Yaklaşık bir aydır devam eden yükselen trendi aşağı kırdık, üç gündür devam eden düşen trendi de yukarı doğru kırdık. Eee sonuç maç berabere mi diyelim :) Yatay piyasa mı yani
Printable View
Yaklaşık bir aydır devam eden yükselen trendi aşağı kırdık, üç gündür devam eden düşen trendi de yukarı doğru kırdık. Eee sonuç maç berabere mi diyelim :) Yatay piyasa mı yani
bakalım 156500 e kadar uzatabılecek mı
kısa vadeli sistem al deyince 1550 den kapandım.poz. flat
5 daklık vobda 2 li dip oluştu.
esasında bıst100 de: 1432 (yazmıştım) sağlam destekti..orada yani vob; 1547 den düşündüm ama olmadı..
açıkçası short sinyalinin şelale olarak devam etmesini ve ptesi kısa vadeli dip beklerdim.
bir süre sadece short-flat gideceğim.
sistemlere ters olmam..bu benim için altın kuraldır...ama bir yönde uyarım.
https://i.hizliresim.com/k7qt1v3.png
şimdi bişey söylemek zor 5 aydır dar bir bantta şimdi dahada sıkışık bir seyir devam ediyor. Dolar bazlı grafikte yükseliş trendi kırılmamıştı ama tl bazlı grafikte dün kırılmıştı kırılan yere geri dönüş çabası devam ediyor alım satım yapılacak yerler belli burda sadece alım yapılabilir ama karşı tarafın eline bir marj bırakıyorsunuz benim ons / altında yaptığım ve son anda sıvıştığım gibi ordada karşı tarafın eline marj bırakmıştım bence beklemek en doğrusu
Eregl 18.85 üzeri güzel olur bugun için.
Bakın dolar / tl gevşiyor beni kandıramazsın pala :)
Taşınan Açıklar, bazı tahtalarda yüklü açıklar görünüyor, endex yükselişinde piyasaya gelen alışlar yanında kapanan açıkların etkisi olmuştur!
https://megaimg.net/i/i/JX7njw.png
Bloombergde TV DE bir istatistik vardı.
sp500, %90/100 yaptığı her ralliden sonra bir düzeltme yapmış.Bu olay 4-5 keredir peş peşe var.son 25-30 yılı kapsıyor.
Belki bu kanalın web sayfasında bu analiz vardır.
Yutan boğa saatlik. Zengin kalkışı yaptı, işlem yapsam kesin long olurdum sentimentim long dan dönmedi düşüş boyunca ama haftaya da işlemsiz geçirme kararım devam gibi. Hafta sonu iyice düşünelim.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1564 gene geldik dayandık, short düşünen arkadaşlar varsa vurmanın tam yeri, tek seferde geçerse muhtemelen arkasını getirmek ister yakın stoplu dener miydim denemezdim o ayrı.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BIST100 DE 1446 aşılırsa 2 dip oluyor.yani bıst100 de 13 puanlık artış demek.1458-59 gibi.
Ben geldim :) elindekileri verdim küçük gelen bir shortum varsi onu önce deniyorum.
fx de işlem yapan varmı ? bişey sorucam
Ölüme mi çıkıyor yoksa ölümüne mi… Sabah stop ettirip tekrar destek bularak yukarı yönelmiş. Buradan bir 158x denerse şaşırmam.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4d3b13efe5.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
DİKKAT ediyorum haftada bir /iki tane sağlam formasyon oluşuyor..momentuma yüksek kaldıraçla dahil olununca epey bereketli oluyor.genelde 15/25 puanlık bir hareket oluyor.
Çüşşşünüz palacım yeterli:))
Hocam ben bu en son bi düşüş oldu -2 o gün short idim şansa longa döndük dipten. O günden beri short herhalde 7 8 kere denedim, olmadı, para da kaybetmedik az kaybettik, piyasayi baya güçlü görüyorum bu sefer niyeyse, o nedenle genelde trend lerde para kaybettiğim için işlem yapmama düşüncesi oluştu. Bakalım. Kendimi çözmeye çalışıyorum bir kusurum var onu duzeltirsem kalanı daha kolay hallolacak gibi geliyor.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1568,50 satış yazdım 10 tane akşam pazarı, pala sen şimdi yukarı sürdükçe sürersin satış gerçekleşti neyse pala biz dostuz biliyorsun :) pala yine kanıma girdi vallahi bugun işlem yapmayacaktım .
o uzun yesıl bar geldı 156500 ustu long olur...
yine hacim oluşmadı.
bu kaçıncı bilmiyorum böyle hacimsiz yukarı ters köşe yapınca devamında piyasayı mala doyuruyor.
yurtdışının pozitife dönmesi dışında pek bir olayı da yok.
