En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Ev alıp ne uğraşacağım, kiracısı vergisi bir sürü dert, en güzeli kirada oturmak, şimdi mal sahibi olma zamanı değil, bu vergi olayı çıkarsa emlak fiyatları çok düşer.
Şöyle bir şey buldum ama,ilk satın alma vergisi yüksek baktığım ülkelerde:
IMI Yıllık Mülkiyet Vergisi - Değerine bağlı olarak yıllık iki veya üç taksitte ödenecek borçlar. Bu vergi VPT'ye dayanmaktadır ve% 0,3 ile% 0,45 arasında değişebilir. Bu limit dahilinde, oran yıllık olarak mülkün bulunduğu alanın konseyi tarafından belirlenir. Loulé Konseyi'nde, 2017 için geçerli olan oran% 0,38'den% 0,30'dur. Rustik (banliyö olmayan) özellikler için IMI% 0,8'de kalır.
IMI'yi hesaplamak için VPT'ye aşağıdaki oranları uygularız:
Sn.Gundwane AB bilmiyorum ama ABD de ortalama 200,000 USD lık bir evin aylık emlak vergisi 300-400 USD dır...
Şöylede izah edebiliriz, ortalama 200,000 birimlik bir evin aylık emlak vergisi 300-400 birim...
Hepsi çok açık.. ABD emlak sitelerinde herşey yazıyor.. Okullara olan uzaklık, kredi mortgage oranları filan...
Dediğiniz birim üzerinden çokda bir fark yok TR ile o zaman..
Bizde de 850 ödedim idi geçen sene..
Ev 750.000 tl..
Hayır soruyorum zaman zaman söylentiler çıkıyor bu sitede
Dolarlara el konulacak
Banka mevduatları vergilendirilecek
ABD AB deki gibi emlak vergileri evin değerinin yüzde 5 i olacak
aslı astarı nedir cidden merak ettim..
Teşekkürler..
Hayır vergi ile emlak ile ilgili terimlerde ilgiliz ing. jargonu hiç bilmiyorum + onların vergilendirmeleri çok değişik..
O yüzden araştırma yapsam da bir sonuca varamadım ..![]()
Yer İmleri