Hz. İsa'ya sormuşlar,
Ölü diriltmekten daha zor ne olabilir?
*
Demiş ki,
"İfhamu men la yefhem" yani "Anlamayana, anlatmak."
Kapitalizm denilen lanet kirli kanlı düzen yerin dibine batsın.Milyarlarca yıl önce bir dizi tesadüfler sonucu oluşan dünyamızda bir avuç insan (yerküreyi mahvederek üstelik) gezegenin bütün nimetlerinden yararlanırken milyonlarca insan açlık ve sefalet içerisinde yaşıyor ölüyor ölümü bekliyor.Afedersiniz köpek gibi çalışıp yazın ailemizle bir hafta tatile çıkmak için elli tane siteye girip en ucuz tatili nasıl yaparız ona bakıyoruz.Tatil bu tatil 360 gün çalışıp 7 günlük tatil yeri bulmak için insan bu kadar stres yaşayıp bütçe düşünür mü?
Dudu abi bu yazılar da yanlı bence muratoğlu hesabı
neden 2010-2014 para bolluğu baz alınıyor neden min. 2018-2022 pandemi ve sonrası kıyaslanıyor
ayrıca günümüzü kim gelirse gelsin kıyaslamak doğru olmayacak ülkemizde değerli TL var ve dolar faizi yüksek. dönemleri kıyaslamak mantıklı gelmiyor bana dolar faizinden fazla para üretecek sektörler ve şirketler ve öngörülebilir bir parite olmalı neticesinde
2010-2014 zamanı çok mantıklı iş yapmanıza gerek yoktu para gelmesi için. babacan'ın çok övünmesine de gerek yok yani 2010 öncesi içinde.
Saygılarımla.
Temel de yatan asıl sorunun eğitim den kaynaklandığını düşünüyorum.
Çocuk yaşta ezbere başlayıp eğitimin asıl gayesinden uzaklaştığımız sürece bir arpa boyu ilerleyeceğimizi zannetmiyorum.
Eğitimin ders kitaplarını ezberleyip sınava girip sınıf geçmek olmadığını öğrendiğimizde ilerlemeye başlarız.
Eğitim asıl gayesi kişinin problem çözerek sorunlarla baş edebilen bireylerin yetişmesi gerekirken.
15 /16 yıl eğitim alıp bunca yılın karşılığınca çıkan sonuçlara baktığımızda üzücü sonuçlar görüyoruz.
Eğitimin kalite yetersizliğinden bahsetmiyorum daha. O başka bir konu....
Acemoğlu nun belirtiği gibi bizde her alanda ve her kademe de ki yöneticilerin kalitesizliği ve yetersizliği ilerlememizde engel oluşturuyor.
Bu durum geçmiş zamanda da böyleydi.