şirket ne kadar daha hisse alabilecek üzerine biraz çalışma yaptım. şirket satış yaptıktan sonra alım için kaynağını artırdığını açıkladığında olay biraz kapalı kaldı. yeni geri alım için ayrılan para 3,25 milyar tl. daha önceden alım için kullanılan para bundan düşülmeli. kabaca hesap yapalım:
75 milyon hisse alınmış, 40 milyon satılmış, elde kalan hisse 35 milyon, toplam hedef hisse adedi 102 milyon.
satım işleminden yapılan kara bakınca , ortalamadan değil, ilk giren ilk çıkar ile işlem uygulanmış. böylece elde kalan 35 milyon hisse için 857 milyon tl ödenmiş oldu. satış işleminden sonra 3 milyon kadar hisse alındı, bunlara ödenen para ile birlikte harcanan toplam para 998 milyon tl oldu. alım için kalan para 2,252 milyar tl . bugünkü kapanış fiyatı ile 53,5 milyon adet hisse geri alım yapılabilecek. eğer fiyat geri gelecek olursa daha fazla hisse de geri alınabilecek.
ortaklar , elinizde altından daha değerli bir hisse olduğunu unutmayın. hisse fiyatı sanaldır, asıl olan sahip olduğumuz varlıklarımızdır.
Son dönemde yabancı durumu
Benim baktığım sayfada
13 Aralık ta yüzde 41 ile 419 milyon pay oranı görülmüş
Bu tarihten itibaren de yüzde 45.4 yani 459 milyon payla en son 03 Ocak salı günü görülmüş,
Yani bu aralık 13 ten bu zamana kadar sürekli olarak artıp azalasa da artmış,
Sonuç olarak dünkü ve bugünkü takasları göremiyorum ama bu satışın arkadasinda yabancı fonların olduğunu tahmin etmek zor değil,
Bugün için endeks bozdugundan hisse de bozmaya başladı bunu gören yabancı fonlar üç dört milyonluk satışla tahtayı doğradı, neyse yarına bakalım yabancı o kadar kolay çıkmayacaktır, 40 altında holding kendi paylarını alımını arttırır, diye düşünüyorum. Aslında 46 üstünde düzeltme için bağırıyordu hisse fakat ben bu fiyattan o riski almadım alamadım,
Bu benim tercihim yapabilen al sat üstüne koyabilene helal olsun.
Yabancı payları toparlamaya başlar yarın geri alır endeks çok bozmazsa, diye umut ediyorum. Herkese iyi akşamlar
Sonuçta geri alım programı devam ediyor, muhtemelen bunun da etkisi olacaktır
G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
varlıklarımız demişken akbank en zayıf halkamız. özkaynak karlılığının düşük seviyesine rağmen, üzerindeki yüklerin her gün artırılması, grup karlılığını düşürmektedir. eğer mevcut iktidar seçimden galip çıkacak olursa, akbank hisseleri satılmalı, küçülmeli, mevduat bankaçılığından çekilmeli vs. belki işbank ın şişe de büyümesi gibi, akbank agresif bir şekilde bankacılık işlemlerinde küçülüp, sanayide büyümeli.
Akbank taki sahiplik oranı %40.75. ve en iyi birkaç bankadan birisi, bu oranı arttırmaya niyetleri yok.
Enerjisa Santralları Üretim sürekli yatırımlarla Akbank tan çok daha büyük bir şirket durumuna geldi bile. SAHOLün diğer iştirakları da katarsak Akbank'ın, SAHOL içindeki etkinlik payı her geçen gün düşüyor. Akbank dışindaki diğer iştirakların kar'ı aslında Akbank'ın karını nerede ise yakalamış durumda gözüküyor. Bu durum FAVÖK karı içinde gizli. Değer olarak, SAHOL içindeki Akbank dışında olan iştirak şirketlerinin toplam yatırım değeri çok daha fazla.
Borsa daki sanal hisse fiyatları insanları yanıltmamalı. Artık yatırımcı gruplarının bu hesapları doğru yapar duruma gelmelerini dilemek gerekiyor.
Değeri düşük, derinliği az şirketlerle borsaya yeni açılma furyasına da bir son verilmeli, bu işin de cıvığı çıktı. SAHOL ün çok daha değerli bir şirket olduğunu hepimiz biliyoruz. SAHOL Kayıtlı sermayesi yıllardır artmadı. Enflasyon bu süre içinde katlaya katlaya gitti. Yıllardır kazanılan milyon dolarlar yatırıma dönüştü şirket çok büyüdü.
SAHOL de hisse geri alımı tabii ki devam etmeli, bu artmış borsada değerini bulmamış göze çarpan nadir hisselerden. Borsadaki düşüşleri de fırsat bildikleri apaçık görünüyor.
Son düzenleme : agg; 06-01-2023 saat: 07:05.
Dünkü 1 Milyon adetlik hisse geri alımı hiç te fena sayılmaz.
Dayanamayıp email attım.
36.6 dan satılan hisselerin şartlarını sordum
Cevap olarak kap açıklamalarını yolladılar , daha fazla bilgi veremezlermis.
36.6 dan kimlere hangi sartlarda satis yaptılar? Simdi çıkıp 43 liradan 1 milyon lot aliyorlar.
şeffaflık bu kadar zor mu?
1 yıl satmama koşulu ile sattilarsa bambaşka senaryo, sırf hesapta 2 milyon $ var diye birilerine %10 iskonto verdilerse bambaşka senaryo.
Eğer tutma zorunluluğu yok ise ben de istiyorum %10 indirimli 1 milyon lot..
Şahsen ben o hisselerin hiç bilinmeyen sözüm o na kurumsal yatırımcılara verildiğine inanmıyorum, muhtemelen şirket yönetimiyle ilişkili belli kişilerdir.Tabiiki tamamen şahsi kanatim yoksa benim de gerçeği bilme ihtimalim yok..Yapılan işlemi hiç onaylamadım halen de içimde öfkesi duruyor..
Yer İmleri