Onlar bizden fazla zam alacak gibi düz hesap 15 bin yapar. Tek kurtuluş Şimşek yıllık 100 milyar maliyeti var. Para yok diye kabul etmezse öyle serinleriz. Yoksa kıyın kıyın bize yanaşıyor bunlar
Printable View
Çok büyük ihtimal ile emekliye % 17 zam yani 3+1'rini verecekler, taban maaş 12.500 gayme olarak kalacak.
6. Ay yani Haziranda düzelecek diye gargaraya getirecekler, zaten o ayda taban aylık dahi cüzi olsa bile zam görecek.
Yüzde 30 zam 1 yıl için yapıldı ve enflasyona ezdirmedik denildi.
13-14 arası bence 13 500 en düşük emekli aylığı olacak ve bu şekilde emekli enflasyon karşısında son derece dik durmuş olacak. Esasında kök mayışı düşük olan zevat acayip yüksek oranda para alırken bu şahıslar yüzünden taban aylığına yakın olanlar maalesef dumura uğruyor esasında tek oran herkes için geçerli olmalı. Ama oran yeterli olmalı.
Bu da yetmez esasında emekli maaşına hiç bir şekilde bağlı olmayan işletmelerin bu zammı duyar duymaz yapacakları zam nedeniyle ümükleri sıkılmalı. Başka türlü emekliye 100 bin ver ertesi gün fırında ekmek 100 lira olur. Bu ülkede işler böyle.
BAĞ-GUR 12. basamaktan emekli olan 13. basamaktan fazla maaş alıyordu, Allahtan ben 14. basamağa çıkmıştım da, sinir krizi geçirmedim.
Zam beklemek hayalden öteye gitmez,alacak olan zam emeklinin en fazla %20,zaten 16-17 hak edildi,geriye cuzi artılar ilave edilir,oda edilirse,onlar desinler devamlı 2024 emekli yılı olacak diye,öyleya dilin kemiği yoktur,seçimede daha çok zaman var.market fiatlarında katlamalı zamlara devam,devlet vergiyi yükseltirse onlarda mecbur üstüne ilave eder.
Ziyaaaaa
Sn güneysu 19.901 paylaşım
Gamet 3.210 paylaşım.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d43fc63595.jpg
Bugün saat 10.00’da yine bir gülme gelecek.
kulağımızın arkası kaldı üstad
https://x.com/dandikhyr/status/18737...ffPIchJeA&s=08
Moderatör görevi yazı yazmak değil yazılanları kontrol edip uyarı vb. yapmak , ayrıca yazılmış mesajda da geride çıktın.
Ne desen ters çıktı ,Sen Amerika dayken bu Farah sana çok asıldı (Farah Fawcet) ama yüz vermedın biliyoruz. :evil:
Eski yönetim seni zamsız alıştırmış ya belki yeni yönetim kıymetini bilir .
Bu işimizi görür.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...083bc756b3.jpg
TÜİK: Tüketici fiyatları Aralık'ta aylık %1,03 (Beklenti %1,63, Önceki %2,24)
Yıllık 44.4
45 bile altına indirmiş.
Tuik bi ikramiyeyi hak etti.
TÜİK: Tüketici fiyatları Aralık'ta yıllık %44,38 (Beklenti %45,25, Önceki %47,09)
Memur ve emeklisi maaşı % 11.75 artacak.
Emekliler yılınız bitti
gerçek ile karşılaştınız.
Bu sene eksi enflasyon hangi ay çıkacak bakalım. Bunlar iyicene sapıttı eksi enflasyon bulur.
Arkadaşlar,Enflasyon artışında , dolar artmadığı için Boeing şirketi 737-800 motor kapak contasına ve uçak motor bujisine zam yapmamış, bu gibi kalemler enflasyonu fena düşürüyor ben şahsen restorana gideceğime bu tarz malzemeleri sürekli satın alıyorum zira evde çok ihtiyaç oluyor..
