Sayfa 193/1003 İlkİlk ... 93143183191192193194195203243293693 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 1,537 - 1,544 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Hocam yorma kendini, anlamak istemeyen anlamıyor.
    Hz. İsa'ya sormuşlar,
    Ölü diriltmekten daha zor ne olabilir?
    *
    Demiş ki,
    "İfhamu men la yefhem" yani "Anlamayana, anlatmak."
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Bi de eczacı bayan arkadaşı çok kazanıyormuş:-)

Adam hep bayanlardan örnek veriyor, sapık mıdır nedir? :-)
    Baska forumlarda ana avrat duz gidiyordu bizim hakkimizda..

Seni de listeye alir bak

Ilisme Gidivana...

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Baska forumlarda ana avrat duz gidiyordu bizim hakkimizda..

Seni de listeye alir bak

Ilisme Gidivana...
    Bana dokunmaz, aramızda bir bağ var:-)

Eskiden beri yazılarını okurum. Bazı tespitleri güzel ama herkesi Bağdat Caddesi standartlarında yaşıyor sanması garip.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

4.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    o kirazları elde işleyen çocuk işçinin gözleri kör olduysa onun ameliyatı içinse normal yani.
    Kapitalizm denilen lanet kirli kanlı düzen yerin dibine batsın.Milyarlarca yıl önce bir dizi tesadüfler sonucu oluşan dünyamızda bir avuç insan (yerküreyi mahvederek üstelik) gezegenin bütün nimetlerinden yararlanırken milyonlarca insan açlık ve sefalet içerisinde yaşıyor ölüyor ölümü bekliyor.Afedersiniz köpek gibi çalışıp yazın ailemizle bir hafta tatile çıkmak için elli tane siteye girip en ucuz tatili nasıl yaparız ona bakıyoruz.Tatil bu tatil 360 gün çalışıp 7 günlük tatil yeri bulmak için insan bu kadar stres yaşayıp bütçe düşünür mü?

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Dolayısıyla Türkiye hukuk sistemini güvenilir hale getirir, belirsizlikleri yok eder ve yabancı için güvenilir bir yatırım ortamı yaratabilirse; bağımsız bir Merkez Bankası ile son dönemde yaşanan tuhaf uygulamalara son verirse pekala yıllık ortalama 50 milyar doların çok üstünde döviz çekebilir.

https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...ten-20-04-2023

Son beş yılda giriş niye durdu?
    2010-2014 döneminde 169 milyar dolar çekebilen Türkiye'ye aynı yabancılar 2018-2022 döneminde, yani yine beş yılda niye bu sefer yalnızca 9 milyar dolar getirdi?

Yabancılar mı değişti, yoksa bizim uyguladığımız politikalar mı?

Ya da 2018-2022 döneminde bizdeki temel değişiklik, ekonomi politikalarına da yön veren yeni yönetim biçimi mi, yani Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi mi? Yabancı sakın bu yüzden Türkiye'ye gelmekten vazgeçmiş olmasın!

Bir ayrıntıyı da atlamamak gerek; son yıllardaki yabancılara gayrimenkul satışı düşülse doğrudan yatırım girişi ve bağlı olarak toplam giriş çok daha düşük olurdu.
    Dudu abi bu yazılar da yanlı bence muratoğlu hesabı
    neden 2010-2014 para bolluğu baz alınıyor neden min. 2018-2022 pandemi ve sonrası kıyaslanıyor
    ayrıca günümüzü kim gelirse gelsin kıyaslamak doğru olmayacak ülkemizde değerli TL var ve dolar faizi yüksek. dönemleri kıyaslamak mantıklı gelmiyor bana dolar faizinden fazla para üretecek sektörler ve şirketler ve öngörülebilir bir parite olmalı neticesinde
    2010-2014 zamanı çok mantıklı iş yapmanıza gerek yoktu para gelmesi için. babacan'ın çok övünmesine de gerek yok yani 2010 öncesi içinde.

Saygılarımla.

6.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Kapitalizm denilen lanet kirli kanlı düzen yerin dibine batsın.Milyarlarca yıl önce bir dizi tesadüfler sonucu oluşan dünyamızda bir avuç insan (yerküreyi mahvederek üstelik) gezegenin bütün nimetlerinden yararlanırken milyonlarca insan açlık ve sefalet içerisinde yaşıyor ölüyor ölümü bekliyor.Afedersiniz köpek gibi çalışıp yazın ailemizle bir hafta tatile çıkmak için elli tane siteye girip en ucuz tatili nasıl yaparız ona bakıyoruz.Tatil bu tatil 360 gün çalışıp 7 günlük tatil yeri bulmak için insan bu kadar stres yaşayıp bütçe düşünür mü?
    doğal seleksiyon....zayıflar ölür....güçlüler kalır....ronaldo ve messi....ve biz gibi....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666

8.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Dudu abi bu yazılar da yanlı bence muratoğlu hesabı
    neden 2010-2014 para bolluğu baz alınıyor neden min. 2018-2022 pandemi ve sonrası kıyaslanıyor
    ayrıca günümüzü kim gelirse gelsin kıyaslamak doğru olmayacak ülkemizde değerli TL var ve dolar faizi yüksek. dönemleri kıyaslamak mantıklı gelmiyor bana dolar faizinden fazla para üretecek sektörler ve şirketler ve öngörülebilir bir parite olmalı neticesinde
    2010-2014 zamanı çok mantıklı iş yapmanıza gerek yoktu para gelmesi için. babacan'ın çok övünmesine de gerek yok yani 2010 öncesi içinde.

Saygılarımla.
    Temel de yatan asıl sorunun eğitim den kaynaklandığını düşünüyorum.

Çocuk yaşta ezbere başlayıp eğitimin asıl gayesinden uzaklaştığımız sürece bir arpa boyu ilerleyeceğimizi zannetmiyorum.
    Eğitimin ders kitaplarını ezberleyip sınava girip sınıf geçmek olmadığını öğrendiğimizde ilerlemeye başlarız.

Eğitim asıl gayesi kişinin problem çözerek sorunlarla baş edebilen bireylerin yetişmesi gerekirken.
    15 /16 yıl eğitim alıp bunca yılın karşılığınca çıkan sonuçlara baktığımızda üzücü sonuçlar görüyoruz.

Eğitimin kalite yetersizliğinden bahsetmiyorum daha. O başka bir konu....

Acemoğlu nun belirtiği gibi bizde her alanda ve her kademe de ki yöneticilerin kalitesizliği ve yetersizliği ilerlememizde engel oluşturuyor.

Bu durum geçmiş zamanda da böyleydi.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Sayfa 193/1003 İlkİlk ... 93143183191192193194195203243293693 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •