Başka açıdan bakarsan 8 TL den 45 TL ye çıkmış.
5,5 kat. Yetmez mi? Ev de alır araba da.
Bundan sonrası uzatma. 15 dolar
Printable View
Başka açıdan bakarsan 8 TL den 45 TL ye çıkmış.
5,5 kat. Yetmez mi? Ev de alır araba da.
Bundan sonrası uzatma. 15 dolar
42.82 kırılırsa 42 48 oldukça güçlü bir destek.. iyi kapanış için 43.60 ve üzeri güzel olur..
42.50 seviyesinde kapandı ..
https://i.hizliresim.com/s58ndnv.png
Biz şansımızı fazla zorlamadan kazanmayı bırakıp elimizdekini korumaya bakalım.
Dedim mi? Dedim.
seçim tarihinin öne alınması ile ilgili haberler var..
5091.68 endeks için önemli bir destek.. umarım çalışır..
Biz dedik (yazdık), değerli forumdaşlar bir şey söylemediler, sanırım durumun gereğini yaptılar!
Günlerden beri bu başlıkta yazılanlarının tonuna bakıp gelmekte olan pekala görülebilirdi. Kısacası birçoğuna malum oldu. Şelale düşüşleri herkes ikna olunca daha kolay oluyor :)
Bundan sonrası önemli. Onun da nasıl olacağını biliyoruz. Roller coaster. Hızla aşağı, kısa yukarı, tekrar hızlı aşağı, bazen uzun yukarı. Seçimlere kadar manzara hareketli veya başka bir ifadeyle ,bulanık.
En tepedeki büyükler piyasaya yeterince taze para girip girmediğini ölçebiliyor. Yukarı taşımak için yeterli taze para girişi göremeyince kısmi satışa geçtiklerini düşünüyorum, ama bu satışlar kredili mal taşıyanların satışını tetikleyince işin rengi değişti ve satışlar tam bir paniğe dönüştü.
Dönüp yeniden alacaklardır; elbette bugün ve yarın gerçekleşecek artçı satışlar tükendikten sonra...
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 09.11.2021 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 05.01.2023 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 42,56 TL – 44,48 TL (ağırlıklı ortalama 43,61 TL) fiyat aralığından toplam 1.000.000 TL nominal değerli SAHOL payları geri alınmıştır.
Bu işlemlerle birlikte, 05.01.2023 tarihi itibarıyla geri alınan payların toplam nominal değeri 38.294.340 TL olup, bu payların sermayeye oranı %1,8768'e ulaşmıştır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1094472
satan satsın, kalan sağlar bizimdir. durmak yok yola devam, şirket de durmuyor, bugünde 1 milyon geri alım yapılmış. böyle düşüşler olmasa ucuzdan nasıl alım yapılacak. umarım yarın tekrar hemen geri dönüp yükselmez de, ucuzdan geri alımlar devam eder.
sahol hissedarının açmazı bist in ucuz olmaması. zira bugünkü gibi satışlar olunca dirençli durabilmek zor oluyor ve tüm hisseler az yada çok düşüyor.
https://i.hizliresim.com/d6di6np.png
https://i.hizliresim.com/c4zkf04.png
satan ve alan aracı kurum para giriş çıkış . y t d
https://i.hizliresim.com/9x8vnka.png
https://i.hizliresim.com/q6u7qfb.png
satılan alınan hisseler . y t d
şirket ne kadar daha hisse alabilecek üzerine biraz çalışma yaptım. şirket satış yaptıktan sonra alım için kaynağını artırdığını açıkladığında olay biraz kapalı kaldı. yeni geri alım için ayrılan para 3,25 milyar tl. daha önceden alım için kullanılan para bundan düşülmeli. kabaca hesap yapalım:
75 milyon hisse alınmış, 40 milyon satılmış, elde kalan hisse 35 milyon, toplam hedef hisse adedi 102 milyon.
satım işleminden yapılan kara bakınca , ortalamadan değil, ilk giren ilk çıkar ile işlem uygulanmış. böylece elde kalan 35 milyon hisse için 857 milyon tl ödenmiş oldu. satış işleminden sonra 3 milyon kadar hisse alındı, bunlara ödenen para ile birlikte harcanan toplam para 998 milyon tl oldu. alım için kalan para 2,252 milyar tl . bugünkü kapanış fiyatı ile 53,5 milyon adet hisse geri alım yapılabilecek. eğer fiyat geri gelecek olursa daha fazla hisse de geri alınabilecek.
ortaklar , elinizde altından daha değerli bir hisse olduğunu unutmayın. hisse fiyatı sanaldır, asıl olan sahip olduğumuz varlıklarımızdır.
