mental durumunu feci merak ediyorum...
saray yavrularından
jet tabakadan
2 öğün kuş yemine
elbet 3-5 tahta hasarı olmuştur:yes:
Printable View
Şahsen bu çıkışın, erkenden erken seçim balonunu üfledikleri için olduğunu zannetmiştim ancak buna değinen olmamış.Henüz bunun fiyatlanmıyor olması dolara girecekler için iyi birşey ama eğer fiyatlanan buysa hızına yetişmek zor olur.Daha karpuz kesicez bu kadar hızlı yaşanıp bitmesin herşey.
Vakıfbank, önceden talimatlı olarak;100k usd civarı nakit ödemede bir problem yaratıyor mu? Bilgi verene şimdiden teşekürler...
Qnbfiskiyebank'a bir iki gün önceden talimat vermeme ve olur cevabı almama rağmen 2 kez (Aralık 2016 ve Şubat 2017'de) ödeme yapamadı 5 gün sonra verebilmişti (komik bir şekilde %3-4 yerine % 0.75 günlük faiz uygulamıştı). Bu günlerde nakit usd çekimlerinde sıkıntılar yaşanabileceğini öngörüyorum...
Iyi hatırlattınız, Nisan 2017'de de Vakıf'a önceden talimat vermeme rağmen ödeyememişti.
Şikayet et diyen arkadaşlara da: qnbfiskiyebank'ı şikayet etmediğim yer kalmadı, Bimer/mali şb.dahil sonuç alamadım. problem Şb. de olmuyor, sorun bölgeden ve kurye şirketinden kaynaklanıyor.
"Şimdi bu iki gelişmeyi; hem Hazine'nin nakit biriktirmesini hem de Merkez Bankası'nın kendi mülkiyetindeki altın varlıklarını artırmasını birlikte anlamlandırmak zor. Hazine'nin Merkez Bankası'ndaki hesabında tuttuğu mevduat 3 Ekim'de rekoru vurdu 45 milyar TL. Son 30 günlük ortalaması da 40 milyar TL'ye ulaştı. Bilmediğimiz ne? Zamanlama neredeyse aynı, bir taraftan nakit güçlendirmesi, diğer taraftan rezerv tahkimi. Herhalde Ankara'nın bir bildiği olmalı; bu soruların, tekniğin de ötesinde bir yanıtı vardır."
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/77...de3d2a00fd7c23
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...tiyor-40621586
Dolar yeni seviyesinde ...3.7385
Bakalım BİST nasıl açılacak...
Gününüz iyi geçsin...
VİOP artı açtı...:)
İnadına.
Dün gece Türk heyetinin ABD den vize talebi haberi sonrası bizim yetkililerin vize talebi haberi yalan demecine inanmak gibi, BİST'in bugün yeşillenmesi de fazla taraftar bulmuyor...
Ama oluyor...:)
İnansan da inanmasan da...
Kendi aralarında paşlassalar yeterli.
Bu arada iyi haber:
Eylülde konut satışları % 28 artmış.
Müthiş.
Bizim bilmediğimiz bir şeyler olmalı. :)
Irak ve Suriye'deki durumlarımıza gelince :
-Irak'ta Barzani referandum konusunu dondurdu. (Bu şimdilik demek) Kerkük'ü kaybetti. Petyrol sahalarını kaybetti. Türkiye ile sınır kapısını kaybetti. İşler fena gitmiyor orada.
- Suriye'de İdlıb tamamen Türk askerinin hakimiyetinde haberi geldi. Şimdi yeni hedefler Afrin ve Menbiç olarak işaret edildi. Yani bela bitmedi. Artarak sürüyor.
https://resimyukle.xyz/resim/z1MMAz
.
3.66 ya geri gelecek diye realize oldum ben..kalanlara bol şans..ytd
Başbakan:3. çeyrek büyümesi 2 haneli olursa şaşırmayın
bana söylüyorsa eğer asla şaşırmam
4-5 yıldır hiç bir veriye inanmıyorum :)
ben olamıyorum.....
satsam ne alicam....
3,60 dan kısmen sattım alttan alırım diyerek....
hala bekliyorum
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
30 Dk lık düzelttin.Alırsın sen yukarı.Günlüğü filan düzeltmeye gerek yok :)
https://i.hizliresim.com/bLGPA8.png
Dün buradan, Vakıf'dan nakit usd çekme konusundaki endişelerimi yazmıştım. Çok haklıymışım. Artık sözlü değil, yazılı talimat alıp; Gn.Md. lüğün onayını alıyorlarmış; topik üyelerine samimiyetle duyurulur.
Arkadaşa dedik ki acele etme Aralığa kadar doların güçlenme durumu var, altının yükseleme ihtimali az gibi görünüyor..Ayrıca doların patlaması demek şu anki finansal düzenin patlaması demek..nasıl daha güvenilir bir para bulunabilinir ki bu durumda..enterasan bir yorum..
Biraz zor ama ECB QE'leri aylık 20 milyar Euro'ya indirirse Euro/Dolar paritesi 1.20 üzeri atabilir..bu durumda tahminen , globalde para miktarı azalmaya gireceği için TL karşısında hem Euro, hem dolar yükselebilir..ha o zaman altında yükselir..
Bende geçen gün bu parite de 1.50-1.60 hatta 2.25' ci vardı..neredeler diye yazmıştım..hele o 2.25'ciyi düşün düşün, bulamadım..uykularım kaçmıştı:)
Ancak şimdi öğrendim..bunu yazan eski forumdan Morkele olunca ne 2.25'i , hatta 3, 3.5 felan normal olur o zaman..:)
Dolar/TL için kritik seviye 3,77 direnci!
Döviz 6 dakika önce (25.10.2017 11:04) INVESTING.COM
ohooo bunlar şimdiden usd nin altına odunu vermişler bile
Başbakan Binali Yıldırım "Üçüncü çeyrek büyümesi çift haneli olursa şaşırmayın" ifadesini kullandı.
Aklıma Orhan velinin bir şiiri geldi...
"Gemlik'e doğru
denizi göreceksin, sakın şaşırma..."
:)
Eğer bu haberleri duyan, benim döviz yerinde mi diye merak ederse, süre daha da uzayabilir...:)
3,5 milyon Suriye'li mültecilere harcadığımız 30 Milyar Doları geri alırsak Dolar fiyatları düşer panik yok.:oleyo: