Haziran vade eurusd 1.20 oldu bile:)
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Haziran vade eurusd 1.20 oldu bile:)
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haber başlığı "Dış ticaret açığı beklentilerin altında"
Ama Aralık 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı.
http://www.businessht.com.tr/ekonomi...cigi-aciklandi
Enflasyon konusuna katılıyorum, çünki bu kadar borcun başka türlü hal yolu yok..fakat onca düşük faizli parayla bankaları desteklemelerine rağmen halk terli olduğundan:), daha fazla yiyemiyor..dolayısıyla enflasyonda oluşamıyor..bir kıvılcımla oluşur mu bilemiyeceğim ama ben son çare bu sefer insanların cebine para koyarak enflasyon oluşacağını düşünüyorum..Mesela Trump'ın trilyon dolarlık altyapı yatırımlarıda bir bakıma bu amaca hizmet eder, daha çokda büyüme tabiki..
Walla ben kendi açımdan abd merkez bankasına daha çok güveniyor modundayım..Burger vb yatıramadığımdan dolar faizi olarak 3.3 alıyorum..abd'de yıllık enflasyon 1.9 ve hatta aşağı eğimli olduğundan, şu sıralar dolara 1,4 reel faiz alıyorum sayılır..TL mevduatta olanlar ise tl'ye karşı reel faiz alıyorlarmı emin değilim..belki çok azı..
Nasıl iyi züğürt tesellisi yapıyormuyum..:yahoo:
Bunu bu hale getirenler utansın..ne diyeyim..
Haziran sonu diye baskı yiyoruz iyimi usdzar %1 e yakın dikme bar atsın bizim eşşek 6 aylık bilançolar makyajlanacak diye baksın dursun. Zar tobo boynuna geldi bizim toboya daha 180 pips var ölürmüsün öldürürmüsün.
15,30 a kadar baskılarlar bugün ondan sonra usdtry de atış serbest.
30,06,2017 2.çeyrek mali tablolar bugün 15,30 daki merkez alış kuruna göre hesaplanıyor. Döviz borçları vs.vs. bildiğimiz bilançolara makyaj çekiyorlar 15,30 a kadar ama ondan sonra atış ciddi ciddi serbest piyasada 15,30 a kadar dünya yansa çıkarmaz bu şerefliler usdtry yi.
TRUMP İLE UMİTLENDİK; ÜMİTLERİ SUYA İNDİRDİK.
TRUMP TRUMPET OLDU. YANİ ÇOK GÜRÜLTÜ, AZ İŞ.
9 AY SABRETTİK. SABRIN SONU SELAMETTİR DEDİK.
TÜNELDE BİR IŞIK GÖRÜNDÜ. YA SABIR.
https://i.hizliresim.com/pWPLdo.jpg
https://i.hizliresim.com/qWBr5Z.jpg
15,30 a kadar kapattım ekranı işe güce bakıyorum. Makyaj işi bitsin sonrasını görmek lazım epi topu 4,5 saat kaldı.
http://666kb.com/i/dkizg1jg0hlcrytwf.jpg
31,03,2017 bilanço makyaj dibi ve sonrasında ralli işte standart üçkağıt her yerimize iliklerimize kadar işledi bu ülkede.
eurusd aşşa TL usdtry de aşşa
eurusd yukarı usdtry de yukarı
tam tersi bir durum çalışıyor son 4-5 gündür..
30 haziran hem vob da vade sonu hemde 6 aylık bilançoların son günü..
ZAR bugün yüzde 0.50 0.60 yukarıda iken bizde gelene geçene yapıştırma var..
ZAR bizim kinden daha dandik dir..Hareketleri daha sert tir..Daha sığdır..
O dönüp bize uyabilir..
Pozisyon açmadan izlemekte fayda var..
Bırakın bu işleri devlet su işleri..:dvr:Alıntı:
Euro bölgesinde enflasyon Haziran'da yüzde 1.3'e geriledi.
Nehrin öbür tarafında ise işler karışık..
Oooooo bu sn. Discover'ın Ooooo'su...:)
Dingiltere'de 1. çeyrek büyümesi % 0,2..
Fekat en son Mayıs enflasyonu 2,9 , önceki 2,7..
Ne olcek şimdi, BOE faiz arttıracak..:)
Yada arttırsın mı, arttırmasın mı..