Son dönemde yabancı durumu
Benim baktığım sayfada
13 Aralık ta yüzde 41 ile 419 milyon pay oranı görülmüş
Bu tarihten itibaren de yüzde 45.4 yani 459 milyon payla en son 03 Ocak salı günü görülmüş,
Yani bu aralık 13 ten bu zamana kadar sürekli olarak artıp azalasa da artmış,
Sonuç olarak dünkü ve bugünkü takasları göremiyorum ama bu satışın arkadasinda yabancı fonların olduğunu tahmin etmek zor değil,
Bugün için endeks bozdugundan hisse de bozmaya başladı bunu gören yabancı fonlar üç dört milyonluk satışla tahtayı doğradı, neyse yarına bakalım yabancı o kadar kolay çıkmayacaktır, 40 altında holding kendi paylarını alımını arttırır, diye düşünüyorum. Aslında 46 üstünde düzeltme için bağırıyordu hisse fakat ben bu fiyattan o riski almadım alamadım,
Bu benim tercihim yapabilen al sat üstüne koyabilene helal olsun.
Yabancı payları toparlamaya başlar yarın geri alır endeks çok bozmazsa, diye umut ediyorum. Herkese iyi akşamlar
Sonuçta geri alım programı devam ediyor, muhtemelen bunun da etkisi olacaktır
G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
varlıklarımız demişken akbank en zayıf halkamız. özkaynak karlılığının düşük seviyesine rağmen, üzerindeki yüklerin her gün artırılması, grup karlılığını düşürmektedir. eğer mevcut iktidar seçimden galip çıkacak olursa, akbank hisseleri satılmalı, küçülmeli, mevduat bankaçılığından çekilmeli vs. belki işbank ın şişe de büyümesi gibi, akbank agresif bir şekilde bankacılık işlemlerinde küçülüp, sanayide büyümeli.
Akbank taki sahiplik oranı %40.75. ve en iyi birkaç bankadan birisi, bu oranı arttırmaya niyetleri yok.
Enerjisa Santralları Üretim sürekli yatırımlarla Akbank tan çok daha büyük bir şirket durumuna geldi bile. SAHOLün diğer iştirakları da katarsak Akbank'ın, SAHOL içindeki etkinlik payı her geçen gün düşüyor. Akbank dışindaki diğer iştirakların kar'ı aslında Akbank'ın karını nerede ise yakalamış durumda gözüküyor. Bu durum FAVÖK karı içinde gizli. Değer olarak, SAHOL içindeki Akbank dışında olan iştirak şirketlerinin toplam yatırım değeri çok daha fazla.
Borsa daki sanal hisse fiyatları insanları yanıltmamalı. Artık yatırımcı gruplarının bu hesapları doğru yapar duruma gelmelerini dilemek gerekiyor.
Değeri düşük, derinliği az şirketlerle borsaya yeni açılma furyasına da bir son verilmeli, bu işin de cıvığı çıktı. SAHOL ün çok daha değerli bir şirket olduğunu hepimiz biliyoruz. SAHOL Kayıtlı sermayesi yıllardır artmadı. Enflasyon bu süre içinde katlaya katlaya gitti. Yıllardır kazanılan milyon dolarlar yatırıma dönüştü şirket çok büyüdü.
SAHOL de hisse geri alımı tabii ki devam etmeli, bu artmış borsada değerini bulmamış göze çarpan nadir hisselerden. Borsadaki düşüşleri de fırsat bildikleri apaçık görünüyor.
