Sayfa 967/1001 İlkİlk ... 467867917957965966967968969977 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 7,729 - 7,736 arası.

Konu: Viop-XX

1.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Bugun 1 milyar açık olmuş

1 Milyar açığı biraz açalım...

16 milyar U30 hacminin içinde %6.25' lik bir orana tekabül ediyor...

Bunun içinde ne kadarının fiktif işlem olduğunu, ne kadarının ertesi güne taşındığını bilemeyiz...

Atıyorum GARAN 8.35' ten 100.000 TL açık yapıldı, 8.33' den 100.000 TL kapatıldı, sonra tekrar 8.35' ten 100.000 TL açık yapıldı, bu sefer 8.30' dan kapatıldı...

Böylece GARAN' da yapılan açık işlem hacmi 200.000 TL olurken tamamı fiktif işlem olmuş oldu...

Bunu yapan büyükler zaten açığa satış yasak iken de aynısını yapıyorlardı, açığa satış aktif olunca sadece daha kolay yapabilir oldular...

Açığa satışın yasak olup/olmamasının fiyatlama üzerinde etkisinin olup/olmadığına siz karar verin...

Bence etkisi ''0''...

2.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    Bugun bir firma elemqni geldi.kendisi sorgusuz sualsiz ülkücü dur. Devlet bahceli ne derse dogru der. 5 sene once rte dusmaniydi simdi tam tersi.kiraz parasi almi koydeki arazisinden. 15 bin tl. O para ile birsaya girmis.telegrama uye olmus hergun aliyor satiyor,telegram gruplarindaki kagitlari.parada kazaniyor .ayen enerji aldi dun . Bugun tavan yapti. Aksam brut takasa girdi kagit. Kazanir kaybeder beni ilgilendirmez.ama adamin psikolojisi . O 15 bin tl ile ulke ekonomisi kurtardigini dusunuyor.ve turkiyeyi koseye sıkıştırmayı düşünen yabancilari alt ettigini dusunuyor.hic islem yapma devlete bagisla parayi dedim madem devletin guclenmesini istiyorsun o para ile yabancilari devlet alt etsin.olurmu oyle sey ya dedi.onun hayali aslinda o 15 bin 70 80 bin yapmaj ve ararba almak. Vatan millet sakarya hikaye kisaca badem spor bu kitle . Onlar ne golden cross bilir nede dead cross
    O yazdığınızın badem style alakası yok , o yazdığınız anlaşmalı tahtalarda komisyon ödeyerek , bir nevi aracı kurumların işini sosyal medya üzerinden yetkisiz olarak yapan ekipler.Badem sistemi farklı bir olgu daha derin .

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    son 2 gündür BIST-100 de oluşan hacimler tüm zamanların rekor hacmidir.

çok şey yazılabilir ama olmuyor.

4. En çok açık Krdmd ,ekgyo,THY karşılarında Yonca,Akbnk,ykbnk aşağı doğru gidiyor sıralama

5.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    En çok açık Krdmd ,ekgyo,THY karşılarında Yonca,Akbnk,ykbnk aşağı doğru gidiyor sıralama
    Bankalarda yasakken THY ve Petkm direk satış bacağı oluyordu biliyorsun Petkm tahtasındanda...
    O yüzden durum normalse problem yok ama iş sarpa sararsa kaçacakları yukarıda özetlemişsin...

6. Hacim artışı önemli bir gösterge bence. Çok az hacimde borsadan çıkmak zor, genelde hacimli yukarı giderken esas adamlar sahneden çekiliyor, diğerleri sonra gerekli momentum sağlayamıyor ve düşen hacim ile borsalar geriliyor. Sonra da TV de düşerken hacmin düşmesi olumlu deniyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    AÇIGA SATIŞ başta MERRİLL için bulunmaz fırsat.piyasayı tek başına istediği gibi yönetiyor.

MERRİLL istediği kadar satar,istediği yerden yerine koyar...karşısına da kimse çıkamıyor.Spot alıcı-satıcı dengesini takip eden bunu görebiliyor.

yabancı mesela 8.30 olan GARBNK ı 2 AYDA 6.00 a kadar satsa,oradan da fazlasıyla alsa kim ne der?

zaten bankalardaki ky. bıkmış durumda 2. bir düşüşte:''LANET OLSUN '' der , satar ve bir daha bulaşmaz.işte o zaman bankalarda %200-300 lük hareket başlar..

şimdi yabancı için BIÇAĞIN ÖNÜ DE ARKASI DA KESİYOR.
    (not:açığa satış yasağı bir hataydı.sadece olası senaryoyu çiziyorum)

8. Kaç zamandır ML hisseleri yönlendiremiyordu, etkinliğini kaybediyordu, açığa satış ile 2 gün bir yöne sürer 3. gün yerine koyar diye tahmin ediyorum.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 967/1001 İlkİlk ... 467867917957965966967968969977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •