Herifler dolarlan ne işiniz var, dolar mı harcıyorsunuz lafını bile yutturabildiler, bu ahmak ahaliye...
Biz ne desek, boş yani...
Printable View
Herifler dolarlan ne işiniz var, dolar mı harcıyorsunuz lafını bile yutturabildiler, bu ahmak ahaliye...
Biz ne desek, boş yani...
Ahmet Hakanı bile salak yerine koydu damat, dolarlan mı maaş alıyorsunuz deye...
Sanırım müjde geliyor
Bugün onu düşündüm. Covid nedeniyle wuhandan kaçıp Türkiye’ye gelenler pişman mıdır ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Uzun bi aradan sonra ilk kez bu kadar keyifli bir bloom yayınına tanık oluyorum, rahmetli Süleyman Demirel'i andılar bol bol ve tabiki siyasi zekası ve espirileriyle gerçekten o yıllara bir kez daha döndüm mekanı cennet olası. Çok zeki ve hazırcevap bir devlet adamımızdı.
Bugün bir öğretmende Cavit çıkmış okul karantinaya alınmış
Öğrenciler ne kadar yaydı virüsü Tanri bilir
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Nigde'de, kasabalıları ziyaret ederek sorunlarını dile getiren Adem, "Anca şov peşindeler. Akıllı yol yaptık diyorlar.
Buyurun akıllı yol.
Diğer yol bedava, aynı yakıtı yakıyorsun, 'akıllı yola' 115 lira para veriyorsun. Bu millet bu çileyi çekmek zorunda mı?" dedi.
https://cumhuriyet.com.tr/video/chpl...ndeler-1764711
Bu politikalar tamamen yanlış. Otoyollar önemlidir. Sanayi için çok değerlidir. Bugün bu otoyolla beraber istanbuldan bir tır otobandan hiç çıkmadan mersine gidebilecek. Bu muhteşem bir şey. Tıpkı osmangazi köprüsü gibi. Oda boşu boşuna çalışan feribotu ortadan kaldıracaktı.
Ama olmadı verilen garantiler nedeniyle bu güzelim yollar halk tarafından etkin kullanılamıyor. Devlet direk bu yolları kiralayıp, halka uygun fiyata sunsa ülke ekonomisine katkısı şu halinden fazla olacaktı. Aslında en iyisi yolu devletin yapmasıydı.
Londra tahkimi garantili ve bu geçiş garantisi verilen yollar, hastaneler, köprülerin amacı yandaşa akışı hiç bitmeyecek bir hortum bağlamaktır.Bundan sonraki iktidarlarda bu yandaşlara bu ödemeleri yapmak zorunda. Ne demek ben gittikten sonra da siyasetimin finansmanı garanti demek. Halka hizmet filan o vitrindeki süs.
Su AVM'de Burger King acanda, halka hizmet icin acti dimi..:(
Aynen hocam, o yolları ve köprüleri devlet kendi borçlanıp yapmış olsa şimdiye kadar borcu da bitmiş olacaktı ve daha uygun fiyata halkın kullanımı sağlanabilecekti. Şimdiki haliyle yandaş müteahhitlere daha 18 yıl civarı garantili ödeme yapılacak.
Hepsi bir yana, yandaş müteahhitlerin o yolları yapmak için yurtdışından aldığı döviz kredilerine de devlet kefil oldu. Bir tarafa kılçıksız kazanç, halka da katmerli kazık...
Bu hizmetlerin hepsi bu ülke için faydalıdır. Ancak işin maliyeti konusu vatanseverlik derecesine göre değişir.
İnşaat işi yükleniciler için kazan gibidir. Sürekli ateşe odun atmanız gerekir.
Her iş bittiğinde bu makine parkı, personel için yeni bir iş bulmanız gerekiyor. Devlet bir şekilde bu yola girdi ve şu anda sürekli firmalara yeni iş üretmeye çalışıyor. Bu hikayenin mutlu sonlar biter mi bilemiyorum.
Ama şunuda eklemem gerekiyor.
Bu otoyol geçişlerinin dolar veya euro maliyetleri ile belirlenmesi hatalı olmakla burada devletin kur tahmini yapan birimlerininde hatalarının etkisi olduğunu düşünüyorum.
Merhaba,
Sabah USD yukarı iğne bar yaptı, piyasalar açılmadan önce. Farkeden oldu mu bilmiyorum. 7.515 e vurdu çekti.
