rekor faiz diyorlar ya gülüyorum. hadi %27 verse anlayacağım. mevcut faizler ancak DİLENCİ faizi olur.o faize razı olmak için iyice düşmüş olmak gerekiyor.
Printable View
Ama şunu da belirteyim, hep söylüyorum eğer faiz %27 ye çıkarsa ben o topa girmem. Zira %27 faiz ile resesyon altında dahi para arzı belirli sınırlar içinde tutulamaz. Bu da enflasyon ve dövizin artışının %27 'den çok daha fazla artması zorunluluğunu getirecektir.
*O durumda dolarda yükseliş kaçınılmaz olur*
Dövizin %40-50 vuracağı kesin bir durumda neden %27 faize razı olayım. Bence en iyi yük devenin taşıyabileceği yüktür. Çölün ortasında deveye taşıyamayacağı yükü yüklemek her bakımdan zarar getirir.
beyler dxy tobonun farkındasınız değil mi?
zaten gerçek enf +4 puan min. %27 yapıyor.bu 27 net olmalı stopaj eklersen o zaman %31 mevduat faizi olur. Bu söylediklerimde hiç abartı yok,bu rakam verilirse TL mevduatçı ancak parasını eritmez.dolarında kısmen önünü alır bu faiz. 90'lı yıllarda faiz ve dolar şok krizler hariç benzer getirilere sahipti. bu dengeyi sağlamak gerekiyor. inşaat işleride bir 10 yıl durur artık ama bundan bize ne?
Enflasyona endeksli tahvile 1 kuruş yatırmam. Tahvildeki tüm durasyon hesaplarını ve kazançlarını riske atan bir opsiyon enflasyona endekslemek. Ayrıca borç verdiğim kurumun hesapladığı bir oranla neden borcun faizini güncelleyeyim. Şaibeli olmasa da kabul etmem.
Kitap Yoksa Ruhsat da Yok! Belediyeden Okumaya Teşvik Eden Uygulama
https://onedio.com/haber/kitap-yoksa...ygulama-791760
BİST'in en iyi balonu Aselsan, çok canlar yakacak. Bu filmi EGHOL ile gördüm.bu arada EGHOL ler hala duruyor.
Yazılacak çok şey var ancak forum kuralları ve bayan olmanız sebebiyle kısa kesiyorum.
Siz fiziki dolarınızı aldığınıza göre , yaşayacak bir vatanda henüz ayarlamadıysanız ayarlayın ve arkanıza bakmadan bir daha gelmemek üzere terkedin ülkeyi.
Bizi de merak etmeyin bu ülke neler gördü gerçirdi sizin gibilerin daha bol olduğu dönemlerde dahil olmak üzere..
Ve hepsinin üstesinden geldi ...
http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarla...iri-3-2060812/
bak herkes bir şeyler yazıyor
Yılmaz Özdil'de olup biteni yazmış.
sen de yaz..
Bu arada Londradan Gelen Bakan Bey ;ËœAltına dayalı tahvil mevduattan daha cazip"
Nuray BABACAN/ANKARA
http://www.hurriyet.com.tr/altina-da...cazip-40620500
Bu arada SHORTçuların tatlı günlerde özellikle sözde ekonomi kanalı Bloombergde her hafta bir müjde verilirdi, en güzeli
BİG MAC Hesabına göre
" Big Mac'e göre TL doların yarı değerinde "
masalıydı...
ne çabuk NOSTALJİ oldu (tühh bee...)
Bilmem kaç tane darbe, kaç tane kriz, kaç tane doğal afet atlattık.
Yönetimden her zaman şikayet ettik.
Belki bu kadarını da görmedik ve umarım bir daha görmeyiz.
Tamam da.
Bu ülke bizim.
Canımızla bizim.
Çünkü canımız bizim.
Parçalanması ve dağılması gibi bir şeyin rüyası bile dayanılmaz.
Öyle bir şey için dolar alarak hazırlık yapmak için kısaca ifade etmeye çalıştığım duygusal bağların olmaması gerekir.
Benim var.
Bu başlıktakilerin de olduğuna adım gibi eminim.
Sürçü lisan olmuştur.
Öyle umuyorum.
Acı, gözyaşı, fakirlik bunların hepsini anlayabilirim..Fakat dağılma, parçalanma mümkünatı yok..olmaz, olamaz..
Bazıları buralarda çok endişeli iken Cizre, Sur vb. ayaklanma denemelerinde aynı şeyleri düşündüm ve yazdım..fazla uzatmadan aşağıda daha önce yazdığım hikaye-benzetmeyi affınıza sığınarak tekrar yazayım:
sn. banucan o yazıda ülke için bölünme temennilerini belirtmemiş. bu bölünme durumuna karşı aldığı tedbiri söylemiş. gayet de mantıklı. fiziki para, değerli maden biriktirilebilir tabiki. ha ben inanmıyorum öyle birşey yaşayacağımıza. türkiye 80 milyonluk büyük bir ülke. bizim yaşayacağımız sorun diğer devletlerin sorunu olacaktır.
bu refleks de yeni çıktı, kendini garantiye almak isteyenler hain, fetöcü, ülkesini sevmeyen oluyor. dolar, altın saklamayanlar en büyük vatansever oluyor. yapma ya? biz de yedik :)
Sayın forumdaş elbetteki her koyun kendi bacağından asılır. Gemisini kurtaran kaptan falan filan. Ancak yaşayacak bir ülkeniz kalmazsa ne kadar paranız , altınınız olursa olsun siz göçmen olursunuz.Aynen zengin suriyelilerin burdaki hali gibi. Onlar hep Suriyeli olarak kalacaklar. Bu ülkede üvey evlat olacaklar. Lütfen yazıları yazarken sadece şimdiyi düşünerek yazmayalım. İlerisini de düşünerek çoluğumuzu çocuğumuzu düşünerek yazalım.Hiç bir zaman sizin gibi düşünenleri fetocu ,hain,şu bu olarak etiketlemem. Ayrıca sizleri çok iyi anlıyorum. Çok kızgınız hep beraber. Ülkeyi bu hale getirdiler diye.Bir tek kızım var ve üniversitede asla bu ülkede okumam gideceğim diyor. Bu benim nasıl içimi acıtıyor anlatamam.
Hepimiz sadece kendimizi kurtarırsak maalesef haklı çıkacaksınız. Yaşayacak bir ülkemiz kalmayacak. O nedenle lütfen burada sadece kendimizi kurtarırız gerisi bizi ilgilendirmez demeyin.
Gene heyecanlandı...
sn. feray elbette hepimizi ilgilendirir. kesinlikle ben kendimi kurtarırım ne olursa olur gibi bir düşünceye destek vermiyorum. bu bir tercihtir. yatırım biçimi vatanseverliği göstermez bence.
ben avrupa'nın hemen hemen yarısını dolaştım, orada birkaç hafta gözlemleme imkanım da oldu yaşamı turist olmanın ötesinde. normalde çok milliyetçi damarım yoktur. fakat cidden türkiye insanıyla ve coğrafyasıyla benzersiz. bunu orada daha fazla yaşıyor insan. yani siyah saçlı birine yaklaşımları ve bakışları bile değişik. avrupa seçimlerinde faşist sağ partilerin yükselmesi hiç şaşırtmadı beni. ben oraya kaçanları pek anlayamıyorum.
bir kaç yıl önce ben de bir şekilde buralardan kaçıp "batı medeniyeti"ne gitmek istemiştim. ama ben bu ülkeye ve insanlarına borçlu olduğumu anladım. arap yarımadası'ndan ortaasya'ya, avrupa'nın pek medeni şehirlerine kadar bir çok yer ufkumu açtı ve atatürk'ün dediklerini daha iyi anlamama yardımcı oldu.
ne olursa olsun, şu an hükümetten şikayetçi de olsak aslolan devlettir. zamanı geldiğinde tarihsel çarklar fetö misali onları da harcayacak
Hazinenin 3. tahvil ihalesi sonuçlandı...