Stagflasyon yolda mı, geliyor mu..:halay:
Sayın Stonhand;
Çarşambadan beri dikkatimi cekiyor USD/TRY USD/JPY ve TRY/JPY nin hareketinin bire bir aynısını yapıyor. İzlediğinizde görebilirsiniz. Bu iki pariteyi incelemek dolar in yönü konusunda iyi fikir verebilir.
Olayları tam manası ile dillendiremediğimiz, korktuğumuz, izlendiğimiz bu zamanda çözüm ne peki?
İsmail Hakkı Demircioğlu ve Erkan Oğur denen iki gönül adamı var, şarkı türkü söylerler vs, kendi hallerinde takılırlar aşık misali.
İsmail Hakkı pek konuşmaz, konuştumu da lafı gediğine oturtur.
Dedi ki Moisahnede,
"Ne yapalım, bu milletin kaderinde de 100 yılda bir Kurtuluş Savaşı vermek varmış".
Düşünebiliyor musunuz insanlar artık neleri düşünüyorlar, çözümün ne olacağına çoktan karar vermiş bir sürü insan var.
Korkunç bir durum ya, inanılmaz, akıl almaz haldeyiz.
Evet senin de dediğin gibi bir sıfatı bakan olan biri çıkmış diyor ki "yolları teröristler yürüsün diye yapmadık".
Öteki diyor ki "hızlı trenle gitsin mübarek ramazanda uğraşmasın"...
Ama,
Bu millet kaba, anlayışsız, müzakere yeteneği sıfır hatta müzakerenin anlamını dahi bilmeyen, hak savunmak için sesinin gür çıkmasını ve kabadayılığı esas gören bir millet. Hepimizde var bu duygular, kimimiz daha sağduyulu kimimiz daha vicdanlı. Ama bunlarda ne vicdan ne sağduyu var.
Ben artık kesin olarak bunların bir proje olduğunu düşünüyorum ülkeyi bölmek için.
İki gün önce fetö dedikleriyle koyun koyuna yatanlar çıkarları uyuşmayınca düşman oldular, kim güçlü ise o kazandı.
Ama bu tiyatroda izlenecek daha sahneler var.
Ben bugün 3.50 bekliyorum, içimden geçeni söylüyorum.
Bu dolar Gun un da söylediği gibi Sonbahara dek bir yere kımıldayamaz, iyice sıkmaya başladı.
15 temmuzda ohal kalkarsa 3.1x bekliyorum ben :drunk:
kalkmazsa da 3.3x
tryjpy günlük kısa vade sağlam bir sıkışma var formasyonun nerdeyse sonuna gelmiş.
http://666kb.com/i/dkj38twpr4ecdr3dr.jpg
haftalıksa aynı usdtry gibi işte
http://666kb.com/i/dkj3dw3d90nx7nxzz.jpg
gene kama mevcut.
usdjpy de
http://666kb.com/i/dkj3fz4v7fb9dlza7.jpg
ise böyle bir yukarı ralli ihtimali var 4 bitirip adamlar 5 yapma derdinde ve adamların bütün derdi dolara karşı paralarının değer kaybetmesi yönünde yani politikaları bu biz ise onlardan daha çok değer kaybedip rekabette önde oluyoruz devamlı. Haftalık tryjpy ye bakın nerden nereye gelmiş ki o arada japon yeni dolara karşı ciddi değer kaybettiği halde biz yene karşıda değer kaybedip duruyoruz.
15,30 gelsin bir görelim bakalım merkez şu kuru bir belirlesin gene 3,10 denmeye başlandı :D yahu euro 1,15 lere geldi nerdeyse usdtry hala 3,50 altına inmemiş de neyse
ve evet usdjpy dede bir nevi tobo mevcut 4 dalgasında
http://666kb.com/i/dkj3k9uru7x9euehr.jpg
bundan günlükte bizde de var ama işte 30,06 merkez kapanışı zorluyorda zorluyor mübarek, usdzar da bozulma yok bizimkini heder ettiler bugün.
http://666kb.com/i/dkj3px0dcgiagraov.jpg
Usdtry de yapı bu günlükte 4 saatlikte tobo mevcut ve bozulma yok hala.
Ne zaman ki 3,46 aşağı geçer ozaman teknik olarak bu tobo 2 katı aşağı sarar 3,36 lardan bahsedebiliriz ozaman.
