Memleket Amasya mı
Printable View
Dostlar sağlam bir altın yorumcusu var mı Türk yabancı farketmez. Hatta yabancı daha iyi olur. Bizim Türk analistler anca fiyat gerçekleştikten sonra konuşuyor.
Özletmek ve özendirmek gibi olmasın ama, ilk defa yolumuz düştü.
İki hafta önce iftarda keyif kafe de döner ve beyti yedik.
iskele kafe de çay içip ırmağı ve ışıklandırmayı setrettik.
Gece Yeşilırmak ışıklandırması müthiş.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=36133&page=42
Bence yukarıdaki değerlendirme bilançolar sonrası 2 hisse tüyosu eder.
ONS-ALTIN:
Bence bu sefer 2.070 dolardaki direnci aşamayacak.3 lü tepe olarak kalacak...Biraz geri çekilme olmalı...SP500 ile uyumlu olarak.SP500,MESELA YAZIN 3.200 olursa işte o zaman onsta 1.800 dolar olsun.
ve global dipten dönünce(sp500) işte o zaman ons 2070 kırıp: çanak formasyonu tamamlansın..yani 2.400-2.500 dolardaki hedef...
Benim senaryom bu.
XPT GLOBAL menkul değerler olarak yorumumuz budur.:)
Darbı mesel son zamanlarda olmadı...Ama kanımca bu sefer:Sell in May and go away
Ben bizde onsa bakmanın şu an için pek anlamlı olduğunu düşünmüyorum.
yeşildeki marj önemli. Bizim ülkede onsla uğraşan yoktur herhalde.
ben şahsen seçime fule yakın sarıda giriyorum.
Arkadaşlar yeni halka arz var yarın talep toplama son gün, belki ilgilenen olur diye hatırlatayım, ücbeş lot veriyorlar fazla vermiyorlar ama olsun yımırtalı pide parası çıkıyor ücbeş tavanla
İDELAE sadece masa üstündeki leptoptan giriyorum..Ama son 2-3 gündür 10-15 dakika sonra bağlantı kopuyor.Başka cihazdan girdiğiniz için koptu vs..diyor...
Her seferinde girmem sıkıntı oluyor..sms bekle vs...
Sizde de var mı?..Bu olayın çaresi nedir?
Sayın Üstatlar bir şey danışmak istiyorum dügünden kalan takılar var banka kasasında bozdurmak fikri var kasanın güvenliği deprem vs etkisiyle en az zararla nasıl bozdurulur banklar mı karlı kuyumcular mı altıns hissesi alsam aynı mantık mı cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Türkiye'den Bilgi
@TurkiyedenBilgi
·
13s
Devlet Bahçeli:
"Ben biraz da hesap adamıyım. İstanbul'da 98 vekil var. 9+8=17. Bugün 17 Mayıs ise hepinizin bildiği gibi Kadir Gecesi. Bu tesadüf müdür?"
bu matematiği bulun bakalım
çok hızlı tredar lar var burada kimse bulamadı cvp burada deniyelim şansımızı:)
VOA Türkçe
@VOATurkce
Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 71 gün geçti ancak çok sayıda depremzede enkaz altındaki yakınlarına halen ulaşabilmiş değil.
VOA Türkçe, Hatay'da kayıp aile üyelerinin izini bulmak için her gün enkaz alanına gelen bir depremzedeyle görüştü
bu insanların cesetleri nerede çok duyuyoruz.
Güncelleme için teşekkürler, yararlı bir paylaşım.
Baskılandığı iddia edilen dolar, enflasyon-kur makası, dolar bazında asgari ücretin geldiği seviye ve cari açık nedeniyle seçim sonrası genelin kurda artış beklentisi tersi duruma göre daha yüksek... Siz de devalüasyondan bahsetmişşiniz.
Ancak zaten pul haline gelmiş/getirilmiş olan paramızın daha da değersiz hale gelmesi enflasyonist spiralin devam etmesi demek... KKM üzerinden kamuya yine yük binmesi demek...
Düşüş ihtimali yukarıda saydığım etkenler nedeniyle son derece düşük ama bence ekonomide dengeli bir iniş hedefleniyorsa kurdaki olası bir depreciation'ın da sınırlı olması gerek... Mevcut seviyelerin korunması makul bir hedef olacaktır.
Spiralin kırılması için talebin kırılması ve kurun dengede tutulmasından başka seçenek yok...
Diğer yandan olaya belki biraz duygusal perspektiften bakınca da elin adamı ülkeme gelip bedavaya mal, mülk edinip, tatil yaparken kendi vatandaşımın ülke dışında bir pet şişe su alırken düşünmesi açısından baktığımda da TL nin bu mahvedilmiş halinin bir noktada dengelenmesi gerektiğini ister istemez düşünmüyor değilim...
Sebep olanlar utansın... Resmen öyle bir hale getirelim ki biz gidersek gelen de düzeltemesine oynandı...
Başa dönersek asıl soru, devalüasyonsuz, yeni bir spiral yaratmadan, kamuya KKM üzerinden ek yük bindirmeden bir dengelenme olabilir mi?
Ereğli, Tüp, Petkim, Kardemir, Şişe
Bu muhteşem 5 li sağlam havlu atmış tepki gelmedi artık bunlara
Dışarı çıkmam gerekiyor..SHORTLARI kapattım..flatım..size kolay gelsin..
https://i.hizliresim.com/s2r50r3.png
geçen cumadan beri oyun saatlik aşağı yönlü.
belirttiğim alçalan tepelerle oyun dönüyor.
dün bahsettiğim 5050 altı 240 dk graf kapanışlarında hastalık oraya geçicek daha alt bantlar gündeme gelecek.
bu yüzden biraz varlık biraz günlükçüler dün 5050 için savaş verdi.
dün en düşük 5057 gördü.
https://www.altinkaynak.com/canli-kurlar/doviz
Serbest piyasada dolar. Olaya bak.
16.00 barına kadar al ver devam eder 240 dk graf saati geliriz.
kolay gelsin.
Sabah shortla akşam kapat.
Akşam longla sabah kapat.
Başka bir şeye gerek yok yedire yedire mal çakıyor adamlar başka bir şey olduğu yok bayrammış seyranmış T+2 ymiş kredili malmış fasa fiso başka bir şey olduğu yok sn.Sindoma %100 haklı tespitinde.
dik gelir.:)şimdi anlamışındır.
bana kelime oyunları yapma , yoksa senin okuma özürlü olduğunu düşünücem.:)
cumadan beri yazıyoruz aşağı kesişme olduğunu kısa vade ben senin gibi yapamıyorum ralli bekliyorum deyip şort kapattık diyemiyorum veya ekgyo 36 lira olması gerekiyor diye söyleyemiyorum anladın mı şimdi :kahkah:
Şu dakikalarda viop30 tarafı tekrar zayıfladı
Burada art niyetli kendini zeki sanıp laf cambazlığı yapana senelerdir lafımız oldu , bu yüzden iyi niyetliysen başımın üzerinde yeri var kim olursa senelerdir elimizden geldiğince buralarda düşüncemizi paylaştık.
çakallığa gerek olmadan muhabbet olsun burada.
bu yazım ortaya yazılmış bir yazı kim çakallığı düşünüyorsa.
kolay gelsin.
Ben alırken çok küçük 5 6 kademe fark vardı.
Tam kademe söyleyince de işi bilen abeyler kızıyorlar yok 0.99995 değilmiş de şöyleymiş filan.
Annamıoz ki abi sığır gibi adamız mal gibi hayvan gibi adamız yeyip içip s...maya anca yetiyor kapasitemiz fazla detaya gerek yok.
Aldım mı aldım karda mıyım kardayım oyna devam :D
Yok dayucuğum komisyondan başka bişey ödemiyorsun, ne banka nede kuyumcu bu şekilde altında trade fırsatı vermiyor. Vob zaten sakat en iyisi bence bu
zevkler ve renkler tartışılmaz sonuçta ortada fiziki bir şey yok, sertifika adı altında kaat parçası alıp satıyoruz
VYB
Mesela bugün altın yükseldi
Dün bankadan yada kuyumcudan altın alan biri bugün satsa zarar ediyor.yükseldiği halde
en sağlam ankatörlerin sapma oranı %2-2.5 ..
bu sandık diğer tüm sandıklardan farklı olacak ..21 senelik hatasıyla sevabıyla metal yorgunu iktidar
diğer tarafta birbiriyle idolojik açıdan tamamen farklı kimyaları tutmayan ,yaptığı birlikteliklerin getirisi kadar götürüsünün hesabından uzak koalisyon
fotofinişe kafa kafaya girme olasılığı ve hatta 2. tur olasılığı yüksek seçimde kimse anketlere güvenip pozisyon almaz
kaldıkı iktidar devam etse bile bu ekonomi politikalarıyla ilerlemesi mümkün değil ..bol kese seçim politikası tamamen değişecek
diğerinin ne yapacağı öngörülebilir değil
zor bir dönem bizi bekliyor ..kim gelirse gelsin Mars'dan hükümet ithal etseler taşlar yerinden oynayacak
bizin tosun da bu durumda ne yapacak peşine takılan olmayınca ..
sormuş bir arkadaş düşermi çıkar mı
kuvvetle muhtemel gömecekler hemide palas pandıras elbiselerle fatihasız :)..o saate kadar tadını çıkarın işte
yımırtalı pide ,kıymalı pide , palanın gönlünden ne koparsa artık:)
Evet dediginiz gibi marj yok...stopajda yok. ..Kagit olarak al sat icin kolay ve avantajlidir.
Ama 50 gr ustu alim yapip 50 gun sonra Fiziki teslimat isteyen bir yatirimci ALTINS1'i piyadan %7 daha pahali almis olacaktir. Demek ki Darphanede fiziki teslimat sozlesmelerinde kar yapiyor.
abicim niye sinirleniyosun, fikrini sorduk sadece küfür etmedik yani
ben ralli bekledim o yüzden short kapattım, ama olmadı yanıldım, pişmanım şimdi zarar ettim, sırf benim lafıma uymak için bu şekidle oynayan olduysa onlardan da özür dilerim.. sen hiç zarar etmiyosun, bi şey olup bittikten sonra hep bilmiş oluyosun, onun için ne öngördüğünü anlamaya çalışıyorum sadece.. ayrıca hep bildiğine göre, sürekli para kazanıyo olman lazım, buna rağmen bu forum köşesinde küçük yatırımcıyı aydınlatıp duruyosun, büyük alicenaplık, şükranlarımı sunarım
Erol abi ve Sindoma abi lütfen kavga etmeyin, ortam zaten gergin birde paladan zopa yemiyelim sizin yüsünüzden :)
https://youtu.be/uPFQtvjG5Z4