Sosyal meyda yasaklanır mı hiç?
Kimse yapamaz bunu.
Siyasetçi ise bunu en son yapacak kişidir zaten.
Siyaseten intihar olur.
Denetim ve düzenleme olur sadece.
Panik yapmayın. :he:
Printable View
Sosyal meyda yasaklanır mı hiç?
Kimse yapamaz bunu.
Siyasetçi ise bunu en son yapacak kişidir zaten.
Siyaseten intihar olur.
Denetim ve düzenleme olur sadece.
Panik yapmayın. :he:
ABD'de de açığa satiş yasagi kalktı galiba. Dow yatayken sp500 ve nasdac yükselişte. Şaka gibi
Bugun 1 milyar açık olmuş
Bugun bir firma elemqni geldi.kendisi sorgusuz sualsiz ülkücü dur. Devlet bahceli ne derse dogru der. 5 sene once rte dusmaniydi simdi tam tersi.kiraz parasi almi koydeki arazisinden. 15 bin tl. O para ile birsaya girmis.telegrama uye olmus hergun aliyor satiyor,telegram gruplarindaki kagitlari.parada kazaniyor .ayen enerji aldi dun . Bugun tavan yapti. Aksam brut takasa girdi kagit. Kazanir kaybeder beni ilgilendirmez.ama adamin psikolojisi . O 15 bin tl ile ulke ekonomisi kurtardigini dusunuyor.ve turkiyeyi koseye sıkıştırmayı düşünen yabancilari alt ettigini dusunuyor.hic islem yapma devlete bagisla parayi dedim madem devletin guclenmesini istiyorsun o para ile yabancilari devlet alt etsin.olurmu oyle sey ya dedi.onun hayali aslinda o 15 bin 70 80 bin yapmaj ve ararba almak. Vatan millet sakarya hikaye kisaca badem spor bu kitle . Onlar ne golden cross bilir nede dead cross
Tekrar söylüyorum, yabancı açığa satıştan besleniyor.. açığa satarak, hisseyi düşükten alıp yukarı çekiyor.. sunni kriz yaratıyor.. algıyı da siyasetçiler yapıyor.. açığa satış çığırtkanlığı bu yüzden yaptı yabancılar..
Yabancı varken, yerliye ekmek fazla çıkmaz..
1 Milyar açığı biraz açalım...
16 milyar U30 hacminin içinde %6.25' lik bir orana tekabül ediyor...
Bunun içinde ne kadarının fiktif işlem olduğunu, ne kadarının ertesi güne taşındığını bilemeyiz...
Atıyorum GARAN 8.35' ten 100.000 TL açık yapıldı, 8.33' den 100.000 TL kapatıldı, sonra tekrar 8.35' ten 100.000 TL açık yapıldı, bu sefer 8.30' dan kapatıldı...
Böylece GARAN' da yapılan açık işlem hacmi 200.000 TL olurken tamamı fiktif işlem olmuş oldu...
Bunu yapan büyükler zaten açığa satış yasak iken de aynısını yapıyorlardı, açığa satış aktif olunca sadece daha kolay yapabilir oldular...
Açığa satışın yasak olup/olmamasının fiyatlama üzerinde etkisinin olup/olmadığına siz karar verin...
Bence etkisi ''0''...
son 2 gündür BIST-100 de oluşan hacimler tüm zamanların rekor hacmidir.
çok şey yazılabilir ama olmuyor.
En çok açık Krdmd ,ekgyo,THY karşılarında Yonca,Akbnk,ykbnk aşağı doğru gidiyor sıralama
Hacim artışı önemli bir gösterge bence. Çok az hacimde borsadan çıkmak zor, genelde hacimli yukarı giderken esas adamlar sahneden çekiliyor, diğerleri sonra gerekli momentum sağlayamıyor ve düşen hacim ile borsalar geriliyor. Sonra da TV de düşerken hacmin düşmesi olumlu deniyor.
AÇIGA SATIŞ başta MERRİLL için bulunmaz fırsat.piyasayı tek başına istediği gibi yönetiyor.
MERRİLL istediği kadar satar,istediği yerden yerine koyar...karşısına da kimse çıkamıyor.Spot alıcı-satıcı dengesini takip eden bunu görebiliyor.
yabancı mesela 8.30 olan GARBNK ı 2 AYDA 6.00 a kadar satsa,oradan da fazlasıyla alsa kim ne der?
zaten bankalardaki ky. bıkmış durumda 2. bir düşüşte:''LANET OLSUN '' der , satar ve bir daha bulaşmaz.işte o zaman bankalarda %200-300 lük hareket başlar..
şimdi yabancı için BIÇAĞIN ÖNÜ DE ARKASI DA KESİYOR.
(not:açığa satış yasağı bir hataydı.sadece olası senaryoyu çiziyorum)
Kaç zamandır ML hisseleri yönlendiremiyordu, etkinliğini kaybediyordu, açığa satış ile 2 gün bir yöne sürer 3. gün yerine koyar diye tahmin ediyorum.