Washington, Washington duy sesimizi..:rules:Alıntı:
Fed’s Bullard says US rate hikes ‘too aggressive’ for data
•Fed should hold rates until reforms emerge from Washington, says Fed's James Bullard.
•U.S. economic data too weak to justify current rate hike path.
Bu gelen resesyonun ayak sesleri..:(
Eşşek kulağı ne zaman kısalmaya başlar..o zaman dolar artar..:)
ston
çok heyecanlısın
3.30 falan dolarla alakası yok..
zar 0.30 artı biz 0.30 eksi olur o kadar..birisinden birisi eşitler..
biz 0.60 yukarı yaparak eşitlesek bile ne olur allah aşkına 3.80 mi olur
Mayıs sonu 3.53 dip dendi ne oldu
3.53 ü göremiyoruz bile 1 ay sonra..
Bu faiz ile dolar gitmez gidemez..
Faizciler bi kez daha kazandı..
Amma diğer taraf pes etmedi..Yine başlar diye düşünüyoru faiz indir söylemleri..
Dışarıdan da ama yabancı ama bizim bıyıklı para geliyor..
Bak bugün ticaret açığı 7 Milyar doların üzerinde geldi DOLARA VERDİLER!!
Sabah dedik bugün 15,30 merkez kuru, bilanço makyajlaması falan hani beklediğim düşüş oldu işte.
15,30 işi bitti artık bakalım bundan sonra ne olacak. Faizciler kazanır orası ayrı konu yıllık parayı %19 la %20 ile bile bağlayan vardır bu ortamda ama 1 yıl sonra o faizi aldığında parası reel olarak değer kaybetmiş olacakmı olmayacakmı onu gelecek belirler. Şu an için faizciler kardalar ama işte bakalım hele bir günlükteki formasyonlar çalışmaya başlasın artık şu bilanço geyiğide bitti sonunda akşam 3,5370 i kestiler şu makyajlama yüzünden olan gene bizim dalgaya oldu .
Faizci kazanır derken para kazanmadan bahsetmedim..
Yüksek faiz istendi..
Hükümet diretti..
Dolar 3.90 oldu..
Hükümet pes etti..
Pes ettirdiler..
Ama bi antin kuntinlik düşünüyorlar..Nasıl faiz indirirm diye..
Menkul kıymetleştirme dendi..Tepki çekti geri çekildi..
Ama vazgeçmediler..
Cephe savaşı bu..
Hocam ne yapacaklar bütün ekonomiyi dayamışlar inşaat sektörüne, üretim yok, teknoloji yok hiçbir halt yok elleri mahkumdu faizleri düşük tutmaya hani bu ekonomistler neden faizi zamanında arttırmadı anlamıyoruz diyip duruyorlar tamamen inşaat sektörü durmasın yani ekonomi durmasın diye yaptılar.
Sonuç iyice sıvadılar şimdi yüksek kur + yüksek faiz denklemi karşılarına çıktı ve inşaat sektörü batma eşiğine geldi g.menkul fiyatları faiz altında ezilmeye başlayınca bir anda siyasal islamcı oldukları akıllarına geldi faiz can düşmanımız oldu. Şimdi yandaş mütahitleri kurtarma operasyonu adı altında faiz indirecekler hani merkez bankasını ciddi baskı altına aldılar son 1 ayda yoksa o bademe kalsa bir 0,50 daha dayardı glp ye nasılsa alıştı her ay arttırmaya.
Ben diyorum bundan sonra rüzgar benden yana esiyor hem bu suriye işi açısından hem faiz indirimi açısından hemde elleri mahkum büyümek istiyorlarsa rekabet açısından doları yukarı çekmek zorundalar çünkü dünyanın en kötü para birimi dışında hiçbir rekabet güçleri yok bu kadar basit aslında hani şunu kabul etmekte zorlanıyoruz dünyanın en kötü para birimine sahibiz aslında bu kadar basit 1 ay asgari ücrete deli gibi çalıştırılan adamın eline geçen para epi topu 400 dolar işte çinden halliceyiz.
Haklısın her dayılanma daha yukarı döviz fiyatlaması demek..
Ama yüzde 20 faiz ile de gidilemez..
http://patronlardunyasi.com/haber/Em...apilmaz/193596
Bunu tek bişi bozabilir..Dışarıdan kaynak akışı..
Allah allah diyorlar o yüzden..
Bakma bizim basının yurtdışına dayılanıyoruz başlıklarına..
Onu tam tersinden okumak lazım
Basında ne okudun ise tam tersinden olaya bakarsan bir anda herşey açığa çıkar..
Şimdi hükümet yeniden faiz indir söylemlerine başlamadan evvel doları mümkün olduğu kadar indirmek isteyecekler..
Bu bağlamda ellerinde bir silah da var..
OHAL ın kalkması..
Yukarıda arkadaş yazmış OHAL kalkarsa 3.50 falan hikaye olur..Direkt 3.30 da buluruz kendimizi..
Buralardan ona hazırlanıyor olabilir..Biraz yükseltip gümm..
OHAL in kalkması milletimize bir armağandır da denilirse sen seyreyle şenliği çoşkuyu..:oleyo:
3.30 dolar kurunda MB 3.90 a kadar kılını kımıldatmayacaktır..Bu da hükümete hareket serbestisi sağlar..
3.80 üzeri köpüktür geçen sefer geri geldi yine gelecektir söylemleri ile gidecekler..
2016 daki 3 tl üstü köpüktürü hatırlayın..
Borsada malı kucaklayan vatandaş da rahatsız bu durumda..Faizler düşmezse 6 ay 1 senesi var max..4-5 ayı geçti..
Yoksa karsız çıkacak..O vatandaş da rahatsız...
Kurtulmak istiyor batmaya başladı..
OHAL ın kaldırılması onun da süper işine gelir..
Bu ülkede OHAL 2019 başkanlık secimlerinde RTE'nin seçilmesi sonrasında kalkar. Aksi mümkün değildir. 15 Temmuz ile arkasına aldığı rüzgarı sonuna kadar kullanacaktırlar.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O kadar emin olma derim..
Çıkarları nerden yana ise hiç düşünmeden o kararı alırlar.
Basın da arkalarında..Bu karar daha evvelki kararlar ile çelişmesinin halka açıklanması basın yayın ın görevi..
ZAR daki yükseliş 0.90 ı buldu bizim ki bakınıyor.
Zar 0.20 gevşedi bizim kide hemen 0.50 pip verdi..
Şu vob vade sonu uzlaşma fiyatı bi gelsin bakalım..
Pazartesi daha belli olur iş..
Ohalin kalkması doların yarın 4,00 üzerine çıkması gibi bence hayal hocam, kusura bakma.
Şuanki yönetim kendine höt diyeni fetöcüsün deyip içeri atıyor, solcumusun içeri, sağcımısın içeri, selammı vermedin içeriiiiiiiii, alışmış kudurmuştan beterdir bu adamlar bir kere KHK ile ülke yönetmeye alıştılarsa ben sanmıyorum ohalin 2019 seçimleride dahil kalkacağına.
Bu şekilde başkan olsa o da belki hani kalkar yoksa bu şekilde istediğini içerde çütürmek varken, istediğinin tek khk ile bütün hayatını bitirmek varken ohal işi zor hatta çok çok zor bende usdtry nin 3,30 ihtimali %10 civarında ihtimali tabiiki var, ama ohalin kalkması %1 belki.
Bugün dedim ama gene tekrar edeyim bugün ay sonu bilanço kapanışları var. VUK yani vergi usul kanununa göre 30,06,2017 vergi beyanını yapacak şirketler bugünkü merkez bankası alış kurunu kullanmak zorunda çünkü kanun böyle diyor.
Bugünkü kurla şirketler bir kaç tanesi hariç borcunu, alacağını değerliyorlar o yüzden bugün usdzar %1 bize takmış durumda olmamız gereken yer 3,5647 olduğumuz yer 3,52 bugün çok çok ekstra bir baskı var try de işte ama haftaya bakmak lazım bu ay kapanışı bittimi 3 ay daha rahat grafik.
Yahu şu longları ilerde bırakayım, reis seninle beraber deli gibi satıcam bu doları ölümüne satıcam yeminle :D hahahah
Zarla algodan kaynaklı bir bağlantı var eninde sonunda ya bizimki ona uyuyor ya o bize ama grafik yapıları uyuyor birşekilde.