Sayın Şimşek, Onlara da sağlam bir şey versin de akıllarında kalsın, çabuk unutuyorlar yohsam :he:
Sabahın 7 sinde ziraat Pangasının gapusunda zıraya girmeyi biliyallareh,
Buraya epeydir resim yüklemediğim için unutuyorum nasıl yüklendiğini, bir yaşlı emmi resmi vardı sağlam bir işaret veriyordu eliyle ve koluyla onun i resmini burada bütün zıraat pangası sırasına girenlere gelmesi için paylaşmak isterdim şahsen..
Stok olmasa bittim ben. Faturalar aidat kızın eğitim masrafı ekmek parası maaşın yarısından fazla. Kriz bana çok vuruyor. En büyük kriz evlenen kızdan dede olma ihtimali yok gibi. Ayhan başkan benden önce dede olacak. Muhtemelen bu sene kızın maaşı ev kirasına yetmeyecek.
Bu iktidardan birşey beklemek hayalden öteye gitmez,baştan beri palavra sıkana hava basana güvenilmez...
O kadar kötü ekonomiye rağmen akp nin seçim kazanma umudu var. Adamlar ne yapıp edip hallediyor. Erbakan'ın oğlundan umudum vardı akp yi böler diye. Adamın bütün belediye başkanları istifa etti sayılır. İyi parti de aynı. Şimdi akp yi beğenmeyen sağ görüşlü biri kime oy verecek ki. Muhtemelen sandığa gitmez bu da akp ye yarar. Rte de böyle düşünüyor muhtemelen bana vermiyorsa sandığa gitmesin
Senin damat , ferit, hatırladığım biraz problemli idi dikkat et , kızdan dede olayım derken bebek bezi fiyatlarına odaklanabilirsin..
Bizim rahmetli bir komşu Ahmet Abi vardı iddia bayii, Bağlarbaşında otururken, bir gün sohbet ederken bana dedi ki "yaw bizim damat ve ailesi bayramdan 2 gün evvel bize gelirler, evi de 60m2,
bayram biter 2 gün sonra giderler, hep benim cepten yerler, 2 kilo meyve getirmezler, bi bayram bayramın 2 . günü gittiler, ohh çektim baktım 4. gün geri gelmişler, artık sabrım taştı neden geldiniz dedim, sen bebeği özlersin diye deyince, size de bebeğinize dedim, diye anlattıydı ırahmatlı :kahkah:
Bi de o torun bebek iken Ahmet Abi gemilerde işportacı lık yapıyor muş iddia bayii de değildi yani. Adam sabah çıkıyor pzvnk damata para kazanıyor akşam yesin diye tabii dünürler de orada.. Evlerden ırak olsun..
Kütahya Tavşanlıda bir bağkur emeklisi cinnet getirerek kendini yakmaya kalkmış. Olay yerine ambulansla polis sevk edilmiş. Reha başkanı zaptetmeye çalışıyorlar
Babamın Suriyeli kiracısı ülkeme yakın zamanda dönecem diyor. Onun kirası bizim kızın kirasının yarısı kadar. Kızım kadar kira ödemiş olsa inşaatta amele olarak çalışsa yine geçinemez.
Reisim ülkeyi uçuruyor millet maaş derdinde. 10.000 yıl önce mayış mı vardı. Teşekkürler ak parti teşekküler reis.
Emekliler bizimle birlikte emekli maaşı almaya başladı.
Ambulans da yoktu.
Esenboğa hava limanı da yeni yapıldı.
Nankörler.
Buzdolabı ile tanıştınız.
1.5 bekliyordum ben tuik fazla kökledi bu sefer:hi:
En düşük emekli aylığını 20% artışla 15.000 yaparlar. Diğer emeklilerin artışını da 20% ye tamamlama ihtimali var. Memur sen başkanına bile refah payı dedirtiyorlarsa ufak bir ilave yapacaklardır diye düşünüyorum.