Sayfa 958/1001 İlkİlk ... 458858908948956957958959960968 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 7,657 - 7,664 arası.

Konu: PARA PİYASASI FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Kartal Yazıyı Oku
    Tacirler'de hesap açsak ve bir miktar da kredi tanımlansa... T+1 valörlü bir fon almak istersek hesapta para olmasa da alabiliriz diye anlıyorum.

Pazartesi günü sattığımız hisse senedinin takası çarşamba günü olacak ve para çarşamba günü hesaba yatacak. Bu durumda salı günü T+1 valörlü bir fon alış emri verebiliyorum. Bankadan fon alış işlemi yaparsak parayı hesapta görmeden işlem yapılamıyor. Hesaptaki parayı da %8 vs gibi düşük bir oranla repo yapıyor banka.
    Evet bendeki işleyiş o şekilde. Hesabınızda boşta nakit olmasada fon takasının gerçekleceşeği gün fon veya hisse senedinden gelecek para kadar alım yapabilirsiniz. Fazlasını da yapabilirsiniz fakat bu durumda hesabınız eksiye düşecektir onun faizini ödeme durumu olacaktır.

2.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Ek
    InvestAZ eft ücretsiz
    Komisyon 10 binde 5
    Hesap ücreti vs yok
    Az önce aradılar. EFT ücreti sizin gönderdiğinizde yok, para çıkışı için 10bin tl altına 8 TL eft ücreti kesiyor. Yine Tacirler en iyisi şu an.

3. Bugün hisse satış emri girersem, T+2 süresiyle, param ne zaman hesaba geçer ?
    Pazartesi mi ?

4. Sirf eft ucretsiz diye yillardir vakif kallaniyorum.sadece fon icin dusunursek araci kurumlarin (tacirler olabilir)onemli bir avantaji varmi?

5.  Alıntı Originally Posted by Sulo Yazıyı Oku
    Az önce aradılar. EFT ücreti sizin gönderdiğinizde yok, para çıkışı için 10bin tl altına 8 TL eft ücreti kesiyor. Yine Tacirler en iyisi şu an.
    Şubesiz bankacılık adı altında bankalar arasında rekabet olmuştu, bu vesileyle EFT/havale, kart ücreti gibi ücretlerlerden çoğumuz kurtuldu. Buna benzer olarak aracı kurumlar arasında rekabet olsaydı çok iyi olurdu.

Şu anda Tacirler aracı kurum olarak iyi gidiyor , daha iyi aracı kurum çıkarsa hesabımı oraya taşırım.

6.  Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Sirf eft ucretsiz diye yillardir vakif kallaniyorum.sadece fon icin dusunursek araci kurumlarin (tacirler olabilir)onemli bir avantaji varmi?

Çok haklısınız. İlk zamanlar yatırım hesabımı sadece hisse almak için açmıştım. Şimdi ise gelişen piyasa koşulları nedeniyle amacım fon oldu. Gelecek yıl ne olacağı belli değil. İlkesel olarak dinamik, ucuz bir yatırım hesabı ararım.

Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Bugün hisse satış emri girersem, T+2 süresiyle, param ne zaman hesaba geçer ?
    Pazartesi mi ?
    13 u gectigi icin sali 14.30 da gecer

8.  Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Bugün hisse satış emri girersem, T+2 süresiyle, param ne zaman hesaba geçer ?
    Pazartesi mi ?
    2 olan işgünü sayısı. O yüzden salı hesabına geçer

Sayfa 958/1001 İlkİlk ... 458858908948956957958959960968 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •