Pakdemirli: Bu kadar aracıya gerek yok
https://www.bloomberght.com/tarim/ha...ciya-gerek-yok
Printable View
Pakdemirli: Bu kadar aracıya gerek yok
https://www.bloomberght.com/tarim/ha...ciya-gerek-yok
Tarihe geçen/geçecek bir Tarım Bakanıdır kendisi...
dostum sen YİLLİK odedin o parayi,
bir ara abd de ki emlak vergilerini aeastirmistim,
eyalete gore YİLLİK evin piyasa degerinin %1-2'si kadar
yani her 50-100 yilda bir, 1 ev hediye ediyorsunuz hazineye.
turkiyede emlak vergisi rayiç bedele gore belirleniyor, piyasa degerine gire olsa ortalik ayaga kalkar,
birim olarak 7500-15000 tl arasi odeme yapman gerekirdi abd emlak sistemi olsa idi burada
Arkadaşlar hepinize yürekten teşekkür ederim...ben anladım ya beni iyilestireceksiniz yada gomeceksiniz[emoji23][emoji23][emoji23] Al...Sonrasında imam gömün AMK...demesinde.....
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2008-2018 yılları arasında 806 milyar dolar dış ticaret açığı vermişiz. Buna mukabil 471 milyar dolar da cari açık. ( 2018 i 27 milyar dolar aldım).
zaten PARASAL genişle GENİŞLE nereye KADAR??
FAİZ düşmüş olsaydı şuan emin olun %15 zor görülürdü..ancak bakın %24lerden %21e düşmüş sAYILMAMZ::
zaten
http://www.hisse.net/topluluk/showth...72#post3146272
yukarıdaki tüm paylaştığım Grafikler bunları destekliyor..
AMERİKA masumları öldürecekbir savaş çıkartamazsa...maalsef ki 3.dünya savaşı yakın..
Ekonomik sistemler çöker..
paylaştığım 3 5 mesaj önceki 3 lü videoları izleyin bakın..neler öğreneceksinzi.
DOLARIN sadece faizsel GERÇEK değeri şuan 20 liraya YAKLAŞTI...
buna bu GİRMİŞLERİ de eklerseniz doların 25 liraları vurması içten DEĞİL..
en merak ettiğim konu ise : teknik olarak şuan 9 lira büyük direnç..kırarsa 11,25
oradan da 14 liraya KADAR BOŞ...
daha önce neler yazdım linkten baksın millet...
5,25 try üzeri 7,25 e kadar boş demedim mi?
ben 1 e 200 kaldıraç ile 5 lira görülünce LONG u yapıştırmıştım..
1 haftada 60 bin dolar..kazandım..
Varlık Fonu'nun Varlık gösterebilmesi için İş Bankası gerekiyormuş...
Kötü niyet yok, aman ha yannış annaşılmasın..
Niyet hayır akibet hayır!
https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...-fonu-3472571/Alıntı:
İnsanın aklına ister istemez İş Bankası ve Şişe Cam'ın Hazine'ye devri tartışmaları geliyor. Oradan doğru Varlık Fonu'na... Haliyle ölüyü diriyi bitirdiler, işsizlik fonunu da yediler, gözü İş Bankası'na diktiler.
durumun herkes farkında. hiçbirşey olmasa negatif aynı sistem sürse 4 milyon suriyeliye 35 milyar dolar harcanmış ise bu harcanmaya devam edeceğinden erime sürecektir.
Doların yükselmesi veya düşmesi abd ile ilişkilerin seyrine bağlı. Papaz olayında yargıda şeyi şey edip serbest bıraktıktan sonra abd ile ilişkilerin düzelmesi ekseninde düşüşe geçti. abd ile ilişkiler ne zaman ki tekrar bozulur işte o zaman dolar sertçe yükselir. Bunun haricinde seçime kadar doların yükselmesine müsaade edeceklerini sanmıyorum.
dolar 15 şubata kadar 5.35'i görür diyorum...
son 4 ayda olduğu gibi önce 15'inde maaş alanlara doları yüksekten iteleyecekler, sonra yine 5.20 civarına indirecekler. yatırım tavsiyesi değildir...
Enteresan günler yaşıyoruz...Tanzim satışları ve borsa (BIST100) yeniden kısa vadeli zirvesine gidiyor nerdeyse...
Milyonerler geçen yıl 144,3 milyar liralık döviz aldı !!!
EKONOMİ HABERLERİ
| 11.02.2019 11:33 |
Son Güncelleme
1 saat önce
Türkiye'deki milyoner mudilerin döviz tevdiat hesaplarındaki miktar, geçen yıl 2017 sonuna göre 144,3 milyar lira artarak 550 milyar lirayı aştı.Söz konusu dönemde milyonerler 2,6 milyar liralık altın, 41,5 milyar liralık TL cinsinden parayı hesaplarına ekledi. 1 milyon lira ve üzerinde bulunan altın hesaplarının yüzde 78,1'ine gerçek kişilerin sahip olduğu görülürken, milyoner kurumların hesaplarının yüzde 58,2'si döviz tevdiatından oluştu.
http://finans.mynet.com/haber/detay/...z-aldi/259880/
hayatımda yumurta bile satmamış biri olarak vergi, ticaret hukuku vb. fikrim yok. Bir arkadaşım elimdeki dolarları tanzim satış olarak cuma günü cami çıkışında satmamı önerdi. Yaşlı amcalarda para bol, sen piyango bileti gibi azar azar dolarları '' ucuza, bedava '' sloganı ile 30 dk. da satarsın dedi.
Bu arkadaş benimle kafa buluyor ? ya da gerçekten denemeli miyim ? Yoksa dolarlar *** olacak !!
Eskiden bir laf vardı kaos durumunu açıklamada kullanılırdı ( kör tuttuğunu..... diye ). Şimdi kör olmaya gerek yok, herkes tuttuğunu öpüyor. Apartman ynt.si aylık 3000 tl. maaş istiyor, genel kurul 1500 yeter diyor. Karar 1500 tl. çıkıyor. Adam göreve başlıyor, ilk aidatları toplarken ; merkezi pay ölçer ısı gideri 105 tl + geçen aydan sehven eksik yazılan 70 tl =175 tl diyor. 150 daireye 30 ile 200 tl arası - geçen aydan fark - adı altında haraç yazıyor. Hiç kimse dava açmayı düşünmüyor, bir kahraman arıyor. Kahraman da diyor ki '' geri zekalı komşularım, ben zaten işimi halletmişim, benden haraç alacak adam doğmadı, ancak haracını paylaşanlar benimle konuşabilir ''
yani tanzim satış , tanzim atış hikaye. Siz bir merminin bir bombanın kaç lira olduğunu bilmeden konuşuyorsunuz...
üretilen meyve ve sebzelerin yüzde 25 i bize ulaşıncaya kadar yüzde 15 ide bize ulaştıktan sonra israf ediyormuşuz,bundan dolayı sadece fiyat artışlarını konuşmamamız gerekiyormuş, israf etmememiz gerekiyormuş, yani sorumlu yine bizleriz,herşeye nasılda bir mazeret bulurlar ayakta alkışlamak gerekir,, EY müsrifler
İsraf deyince aklıma saraylar ve bunların personel ve diğer fatura (elektrik, su, doğalgaz) , yemek giderleri (ziyafetler, ağırlamalar, günlük 3-5 öğün) (Beştepe, Marmaris, Ahlat)...Adeti fazla olan ve yabancı markalı makam otoları...Şişkin gereksiz kamu çalışanı kadroları, korumalar, danışmanlar, danışmanların danışmanları, yardımcılar, yardımcıların yardımcıları filan geliyor benim de...
11 Şubat Pazartesi 13:31 ERDOĞAN: (TANZİM SATIŞ) TEMİZLİK MADDELERİ DE SUNULACAK
Şimdi de temizlik maddesi tanzim satış yerleri açılacakmış...
Tanzim ev, otomobil, benzin, rakı satış yerleri de istiyoruz...Tanzim hastaneleri de...Tanzim köprü ve tüp geçit, otoyolları da...Tanzim vergi sistemi/oranları/dilimleri de istiyoruz...Tanzim devlet te istiyoruz...
Lan şeriat bekleyenler kominizmi kucaklıyor bu ne iş dolara etkisi ne olur hani kapitalizmden kominizme geçiş gibi durumlardan dolayı.
Lucescu da gitmiş arada...Neden geldi neden gitti ? Kaç mermi (yeni para birimimiz...takriben 2-3 TL imiş sanırım) para verildi bu yaşlı adama bu kısa sürede ? Bu paralar kimin parası ?
Zincir marketleri devletlestir, guzelce ne satacaksan sat...
Hela kagidi da muhim mesela, et, sut, peynir, şarküteri, bir reyonda da Sümerbank patiskasi, okul acilislarinda DMO kursunkalemi, silgisi, defteri...
Yazdikca fikir şeyim geliyor...
Bence Şenol Güneş sezon sonuna kadar hem Beşiktaş'ı hem de milli takımı çalıştıracak...
Lap diye bırakıp göndermezler bu durumda Beşiktaş'ı...
Hani hisse.net anketlerde oy kullanamıyorum diyordunuz ya mobile den...
Ahan da yönetimin çözüm ile ilgili gönderisi aşağıdaki linkte...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...41#post3147541
Bu arada geçim sıkıntısındaki başlığımız takipçileri, dolara tümüyle hobisel yaklaşmaya başladılar...:)
Eh dolar da sıkıcı haliyle bunu haketti doğrusu.
Kapışmıyolarki RTE-Trump ikilisi...Alttan alıyo ikisi de...Kulaklarının üstüne yatmışlar :he:
11 Şubat Pazartesi 16:08 ERDOĞAN: (TANZİM SATIŞ) PİRİNÇ, BULGUR, MERCİMEK DE OLACAK
11 Şubat Pazartesi 13:31 ERDOĞAN: (TANZİM SATIŞ) TEMİZLİK MADDELERİ DE SUNULACAK
işi büyüttüler...market olacaklar...sonra zincir...sonra da özelleştirecekler...:he:
Sıkıntı yok..
Lucescu alır 3-5 milyon avro, Afrikadan Moka Cuca alır 2 milyon USD, Hollanda dan Van Sok Den Ach So alır 4 milyon USD... Sıkıntı yok...
Sonuçta Bankalar paralarını veriyorlar...
Topçular Kulüplerden, Kulüpler Bankalar, Bankalar Hazine'den, Hazine Maliye'den, Maliye Vatandaş'tan, Vatandaş Memurdan, Memur hizmetliden, Hizmetli bahçıvandan, bahçıvan soföre.. Fazla mı gittim ne...:)
Yahu; önceleri bende kızıyordum.. Toplumu eğitmek, cahil cüheleayı bilgi sahibi etmek, fikir irfan sahibi olsun diye 22 sene arazilerde, dağlarda, bayırlarda, ovalarda, arazide çalış, didin, dur, anlat...
Yeter ki memleket muassır medeniyetler seviyesine çıksın diye...
Dedim ya bende değiştim.. Etrafta cahil gördüm mü? Evet devam et diyorum...
Ülke süper yahu... Ben nemalanıyorum artık, üzülmüyorum, nasıl olsa milyonlarca s...r... var diyorum....
Arkadaş memleket FAİZ, USD, BANKA, kıskacına girmiş, dış mihraklar diyor...
Oysa, ben 2014 yılında memlektin gidişatını görmüş 3 adet gayrimenkulümü satıp likitte kalmıştım..
Önceleri üzülüyordum, artık üzülmüyorum...
3,38 TL den USD alıp 3,96 TL den satmıştım.. USD 7,20 TL olduğu zaman 3 TL den VAKBN alıp 4,50 TL den satmıştım...
Şİmdi USD ı çok ucuz bulıyorum.. Portföyümün %50 si 5,1650 den USD larımı aldım....
Dedim ya önceleri bu volatil piyasa milleti daha da fakir ediyor diye inanın bana üzülüyordum...
Dedim ya artık üzülmüyorum...
Kalan %50 i de %21,50 günlük faizde.. Şıkır şıkır hergün parama para ekleniyor..
Canım sıkıldıkça da hergün 300-500 USD daha portföyüme ekliyorum..
Bu kafa bu memlekette olduğu sürece S...R sayısı her geçen gün artacaktır...
Bu faizler mi? Bence yemez.. İndirsinler USD direkt 6 TL....
Zaten %24 faizde 5,30 TL de zor tuttular...
Yazık ya ....
MEMLEKETİM MEMLEKETİM..... Para kazanıyorum diyorum ama; bir avuç kendini bilmez altında MEMLEKETİM MEMLEKETİM...