da bire düşürsünler, ben almaya devam ediyorum.
‘Never bet against Koç Stonkz’ -Yaşar Reyiz
Haydi bakalım 2 Çinli dev daha geliyo,paradigmalar silbaştan değişiyor.
BYD'NİN ARDINDAN ÇİNLİ ÜRETİCİLERLE SÜREN YENİ ARAÇ FABRİKASI YATIRIMI MÜZAKERELERİNİN İKİSİNİ DE KAZANIRSAK ŞAŞIRMAM-DAĞLIOĞLU/CB YATIRIM OFİSİ
ÇİNLİ ÜRETİCİLERLE MÜZAKERELERİN KONUSU SIFIRDAN ARAÇ FABRİKASI YATIRIMI, HER BİR FABRİKA YATIRIMININ EN AZ 1 MİLYAR DOLAR ÖLÇEĞİNDE OLMASINI BEKLERİZ-DAĞLIOĞLU/CB YATIRIM OFİSİ
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kimsenin tadı tuzu yok bugün. Herkesin suratından düşen bin parça.
Hanımlar, beyler, baylar bayanlar merdivenden kayanlar, bayan değil kadınlar, lgbtiler, aseksüeller, sapyoseksüeller, fetişistler, bdsmciler, matureler, siyahiler, beyazlar, kızılderililer, çekik gözlüler, tundra iklimini sevenler, obabaşıları çeribaşıları saat 17.05 itibariyle Bizim Menkul'ün otomotiv sektörü raporu tüm ajanslara düştü.
Umarım yumuşak inişle düşmüştür. Tam 31 sahife tekmili birden, yatırım aracı kurumundan ısrarla isteyiniz.
Hesap ekranınızda Froto'ya tıklayıp Haberler sekmesine basınca orada göreceksiniz. İndir tuşuna basınca da otomatik olarak indirecek (donunuzu değil raporu, donları zaten 1 aydır indirdik, bu sıcak havalarda püfür püfür alttan esiyor)
Dikkata değer bi gelişme 2022 de otomobil satışı pazar payı sıfır, zero, 1-1=0 olan Çinli Çeri domates firması pastadan epey pay almış, %10 u geçmiş. Byd ne halt edecek bakalım.
Şükür ki hafif ticaride Fort hâla eski formunu koruyor,
Koc ayri bi kategori gercekten.
Kiymetini bilmek lazim.
20 TL bana yeter.
Fazlasini vermesini istemem, kotu zamanlar icin kasada dursun.
Nasilsa o para da bizim.
Demiştim düştü bak diyen gerzekler boş bırakmayın daha seri yazın.
benim için 30 küsür uygundur. 20 de kötü değil ama koçta para bitmez, paralarımız şirketin değil bizim kasamızda dursun bence.
Valla neşemiz artar ama ne kadar artar bilemem. 1200 den 800 e düştü. 400 liraya yakın 😄 Temettüyü 300 lira verse gülümserim, 400 de dişlerim görünür, 500 lirada sesli gülerim, 600 lira verse kahkaha atarım.
20 lirada Hulusi Kentmen gibi kaşlar çatık olurum
Teknik olarak 970-980'lere doğru tepki vermesi ve hafta kapanışını bu noktalarda yapması lazım yoksa aşağıda hem 100 haftalık ortalamasına hem fiboya göre 770 görünüyor. En son 4.5 sene önce pandemide test etmiş 100 haftalığı. Tekrar yoklar mı yoklamaz mı 1-2 gün izleyip fiyat hareketine göre alım kararı vermek gerekir diye düşünüyorum.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Sektör ülkemizde ve dünyada silbaştan değişip oyunun kuralları silbaştan yeniden yazılırken adapte olamayacak şirketlerin tarihin tozlu raflarında yerlerini alacakları önümüzdeki dönemi okumak ve öngörmek öyle teknik analizle falan olmaz.
Dünya son 10 yılda teknolojide kritik eşiği öyle bir aştı ki olmaz denilenler bir bir olmaya,yıkılmaz denilen kaleler yıkılmaya,değişmesi akla bile gelmeyen statükoların geçerliliğini kaybettiği ve bu sebeple sürdürülebilirlik kriterlerinin oluştuğu bir yer haline geliverdi.
Eskinin statükocu bakışları ile yaşanan devrimi anlayamayıp geleceği öngöremeyenler tarih sahnesinden silinip gidecek.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...90fde4f70d.jpg
30 lira temettüde 2 tur kulplu beygir döndürürüm.
Çin malı fordu toasoyu doas i çok fazla etkilemez
Fiyatlara aldanmayın
Bistteki bankalar hariç tüm kagitlar 1 yildir düşmek için çırpınıyor
Hükumet bofa üzerinden 1 yildir korkunç şekilde aciga satıyor hisseleri
Çin haberi çıkmasa yine düşecekler
Tayyibin ekibi 1 yildir düşürmeye çalışıyor hisseleri
Foreks Haber borsa açılış anketi sonuçlandı
06/08/2024 09:21:30
Foreks Haber tarafından analistlerle düzenlenen ankette, BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan tahmin 123,46 puan, ortalama tahmini ise 119,66 puan oldu.
Ankette, en yüksek beklenti 600,0 puan, en düşük beklenti -370,96 puan olarak gerçekleşti.
Bugün düzenlenen Foreks Haber BIST 100 endeksi açılış anketine 56 aracı kurum analisti katıldı; 47 analist pozitif, 9 analist ise negatif açılış tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber tarafından günlük düzenlenen BIST100 anketlerine katılmak isteyen yatırım uzmanları neslihan.koroglu@forinvest.com adresine başvuru maili gönderebilir.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
900 üzeri duramıyor bu kadar mı acizleştin ;)
https://shiftdelete.net/tesla-sahipl...orlara-geciyor
Ceyranlı arabalar geliyeahh, pilli arabalar geliyeahh, benzine mazuta artık para vermiyeceaaahzz, Tesla abiii yeaaa, Amerikalı yapıye beaaa. Al sana Tesla.
Yalnız yazıda kaynak yok, sanırım kaynak oturma organı.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...48909e6a5f.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...23eddb602c.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...34165157a6.jpg
Tüpraş son 7 yılın en güçlü 2 çeyrek satış miktarını gerçekleştirmiş. Darısı froto'nun başına. Koç şirketleri yine bilanço ve temettülerde önde koşuyor.
Bunun üzerine bilançoda cacık gelirse yandı gülüm keten helva derim. Bu işin sonu eregl ye benzemez umarım. eregl yi 2.5 doların üzerinden bir bıraktılar 2 sene önce 1.2 dolara kadar düştü. Bunda da 38 den bırakmış gibi duruyorlar şimdilik . eregl gibi yapmaya kalkarlarsa 20 doların altı bile olası. Bu bilanço ve sonbahar temettüsü önemli.
Pandemi kalkışından beri 200 günlüğün üzerinde. 200 günlük ise 840 larda falan. Bunun altına inip hemen toparlamazsa başka bir dünya oralar.
Ne demiş savunma bakanı Gizem Örge:
https://x.com/medyablok/status/1820771584979701845
Piyasa beklentisinin bile %20 altında net kar epey kötü oldu.
Net Kar: 5,976mnTL
Konsensus: 7,202mn TL
Satışlar düşmüş ama bilhassa favök ve doğal olarak net kar fena düşmüş.Esas faaliyet karı ise adeta çakılmış.
TMS 29 enflasyon muhasebesi etkisi yine pozitif çalışarak 10,5 milyar parasal pozisyon kazancı yazmış,bu reel bir kazanç değil ama net kar hanesinin zarar olmasını engellemiş.Yoksa 4 küsür milyar zarar yazacakmış şirket.
Maalesef daha yeni başlıyor.
Bilanço beklenene yakın geldi... Karda %19 luk bir gerileme var.. Kurun gitmediği düşünülürse normal.... Ben beğendim.. pd/dd değeri ve fk tarihi ucuz seviyelere yakın ..kar düşüşü bence fiyatlarda..sıkıntı yok... Artık ilk durak 1800 lere yolculuk başlar umarım..Tabi yarın piaysanın ne tepki vereceğini bilemeyiz... Günlük bakmıyorum olayalra..
Hedeflerde sapma yok, ben ona bakarım ;)
Şirket karın düşüş nedenlerini açıklamış....
[IMG]https://i.hizliresim.com/dfsz1nw.png[/IMG]
siz hep adetlerin de düşeceğini yazdınız ancak görülüyor ki adetlerde çok değişiklik yok , şirket adet beklentilerinde de değişiklik yok ... bilançoda net kardaki düşüş sn human ın belirttiği gibi bence de kura bağlı normal ...
kendi adıma döviz tutana kadar ford tutmaya devam ederim
1800 hareketi baslasin..
Bir de temettu haberi bekliyoruz TUPRS gibi..
Mateus rosemi acarim duty freeden gecerken aldigim.
Esas faaliyet geçen seneye göre resmen çakılmış yarı yarıya erime var.Geçen sene ki 3 aylık döneme göre ise daha fecaat
Ciro da bile düşüş var. Ne yazıkki kötü bilanço 3ç de de değişen birşey olmayacağını düşünürsek sonbahar temettüsü suratları epey bi ekşitebilir gibi duruyor . DUDU sonbahar temettüyü pas geçebilir diye şerhimi koyim ben. Sonu gitgide eregl ye benziyor sanki.