Düşüncem,
İnkâra devam.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Fed akşamına şort girmek de ne bileyim.
Dünya genelinde ve EMlerde satış dxyde güclenme bekliyorum.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tarihte ilk...
Bu gün yine 7662 yeni cetonla toplam ceton 609161 e ulaşmıştır...
Fed'ten süpriz bir karar çıkma olasılığı olabilir mi acaba....? (!)
Dow -400'leri gördü..
34000 seviyesinde tutunmaya çalışıyor...Altı uçurum...
Merhaba Dostum,
Sayım normal devam ediyor. Sadece 5.3.3.5.4 bitti diye düşünmüştüm erken bir etiketleme ile ama bitmemiş. Şu anda 5.3.3.5.4.c yaptığını düşünüyorum. Eğer bu doğru ise FDOW'da 32033 seviyesinin kırılmaması gerekir.
Eğer kırılır ise 5.3.3.5 başarısız bir 5. dalga ile 34800 seviyesinde bitti diyeceğiz ve şu anda yaşanan düzeltmenin 5.3.4 düzeltmesi olduğunu ve 31188 seviyesinin kırılmaması gerektiğini söyleyeceğiz. (Bu ilk zorlama sayım olacak eğer gerçekleşirse). Bu durumda 2 ana zirvemiz kalmış olacak.
Eğer düzeltme derinleşir ve 31188 de aşağı kırılır ise ikinci aşırı zorlama sayım gerçekleşiyor, 5.3 bitti diyecek ve bu düzeltmenin 5.4 düzeltmesi olduğunu ve 29180 seviyesinin kırılmaması gerektiğini söyleyeceğiz. Bu durumda geriye sadece 1 ana zirve kalmış olacak.
Eğer düzeltme çok daha derinleşir ve 29180 de aşağı kırılırsa ise ultra zorlama sayım gerçleşiyor, 5 bile bitmiş deyip, Dow'un cenaze namazını kılıp diplerden dip beğeneceğiz.
Şimdilik gözümüz 32033 de. Bu seviye aşağı kırılmadığı sürece normal sayım (ilk satırlarda verdiğim) devam ediyor demektir.
Bir konuya değinmek isterim. Sn İndregandi'nin değeri Voborsa'da iyi bilinirdi ama burada pek anlaşılmadı. Söylediği ana konu yeni zirve gelse bile artık short sezonunda olduğumuz idi. Ben de bunu 5.3 dalgasından itibaren teminat sağlam tutulup short biriktirilir diye yazmıştım. Sebebi şimdi anlaşılmıştır. Bu saatten sonra herşey mümkündür ki bunu da dün yazdım.
Fed, IOER olarak bilinen rezervlere ödenen faiz oranını ve ters repo faiz oranını 5 baz puan artırdı. IOER faiz oranını yüzde 0,10'dan 0,15'e çıkaran Fed, ters repo faiz oranını da yüzde 0,0'dan yüzde 0,05'e yükseltti.
Fed'in açıkladığı "Ekonomik Projeksiyon Raporu"na göre, bu yıl ve gelecek yıl için faiz tahminleri bir önceki raporda olduğu gibi yüzde 0,1 seviyesinde kaldı. Fed yetkilileri 2023 sonu için faiz tahminini yüzde 0,1'den yüzde0,6'ya yükseltti
yarın bizim MB de faiz indirirse tadından yenmez olur yani... :he:
Yarın değil ama temmuzda kesin bence...Yine de belli olmaz bunların işi...
Dolar ne olur Alllah bilir artık...
Enflasyonun yaz aylarında düşmesini bekliyorlar ama bu yıl öyle değil, kısıtlamalardan etkilenen bir çok özellikle hizmet sektörü inanılmaz zam yaptılar..
Artı dünyadaki emtilardaki yükseliş inanılmaz etkiliyor/etkileyecek piyasayı.
Tüik'i bilemem tabi...
Tüik nereden fiyat alıyor bilmiyorum, ama aldığı yerleri açıklasalarda insanlar gidip oradan alışveriş yapsa...
Ya da kendi bir market zinciri açsa fena olmaz..
Sabah dolar düşer, abd vadeliler + açar..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ülke gerçekleriyle alakasız biçimde dolar artıyor yine..çok enteresan..neeee..hahahaaaa..
necmettin batırel ve karabatak bu işi çözer.. dolar bu kadar artmamalıydı..neden düşmüyor bu 5 li 6 lı seviyelere.. en ideali tabii uzun vadede 2.60-2.80 aralığına yakınsaması..evet..