Dünkü 1 Milyon adetlik hisse geri alımı hiç te fena sayılmaz.
Dayanamayıp email attım.
36.6 dan satılan hisselerin şartlarını sordum
Cevap olarak kap açıklamalarını yolladılar , daha fazla bilgi veremezlermis.
36.6 dan kimlere hangi sartlarda satis yaptılar? Simdi çıkıp 43 liradan 1 milyon lot aliyorlar.
şeffaflık bu kadar zor mu?
1 yıl satmama koşulu ile sattilarsa bambaşka senaryo, sırf hesapta 2 milyon $ var diye birilerine %10 iskonto verdilerse bambaşka senaryo.
Eğer tutma zorunluluğu yok ise ben de istiyorum %10 indirimli 1 milyon lot..
Şahsen ben o hisselerin hiç bilinmeyen sözüm o na kurumsal yatırımcılara verildiğine inanmıyorum, muhtemelen şirket yönetimiyle ilişkili belli kişilerdir.Tabiiki tamamen şahsi kanatim yoksa benim de gerçeği bilme ihtimalim yok..Yapılan işlemi hiç onaylamadım halen de içimde öfkesi duruyor..
Açıkçası yatırımcı olarak üstüme düşen görevi yaptım.
Verilen cevap daha da sinirimi bozdu.
Hayır bir örneği olsa tamam diyip susucam.
Hisse satarsın .. fiyat düşerse altta sınırsız alıcı olucam dersin, yine anlarım
Bak derim şirket bizi tamamen koruyor.
36.6 dan satip 43-44-45 den almak nedir?
Dun aldığı 1 milyon lotu, 36.6 ya sattığı kisiden geri almadığını nasil bilicem.
Valla elim sat tuşuna gidip gidip geliyor.
Maalesf minareyi çalan kılıfına uyduruyor, benzer oyunları başka hisselerde de yaşadık, öfkeyle aldığımız bütün kararlarda zarar gördük. Bence bize düşen hissenin temel değerlerine odaklanmak,sonuçta su akıyor yolunu buluyor.. Diyelim ki sattık çıktık,bu rasyolara sahip hangi yatırım aracını bulacağız, daire aldım gözüyle bakıp temettüye odaklanmak en iyisi.Belki bize yar olmaz ama çocuklarımız için gerçekten bir sigorta olacaktır, böyle inanmak istiyorum...
Daire aldim gozuyle bakarsaniz, SAHOL siralamada en son sirada yer alir herhalde.
Aslinda, F/K, Dd, dolasimdaki lot sayisi gibi degerlerden cok daha onemli bir deger var.
Durust yonetim.
Ben hisse secerken ilk once bu degere bakarim.
Bu degerlendirmeden gecemeyen hic bir sirketi almadim 30 senedir. Almam.
Portfoyumdeki en basta gelen iki hisse KCHOL, ANHYT.
Al-sat yapmam sadece tutarim.
KCHOL maaliyetim 13.92 TL.
KOÇ, SABANCI ya göre daha mı dürüst ? Al birini vur ötekine.. Daire yatırımı bir misal di sadece, düşüncem şu ki enerji yatırımlarının meyveleri toplanmaya başladığında, 2 milşyar tl lik sermaye çok güdük kalacak, istesede istemesede çok ciddi temettüler vermek zorunda kalacak.. Bugün belki değil,ancak bir zaman gelecek ki her lot sahol hissesi gerçekten bir değer ifade edecek...
sahol hisse ortaklarım, siz suçlarsanız, dürüstlük ölçerler de topiğinize gelir , başka hisse yokmuş gibi sizin hissenizi kötüler. sonra yancıları da gelir.
tüpraş topiğine bakın, neden gidemedi. sermaye arttırdı, nasıl artırdı!
40 yıldır dürüst olmayan hisse almadım. kchol ve sahol hantal şirketler olduğu için almadım. lakin 3 yıl kadar önce bu başlıkta bir arkadaş ceomuz cenk beyi öven bir yazı yazmıştı. sonra daha yakından takip etmeye başladım ve yavaş yavaş pozumu artırarak full sahol e geçtim. cenk beyin tr nin en iyi ceo su ödüllerini takip edebilirsiniz.