Washington post
@washingtonpost
·
4d
California birçok işletme için yeniden açmayı geri aldı ve Pennsylvania, koronavirüs vakaları arttıkça maskeleri zorunlu kılıyor
Cidden anlamıyorum açığa satışa karşı olanlara. Git hissede takıl bu sayfada işin ne? Kıdemli üye falan bir de... bir de ayrıştırmış longcu şortçu diye. Uzaya gidelim hep beraber. Msci lig düşürecek diyorsun o yüzden açığa satış mecbur açtılar; anlamıyor. 10 senedir forumda hala aynı algı.
DOW da 9 günlük ve 20 günlük EMA yı eşitlediler( 25.725 ) .Kapanışı da üstünde yaptılar. İyi görüntüyü bozmadılar.
ytd
Açığa satış yasağının kalkmasıyla beraber yabancı girişi hızlandı dolarda da hemen etkisini göstermeye başladı. Dolarda geri çekilmeler yabancılar gelmeye devam ettikçe olacaktır. Ülke ekonomisi için açığa satışın olması gerekiyordu.
Konu açığa satışın gelmesi - gelmemesi de değil. Her yerde varsa bizde de açığa satışın olması normal. Tartışmaya bile gerek yok. Konu sürekli olarak biri sopa gösterince karar almamız. Borsayı tepedeyken pat diye açığa satışı serbest bırakmamız. Gündemi 2-3 farklı konu ile tüm gün germemiz ve satışa ortam hazırlamamız.
Adamlara vur geç dememiz sıkıntı olan. Onlar da vuruyor zaten. Hakkını da veriyorlar.
Tüm kağıtlarda serbest olunca borsaya gelen 250.000 yatırımcıyı denızde boğacaklar. Finans merkezi olacaz inşallah....
Thy ye sağlam bastılar bugün çünkü thy de maldalar uçurmak için iyi dökmeleri gerekiyor ne kadar sürede dökerler bilmiyorum ama döktükten sonra herkes arkasından bakıp kalacak gibi geliyor bana. Tavan taban da yüzde 20 ye çıkarsa para kazanmak iyice zorlaşır. Viopa hiç bulaşmamak lazım o zaman.
Altını çizmek istediğim bir konu
Sadede Xu30 da yasak kalktı
Eskisi gibi olmuş olsa sizce ne olur ?
Yani istediğin senette açık açık olmuş olsa
Yani sadece xu30 açık diğerleri sizce neden açılmaz ?
Çok uzun zaman olmadı ama ben mühendisim ve işlem yapmaya başlamadan önce sistemin nasıl işlediğini öğrendim önce. Nasıl çalıştığını bilmediğin şeyde problem çözemezsin. Birde ben hep verilere bakıyorum. Burda yabancılar alıyor dediklerinde satışa geçmiş oluyorlar genelde yada yabancı satıyor dediklerinde deli gibi almaya başlamış oluyorlar. Çünkü siz aracı kurumlara bakıyorsunuz oda sizi yanıltıyor.
XU30 da da büyük ihtimal ile karşılıklı görüşerek açılmıştır. Ama para bu, söz nereye kadar göreceğiz.
Diğer kağıtlarda açamazlar. Yangın yeri olur. Hele bu seviyelerde. Yeni yatırımcılar orada zaten. Her gün tavan yaparak borsacı oldular. Kaybetmeyi tam görmediler ama "winter is coming"
Bistte 2 yeni dusus sebebi
Ayasofya , sosyal medya
Baska hicbir ulkede yasanmayacak rezaletler
Adamin canı sıkılıyor kriz cikarip ulkeyi batırıyor
Bu adam ulkenin basinda olduğu surece bist in yeni normali 0.5 - 1 cent arasi olacak
Ayasofya ortodoskların ilgi alanına girer. Bakmayın ABD nin mesaj atmasına. Rusya ile iyi geçinin biz den ok ayağı yapıyor. Tey allam.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Doğu_Ortodoks_Kilisesi
.
.
Katolik mezhep ile Orotodoks mezhep bir birlerini afaroz ettiler zamanında.
Sosyal medya kapanma konuları gündemde burada forumda da.
Halk öyle alıştı ki bu sosyal medyaya bağımlılık ötesi oldu durum. Kim ki bu işi kapatırsa , kısıtlarsa kendi ayağına sıkar. Buna cesaret edemezler diyeceğim ama bu ülkede her şey olur. Kendi ayağına sıkmak bazen iyi olabilir..
Cehalet ne guzel sey. Kafan rahat, gam yok tasa yok. Imreniyorum cahillere😂
Ayosafya tüm hristiyanların ilgi alanında.
Ayasofya yı fazla kurcalarsan İstanbul büyük bir hristiyan mezhep kavgası merkezi olur. Devlet aklı şu an olmadığı için işin boyutunu bilen yok hamaset ehli içnde
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dun yasli genc insanlar gordum sokakta cafelerde
Ayasofya acilsin diye deliriyorlar oraya gitmek icin yillardir yanip tutusuyorlar tum dertleri bu :)