Sevgili nosfecagri,
Geçtiğimiz 2 hafta iyi mal çekildi piyasadan...
Ve hacimliydi de...
O yüzden dün akşam da yazdım duygular bir kenara, piyasa gerçekleri diğer tarafa...
Bu çıkış o yüzden hiç şaşirtıcı değil...
Trend de olan tahtalarda sadece fırsat verdi alım için...
Kısmet bakalım...
Evet yabancı 2 haftadır yüklü mal alıyor.Ama bu her şey değildir.Bence şuanda sp500 yani global endeksler her şeydir..
onlar stabilse problem yok..ama olur da onlara %15/20 çakarlarsa bıst hakkıyla bundan nasiplenir.
mesela yabancı 4 aya dağılan alış yapabiliyor..bu arada endeks %15 te düşebiliyor..
kişisel kanaatim sp500 de bu sefer düzeltme bekliyorum..DXY(93.4),BRENT(67),SP500 İSTATİSTİKLERİ(daha önce forumda yayımladım...BUNLARA BAKINCA TEYİTLİ OLUYOR.
BU ORTA VADELİ DÜŞÜŞ sadece hisse almam için önemli..ocak ayından beri hisse yok
oldu oldu olmadı vobda boğuşuruz.ama temennim orta vadeli bir yerden hisse alıp vobu bırakmak.
nacizane fikrim, spotta çalışıp vadelide çalışmayan sistem aslında spotta da çalışmıyor olma ihtimali var... yani spotta karlı gibi gözükse de time value of money kısmında cortluyor olma ihtimali yüksek, bizdeki enflasyon ortamında... spottaki kardan komisyon düştükten sonra hala getiri faiz getirisinin üstünde mi kontrol etmek lazım, uzun vadeli bileşiğini filan da hesaplayıp...
extra bısey yapmazsa gırecek tekrar kanala
spottan kasıt hisselerden bahsediyorsa hisselerde temel de işin içine alınabilir.
tonla seneçek ekleyebilirsin temel datalarda dahil.
örn 4 sene öncesinde fiyatta olanları taratabilir veya 8 aydır band xx band aralığında kalmış sıkışmış hisseleri topluyor olabilir.
bunlara temel analiz rakamlarıda eklebilir.
sadece trading olarak düşünmemek lazım
hisse ve vadeli x30 tamamen ayrı dünyalar. tabi ne şekilde sistem çalıştıryor orası ayrı
hisselerde paranın sağlam olması lazım.
450 civarı hisse var.
her 10 kademe düşüşte paçal yapan sistem yapsan. sonuçları nasıl analiz edersin mesela. ?
eninde sonunda elinde 450 civarı hisse olur.
hadi bunların 10 tanesi zaman içinde kottan çıkmış olsun.
???
tabi filtreleme yaparım abi dersen
ozaman real sonuçları izleyemezsin.
x30 hisseleri alırım gerisine bakmam dersin. masa sandalye dediğin hisse % 5000 yapar.
kottan değil 10 hisse 50 hisse çıksa bile karda bırakır
burada anomali olan şey rastgeleliğin düzenliliği.
sonuçta x30 hisselerine abansan bile bir sinyanin kazandırma ihtimali % 50.
hissein ruhunu bile biliyorsun diyelim :)
mala girdin. sağlamcana
gece mb istifa etti. veya dünya covidden şalteri indirdi bir gecede.
% 50 ihtimal bu nedenle var.
demek istediğim alım yeri dediğimiz maliyet.
en iyi maliyetlenme fiyatı.
bu kadar da olmaz dediğmiz yerdeki hissenin fiyatı / maliyetimiz ne kadar yakın olabilirsiniz buraya ?