2022- 1,49
2021- 2,08
2020- 0,79
2019- 1,65
2018- 1,43
2017- 2,03
2016- 2,41
2015- 2,45
2014- 1,99
2013- 2,32
2012- 1,50
2011- 1,80
2010- 1,52
2010 yılından itibaren kchol/sahol dağıttığı toplam temettü miktarları. uç değerleri çıkardığımızda kchol 1,5 ila 2 kat daha fazla temettü dağıtıyor. zaten fiyatı 2 katı yüksek, dağıttığı temettü fazlalığına saysak. sermayesi 2,5milyar iken, sahol ün 2 milyar. dağıtılan temettüye göre en az % 25 daha ucuz olduğunu gösterir. dahası kchol 2002, 2003, 2006, 2007, 2008, 2009 toplam 6 sene temettü dağıtmamışken , sahol sadece 2001, 2002 sadece 2 yıl temettü dağıtmamış. benim bir şey söylememe gerek yok.
Is'te senin gibi bombos olanlar, kisilerin ne dedigine bakmaz, dogrudan kisiye hakaret ederler.
Hisse vardi, bildiginiz islemden sonra sattim, Sn.Miami biliyor, ozelden yazmistim.
Ancak, neden bu korku, neden bu panik, neden korkuyorsun.
Kimse hisseyi kotulemiyor, beklentileri bu kadar yuksek tutmayin 15 dolar gibi, sonra cok uzulursunuz diyoruz.
Para kazanir, cok da kazanir ama ABD'deki KORDS'ya Avrupaya CIMSA'ya ya da halka acik olmayan sirketine aktarir,
Ortagina bir sey vermez diyoruz, bekleyin gorun.
% 13 - %15 dagitim orani.
Burada yaziyor.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=SAHOL
Kisaca ben de gorüslerimi ifade etmek isterim. Birincisi kendi adıma Sahol' ün klasik bir küçük yatırımcı hissesi olamayacağını sebepleri ile birlikte daha önce anlatmıştım. Doğru veya yanlış halen öyle düşünmekteyim.
Bizler eğer işi bilme anlaminda 'makul' borsacılar isek ve uzun yillardir da bu isin icindeysek zaten mesela Sahol' ün temettüsü fazlasiyla yeterli olacaktır. Bu konu biraz hayat felsefesi ile ilgili olsa da açikçası sahsi düsüncem olarak biraz da baskaları kazansın. Agresif borsa oyunculugu bir yastan sonra hem saglik ve hem de vicdan acisindan bana dogru gelmiyor.
Yanlis bir sey soyleyerek kimseyi kirmak istemem ancak uzun yillar bizim memleketin borsasinda olup da halen de yeterli kazanca ulasamamis kisi bence fazla da bu isi bildigini iddia etmese iyi olur🙂
Netice olarak bir insan ömrü hadi olsun 150 seneye uzasın. Sahol zarar ettiren bir konumda degil ki ben neyi dert edip de 150 sene yasayacağim ömrü 130 seneye düşüreyim diye sormak isterim😀
2 şirketin 2010 yılından beri toplam dağıtığı temettü miktarlarının oranları. örneğin 2010 yılında kchol 310 milyon tl, sahol 204 milyon tl dağıtmış, oran 1,52. 2022 yılında kchol 2,287 milyar , sahol 1,530 milyar, oran 1,49 . bu sene kchol toplam dağıtacağı temettü 2 katı olursa, fiyatı 2 katı gibi olduğundan, kchol sermaye si % 25 fazla olduğundan sahol % 25 daha ucuz olmuş oluyor.
Yeni sayfamız hayırlı olsun bu arada
G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Değerli arkadaşlarım boşuna tartışıyorsunuz. Birbirinizi kırmayın lütfen.
Bana göre de al birini vur ötekine. Yatırımcısı lehine işlem yapmaz bunlar. Hep bana hep bana cıdırlar kendileri. Maalesef gerçek bu.