Bende de aynı heyecan var gider ayak bir güzellik yapsa yfv. Sn. Sulo akşam heyecanımızı giderir
Printable View
Newstr ustad
Garanti marj koyuyor ama bazi bankalar koymuyor
Ben artik vakiftan aliyorum
Sifir marjla
İşbank yüzde8 ile repo yapıyor mesela
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tacirler'de hesap açsak ve bir miktar da kredi tanımlansa... T+1 valörlü bir fon almak istersek hesapta para olmasa da alabiliriz diye anlıyorum.
Pazartesi günü sattığımız hisse senedinin takası çarşamba günü olacak ve para çarşamba günü hesaba yatacak. Bu durumda salı günü T+1 valörlü bir fon alış emri verebiliyorum. Bankadan fon alış işlemi yaparsak parayı hesapta görmeden işlem yapılamıyor. Hesaptaki parayı da %8 vs gibi düşük bir oranla repo yapıyor banka.
Bist ucuyah
Tcd cosacak sanirim
29 Ağustos Perşembe 14:34 YURT İÇİ YERLEŞİKLERİN DÖVİZ MEVDUATLARI 23 AĞUSTOS HAFTASINDA 1,6 MİLYAR DOLAR AZALDI
29 Ağustos Perşembe 14:30 YABANCILAR 23 AĞUSTOS HAFTASINDA 132 MN DOLARLIK DİBS, 231 MN DOLARLIK HİSSE SATTI
Evet bendeki işleyiş o şekilde. Hesabınızda boşta nakit olmasada fon takasının gerçekleceşeği gün fon veya hisse senedinden gelecek para kadar alım yapabilirsiniz. Fazlasını da yapabilirsiniz fakat bu durumda hesabınız eksiye düşecektir onun faizini ödeme durumu olacaktır.
Bugün hisse satış emri girersem, T+2 süresiyle, param ne zaman hesaba geçer ?
Pazartesi mi ?
Sirf eft ucretsiz diye yillardir vakif kallaniyorum.sadece fon icin dusunursek araci kurumlarin (tacirler olabilir)onemli bir avantaji varmi?
Şubesiz bankacılık adı altında bankalar arasında rekabet olmuştu, bu vesileyle EFT/havale, kart ücreti gibi ücretlerlerden çoğumuz kurtuldu. Buna benzer olarak aracı kurumlar arasında rekabet olsaydı çok iyi olurdu.
Şu anda Tacirler aracı kurum olarak iyi gidiyor , daha iyi aracı kurum çıkarsa hesabımı oraya taşırım.
Aracı kurumlarda öncelik EFT ücreti olmaz ,
Rekabetleri genelde en başta komisyon
oranları ,
ücretsiz veri terminali hediye etmeleri ,
Müşteriye kullandirilan kredi faizlerinin uygun olması,
Emir iletim hızları (mili saniye cinsinden)
Her zaman ulaşabilinen bilgili bir müşteri temsilcide varsa tamamdir .
Aracı kurum kullanılar genelde borsada işlem yapan yatirimcilardir.
O kisilerde genelde hesaplarından çok az para çekerler
O yüzden aracı kurumlarin uygun hizmetlerini sıralanirsa eft ücretleri ilk sıralarda yer almaz.
Bol kazançlar....
Arkadaşlar herhangi bir fonun geçmiş X günündeki fiyatını nereden nasıl öğrenebilirim?
Tefas sitesindeki Tarihsel Veriler kısmından öğrenebilirsiniz:
https://www.tefas.gov.tr/TarihselVeriler.aspx
Vk6 cosmus
25.1
Referans faizimiz var artık. TLREF oluşturulmuş.
http://www.cumhuriyet.com.tr/amp/hab...mpression=true
GPG günü tahminen yüzde 0,21 Ağustos ayını yüzde 2,6 değer artışı ile 1,2596 seviyesinde tamamladı