şak 10 milyar dolar.. şak bir 10 milyar dolar daha..millet şaşırır.. bir 10 milyar daha.. sonra dolar düşer..hahaha..
evet temelde onun söylediğini yaptılar.. ama bunlar (merkez ekibi) biraz da olsa mürekkep yutmuş tipler olduklarından "con ahmet'in devridaim makinesi" başlıklı yazıda (kerim rota) açıklandığı gibi biraz alengirli yaptılar bu işi.. ve miktar 128 milyar dolardı.. daha yüksek.. necmettin batırel 20-30 milyar dolarda işi bitiriyordu..
Arka kapıdan bitirdiler işi...Kamyonu dayamışlar MB'na ..kaba ifadeyle...
Bence bu işin şakası yok, yakın bir zaman sonra faizleri hiç tahmin etmediğimiz yerde görebiliriz..
Umarım çok büyük tavizler vermiyorlardır arka kapılar arkasında.....
Birazdan powel çıkar valla billa sonsuza kadar faiz artırmayacağız, bokunuzu yiyem dowu satmayın der. Her şey süt liman olur.
Dansöz dow birde artıya geçiyormuş amma olur ha.. iyi basıyor yukarı yemleme değilse..
Yarın büyük ihtimal en alltaki kırmızıya dokunacak..(1400-1420)...Bugün zaten biraz daha yaklaşmıştı...Biraz alta kayması olası ama çok fazlası sıkıntı olur.
Şahsen biraz geri çekildikten sonra orta bandı yukarı kıracağını düşünüyordum...Eğer gözünü aşağı koyarsa daha önceki dibi aşağı kırar..(1256)
Ne kadar oyalanırsa o kadar kötü bence..
ben olsam şaakk 100 baz puan faizleri düşürürdüm sonra şaakkk 100 baz puan da önümüzdeki ay düşürürdüm sonra şaaaakkk 9 milyar TL basıp piyasadan 1 milyar dolar toplardım sonra şaakkkk 10 milyar daha basıp 1 milyar dolar daha toplardım şaakkk şaakkkk bitti gitttii lannn bırak derdim eehhhh eeeyyyyyy gülerdim dağılılıp giderlerdi
Eeee yarın için fikriniz nedir?
korkarım 1 dolar 1 euroya 1 sterline yenileceğiz böylece üçlü oldu yani tripod değil mi kardeşlerim bunlar illümünati dış güç bunlar biz yorulup uğraşmayalım Allah bize tuzak kuran dıj güçlerin belasını versin amin boş geçmeyelim az çok demeyelim :oleyo::oleyo:
Dünyada en diri ve güçlü duran iki endeks var bence...
S6P ve DAX
DAX'tan bir kaç senet grafiği paylaşıyorum..
Buna bakınca bizdeki bankalar gözüme çok pahalı gözükmeye başladılar..
https://i.hizliresim.com/17twcy3.jpg
2008 krizinden sonra Deutche Bank iflah olmamış...
Bunlarda başka farklı senet grafikleri..;
https://i.hizliresim.com/mbosmg5.jpg
Senet 20 yıldır sürünüyor..
https://i.hizliresim.com/k61kufp.jpg
https://i.hizliresim.com/4kdu0ud.jpg
https://i.hizliresim.com/919s2pw.jpg
Yazılım firması..
Sanayilerle yürümüş kısaca...Uzun yıllar sürünen başka sirketlerde var orada...
. Bugun Goruntuyu begenmeyince viopta onsu 10 dolar zararla kapattik. iyi yirtmisiz.
Pala pustu yine dunyayi ters koseye yatirdi.
Gun boyunca hic ekrana bakamadim . Bugun altindaki dusus icin bir haber felan varmi ?
Likiditeyi azaltmakta kullandıkları ters repo faiz oranını arttırmışlar, DXY roketledi, bugün FED den gelen açıklamalar şimdilik aynen devam edeceğiz değişen bir şey yok gibi şeyler, US10Y ya bu yüzden düzeltmesini bitirdiği için veya DXY ile korole kalarak arttı. Altın da dolayısıyla sert sarktı...
DXY hareketini bitirmek üzere, muhtemelen XAUSD 1840 lara kadar tepecek..
Yarın veya devam eden günlerde borsaların sert düzeltme ihtimali var....bence tabi...bu da bütün bunların hareketine senkronize olur..Hazır grafiğim yok ama DJI 2000 puan sarkabilir, belki geçiştire de bilir, hep yaptığı üzere...
Tesekkurler Diger baslikta sayiminizi gordum ordan yazacaktim buraya cevap vermissiniz
1810 bekledigim rakamlardi 1750 maliyetli var elimde ama ustten ve alttan al dusunmedim . aksine 1810 lardan ilave yapacaktim yalniz altin ile birlikte gumusunde 26 lara dogru bir geri cekilmesini beklemekte idim o biraz kisa kaldi
Bundan dolayi ekleme konusunda kararsiz kaldim .