Bizdeki tobonun aynısından onlarda da var da işte olan gene bizim çıkışa oldu bugün :D
Ohal her uzadığında dolar hemen tepki veriyor bunun 2019 kadar olduğunu ima bile etseler dolar fezaya değil bu sefer galaxy dışına cikar ondan sonra glpyi kaça cikarsam diye düşünürsün .
İyide adamların istediği doların düşmesi değil zaten.
Gelişmekte olanlarda en berbat parabirimine sahip olacaksın ki rekabet seviyen yüksek olacak. Kaç kere asgari ücreti arttırın denildi rekabet gücümüz etkilenir dendi sonuç asgari ücrete %30 zam yapıldığı yıl ülkede darbe oldu :D TL %30 devalue oldu.
Sıkıntı sadece dolar düşsün değil rekabet gücümüz hiçbir şekilde yok çünkü üretimimiz yok yıl olmuş 2017 hala yerli araba üretecek adam aranıyor yani ne diyeyim daha.
Devlet politikası
ya yüksek faiz düşük dolar sonuç çok daha büyük bir devalüasyon ki o arada asgari ücret 250 dolarları rahat görür
Yada faizi baskılayıp yüksek dolar kurunu, daha yavaş yavaş yedire yedire arada yandaş mütahitleride kurtararak gene asgari ücret = 250 dolar.
sonuç yabancı yatırımcı ülkeye gelir ve bu ülkenin vatandaşını afrika kölesinden hallice kullanır. Şuan ki 400 dolar asgari ücretten yönetim bana göre memnun falanda değil yerli şirketlerin yoğun döviz borcu olmasa şimdiye çoktan 200 dolar seviyesine çekmişlerdi asgari ücreti.
Bu denklemde sonuçta işsizlik rekor seviyelerden aşağı gelir ancak çalışan birşey kazanamaz deli gibi çalıştığıyla kalır kötümü evet kötü ama rakamsal olarak işsizlik düşer, geriye kalanı zaten tüik sağolsun halleder ayda eline 200-250 dolar geçerken yıllık gelir seviyen 10bin dolar üzerinden rahat rahat hesaplanır sonra süper ekonomi işte.
Oyle bir sey yok...Bugun Dogunun en ucra sehirlerinde bile 700-800 Liraya calisabilecek issiz gencleri zor buluyorsun.....Ama batida kole gibi kullanilan Suriyeliler var. Birakin dusuk maasi Suriyelileri aylarca kole gibi calistirip sonrada kovup maas vermeyenler var.
Calismasinlar Allahalah.
Gitsinler ulkelerine.
Bayram diye gidiyorlar.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
JPY, USD, TRY arasındaki korelasyon uç gündür olduğu gibi santim şaşmadan aynen devam ediyor TL JPY ye %0.43 pips deger kazanmiş USD yine JPY ye %0.10 pips deger kazanmış TL USD ye %0.33 pips deger kazanıyor milim şaşmıyor.
bu çeyrek sonu kapanışların bilançodaki önemi yüzünden ne yönde zorlandığı benim de hep izlediğim bir konu.. 3 aylık dönemlerin basit ortalamasını alıp, çeyrek dönem kapanışı ne yönde olmuş diye bakarsak, mart-2017 öncesindeki 12 kapanışın 11 tanesi ortalamanın üzerinde gerçekleşmiş, yani dönem kapanırken dolar kuru her seferinde yukarı doğru manipüle edilmiş..
http://666kb.com/i/dkjdt10gblwpiuqnx.jpg
türkiye'de dolar kurunun yükselmesinden kim zarar ediyor ?? bireylerin döviz borcu yok, döviz fazlası var- kar yazıyorlar.. ithal fiyatların yükselmesi yani enflasyon üzerinden kayıpları oluyor tabii, ama bu ikincil bir etki.. bankaların döviz pozisyonu sıfıra yakın, kur hareketi karlılıklarını etkilemiyor.. döviz borcu olan kesim: şirketler.. kur yükselince direkt zarar yazıyorlar bilançoya, özvarlıkları eriyor.. döviz açığı olan şirketleri panik edip döviz almaya zorlamak isteyen biri ne yapar ? bilanço kapanış günlerinde döviz kurlarını elinden geldiğince yukarı sürer.. zaten son 3 senedir öyle yapmış..
Japonlara bazi varlıkları rehin vererek Yen alıp onunla da USD alarak Türkiye ye aktarıyorlar diye komplo teorileri düşünmeye başladım.😇