Bıçak sırtı giden, haber/müjde ile anlık hareket eden borsası olan, işsizliğin rekor kırdığı, gidişatın da çok kötü olduğu bir ekonomimiz var hamdolsun.
Forumdaş arkadaşlarım abilerim kardeşlerim. Sizden bir rica elimdeki hisseleri kısmen sattım. Dolara yatırım yanlış yanlışta amk ülkeyi .ok götürüyor bu yüzden tekrar döviz piyasasına girmek istiyorum. Sizce bu kur bu .ok gibi piyasada rekabetçi kur mu. :)
Sağlık Bakanı : Bugün yeni kararlar açıklanacak
Yazdıklarımda aşırı derece de ironi vardır. Teknik bir analiz yapsanız teşekkür ederiz. Mesala Arap şükrü
Türk Hava Kurumu'nun (THK) tüm bakımlarını yaptırdığı göreve hazır 6 uçağı kullanmamakta direnen Orman Bakanlığı, helikopter ihalesi açtı. Gizli kapaklı yapılan ihaleyi yine tanıdık bir şirket aldı. Bakanlık bir helikoptere günlük 216 bin, 107 gün için toplam 23.1 milyon lira ödeyecek.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...-kira-6031051/
Saat 24:00'dan sonra caz yasak, çok önemli bir karar örneğin...
Emme şov için 350 bin kişiyi Ayasofyaya yığmak, tedbire girmez...
Ben şahsen 50 dolar dahi yatsa hesabıma derhal bankaya gidip çekiyorum sırf bu yüzden, özellikle son 1 yıldır 1 dolar dahi bırakmadım kıyıda köşede. neme lazım crush abi, mazallah uçan ekonomide her an karga sürüsü çıkabilir karşımıza. gözümüzümü oyar başka yerimizimi allah kerim garik :)
AKP'den şirket kıyağı: 180 kez yasa değişti.!!!!!
DÜŞÜK TEKLİFE İHALE YOK
Kayırmacılığın, kaynakların verimli kullanılmasını ortadan kaldırdığını ifade eden Karatepe, sözlerine şöyle devam etti:
“İhaleler, kamu hizmetinin en düşük maliyetle yapılmasını sağlamak için düzenlenir. Buradaki amaç, kamu kaynaklarını daha iyi kullanmaktır. Ama bunu davet usulüyle yaparsanız, bu ihtimal ortadan kalkmış olur. Birçok ihale, en düşük teklifi verene verilmiyor. Gerekçe olarak ise ‘düşük teklif verenin teknik koşulları yerine getirememesi’ sunuluyor. Hâlbuki ihaleye başvurmanın şartlarından biri teknik şartları sağlamaktır. Dolayısıyla bu sağlam bir gerekçe gibi görünmüyor. Türkiye müteahhitlik konusunda dünyanın ileri gelen ülkelerinden biri; ancak son on yılda bu iş beş şirket arasında dönüyor.â€
https://www.gercekgundem.com/ekonomi...z-yasa-degisti
Sn Egeli maksadınızı bilemem ama sanki biraz subliminal hava var veya ben öyle hissettim. Saygılar.
Bu hizmetlerin hepsi bu ülke için faydalıdır. Ancak işin maliyeti konusu vatanseverlik derecesine göre değişir.(işin maliyetinin vatanseverlik derecesi ile ilgisi? )
İnşaat işi yükleniciler için kazan gibidir. Sürekli ateşe odun atmanız gerekir.
Her iş bittiğinde bu makine parkı, personel için yeni bir iş bulmanız gerekiyor.( 1. Bu konu devletin mi firmanın mı sorunu. Yani halkın parası böyle rahat peşkeş çekilebilir mi? 2. Neden hep malum 5 firma bu rahatsız edici değil mi. Üstelik bunların bir tanesi de milletin A.sına koyan).
Ama şunuda eklemem gerekiyor.
Bu otoyol geçişlerinin dolar veya euro maliyetleri ile belirlenmesi hatalı olmakla burada devletin kur tahmini yapan birimlerininde hatalarının etkisi olduğunu düşünüyorum.(Burada akp ile kur tahminini yapanları ayırıp, akp yi sorumluluktan kurtarıp kur tahminini yapanlara yıkıyorsunuz. Kur tahmini ben mi yapacağım. Bütün kademedeki adamların onların bizzat ta kendileri. Haksız mıyım?)