Bugün Webster yok forum sessiz dediği gibi oldu :)
Printable View
Bugün Webster yok forum sessiz dediği gibi oldu :)
önemli olan, sesli veya sessiz olmak değil. faydalı paylaşımların olması üstadım. bazan onlarca sayfa okuyoruz, işe yarar bir paylaşım olmuyor. atışmalar, tutuşmalar, laf atmalar. bunlara hiç gerek yok. şurada hepimiz, çoluk çocuğumuzun rıskını enflasyona yem etmeme mücadelesi veriyoruz. kırıp dökmeye hiç gerek yok, çünkü hepimiz bir diğerimizden bir şeyler öğreniyoruz, selamlar
Malesef üstadım bugünü boş geçmeniz gerekecek veya bugünün getirilerini koyun %100 gerçekleşmiş gibi gözüksün tablonuzda :) Şaka bir yana googlefinance'da istenilen tarihte kapanış değerleri alan bir formül varmış ama ben çalıştıramadım. Bir kolon daha ekleyip deneyecektim olmadı.
Toprağın altından çıkarmak, hazır kurulu tesisler dünya da. Gidip bilmem kaç km uzaktaki kuyruklu yıldızdan getilirmek ons başına daha maliyetli olacaktır. Belki 50 sene sonra ucuza getirirler. Biraz şeye benziyor fabrikası olmayan togg otonun mercedesi bitirecek olmasına inanmak gibi
Yabancılar 200 milyon dolarlık hisse almış geçen hafta :)
Tabloda gözüken hisseler ile gerçek çok şaşıyor.örneğin dün eid artı 0.30 gözüküyordu eksi 0.25 geldi.
bu şaşma, gayet normal. çünkü getirilere geçtiğimiz ay sonu gönderilen tablo üzerinden bakılıyor. oysa aradan neredeyse bir ay geçti ve portföylerde ister istemez değişiklikler olmuştur ve bunları ancak gelecek ayın 6'sında falan bildirdiklerinde göreceğiz. bunlar, ancak tahmin yapmaya yarar. değişiklik fazla olduysa alâkasız sonuçlar dahi gelebilir
bu gün bir miktar tcd satmak için 12.50'de ziraat uygulamasını açtım. parolamın süresi dolmuş. onu değiştirirken birkaç kez parolayı kabul etmedi. parolayı değiştirdim, bu sefer de ekran okuyucu tutukluk yapıp sustu. sonra telefonu aç kapa falan yapıp tekrar işlem yapmaya kalktığımda son adımda saat 13 oluverdi ve satamamış oldum. inşallah hakkımda hayırlısı olmuştur, bol kazançlar dileğiyle
MPS tabloda 2.5 dayandı hayırdır inşallah :)
Uzun zaman sonra yarın olsa da şu değeri görsek moduna girdim. Zira tcd 300 milyonu geçince endeks Fonu modunda takılıyor.
Tcd ne durumda artıya geçti mi?
Bu güzel ve faydalı tablo için admustafa üstada, şahsım adına ayrıca teşekkür ederim.
Daha önceden fırsatım olmamıştı..
Merhaba Sn.R.lucas.
1. Fon sepeti fonları içerisinde birkaç çeşit fon bulunduran fonlardır. Yani bir nevi size hazır fon portföyü oluşturulmuş şeklinde düşünebilirsiniz.
2 - Valörün 3 gün olmasının nedeni içerisinde bulunan en yüksek valörlü fonun valörüne eş olmasını sağlamak içindir.
3- GPG'nin daha öncesiyle karşılaştırısak eski performansı yok gibi geliyor bana. Hele birde endeksteki son harekete eşlik edememesi bende olumsuz izlenim oluşturdu. Ama Eral Bey'in mevduat üzeri hedefine uygunmu getirisi uygun.
meteorlardan altın ve diğer bilimum değerli maden getirme olayı neredeyse 10 senedir gündemde fakat oraya gidecek ve o altını çıkarıp getirecek teknolojilerden henüz çok uzaktayız yakın olsak bile çıkarılacak madenin maliyetini kat kat aştığı söyleniyordu.
Üstadım bende iki hafta önce Perşembe günü alım emri verdiğimde iptal edilmiş şekliyle görmüştüm Cuma günü tekrar alım emri vermiştim bir gün öncesinin daha düşük fiyatından alım gerçekleşmişti. Umarım sizede daha yüksekten satış fırstı oluşturur bu durum. Bol kazançlar :)
Rica ederim. Bol kazançlar :)
satış sağlam gelecek gibi bu saatlerde başlamazdı genelde
TCD için tehlike çanları çalıyor diye daha önce de yazmıştım 4 ay önce 30 milyonu yöneten TCD bugün 350 milyona aynı getiriyi sağlamaya çalışıyor
Özellikle son 15 günde bu tez daha da güçlenmiş görünüyor
TTE MAC EID bunlar getiri anlamında TCD yi geçtikleri gibi birde stopaj avantajına sahipler
Ben TCD yi uzun süre tutmayı düşünüyordum ama 1 yıl elimizde tutsak bile buna % 10 stopaj ödeyeceksek bir anlamı kalmıyor
TCD özelinde 1 yıl dan fazla elimizde tutma kaydıyla stopaj ödeyip ödemeyeceğimiz halkında net bir bilgisi olan var mı?
Herkese bol kazançlar dilerim.
Bu borsanın da her boka bi bahanesi var.nerden bulaştık bu pisliğe bilmiyorum.mevduattayken kafam rahattı.
GÜN SONU Bist Tahminlerini alalım mı? + kapatır diyen var mı?
Bu arada cds 237 olmuş. Şu virus olayı bitince tekrar kaldığımız yerden devam ederiz
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bist az miktarda eksi kapasa bile çoğu hisse yoğun fon nerdeyse %+1 lerde. Kanımca iyi bir gün.