Gördüğüm ortalama faiz geçen seferki ihraca göre asgari ortalama 0,50 puan arttı...
giderek daha da pahalı borçlanıyor devlet...
faiz artmasına rağmen hazine 2 günde 19 borçlanması gerekirken 12 kusur borçlanmış
KK: "gel kardeşim seçimleri erken yapalım". pas diye buna derim. ikinci bahçelimiz hayırlı olsun. dolarıda artık kimse tutamaz.
Büyükşehirlerde ortalık karışık ya...
Kılıçdaroğlu aklınca uyanıklık yapıyor.
Kaçın kurası onlar.
yerler mi? :)
Şimdi çıkar yanıt verir bu komik teklife...
Kasımpaşa usulü:
-Anan güzel mi?
Der mi?
Der....
Usd/try 3,7188 +0,0024 +0,06%
eur/try 4,3748 +0,0070 +0,16%
İş Yatırım: Dün ve bugünkü ihalelerde hazine *16.3 milyar TL* borçlanmaya çıktı.
Çoğunluğu rekabetçi olmayan tekliflerle (yükek faizli tekliflerle) karşılanan ihalede hazine *14.7 milyar TL* borçlanabildi.
İlk defa tahvillerin rekabetçi olmayan oranlarla karşılanmasına rağmen hazine borçlanma hedefini gerçekleştiremedi. 1.4 milyar TL eksik kaldı. Tahvil faizleri yükseldi.
Bu kadar hevesle çıkarsan borçlanmaya, faiz lobisini azdırırsın...:)
Piyasa aslında neden elinde yeterli nakit varken hazinenin ön gerdirmeli bir şekilde erkenden yüksek borçlanmaya gittiğini anlamaya çalışıyor. Ve anlayamıyor veya anlamamış gibi gözüküyor.Anlayamadığı mevzuda da teklif miktarını düşürüyor faizi yükseltiyor.
Tahminin hazine şöyle düşünüyor; faiz lobisi nasılsa azacak ve bir azma kapasitesi var (diyelim ki 100 birim) , hazine de ben bu azma kapasitesinin 20-30 birimini önceden emeyim, daha sonra bu nasılsa allahın emri azacak, ileride azdığı zaman 100 yerine 70-80 birim azabilsin 100 birim azıp başıma bela olmasın diyor.
Sn derinlikler buraya A1 A2 A3 ler koyardı.....
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hazine bu kafayla giderse en geç ocak ayında TL diye bir şey kalmayacak. hem düşük faiz ver hemde borçlanmayı bekle,YEMEZLER.faizi arttıracaksın faizi %27 yapacaksın, daha sonrada her üç ayda bir 10 puan arttıracaksın. 2018 sonu %60 yapacaksın faizi. 2019 sonuda %100 vereceksin. Biz dolarcıların şartları bunlar,İŞİNE GELİRSE.
o zaman enflasyon %100 olur. Dolar da enflasyon oranında artar. Yani sizin dolar hiç bir şe yaramaz. söylemedi demeyin sonra.Bunlar 2001 öncesi politikalar. O noktaya gelmesini biz iş yapanlar isteriz ,çünkü enflasyon ortamında para kazanmak kolaydır. Ama rantiye istemese bence iyi olur. Çünkü enflasyon ortamında dolar veya mevduat hiç işe yaramaz. çünkü para sürekli daha fazla değer kaybeder.
Hazine içborç ödemesinden daha fazla borçlanarak aralıkta beklenen FED faiz artışı sırasında ki kargaşaya eli kuvvetli girmek istiyor sanırım.Eğer fed faiz arttırdığı zaman hazinen daha az paraya ihtiyacı olursa faiz konusunda daha rahat olabilir.